Ogen verbeteren met natuurlijke middelen

Wanneer we denken aan de ogen verbeteren met natuurlijke middelen, dan zullen we meteen aan wortelen denken. En dat is een heel goed begin. Wortelen bevatten beta-caroteen. En dat is nu één van de stoffen waarmee we kunnen de ogen verbeteren met natuurlijke middelen.

Maar er zijn nog andere stoffen die van belang zijn om de gezondheid van onze ogen optimaal te houden.

Naarmate we ouder worden, zal het zich stilaan verminderen. Dat is een normale reactie door de veroudering van het lichaam. En dan ook de organen in het lichaam, waaronder de ogen.

Het zicht zal sneller gaan lijden aan onze ongezonde leefgewoontes naarmate we ouder worden. Men heeft echter kunnen vaststellen dat een ongezonde leefstijl of een ongezond dieet, één van de meest doorslaggevende factoren betreft voor de achteruitgang van onze ogen.

Wat kunnen we nu doen om te proberen onze ogen verbeteren met natuurlijke middelen?

Luteïne

Spinazie luteïne

 

Luteïne is een antioxidant die we terugvinden in, hoe raad je het, wortelen. Maar ook in broccoli, spinazie, eieren, citrusvruchten en oranje vruchten en groenten.

Deze stof zal rechtstreeks de ogen voeden en daarbij helpen de ogen beschermen tegen veroudering.

Onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer we 6 mg luteïne per dag gebruiken, we het risico op veroudering van de ogen, met bijna de helft doen verminderen. (bron)

Luteïne wordt via een supplement gebruikt.

Zeaxanthine

Zeaxanthine is andere soort carotenoïden. Er zijn er meer dan 500. Maar slechts enkele hebben een directe positieve invloed op onze ogen.

Wanneer we de ogen verbeteren met natuurlijke middelen. Dan is zeaxanthine zeker belangrijk om te gebruiken. Het zal er vooral voor zorgen dat we minder gevoelig worden voor licht, dat we geen last krijgen van nachtblindheid. En dat we bescherming krijgen tegen cataract.

Lees ook :  Natuurlijke Middelen Tegen Depressie

Zeaxanthine wordt via supplement een in combinatie met luteïne gebruikt.

Vitamine C

vitamine c citroen

 

Vitamine C staat bekend als een belangrijke vitamine om ons immuunsysteem te versterken. Maar vitamine C doet veel meer dan bescherming bieden tegen ziektes en virussen.

Zo is vitamine C een krachtige stof tegen stress. Zal ze helpen om vrije radicalen te bestrijden. En op die manier ook helpen om vrije radicalen die schade aan onze ogen kunnen veroorzaken, te gaan bestrijden.

Waardoor we kunnen de ogen verbeteren met natuurlijke middelen.

Vitamine C vinden we in heel wat fruitsoorten.

 • Citroen
 • Limoen
 • Sinaasappel
 • Aardbeien
 • Paprika
 • Kiwi
 • Mango
 • Mandarijnen
 • Pompelmoes

Dat zijn maar enkele van de fruitsoorten en groenten die we kunnen gebruiken om onze hoeveelheid te verhogen in het lichaam. En daardoor de ogen verbeteren met natuurlijke middelen. (bron)

Een supplement met vitamine C kan ook genomen worden indien we weinig fruit eten.

Zink

oesters zink

 

Zink is een mineraal. Maar zink werkt in het lichaam ook als een krachtig antioxidant. Verder zal zink er ook voor gaan zorgen dat we op een gezonde manier hormonen kunnen aanmaken. En beschermd worden tegen stress en de aanmaak van hoge hoeveelheden cortisol en prolactine.

Een andere belangrijke eigenschap van zink is dat het mineraal zal helpen om de ogen te beschermen tegen veroudering en tegen schade van vrije radicalen. Die op deze manier het zich proberen te verminderen.

En misschien wel de belangrijkste eigenschap waarom zink behoort tot de natuurlijke middelen die de ogen verbeteren, zink zal er ook voor zorgen dat we ontstekingen tegengaan in het lichaam. Alsook in de ogen.

Lees ook :  Fibromyalgie Symptomen Verzachten Met Natuurlijke Middelen

Zink vinden we vooral terug in oesters, noten, zaden, vlees en in vis. We kunnen ook een supplement gebruiken.

Omega 3

zalm omega 3

 

Omega 3 is belangrijk voor onze hersenen. Oudere, maar ook jonge mensen kunnen hiervan profiteren. We zien onder meer een verbetering van het geheugen wanneer voldoende omega 3 wordt ingenomen.

Dit is logisch want een groot deel van onze hersenen is opgebouwd uit deze omega 3 vetzuren.

Maar omega 3 heeft ook zeer krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. En dat is meteen in het voordeel van onze ogen.

De ogen verbeteren met natuurlijke middelen gaat zeker gepaard met het toevoegen van voldoende voedingsmiddelen met omega 3 aan ons dieet.

Voeding met omega 3 vinden we vooral in:

 • Zalm
 • Tonijn
 • Oesters
 • Tonijn
 • Makreel
 • Lijnzaden
 • Chiazaden
 • Walnoten

Wat nog meer van belang is, is de verhouding tussen omega 3 en omega 6. De meeste mensen hebben teveel omega 6 in het lichaam omdat ons dieet nu eenmaal vooral bestaat uit omega 6 rijke voedingsmiddelen.

 

chia omega 3

Dit zijn dan vooral plantaardige oliën zoals maïsolie, zonnebloemolie, arachideolie, olijfolie en andere soorten plantaardige olie.

Om deze verhouding in het voordeel van omega 3 te laten uitslaan moeten we dus zorgen voor voldoende vis, zeevruchten of lijnzaden en chiazaden. Omega 3 vinden we ook terug in krillolie.

Omega 6 zal ontstekingen helpen ontstaan. Terwijl omega 3 ontstekingen helpt blokkeren. Een ongunstige verhouding, waarbij we teveel omega 6 hebben zal dus ervoor zorgen dat er sneller ontstekingen kunnen ontstaan. (bron 1 , 2)

Omega 3 biedt ook bescherming tegen hartziekten en kan helpen tegen artrose.

De beste manier om de verhouding tussen omega 3 en 6 te verbeteren, zonder elke dag vis te eten, is door een supplement te gebruiken.

Vitamine E

vitamine e avocado

 

Vitamine E zal ook helpen de ogen verbeteren met natuurlijke middelen. Deze vitamine wordt ook gezien als een belangrijk antioxidant. De meeste kenmerken worden gezien op onze huid. Zo wordt het in heel wat cosmetische producten gebruikt om de veroudering van de huid tegen te gaan.

Lees ook :  Vitamine E Tekort Herkennen en Aanvullen

Maar het kan op dezelfde manier ook helpen om de veroudering van de ogen tegen te gaan.

De werking van vitamine E zal eigenlijk op twee belangrijke vlakken gebeuren. Eerst en vooral krijgen we het anti-oxidante effect, die zal helpen om vrije radicalen te bestrijden die schade kunnen teweegbrengen aan onze ogen.

En verder heeft de vitamine ook een bloedverdunnend effect. Waardoor de bloedvaten die naar de ogen lopen, voldoende zuurstof zullen krijgen. Wat de gezondheid van het oog ten goede komt. En op die manier de ogen verbeteren met natuurlijke middelen. (bron)

Vitamine E kan worden gebruikt via een supplement.

Vitamine A (Beta Caroteen)

vitamine a wortelen

 

We hebben het reeds over gehad. Beta Caroteen is een zeer belangrijke stof. Het is misschien wel het meest nodige om te kunnen de ogen verbeteren met natuurlijke middelen.

Beta caroteen wordt omgezet in actieve vitamine A en zal op die manier krachtig werken tegen veroudering van onze ogen. Het is een krachtig antioxidant die onder meer bescherming biedt tegen cataract, blindheid, nachtblindheid en verlies van het zicht door veroudering.

Vitamine A kan indien nodig gebruikt worden via een supplement.

Besluit

Het is dus van groot belang dat we een dieet samenstellen waarbij voldoende voedingsmiddelen worden toegevoegd die deze voedingsstoffen bevatten. Waarbij we vooral de nadruk kunnen leggen op omega 3 of visolie, en zeker op de verhouding tussen omega 3 en omega 6. Die bij de meeste mensen in het Westen, teveel in het voordeel van omega 6 zal draaien.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven