Natto Of Natto Kinase Voordelen Voor Onze Gezondheid

Natto ofwel nattokinase heeft een zeer krachtig effect op onze cardiovasculaire gezondheid. Al zijn er nog een reeks andere belangrijke voordelen voor onze gezondheid die gepaard gaan met het gebruik van natto.

Wat is nattokinase?

Nattokinase is een enzym die wordt gemaakt en wordt gehaald uit een Japans voedingsmiddel genaamd natto. Natto bestaat uit gefermenteerde sojabonen. Wanneer we natto kinase gebruiken dan zullen bepaalde eiwitten in het lichaam worden afgebroken. Ook bloedklonters en verschillende gifstoffen. Dit zal ervoor zorgen dat het metabolisme een stevige boost krijgt.

Dit specifiek enzym, nattokinase, staat bekend als een beschermend middel en een zeer belangrijk deel om eiwitten af te breken in het lichaam. Verder is het ook van belang bij het verwijderen van plak die zich heeft vastgehecht aan de wanden van onze bloedvaten.

Het wordt gezien als een belangrijke stof die uitstekende effecten kan teweegbrengen in ons lichaam. Het kan zowel gebruikt worden via de voeding als door middel van een supplement.

natto

Hoe werkt natto kinase?

Nattokinase is een protease. De belangrijkste functie van een protease is het afbreken van eiwitten. Omdat eiwitten een complexe structuur hebben van aminozuren. Zij hebben deze enzymen zoals in natto nodig om eiwitmoleculen af te breken om ze makkelijk te kunnen opnemen.

Natto heeft de mogelijkheid om plak aan de bloedvaten af te breken. Dat heeft op zich een omgekeerd effect op de vorming van aderverkalking.

Lees ook :  9 Belangrijkste Voorbeelden Van Magnesium Voeding

Elke dag eten we voedingsmiddelen die kunnen zorgen voor een verhoging van het cholesterolgehalte. Dit zorgt voor een aantal effecten die het risico op bloedklonters, hartaanvallen en beroertes verhogen. Met natto kunnen we dus deze enzymen afbreken die de bloedklonters vormen en daarmee de risico’s op hartproblemen sterk doen afnemen. Zonder te maken te krijgen met bijwerkingen van medicijnen die hetzelfde effect moeten teweegbrengen.

Verder kan natto helpen om ongewenste hoeveelheden gifstoffen in het bloed af te voeren. Alsook onverteerde eiwitten in het spijsverteringskanaal.

Spijsvertering verbeteren

Enzymen zijn een zeer belangrijk onderdeel van het spijsverteringsstelsel. En wanneer we het hebben over nattokinase, dan zien we dat ze kunnen helpen om het proces van de spijsvertering te verbeteren, in balans te brengen en zelfs versnellen. Dit zal er onder meer helpen bij het bestrijden van diarree, krampen en een opgeblazen gevoel.

nattokinase

Bloeddruk in balans brengen

Door de hoeveelheid plak te verminderen die zich aan de bloedvaten heeft vastgehecht, kunnen we het risico op een hoge bloeddruk sterk verlagen. Het zal er voor zorgen dat de bloedsomloop wordt verbeterd door de bloedvaten vrij te maken. (bron)

In twee verschillende onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat nattokinase de bloeddruk doet dalen. Dit werd vastgesteld na 8 weken, terwijl de deelnemers elke dag een dosis natto toegediend kregen. Zowel de systolische als de diastolische bloeddruk was gedaald. (studie)

Vorming van bloedklonters tegengaan

Bloedklonters kunnen uiteindelijk hartaanvallen en beroertes veroorzaken. Deze stille moordenaars zijn nog gevaarlijker wanneer ze gepaard gaan met aderverkalking, of de vorming van plak aan de wanden van onze bloedvaten.

Lees ook :  Wat Is De Werking Van Amandelolie In Ons Lichaam?

Wanneer we natto of nattokinase gebruiken, dan kunnen we eerst en vooral deze opgebouwde plak doen afnemen. Maar verder ook het risico op de vorming van bloedklonters tegengaan. Reeds bestaande bloedklonters zullen ook minder risico lopen om vast te raken in de bloedvaten. Door een verminderde hoeveelheid plak. En daarmee het risico op een blokkade verkleinen. Wat uiteindelijk zou leiden tot een hartaanval of beroerte.

Metabolisme versnellen

Wanneer het bloed zonder obstructies kan vloeien doorheen het lichaam. Dan kan er overal voldoende zuurstof toegediend worden. De organen kunnen optimaal functioneren. Wat er uiteindelijk voor zal zorgen dat we de voedingsstoffen beter kunnen opnemen uit onze voeding. En een stimulerend effect zal uitvoeren op de werking van het metabolisme in zijn geheel.

Alzheimer

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat nattokinase ervoor kan zorgen dat er ook minder plak in de hersenen zal opgebouwd worden. Dit zal op zijn beurt het risico op alzheimer en andere ernstige ziektes in de hersenen helpen vermijden. Zoals Parkinson bijvoorbeeld, waarbij de aanmaak van dopamine sterk verminderd is.

Bloedsomloop verbeteren

Natto zal ook de bloedsomloop verbeteren. Dat is logisch aangezien ze zullen helpen strijden tegen plak en daarbij ook de bloedvaten gaan ontspannen en openen. De effecten waren gelijkaardig met aspirine, een bloedverdunner. Er zijn geen aanwijzingen die deze effecten tegenspreken. (bron)

Cholesterol verlagen

Een onderzoek waarbij nattokinase werd vergeleken met statines, de bekende medicijnen tegen hoog cholesterol, heeft aangetoond dat natto ook kan helpen het cholesterol in balans te houden. Er werden 82 patiënten gebruikt voor dit onderzoek. Voor een totale duurtijd van 26 weken. Zoals verwacht zorgden de statines ervoor dat het cholesterolgehalte ging dalen.

Lees ook :  Waar zit Vitamine B12 in?

Er werd een daling van het LDL cholesterol vastgesteld, alsook een daling van de triglyceriden. Verrassend genoeg, was dit ook voor natto het geval. Daarnaast stelden de onderzoekers ook vast dat bij het gebruik van nattokinase ook het HDL cholesterol gestegen was. Het goede cholesterol dus. Er werden geen bijwerkingen vastgesteld. Wat op zich ook al een groot voordeel betekent ten opzichte van de medicijnen. (studie)

Cardiovasculaire gezondheid verbeteren

Door een daling van het LDL cholesterol met daarbij een afname van de hoeveelheid plak die zich aan de wanden van de bloedvaten vastkleeft, kunnen we automatisch stellen dat de cardiovasculaire gezondheid enorm gaat verbeteren. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en er is een lager risico op de ontwikkeling van aderverkalking.

Bijwerkingen natto

Er zijn geen bijwerkingen te melden van natto, gewoonweg omdat er onvoldoende onderzoek naar verricht is. We moeten er dus voor zorgen, zeker wanneer we een supplement gebruiken, dat we niet meer dan 2.000 FU per dag gebruiken. Dat is ongeveer gelijk aan 100 mg per dag.

Natto kopen

natto kopen

We kunnen natto kopen in de Aziatische supermarkten of in de betere supermarkten van bij ons. Ze zullen meestal te krijgen zijn in bakjes waarin zich nog 2 zakjes bevinden. Eén daarvan is Japanse mosterd en de ander sojasaus. In Japan wordt dat op die manier dan gemengd en gegeten. Het kan bijvoorbeeld samen met rijst gegeten worden. Ze worden vaak verkocht onder de naam “Azuma” ofwel “Shokuhin yuki munoyaku kotsubu”.

We kunnen natto kopen in de vorm van een supplement. Op die manier krijgen we meteen het enzym nattokinase in ons lichaam. Het enzym dat dus verantwoordelijk is voor al deze voordelen die we hierboven hebben opgesomd.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven