Wat is de Werking van Zink Tabletten?

Gemoedstoestand bij vrouwen verbeteren

Zink heeft aangetoond de gemoedstoestand bij vrouwen te verbeteren. Dat verlaagt daarmee ook het risico op depressie. Men kon onder meer aantonen dat het gebruik van zink tabletten zorgt voor een vermindering van agressie en een verlaagd risico op depressie met zich mee brengt. (*)

 

Vruchtbaarheid bij mannen verbeteren

Zink tabletten zullen zorgen dat de teelballen meer sperma kunnen aanmaken en ook meer testosteron gaan aanmaken. Sperma bevat enorme hoeveelheden van het mineraal. Het spreekt voor zich dat wanneer een zinktekort optreedt, er minder zal aanwezig zijn in het sperma. Dat zorgt voor een verminderde vruchtbaarheid. Het gebruik van zink tabletten zal de aanmaak en de vruchtbaarheid van het sperma garanderen en daarmee de vruchtbaarheid verbeteren.

Zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding is het van belang voor de groei van de baby dat er voldoende zink aanwezig is. Een zinktekort zal snel leiden tot groeiproblemen en een uiteindelijke groeiachterstand bij de baby. Wanneer de baby in volle ontwikkeling is, zal zink helpen het immuunsysteem te versterken. Ook voor het metabolisme en het gebruik van eiwitten uit de voeding is het belangrijk dat er voldoende voorhanden is voor de baby of de foetus.

Lees ook :  Testosteron verhogen bij mannen

Veganisten en vegetariërs

veganistische maaltijd

Veganisten en vegetariërs halen hun voedingsstoffen uit plantaardige voedingsmiddelen. Het is niet zo dat er geen zinkvoeding bestaat van plantaardige oorsprong. Het is wel zo dat de hoeveelheid vaak een stuk lager ligt per 100 gram.

En dat de opname door het lichaam verminderd wordt wanneer de voedingsbronnen plantaardig zijn. Dat zorgt ervoor dat planteneters een groter risico hebben op een zinktekort. Het gebruiken van zink tabletten zal dat risico dus wegnemen. Dat kan via supplementen opgelost worden.

Opname uit plantaardige voeding verbeteren

Wat we wel kunnen doen om de opname te verbeteren van zink uit onze voeding, is de voedingsmiddelen eerst enkele uren in water laten weken.

Wanneer we dan bijvoorbeeld bonen klaarmaken kunnen we ze enkele uren laten weken. Dat zal ervoor zorgen dat een deel van het fytaat zal worden opgelost in het water. Daardoor zullen de voedingsmiddelen mindere hoeveelheden bevatten en kan de opname van zink uit de voeding beter verlopen. 

Let wel, deze opname is nog steeds ver verwijderd van de opname uit dierlijke voedingsmiddelen. We moeten dus nog steeds blijven zorgen voor 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Voor vrouwen die enkel plantaardig eten is dat dus 16 mg. Wanneer we dit niet uit onze voeding kunnen halen kunnen zink tabletten ons daarbij helpen.

Lees ook :  Wanneer En Hoe Moeten We Het Lichaam Ontzuren?

Deel dit bericht

1 gedachte over “Wat is de Werking van Zink Tabletten?”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven