Meest Effectieve Natuurlijke Bloedverdunners

Natuurlijke bloedverdunners en bloedverdunnende voeding gebruiken

Wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk of een risico loopt op een beroerte kan de dokter voorstellen om bloedverdunners te gaan nemen. Embolie en trombose worden veroorzaakt door bloedklonters in de benen of armen die naar slagaders losschieten. Bloedverdunners kunnen dat risico verkleinen en kunnen verhinderen dat deze bloedklonters worden gevormd. Het bloed verdunnen kan met medicatie, maar er zijn ook natuurlijke bloedverdunners zoals bloedverdunnende voeding en kruiden.

Er bestaan echter een grote reeks natuurlijke bloedverdunners. Dit zal dan dienen als alternatief. Zo kunnen we het bloed verdunnen door voeding of met behulp van de juiste kruiden. Op die manier kunnen we vaak het gebruik van medicatie verminderen of helemaal uitsluiten.

bloedverdunners

De neveneffecten van medicijnen

Bloedverdunners hebben namelijk neveneffecten. Een van de belangrijkste daarvan zijn, dat er hevige bloedingen kunnen ontstaan wanneer je een kleine wonde hebt. Ook voor vrouwen die menstrueren kunnen er uitzonderlijk hevige bloedingen ontstaan. Andere problemen die kunnen optreden zijn duizeligheid en hoofdpijn. Maagproblemen en  geelzucht kunnen ook heel sporadisch optreden als neveneffect van het nemen van bloedverdunners.

Medicatie is het laatste alternatief

medicijnen om het bloed te verdunnen

Wanneer het risico te groot is, heb je natuurlijk geen andere keuze dan deze medicijnen te nemen. Maar indien je uit voorzorg zelf het bloed wilt dunner maken kun je gebruikmaken van kruiden die het bloed verdunnen. Deze kruiden die het bloed verdunnen werken niet zo sterk zoals medicijnen dat doen. Maar kunnen bij dagelijks of wekelijks gebruik toch het bloed gaan verdunnen en zo het risico op bloedklonters gaan verminderen.

Natuurlijke bloedverdunners en een gezonde levensstijl

Hou daarbij ook rekening dat we vaak met een combinatie van natuurlijke bloedverdunners en een gezondere levensstijl wel heel wat verbetering kunnen aanbrengen aan onze gezondheid. Het heeft weinig zin om kruiden die het bloed verdunnen te gebruiken wanneer we elke dag een pakje sigaretten roken. Het gunstige effect dat we verkrijgen door de natuurlijke bloedverdunners te gebruiken wordt meteen weer weggevaagd door het negatieve effect van roken op onze bloedvaten.

De bloedvaten wijder maken door middel van natuurlijke bloedverdunners gaat niet samen met roken en een te passieve levensstijl. Het is daarbij ook aangeraden om meer te bewegen. Indien je reeds een actieve job hebt zal dit geen probleem zijn. Of wanneer je activiteiten doet na het werk die de hartslag (licht) doen stijgen.

Indien dit niet het geval is kan het heel goed mogelijk zijn dat de bloedcirculatie verminderd is. Vooral zittend werk uitvoeren is hier de grootste oorzaak van. Je kan dan bijvoorbeeld gaan wandelen of iets meer actief, gaan lopen of fietsen. Dit zal er ook voor zorgen dat het bloed dunner gaat worden. En zal een gunstig effect hebben op de bloeddruk.

bloedsomloop verbeteren

Wanneer we dan ook kruiden die het bloed verdunnen gaan gebruiken, of soortgelijke voeding gaan eten. Dan zullen we het maximale resultaat kunnen bereiken met deze natuurlijke bloedverdunners.

Lees ook :  Natuurlijke Laxeermiddelen Voor Onmiddellijk Effect?

