Wat is de Werking van Zink Tabletten?

Zink is een zeer belangrijk mineraal. Het is wellicht het belangrijkste mineraal voor de regeling van onze hormonen. Omdat het zo’n belangrijke stof is voor de aanmaak van sperma en testosteron. Maar ook omdat het de aromatase gaat blokkeren. Dit is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Daarom wordt het ook gezien als het hormoon tegen oestrogeendominantie en een laag libido. Zink tabletten kunnen gebruikt worden om er zeker van te zijn dat we elke dag de nodige hoeveelheid innemen.

Eiwitten opnemen in het lichaam

Dat is zeker niet alleen belangrijk voor onze hormonen en ons libido. Zink tabletten zullen helpen verzekeren dat we eiwitten kunnen gebruiken in het lichaam.

Dat zal helpen bij het opbouwen van spiermassa en bij het behouden van spiermassa. Maar is evengoed belangrijk voor het regelen van al onze processen. Want die hebben ook voldoende eiwitten nodig.

Daarnaast zullen zink tabletten het immuunsysteem versterken. Omdat zink werkt als een antioxidant en daarmee bescherming zal bieden tegen allerlei aanvallen van virussen en bacteriën van buitenaf.

Lees ook :  De Meest Krachtige Potentieverhogende Middelen!

Testosteron helpen aanmaken

Zink tabletten zorgen voor een hoger testosteron bij bodybuilders. Dat heeft men kunnen aantonen via wetenschappelijke onderzoeken. Men kwam tot de ontdekking dat bodybuilders die zink tabletten gebruikten maar liefst 50% meer testosteron hadden dan de bodybuilders die geen zink tabletten gebruikten.

Let wel, we kunnen ook teveel zink innemen. De aanbevolen dosis voor mannen bedraagt 11 mg. Zolang we onder de 50 mg blijven zijn we safe. Al is dat ook niet aangeraden. Maar boven de 50 mg kunnen na enkele maanden problemen met de prostaat ontstaan.

Daarom wordt aangeraden om een dosis van 200% ADH als maximum te rekenen. Dat betekent tussen de 20 en 25 mg per dag om toch zeker problemen met de prostaat te vermijden.

Via de voeding is dat niet meteen een probleem. Via supplementen worden echter vaak hoge dosissen genomen en kan dit tot problemen leiden.

Overtollig oestrogeen blokkeren

Zoals we reeds hebben gezegd zal zink ervoor zorgen dat de aromatase wordt geblokkeerd. Dat is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Dat is een natuurlijk proces en komt altijd voor. Maar kan bij mensen die onder stress staan of overgewicht hebben worden verhoogd. Dat kan dan zorgen voor een verkeerde balans tussen de hormonen. Een lager testosteron en een verlaagd libido. Daarbij gaat een verlies van spierkracht en spiermassa gepaard en kunnen we heel snel overgewicht opstapelen. Ook depressie komt hierdoor vaker voor.

Lees ook :  Oestrogel Wat moeten we weten?

Het blokkeren van de aromatase is dus belangrijk om deze problemen te vermijden en daar zorgen zink tabletten voor.

Deel dit bericht

1 gedachte over “Wat is de Werking van Zink Tabletten?”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven