Wat is Omega 7 En Wat is de Werking van Omega 7

Wat is omega 7?

Omega 7 is misschien niet zo bekend maar komt eigenlijk van de olie van de duindoorn plant. Deze plant heeft een aantal gunstige eigenschappen voor onze gezondheid. Dat is dan ook meteen de werking van omega 7.

Hoewel er nog andere (kleinere) bronnen bestaan van omega 7 is de olie uit de duindoorn plant, de beste manier om omega 7 in te nemen.

Deze vetzuren zullen helpen om het lichaam in balans te houden op verschillende vlakken. Onder meer om het optimale gewicht te behouden. Maar ook voor onze huid zijn er een groot aantal gunstige kenmerken vast te stellen.

duindoornolie omega 7

Omega 7 vetzuren zijn een belangrijke bron van bouwstenen voor heel wat onderdelen van ons lichaam. Duindoornolie bevat heel wat omega vetzuren, maar in vergelijking met andere bronnen van omega vetzuren, is het een zeer belangrijke bron van omega 7.

De wetenschappelijke naam voor deze vetzuren luidt palmitoleenzuur. Visolie is een goede bron van deze vetzuren. Alsook enkele dierlijke oliën en plantaardige oliën. Al is de hoeveelheid meestal zeer laag.

We hebben duindoornolie en ook een kleine hoeveelheid in macadamia olie. Maar dat is helaas niet te vergelijken met de hoeveelheid die we vinden in duindoornolie.

Lees ook :  Wat Is Het Verschil Tussen Spirulina En Chlorella?

macadamia noten omega 7

Werking van omega 7

De werking van omega 7 is nog niet zo lang geleden bestudeerd. Omdat meer en meer voordelen aan het licht kwamen is men echter dieper beginnen gaan. En is men gaan onderzoeken wat we allemaal kunnen opmerken bij het gebruik van deze vetzuren.

Maagzweren

Een belangrijk aspect van deze vetzuren is dat ze de maag zullen herstellen. Ze zal een soort beschermingslaag aanleggen rond de randen van de maag en de darmen. Wat ervoor zorgt dat ze sterker worden en dus beter tegen een stootje kunnen.

Dat is vooral van belang bij mensen die last hebben van maagzweren of darmontstekingen hebben. (1)

Huid verjongen

De huid jonger maken is ook een belangrijke eigenschap van deze vetten. Onze huid is voor een groot deel opgebouwd uit vetten. Wanneer we een bepaald tekort hebben krijgen we te maken met een droge huid en zullen er sneller kleine scheurtjes in de huid komen. Waardoor we sneller de veroudering van de huid zullen opmerken.

Omega 7 zal de huid herstellen en voeden. Waardoor we langer kunnen genieten van een jonge huid.

Wonden herstellen

Men heeft daarnaast ook kunnen vaststellen dat duindoornolie of omega 7 ervoor zal zorgen dat we sneller herstellen van wonden. Het verbetert het collageen in de huid en zal de huid sterker maken en op die manier ook helpen om wonden sneller te doen helen.

Lees ook :  Acetyl L-Carnitine Voordelen en Bijwerkingen

Afvallen

Eén van de meest geprezen voordelen van de werking van omega 7 is zijn mogelijkheid om het gewicht onder controle te houden.

De vetzuren kunnen er namelijk voor zorgen dat het overtollig vet dat we innemen via de voeding, kan worden afgevoerd en niet zal worden opgeslagen in het lichaam als reserve. Waardoor we dus ook geen extra vet op zullen slaan.

Wat omega 7 ook gaat doen is dat we sneller een verzadigd gevoel hebben na het eten. Waardoor we minder zullen eten en minder snel terug honger zullen hebben. Wat er makkelijker voor gaat zorgen dat we gewicht verliezen. (bron)

Bloedsuiker verlagen

Zoals alle andere omega vetzuren zal ook omega 7 ervoor zorgen dat we de bloedsuiker kunnen verlagen. Dit komt doordat de opname van vetten ervoor zal zorgen dat er minder snel glucose kan worden opgenomen in het lichaam.

Lever beschermen

Doordat de vetzuren er kunnen voor zorgen dat we overtollige vetten uit onze voeding niet zullen opslaan in het lichaam, hebben ze ook een beschermend effect op onze lever.

Dit is vooral van toepassing bij een vette lever, overgewicht, hepatitis.

Laxerend

Omega 7 is mild laxerend. Hoge hoeveelheden kunnen al heel snel leiden tot diarree. Mensen die last hebben van constipatie kunnen hierdoor dus profiteren.

Lees ook :  6 Voordelen Van Borstvoeding Voor De Moeder

Hoewel het laxerend effect niet goed onderzocht is, toch denkt men te zoeken in de richting van het verhoogde vetgehalte in de ontlasting. Wat ervoor zorgen dat die makkelijker doorheen het spijsverteringskanaal zijn weg naar de uitgang vindt.

Omega 7 voeding

granaatappel olie omega 7

Er zijn weinig middelen beschikbaar die omega 7 voeding bevatten. We hebben dus weinig keuze om te variëren.

  • Duindoornolie
  • Macadamia olie
  • Avocado olie
  • Zalm
  • Tonijn
  • Sardines
  • Granaatappelolie
  • Supplement

Dosering

omega 7 supplement

Om van de effecten te profiteren zijn geen hoge dosissen nodig. Een kleine dosis als 200 mg per dag kan reeds voor voldoende resultaten zorgen.

Bijwerkingen

Diarree kan optreden wanneer hoge hoeveelheden gebruikt worden. Een bepaalde stof in de vetten zal werken als een laxerend middel. Hoewel dit niet meteen zal voorkomen en eerder voorkomt bij hogere dosissen. Toch kunnen mensen met gevoeligheid voor diarree er last van hebben.

Mensen die onvoldoende water drinken of bijvoorbeeld veel koffie en andere vochtafdrijvende middelen gebruiken, kunnen te maken krijgen met gele of donkere urine. De urine kan ook een sterkere geur kan afgeven.

Om deze bijwerkingen van het supplement te omzeilen kunnen we meer water drinken.

 

Wat is Omega 7 En Wat is de Werking van Omega 7
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved