Wat zijn de Voordelen van Zoethout?

De zoethout plant, Glycyrrhiza Glabra is een groene plant die paarse bloemen produceert. Ze wordt gevonden in delen van Azië en Europa maar ook in bepaalde delen van Indië. Ze wordt heel vaak gebruikt in snoep en dranken. Een goed voorbeeld daarvan is drop. Het is echter niet de snoepjes en dranken die ons gaan helpen bij de voordelen van zoethout. Het is natuurlijk de verse versie van het kruid die ons gaat helpen met de gezondheid. De plant heeft zijn bekendheid gekregen door zijn vele voordelen voor onze gezondheid. In dit artikel bespreken we een groot deel van de voordelen van zoethout.

voordelen zoethout

Voordelen van zoethout

Er zijn 4 grote voordelen van zoethout waar alle andere eigenschappen eigenlijk uit voortkomen.

Spijsverteringsstelsel verbeteren

Zoethout zal helpen bij allerhande problemen met de spijsvertering. Ook mensen die last hebben van een maagzweer kunnen worden geholpen door geregeld op zoethoutwortel te knabbelen.

Ze zullen de maag ontspannen en ook de spijsvertering stimuleren. In geval van constipatie is dit ook een uitstekend middel om te gaan gebruiken.

Menopauze

menopauze

Vrouwen die twijfelen om hormoonvervangingstherapie toe te passen kunnen eens proberen met zoethout.

Lees ook :  Lever Zuiveren Met Kurkuma! Ontstekingsremmend En Antioxidant

Hormoonvervangingstherapie heeft een aantal risico’s die zoethout dus duidelijk niet met zich meebrengt. Vooral op vlak van plotse stemmingswisselingen, nachtzweten en roodheid als gevolg van plotse warmte in de nek of de borst. Dit is typisch voor vrouwen die in de menopauze zijn of die de menopauze naderen.

Zoethout zal de temperatuur in balans houden. Dit wordt in normale omstandigheden grotendeels door oestrogeen gedaan. Maar vrouwen in de menopauze, of die de menopauze naderen hebben vaak schommelingen in het oestrogeen. Dit zorgt ervoor dat onze lichaamseigen thermometer minder goed zal werken.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat de plant zeer goed kan helpen om het aantal symptomen van de menopauze drastisch omlaag te helpen. (*) (*)

Immuunsysteem

Het kruid is van belang bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Dit heeft te maken met een groot aantal factoren. Eerst en vooral zullen de lichaamseigen antioxidanten worden gestimuleerd. Dit op zich zal reeds zorgen voor een verbeterde weerbaarheid tegen ziektes.

Daarnaast wordt het aantal naturel killers cells verhoogt. Deze cellen zijn vooral in staat om virussen te doden. Maar kunnen even goed dienen om tumoren zoals kanker te gaan doden en blokkeren om zich verder in het lichaam te ontwikkelen.

Ademhalingsproblemen

longen herstellen zoethout

Rokers die willen de longen herstellen zijn gebaat met het gebruik van dit kruid. Het werd vroeger vaak gebruikt bij mensen die last hadden van verkoudheden en andere aandoeningen die de ademhaling gingen aantasten.

Lees ook :  Alle Voordelen Van Kurkuma Op een Rij

Ook werd vastgesteld dat het de reiniging van de longen gaat herstellen. Dit komt grotendeels doordat het de opstapeling van teer in de longen zal helpen afvoeren via het slijmvlies.

Rokers dienen hier zeker dus gebruik van te maken om de longen te reinigen.

Bijkomende voordelen van zoethout

Als toevoeging op deze 4 belangrijke voordelen van zoethout zal het kruid ook in staat zijn om te helpen bij een beschadigde of rode huid.

Bijwerkingen

Wanneer we een supplement nemen dienen we op te letten. Hoewel natuurlijk de vele voordelen van zoethout zeer belangrijk zijn voor onze gezondheid. Kunnen we geen hogere dosis nemen dan wordt aanbevolen.

Dit komt grotendeels doordat het in hoge hoeveelheden de bloeddruk zal verhogen die in extreem hoge dosissen kunnen leiden tot een hartaanval.

Het heeft ook totaal geen zin om hogere dosissen dan nodig te nemen. Mits we toch reeds van de voordelen genieten in de aanbevolen dosis.

Om deze neveneffecten te vermijden houdt men zich beter aan de aanbevolen dosis.

Het is een zeer goed supplement, het is ook zeer populair. En het gebruik ervan zal leiden tot enorm veel voordelen voor de gezondheid. Toch is het belangrijk dat de aanbevolen dosis niet wordt overschreden.

Lees ook :  Mariadistel Voordelen En Werking Op Ons Lichaam

Deel dit bericht

Scroll naar boven