Overleggen met de huisarts over het gebruik van kruiden die het bloed verdunnen

Wanneer je natuurlijke bloedverdunners gaat gebruiken dien je zeker eerst en vooral met je dokter te praten. Om in te schatten of de situatie al dan niet te gevaarlijk is. De mogelijkheid bestaat dat deze kruiden niet krachtig genoeg zijn voor jouw persoonlijke situatie. Gebruik deze middelen zeker niet in combinatie met medicijnen die hetzelfde effect hebben. Want dan krijgen we namelijk een dubbele werking en verhoogt dan weer het risico op bloedingen. 

Waarom ontstaan bloedklonters?

Terwijl bloedklonters misschien angst kunnen inboezemen is het toch een natuurlijk en noodzakelijk gebeuren in het menselijk lichaam. klonters vormen om te voorkomen dat overtollig bloedverlies gaat optreden. Het probleem ontstaat wanneer je bloed te gevoelig is aan klonteren.

Als dit gebeurt kunnen klonters afbreken en naar de longen, het hart of de hersenen schieten. Met een hartaanval, een beroerte als gevolg. Het resultaat daarvan heeft meestal een dodelijke afloop.

Er zijn 2 soorten bloedverdunners. De anticoagulantia en de plaatjesaggregatieremmers. De anticoagulantia voorkomt dat vitamine K klonters kan veroorzaken. De plaatjesaggregatieremmers voorkomen de bloedplaatjes in je bloed om tromboxane vrij te geven. Dit is nodig om bloedklonters aan te maken.

Zelfs medicatie biedt geen zekerheid, toch wordt het risico enorm verlaagd.

Roken

roken verdikt het bloed

Roken heeft de neiging het bloed dikker te maken. Het zal bijvoorbeeld het bloed meer kleverig maken en op die manier ook de doorgang bemoeilijken. Daarnaast brengt het schade toe aan de bloedvaten waardoor ze nauwer worden.

Wanneer we dan natuurlijke bloedverdunners gebruiken wordt de doorgang van het bloed verbeterd. Het spreekt voor zich dat we beter eerst stoppen met roken. Om verdere schade te vermijden. Het heeft weinig zin om kruiden die het bloed verdunnen te gebruiken. Wanneer we op een andere manier het bloed terug dik en plakkerig maken.

Passieve levensstijl

Een passieve levensstijl zal er ook voor zorgen dat de bloedcirculatie minder vlot gaat verlopen. Vooral neerzitten is hier een grote oorzaak van. Wanneer je een job hebt waar je de ganse dag op een stoel zit. Dan is het zeker aan te raden om na het werk enkele actieve activiteiten in je schema te brengen.

Dit zal de hartslag doen toenemen en op die manier ook de bloedcirculatie bevorderen. Daardoor ook fungeren als natuurlijke bloedverdunners.

Overgewicht en cholesterol

Mensen met overgewicht hebben ook vaak een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol. Het cholesterol gaat zich hechten aan de bloedvaatwanden en op die manier zorgen voor een moeilijkere passage van het bloed. Dit kan op termijn het risico verhogen op de vorming van bloedklonters. Door regelmatig te bewegen zullen we het overgewicht kunnen aanpakken en door meer vezels te eten kunnen we het cholesterol terug naar omlaag brengen. Kruiden die het bloed verdunnen kunnen hierbij wel helpen. Maar zullen beter hun taak kunnen uitvoeren wanneer alle andere factoren ook gunstiger worden.

Zwangere vrouwen en mensen met bepaalde aandoeningen aangaande onregelmatige bloedingen en dergelijke gebruiken beter geen natuurlijke bloedverdunners. Wanneer die worden aangeboden dient u daarover te praten met je arts om een alternatieve oplossing te vinden.

Lees ook :  Muira Puama voordelen en werking

Vooraleer we bloedverdunnende middelen gebruiken

Het is zeker aan te raden om onze levensstijl aan te passen. Dat kan een enorm verschil betekenen voor onze gezondheid. Stel dat we een zittende job uitvoeren, roken en dan nog eens licht overgewicht hebben. Dan kunnen we door deze ongunstige factoren te keren, er misschien wel zonder kruiden of bloedverdunners voor gaan zorgen dat we het risico op bloedklonters verkleinen. 

We kunnen dan onze levensstijl per direct gaan omkeren door te stoppen met roken, gezonder te eten en af en toe aan sport te doen. Dat betekent toch elke week minstens twee keer één uurtje sport. We kunnen dan lopen, fietsen of zwemmen. Wil je een verminderd risico op blessures? Dan kan je kiezen om te zwemmen. Doordat we de hartslag de hoogte in jagen zal onze bloeddruk op termijn dalen en zal het bloed ook makkelijker zijn doorgang doorheen het lichaam weten te vinden. Waardoor we weer het risico op beroerte doen dalen. 

Dan kunnen we er tenslotte voor kiezen om enkele van deze natuurlijke

Beste Natuurlijke bloedverdunners

Kurkuma

kurkuma natuurlijke bloedverdunner

Kurkuma ken je waarschijnlijk wel als de specerij die je gebruikt in curry. Het wordt reeds eeuwen gebruikt door verscheidene volkoren om het bloed dunner te maken.

Daarnaast is het een zeer belangrijke stof om het lichaam te ontgiften. Het zal de lever stimuleren om beter zijn gifstoffen te kunnen verwerken. Op die manier zal het ook een gunstige invloed hebben op onze spijsvertering. Daarnaast heeft het een aromatase remmend effect. Dit zal vooral gunstig zijn om de balans tussen de hormonen te behouden.

Het is de stof curcumine aanwezig in kurkuma die de verlaagde bloeddruk veroorzaken. Vaak zijn daarvoor hogere hoeveelheden nodig. Er bestaan supplementen met hoge hoeveelheden en supplementen met een gewone hoeveelheid.

Er is een enorm prijsverschil merkbaar tussen deze twee. Maar zoals blijkt, enkel curcumine is de actieve stof in kurkuma. Daarom is een supplement met kurkuma zo goed als waardeloos, als er geen hoge concentratie curcumine in aanwezig is.

Gember

Gember is te vinden in dezelfde familie als de kurkuma. Dit krachtig voedingsmiddel bevat salisilaat. Een zuur wat men kan vinden in verschillende planten. Een afgeleide van salisilaat, acetyl salisilaatzuur (ook bekend als aspirine) staat bekend als een preventief middel tegen beroerte.

Andere voedingsmiddelen die salisilaat bevatten zijn onder andere avocado, bessen en kersen. Deze kunnen ook een rol spelen in het voorkomen dat het bloed gaat klonteren. Verdere studies moeten echter meer uitsluitsel geven daaromtrent. Elke dag enkele stukjes gember eten kan wonderen doen. Alsook het drinken van gemberthee.

Er kan thee met gember worden gedronken of er kan een supplement worden gebruikt.

Vitamine E

Vitamine E heeft de eigenschap dat het klonters verhindert om te gaan vormen. Dus alle voedingsstoffen die rijk zijn aan vitamine E kunnen werken als natuurlijke bloedverdunners.

Goede bronnen van vitamine E zijn de meeste noten, volkoren granen en sommige groene groenten zoals spinazie. Hoewel spinazie ook vitamine K bevat. En vitamine K heeft net het omgekeerde effect als vitamine E als het op klonteren aankomt.

Lees ook :  Wat is de werking van gemberthee op ons lichaam?

Het feit dat vitamine K bloedverdunners tegenwerkt kan hier worden gecompenseerd door vitamine E supplementen in te nemen.

Chiazaad

chiazaad

Chiazaad behoort tot de natuurlijke bloedverdunners. Vooral dan door zijn hoge hoeveelheden omega 3 vetzuren. Maar ook deels door de sterke antioxidanten die we terugvinden in het chiazaad.

Chiazaad is meteen één van de betere bronnen van bloedverdunnend voedsel. Daarnaast zullen de ze omega 3 en 6 verhouding in stand houden.

Er wordt aangeraden om niet meer dan 30 gram per dag te eten. Omwille van deze sterke bloedverdunnende werking.

Chiazaad kunnen we vinden in de betere bio-shops. Het is echter redelijk prijzig. We kunnen ze goedkoper online bestellen.

Ginkgo

Een ander goed voorbeeld van natuurlijke bloedverdunners zijn ginkgo extracten. Ginkgo vooral bekend omwille van zijn gunstige eigenschappen voor onze hersenen.

Toch heeft ginkgo ook voordelen te bieden voor onze erectie. Het zal namelijk de potentie verhogen bij mannen. Dat komt door zijn bloedverdunnend effect waardoor het bloed makkelijker de penis kan bereiken.

Mensen die willen het bloed dunner maken kunnen dus gebruik maken van deze natuurlijke bloedverdunners.

Ginkgo supplement mag zeker niet worden genomen in combinatie met medicatie om het bloed te verdunnen.

[bctt tweet=”Kurkuma, gember, vitamine E, ginkgo en chiazaad zijn de vijf beste natuurlijke bloedverdunners!” username=”1gezonderleven”]

Laat het bloed testen

groenten eten

We willen natuurlijk geen enkel risico nemen. Wanneer we natuurlijke bloedverdunners nemen. En we ons nog steeds afvragen of het bloed nu in orde is. Dan kunnen we een test laten doen bij een arts. Die zal dan bepalen of het bloed al dan niet voldoende dun is.

De dokter kan je een bloedtest ondergaan en in deze test vaststellen hoe lang het duurt eer het bloed gaat klonteren. Afgeleid uit de resultaten van de test kan de dokter dan vaststellen of de toestand ernstig genoeg is om bloedverdunnende medicatie toe te dienen. Indien niet zal de dokter advies geven over welke voeding je beter gaat eten om het bloed minder snel te laten klonteren. Dit houdt in onder andere :

  • Veel water drinken
  • Vers fruit en verse groenten eten
  • Omega 3 uit visproducten
  • Weinig klaargemaakte maaltijden eten
  • Zorgen voor voldoende vitamine A, D en E

Conclusie

gember natuurlijke bloedverdunners

Kurkuma, gember en vitamine E zijn relatief goede natuurlijke bloedverdunners. Ze kunnen misschien zelfs goeie alternatieven zijn voor het gebruik van medicatie om het bloed dunner te maken.

Veel hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Daarvoor is het zeker noodzakelijk om met je huisarts te praten en te overleggen of het gebruiken van kruiden die het bloed verdunnen voor jou persoonlijk, een alternatief kan bieden tegen het gebruik van traditionele medicatie.

Neem geen risico

Het risico is te groot (beroerte, hartaanval) om zonder zekerheid, het gebruik van deze kruiden te rechtvaardigen in jou situatie. Deze kruiden die het bloed verdunnen hebben een krachtige werking.

Maar zijn lang niet zo krachtig als de medicijnen die daar specifiek voor zijn ontwikkeld. Daarom kan alleen een dokter inschatten of ze voor jou krachtig genoeg kunnen zijn en genoeg dekking kunnen bieden voor de mogelijke risico’s.

Niet combineren met medicatie

Daarnaast hebben we reeds gemeld dat het gebruik van kruiden die het bloed verdunnen niet wordt aangeraden in combinatie met medicatie. Dit zou natuurlijk de effecten te sterk kunnen maken en kan uiteindelijk leiden tot een verhoogd risico op bloedingen.

Natuurlijke bloedverdunners en roken

Roken is ook zeker af te raden. Wanneer we natuurlijke bloedverdunners gebruiken gaan we de negatieve effecten van roken proberen herstellen. Het heeft weinig zin om die te gebruiken wanneer we blijven schade toebrengen aan onze bloedvaten door sigarettenrook in te ademen en deze schadelijke stoffen in ons bloed te laten terechtkomen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven