Voordelen van Kokosolie Gebruik

Voordelen van Kokosolie Gebruik

kokosolie werkingKokosolie wordt heel vaak misbegrepen. Omdat kokosolie heel wat verzadigde vetzuren bevat wordt het door mensen vermeden. Toch schuilen er een enorm aantal voordelen van kokosolie gebruik achter deze voedingsstoffen.

Eerst en vooral zal kokosvet helpen om vitamines op te nemen. Vitamine D, B, A en E bijvoorbeeld. Het kan ook gebruikt worden om af te vallen of om de huid gezond te houden. Er zijn zelfs onderzoeken bekend die bij het gebruik van kokosolie, gunstige resultaten hebben kunnen aantonen bij de functie van onze hersenen.

Kokosolie wordt niet voor niets gezien als een ware superfood.

Voordelen van kokosolie In het kort

  • Verbetert de gezondheid
  • Verlaagt de totale cholesterol
  • Verbetert het metabolisme
  • Vermindert de drang naar eten
  • Bescherming tegen bacteriën en schimmels
  • Goed tegen slechte adem
  • Gezond voor onze haren en huid (vooral droge huid en haar)

We kunnen kokosolie producten gewoon gebruiken op onze huid, we kunnen het gebruiken in al onze voeding. En kunnen er zelfs mee frituren! (Hier alle kokosolie producten)

Bevordert de algemene gezondheid

De kokosnoot is een uitheemse noot. Het wordt daarom uitsluitend gebruikt door mensen in het Westen die bewust met hun voeding omgaan. Sommige culturen hebben echter weinig keuze en variatiemogelijkheden. Ze zijn daarom gebonden om kokosnoot en dus ook de kokosolie te gebruiken in hun dagelijks dieet. Sommige culturen halen meer dan de helft van hun totale voedingsstoffen uit kokosnoten en kokosolie. Het unieke aan dit verhaal is dat deze mensen geen hartproblemen hebben. En dat ze ook over het algemeen zeer gezond zijn. (1)

Kokosolie helpt bij het afvallen

kokosnoot gezondheidKokosolie kan helpen om de vetverbranding op gang te brengen. En op die manier het metabolisme versnellen, waardoor we makkelijker kunnen afvallen.

Overgewicht is één van de grootste problemen aan het worden in onze landen. In de Verenigde Staten is dat al decennialang het geval. Maar hier is ook weer de tegenstelling geldig. Kokosolie en kokosnoten bevatten heel wat calorieën.

Lees ook :  Wat Zijn De Voordelen Van Chlorella?

De angst voor verzadigde vetten

Deze calorieën uit de vetten komen dan nog eens uit verzadigde vetten. En heel wat mensen zijn heel bang om zulke calorierijke voeding te eten. Weten dat ze ook nog eens verzadigde vetzuren bevatten. Hoewel heel wat negatieve berichtgeving reeds is gegeven over de schadelijke gevolgen van verzadigde vetzuren. Toch is men daar anno 2016 niet meer zo zeker van.

Men begint er nu meer van uit te gaan dat het de transvetten zijn die het risico op hartziekten gaat verhogen. En niet meteen de verzadigde vetzuren.

Via wetenschappelijke onderzoeken kon men niet meteen aantonen dat verzadigde vetzuren het risico op hartproblemen verhoogt. (2) Men gaat er meer van uit dat het voedingsmiddelen met een hoge glycemische index zijn die de hartproblemen kunnen helpen veroorzaken.

Het enige wat licht gaat verhogen is het totale cholesterolgehalte. Maar wanneer verzadigde vetzuren in een gezond dieet worden gebruikt. Dit gezond dieet die bestaat uit eiwitten, gezonde koolhydraten met vezels, onverzadigde vetzuren en een deel verzadigde vetzuren. Zal er geen enkel probleem met het cholesterol ontstaan.

Wij gaan zelf ook geen verzadigde vetzuren gaan promoten. Gewoonweg omdat onverzadigde vetzuren vaak gunstiger zijn voor onze gezond. Maar de verzadigde vetzuren in kokosolie, die afkomstig zijn uit plantaardige voedingsmiddelen, die horen zeker thuis in een gezond en gebalanceerd dieet.

Hoe helpt kokosolie afvallen?

De gemiddelde keten triglyceriden die we terugvinden in kokosolie gaan ervoor zorgen dat het metabolisme versneld wordt. Het zal ervoor zorgen dat we meer calorieën gaan verbranden, wanneer we dit vergelijken met andere vetten. (2)

Kokosolie is Antibacterieel

Meer dan de helft van het vet aanwezig in kokosolie behoort tot het laurinezuur. Dit wordt in het lichaam omgezet in monolaurine. Deze 2 stoffen zullen ervoor zorgen dat aanvallen van bacteriën en virussen worden bestreden.

Om die reden kan kokosolie heel goed helpen op de huid, wanneer we te maken hebben met een schimmelinfectie.

Lees ook :  Voeding met Vitamine E

Kokosolie verzadigt het lichaam

kokosolie voordelenDoor zijn hoge gehalte aan calorieën en zijn hoge gehalte aan vetten zal kokosolie ervoor zorgen dat we langer geen honger zullen hebben. Ook dat is zeer goed wanneer we willen afvallen. Door regelmatig kokosnoot te gebruiken in ons dieet zullen we ons langer verzadigd voelen. Waarbij we op het eind van de dag minder calorieën gaan innemen.

Vetten hebben automatisch meer tijd nodig in het lichaam om te worden verteerd. Maar hier hebben we weer de gemiddelde en lange keten triglyceriden die ervoor gaan zorgen dat wanneer we het ontbijt starten met deze olie, we minder calorieën gaan eten tijdens de maaltijden die daarna worden genuttigd. (3)

Verkleinen van open wonden

Via onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat de gemiddelde keten triglyceriden in kokosolie, in staat zijn om de wonden die voorkomen bij kinderen met epilepsie te verkleinen. Dit komt door de verhoogde concentratie van ketones in het bloed.

Deze triglyceriden worden naar de lever gebracht en worden omgezet in ketones. En kunnen op die manier helpen bij mensen die weinig koolhydraten mogen eten.

Gezonde verzadigde vetzuren

We hebben het reeds gehad over het feit dat verzadigde vetzuren niet meteen worden aangeraden voor een optimale gezondheid. Dan spreken we hoofdzakelijk over verzadigde vetzuren afkomstig van dierlijke producten. We hebben het ook gehad over de schade die transvetten kan aanrichten aan het hart.

Kokosolie bevat plantaardige verzadigde vetzuren. Die zijn dus wel goed voor de gezondheid. Onderzoeken hebben aangetoond dat we een stijging krijgen van het cholesterol door verzadigde vetzuren te eten van dierlijke afkomst.

Maar de plantaardige vetzuren die we terugvinden in kokosolie zijn in staat om de goede cholesterol, ofwel de HDL cholesterol te doen stijgen! Daarbij gaan ze ook de slechte LDL cholesterol doen dalen of onschadelijk maken!

Om die reden zal kokosolie dus bescherming bieden tegen hartziekten.

Ook helpt dit ook de triglycerides verlagen, het verbetert de bloedstolling. (4)

Kokosolie is goed voor het haar en onze huid

kokosnoot gezond voor huid en haarKokosolie wordt vaak gebruikt om de haren gezond te houden. Ook voor onze huid heeft deze olie heel wat voordelen te bieden. Daarom hoeven we het zelfs niet te eten. We kunnen het gewoon gebruiken om op onze huid te smeren. Of in de haren aan te brengen.

Lees ook :  Wat Zijn De Voordelen Van Gojibessen?

Onderzoeken hebben aangetoond dat het vooral kan helpen bij mensen met droog en beschadigd haar, of mensen met een droge en daardoor beschadigde huid. (5)

Schade aan de haren kan ook aangebracht worden door blootstelling aan het zonlicht. Ook hier heeft kokosolie gunstige resultaten kunnen bereiken. Zo konden we vaststellen dat ongeveer 1/5 van de schadelijke UV stralen van de zon, kan worden geblokkeerd met het gebruik van kokosolie.

Goed tegen slechte adem

We hebben reeds gezegd dat de olie van de kokosnoot antibacterieel is. Daarmee kan kokosnootolie ook worden ingezet wanneer we te maken hebben met een slechte adem. Het kan worden gebruikt als natuurlijk middel om de mond te reinigen.

Bacteriën die zich bevinden achteraan de tong kunnen vaak heel moeilijk worden bestreden door de tanden te poetsen. Vele middelen om de mond te spoelen bevatten alcohol of andere toxische stoffen waarbij de bacteriën wel aangetast worden. Maar waarbij we uitgedroogd worden en daardoor heel snel terug de groei van nieuwe bacteriën gaan stimuleren.

Om dit te vermijden kunnen we dus kokosolie gebruiken.

Helpt tegen buikvet

We hebben het reeds gehad over enkele voordelen van het gebruik van kokosolie ten aanzien van het overgewicht.

We weten dat we het metabolisme kunnen versnellen en dat we ook minder snel terug honger zullen krijgen.

Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan het gebruik ervan. Zo zou het ook effectief kunnen zijn om overtollig buikvet te bestrijden. Buikvet is zeer gevaarlijk en staat in nauw verband met diabetes en hartziekten. Om die reden is het dus belangrijk dat we dus heel snel kunnen vermijden.

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat gedurende 12 weken de buikomtrek bij vrouwen voor een groot deel wordt verminderd door het gebruik van 2 soeplepels kokosolie per dag. Soortgelijke resultaten zijn ook aangetoond bij mannen. (6)

Conclusie

De belangrijkste eigenschappen van kokosolie zijn dat ze gezonde verzadigde vetzuren bevatten. Daarmee bescherming bieden tegen hoog cholesterol en tegen hartziekten. Dat het gebruik ervan onze stofwisseling gaat verbeteren en versnellen. We minder snel terug honger krijgen. En we ook beschermende effecten zullen creëren voor onze huid en onze hoofdharen. Dit door het schimmelwerend en antibacterieel maar ook hydraterend effect van de kokosolie. (Hier alle kokosolie producten)

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven