16 Belangrijke Voordelen Van Granaatappelsap Voor de Gezondheid

Voordelen van granaatappelsap voor de gezondheid

Bijna meer dan 1 op de 5 mensen heeft last van een te hoge bloeddruk. Deze aandoening zorgt er voor dat het risico op een hartziekte of een hartaanval wordt vergroot. Door 150 ml granaatappelsap per dag te drinken elke morgen, wordt de bloeddruk verlaagd. De daling van de bloeddruk is daarmee één van de belangrijkste voordelen van granaatappelsap.

Maar wat is er nog meer?

granaatappelsap gezondEén van de andere voordelen van granaatappelsap is dat het de LDL cholesterol doet dalen. De LDL cholesterol is de slechte cholesterol die we dus zo weinig mogelijk willen hebben in het lichaam.

Deze daling komt er doordat de antioxidante werking van het granaatappelsap de vrije radicalen gaat uitroeien.

Granaatappelsap bevat heel erg sterke antioxidanten. Dit is dan weer één van de andere voordelen van granaatappelsap.

Zo bevat de granaatappel een hoge hoeveelheid :

Deze antioxidanten spelen een zeer belangrijke rol in de oxidatie van LDL veroorzaakt door vrije radicalen die ontstaan door de hoge bloeddruk.

Vele recente studies hebben aangetoond dat één glas granaatappelsap per dag bewezen heeft de bloeddruk te verlagen.

De hoeveelheid antioxidanten in het bloed waren na een jaar granaatappelsap drinken elke dag, nu 130% dan de groep die geen granaatappelsap dronk.

De systolische bloeddruk bij die patiënten was met 21% gedaald na een jaar

De hoeveelheid Glutationes in het bloed waren verdubbeld en bij sommige mensen verdriedubbeld. Dit is één van de belangrijkste antioxidanten die de schade kunnen verminderen die door de vrije radicalen ontstaat.

De granaatappel wordt gezien als een fruitsoort om een langer en gezonder leven te leiden. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van granaatappelsap

Andere voordelen van granaatappelsap

Granaatappelsap behoudt de bloedsuiker waarden

bloedsuikerGranaatappelsap zorgt voor gezonde bloedsuiker waarden. Hoewel granaatappelsap degelijk fructose bevat, zorgt het er niet voor dat de bloedsuiker waarden gaan stijgen zoals alle andere fruitsoorten die fructose bevatten wel doen.

Onderzoek heeft aangetoond dat er geen opmerkbare toename in de bloedsuiker waarden te zien was bij mensen met diabetes die elke dag een glas granaatappelsap dronken gedurende 2 weken.

Lees ook :  Zijn superfoods gezond en zijn er ook goedkopere alternatieven?

Granaatappelsap verkleint de kans op kanker

Granaatappelsap zorgt ervoor dat vrije radicalen in het lichaam geen kans hebben. Ze blokkeren de vrije radicalen en maken die onschadelijk. Ook verhinderen ze de groei en de ontwikkeling van kankercellen en andere ziekten. Zijn hoge antioxidante werking zorgt ervoor dat de witte bloedcellen de gifstoffen kunnen neutraliseren en daardoor kunnen helpen om een sterk en gezond immuunsysteem te krijgen en te behouden.

Granaatappelsap wordt ook in verband gebracht met het voorkomen dat cellen zichzelf gaan vernietigen (apoptose).

Elke dag een glas granaatappelsap drinken kan de groei van kankercellen in prostaatkanker doen vertragen, ook zorgt het voor een blokkering van de aromatase waarbij testosteron moeilijker kan worden omgezet in oestrogeen. Een hormoon die sterk in verband wordt gebracht met borstkanker.

Granaatappel geeft het immuunsysteem een boost

Granaatappel heeft een sterke anti-bacteriële en anti-microben werking. Ze helpen bij het bestrijden van virussen en bacteriën. Ze geven het immuunsysteem een boost. Het grootste verschil is te merken in de mond. Bacteriën die zich bevinden in de mond worden het best gereinigd deze voordelen van granaatappelsap zijn vooral te merken op de tong, en aan de adem. Een slechte adem kan vaak worden verholpen met het vruchtensap. (bron)

Ook heeft zijn werking tegen microben veelbelovende effecten op mensen die lijden aan HIV. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat de overgang van HIV naar AIDS kan worden tegengegaan door het gebruik van granaatappel. Van alle fruitsoorten zijn de granaatappels de enige fruitsoort die daartoe in staat zijn.

Granaatappelsap helpt in het behandelen van diarree en dysenterie

Eén van de andere voordelen van granaatappelsap is dat het sap wordt gebruikt om diarree en dysenterie te behandelen. Dit komt doordat granaatappel een belangrijke rol speelt in het aanmaken van enzymes die helpen bij een gezonde vertering. Het effect wordt sterker wanneer een lepel honing wordt toegevoegd aan het vruchtensap.

Granaatappelsap voorkomt bloedarmoede

Bloedarmoede is een aandoening die wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen in het lichaam. Granaatappel bevat een gezonde hoeveelheid ijzer die zal helpen in het aanmaken van de rode bloedcellen.

Granaatappelsap helpt bij de vertering

We hebben het al gehad over één van de voordelen van granaatappelsap om diarree en dysenterie te behandelen. Wel dat komt gedeeltelijk doordat het spijsverteringsstelsel een stevige duw in de rug krijgt door het gebruik van het sap. Het sap bevordert het functioneren van de maag, het hart, de lever. Het sap kan de honger controleren en zelfs dorst voorkomen.

Het is om die reden een hele goeie drank tijdens de zomer wanneer het erg heet is. De hoge hoeveelheid vezels zorgen voor een betere vertering en ondersteunen de werking van de darmen. Granaatappel is heel goed te gebruiken bij het afvallen omdat ze geen verzadigde vetten of cholesterol bevatten.

Granaatappel helpt bij het vernieuwen van kraakbeen

Granaatappels heeft een remmende werking op enzymen die verantwoordelijk zijn om het kraakbeen schade toe te brengen. Om die reden is het zeer sterk aan te raden voor mensen met osteoporose of osteoartritis. Een chronische aandoening waarbij het kraakbeen afbreekt.

Lees ook :  Met Welke Voeding Kan Ik Nu Het Best Afvallen?

Onderzoeken hebben aangetoond dat het vruchtensap kan helpen om de afbraak van het kraakbeen tegen te gaan. Granaatappelsap zonder toegevoegde suikers verlichten de symptomen van artritis en ontstekingen van het kraakbeen. Een regelmatige inname van het sap zou ook kunnen helpen tegen Alzheimer

Granaatappel helpt bij erectieproblemen

granaatappel erectieGranaatappel helpt bij erectieproblemen, en bij mensen die weinig sperma produceren. De antioxidanten helpen de zaadcellen en ondersteunen hun werking ervan. Ze gaan de vrije radicalen gaan uitroeien waardoor de zaadballen meer hun werk kunnen doen.

Waardoor meer testosteron en sperma kan aangemaakt worden. Op dezelfde manier zouden de antioxidanten in staat zijn een sterkere erectie te doen helpen ontstaan, door de vrije radicalen die de erectie tegenwerken. Te gaan uitroeien.

Dit is niet nieuw want in Griekenland worden granaatappels reeds duizenden jaren gebruikt voor erectieproblemen.

Sap van granaatappels heeft positieve werking bij zwangere vrouwen

Het sap van de granaatappel is zeer goed voor zwangere vrouwen. Ze zijn een goede bron van een groot aantal vitamines en mineralen. Onder andere foliumzuur, die van groot belang is voor zwangere vrouwen.

De ontstekingsremmende werking van het vruchtensap verzekert een gezonde bloedstroom. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van de foetus. De kalium in de vrucht helpt om krampen in de benen tegen te gaan, die vaak gepaard gaan met de zwangerschap. Wanneer er geregeld granaatappelsap wordt gedronken door zwangere vrouwen. Is de kans lager dat de baby te vroeg wordt geboren of dat het gewicht van de baby te licht is.

Voordelen van granaatappelsap voor de huid

De huid kan genieten van een groot aantal voordelen van granaatappelsap. Hieronder vind je de voornaamste voordelen van granaatappelsap voor de huid.

Granaatappelsap houdt de veroudering tegen

Een dieet waar er granaatappelsap gebruikt wordt, kan het proces van de veroudering tegengaan. Door rimpels en lijnen die ontstaan door de blootstelling aan zonlicht tegen te gaan. Het helpt ook om de vernieuwing van de huidcellen te stimuleren. Het voorkomt pigmenteren van de huid en het ontstaan van donkere plekken.

Granaatappel werkt positief bij elke type huid

Het sap van de vrucht doet wonderen bij een droge huid. Zijn kleine moleculaire structuur penetreert diep in de huid en zorgt voor een volledige hydratatie voor de huid. De inhoud ervan is een omega 3 vetzuur.

Vetzuren zorgen ervoor dat de huid constant gehydrateerd wordt. Het sap is ook uitstekend voor een vette huid. Granaatappel op een vette huid zorgt ervoor dat puistjes niet kunnen ontstaan.

Sap van de granaatappelvrucht helpt littekens genezen

Granaatappel helpt in de vernieuwing van de cellen. Ze hebben de mogelijkheid om het herstellen van wonden te versnellen. Zelfs de olie van de granaatappelzaden zijn vol van de huidvriendelijke voedingsstoffen die van groot belang zijn om de vernieuwing van de huid te stimuleren.

Lees ook :  Hoe Kunnen We De IJzeropname Verbeteren?

Ook wordt de huid beschermt tegen verbranding van de zon en geneest het schade die reeds werd toegebracht door de zon.

Granaatappelsap voorkomt huidkanker

Granaatappel bevat anthocyanines en tannines. Deze bevatten een enorm sterke antioxidant en hebben een tumor blokkerende werking. Deze antioxidanten in granaatappel blokkeren de verdere ontwikkeling van de groei van kankercellen en zullen de vorming van die kankercellen voorkomen.

Granaatappel voor een glanzende huid

Wanneer je granaatappelsap samen met groene papaya en druivenpitolie op de huid aanbrengt, en het laat inwerken voor een uurtje, om dan af te wassen met lauw water. Krijgt men een glanzende huid.

Granaatappelsap verbetert de structuur van de huid

Granaatappels zijn ook gekend om het leven te verlengen van fibroblasten. Die zijn verantwoordelijk voor de vorming van collageen en elastine, die zorgen ervoor dat de huid strakker wordt en voorkomt de vorming van lijntjes en rimpels.

Collageen en elastine geven kracht aan de huid en ondersteunen de huid. Wanneer de vezels van het collageen en de elastine breken, worden rimpels veroorzaakt. Granaatappel kan het gezicht ook meer laten schijnen. Elke dag een glas granaatappelsap kan de huid al heel wat beter laten schijnen.

Voordelen van granaatappelsap voor de haren

Granaatappelsap voorkomt haaruitval

Eén van de enige voordelen van granaatappelsap voor de haren. Door het sap te drinken van de granaatappel worden de haarzakjes sterker en voorkomen ze dat het haar gaat uitvallen. Ook geeft het de haren een gezondere en glanzende uitstraling.

Toch niet allemaal voordelen van granaatappelsap

Hoewel er een heleboel voordelen van granaatappelsap bestaan en veel voordelen van granaatappelsap werden gegeven in dit artikel.

Dien je toch met bepaalde zaken rekening te houden.

  • Granaatappel wordt niet aangeraden bij mensen met griep of verkoudheden.
  • Granaatappel bevat enorm sterke antioxidanten die de bloeddruk gaan doen dalen. Daarom worden ze beter niet gebruikt in combinatie met medicatie om de bloeddruk te doen dalen. Omdat het kan leiden tot een te lage bloeddruk. Overleg met je dokter over of je al dan niet granaatappel kan toevoegen wanneer je medicatie neemt. Eventueel kan de medicatie verlaagd worden.
  • Mensen met bepaalde allergieën voor planten en astma hebben altijd een groter risico om allergische reacties te krijgen door het eten van dit fruit of door het drinken van het sap. Deze allergische reacties kunnen overgeven, rode jeukende huid, moeilijke ademhaling
  • Net zoals bij pompelmoes, kan granaatappel ook invloed hebben op bepaalde medicijnen. Vooral medicijnen om cholesterol te laten verlagen en medicatie om de bloeddruk te verlagen. Dit door de eigen bloeddruk verlagende en cholesterolverlagende eigenschappen van de granaatappel.

Dit waren dus in tegenstelling tot de voordelen van granaatappelsap, enkele van de mogelijke nadelen.

U ziet dat bijna alle nadelen van granaatappelsap, gepaard gaan met de voordelen van granaatappelsap.

Wanneer je medicatie neemt voor de bloeddruk of cholesterol kan je met de dokter overleggen om misschien een lagere dosis te nemen.

Het is altijd beter om op een natuurlijke manier de lichamelijke aandoening te herstellen zoals met granaatappelsap, dan met medicatie.

Waar kan ik granaatappelsap kopen

Granaatappelsap kan je kopen in de betere supermarkten. Waar moet je op letten bij het kopen van granaatappelsap is dat er geen toegevoegde suikers zijn in verwerkt. Want dat doet een aantal van de voordelen van granaatappelsap verminderen.

Geen toegevoegde suikers, en het moet gaan om een pure variant van granaatappelvruchtensap. Nog beter is biologisch granaatappelsap.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven