Knoflook Capsules Wat Doen Ze Echt In Ons Lichaam?

Allicine in knoflook heeft een groot aantal voordelen voor onze gezondheid te bieden. Dat houdt hoofdzakelijk in dat we beter bestand worden tegen verkoudheid. We kunnen met knoflook de bloeddruk verlagen en het risico op hartproblemen sterk doen dalen. Verder zijn er aanwijzingen dat de ontwikkeling van Alzheimer kan worden tegengehouden dankzij allicine. Er zijn bewijzen gevonden dat knoflook capsules kunnen helpen tegen oorontstekingen, problemen met de spijsvertering, wonden vlugger genezen en tenslotte winderigheid.

knoflook capsules voordelen

Wat is knoflook?

Knoflook ofwel Allium sativum is een sterk geurend kruid met een specifieke doordringende smaak. Het is verwant aan de ajuin en komt oorspronkelijk uit Azië. Het wordt gebruikt als een specerij in de keuken en kan ook gebruikt worden als een medicijn.

De oudste gebruiken van de plant dateren tot 3.000 jaar geleden. Eén van de eerste voordelen die men heeft kunnen ontdekken is zijn krachtige anti-bacteriële werking. Eén teentje knoflook kan onze gezondheid reeds verbeteren. Al hebben we om bijvoorbeeld bescherming te krijgen tegen hartziekten wel grotere hoeveelheden nodig van 3 tot 4 teentjes per dag. Er kunnen ook knoflook capsules gebruikt worden. Dit maakt het in de praktijk makkelijker te realiseren, om toch de benodigde hoeveelheid allicine in te nemen, die ons bescherming bieden tegen hartziekten.

Voedingswaarde knoflook

knoflook gezond

Knoflook bevat verschillende mineralen, de belangrijkste zijn fosfor, kalium, magnesium, zink, calcium en ijzer. Naast deze hoge hoeveelheid verschillende mineralen vinden we ook talrijke vitamines terug. Dat gaat dan voornamelijk over een grote hoeveelheid verschillende vitamines B. Maar ook vitamine A, C en K.

Het is één van de weinige voedingsmiddelen die allicine bevatten. Maar naast allicine vinden we ook allisatine 1 en allisatine 2 terug. Dat krijgen we allemaal voor zeer weinig calorieën en weinig vetten of zout.

Is knoflook gezond? Wat zijn de voordelen?

Is knoflook gezond? Aangezien er geen domme vragen zijn, maar alleen domme antwoorden, kunnen we toch duidelijk zijn. Ja, knoflook is zeer gezond!

In dit artikel gaan we proberen de belangrijkste voordelen van dit bijzondere kruid bespreken. Deze voordelen zijn allemaal wetenschappelijk aangetoond.

Verkoudheden en hoest

Wanneer we het rauwe kruid eten of knoflook capsules gebruiken kunnen we een verkoudheid helpen voorkomen. Verder zal de duurtijd van de verkoudheid sterk worden verminderd, wanneer we beginnen met de specerij te gebruiken in ons dieet.

Hoge bloeddruk

hoge bloeddruk knoflook

Knoflook capsules zijn zeer krachtig tegen een hoge bloeddruk. Wanneer we rauwe knoflook gebruiken kan dit effect ook bekomen worden. Maar daarvoor moeten we relatief hoge hoeveelheden eten.

Eén van de effecten die ervoor zorgen dat de bloeddruk gaat dalen is het ontspannend effect op de bloedvaten. De spiercellen in de bloedvaten gaan ontspannen waardoor het bloed makkelijker  zijn doorgang kan vinden.

Lees ook :  Wat Is De Werking Van Vitamine E Op Ons Lichaam?

Polysulfides in knoflook zijn in staat om de productie van H2S te verhogen. H2S staat bekend als waterstofsulfide en is van groot belang om hartziekten te voorkomen. Het verhogen van H2S zal zorgen voor een daling van de bloeddruk. (Studie)

Een ander belangrijk effect van de polysulfides die we terugvinden in het kruid is dat ze de productie van stikstof gaan verhogen. Stikstof is een belangrijke stof die ervoor zal zorgen dat we de bloedvaten wijder maken. Wat automatisch ook zal helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

Stikstof wordt ook in verband gebracht met het verhogen van het libido.

Cholesterol verlagen

Knoflook capsules zijn niet in staat om cholesterol te verlagen. Er zijn verschillende onderzoeken die geen enkel effect hebben aangetoond. (1) (2) (3)

In tegenstelling tot wat verschillende websites beweren kunnen we knoflook capsules niet gebruiken om cholesterol te verlagen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het kruid geen enkel effect heeft op het totale cholesterolgehalte of op het LDL cholesterol. Maar dat deze effecten te klein waren om te worden toegevoegd aan het onderzoek.

Gezondheid van het hart verbeteren

gezondheid hart verbeteren

Dat knoflook capsules niet kunnen gebruikt worden om het cholesterolgehalte te verlagen, betekent natuurlijk niet dat we de gezondheid van het hart niet zullen verbeteren. Er zijn verschillende effecten die zullen bijdragen aan gezonder hart. We hebben het reeds gehad over de daling van de bloeddruk. Een daling van de bloeddruk betekent dat het hart minder belast wordt en dus minder hard moet werken. Dat zal reeds bijdragen aan de gezondheid van de hartspier.

Verder zullen knoflook capsules, maar ook verse knoflook helpen om bloedklonters te verminderen. Dit zal op zich ook voordelig zijn voor de bloedsomloop. Bloedklonters kunnen de doorgang vernauwen en daardoor het hart verplichten om harder te werken. Bloedklonters kunnen de doorgang volledig blokkeren wat dan uiteindelijk kan resulteren in een hartaanval of beroerte. (studie)

Daarnaast bevat het kruid nog een groot aantal beschermende eigenschappen die zullen helpen als preventie tegen hartziekten. Waaronder atherosclerose, trombose, hoge bloeddruk en een hartaanval. (bron)

Preventief tegen Alzheimer en Dementie

De antioxidante en ontstekingsremmende werking van het kruid kan helpen om verschillende verouderingsaandoeningen van de hersenen te vermijden. Vooral dan Dementie en Alzheimer.

Er zal onder meer een daling van het risico op atherosclerose ontstaan. Dit kan zowel in de bloedvaten rondom de hersenen ontstaan, als in de bloedvaten die met het hart verbonden zijn. Aderverkalking in de hersenen kan uiteindelijk leiden tot dementie en alzheimer. Doordat een hoge hoeveelheid cellen in de hersenen gaan afsterven of ernstig beschadigd raken.

Het centrale zenuwstelsel is het grote communicatienetwerk in het menselijk lichaam. Wanneer de normale structuur van dat zenuwstelsel verstoord wordt, kunnen neurologische ziektes ontstaan. Deze ziektes vormen een bepaalde groep en zijn gekarakteriseerd door een progressief afsterven van neuronen in specifieke regionen van de hersenen. Dit kan echter ook het geval zijn rondom de wervelkolom. Wanneer dit het geval is in de hersenen kunnen ziektes zoals Alzheimer, Parkinson, Huntington en Dementie veroorzaakt worden. Dankzij het gebruik van knoflook capsules kunnen we deze ziekte dus helpen voorkomen.  (bron)

Lees ook :  Testosteron verhogen met kruiden en supplementen

Helpt de spijsvertering

Wanneer we dagelijks verse knoflook gebruiken of knoflook capsules gaan gebruiken dan kunnen we de spijsvertering verbeteren. Het kruid zal onder meer helpen om het optimaal functioneren van de darmen te vrijwaren. Verder zullen ook ontstekingen of irritatie in de maag kunnen worden behandeld met dit kruid.

Knoflook capsules zullen verder ook helpen bij het bestrijden van diarree en andere ongemakken zoals een opgeblazen gevoel of overtollige gasvorming met als resultaat winderigheid.

Het kruid zal de goede bacteriën niet aantasten, maar de slechte bacteriën helpen uitroeien. Verder is het een zeer krachtig middel tegen wormen in de darmen. Iets waar vooral kinderen vaak last van hebben.

Acne bestrijden

Nog een ander belangrijk voordeel van het gebruiken van knoflook is het vermijden van acne. Wanneer we dit in combinatie met honing of kurkuma gebruiken dan zijn de effecten nog sterker. Omdat het zal werken als een ideale detox voor de huid. Waarbij we onder meer acne, koortsblaren, psoriasis, herpes en andere problemen met de huid kunnen mee herstellen. Daarnaast worden de cellen in de huid ook beschermd tegen de UV stralen van de zon. Wat uiteindelijk een versnelde veroudering van de huid kan helpen voorkomen.

Immuunsysteem versterken

Belangrijke eigenschappen van knoflook capsules zullen ervoor zorgen dat we het immuunsysteem stimuleren. Dit komt onder meer door het antioxidante effect van het kruid. Dat zal strijden tegen oxidatieve stress en daarbij ook vrije radicalen uit het lichaam gaan weren.

Verder zien we dat er kan voorkomen worden dat het DNA beschadigd wordt als gevolg van oxidatieve stress. De verbeterde bloedsomloop zal er ook voor zorgen dat we minder last hebben van vermoeidheid en zal op die manier ook de levenskwaliteit verbeteren.

Preventief tegen kanker

Er zijn een aantal onderzoeken die hebben aangetoond dat we het risico op kanker kunnen verkleinen door knoflook capsules te gebruiken. Al zou het eten van enkele teentjes per dag ook reeds dat risico kunnen doen afnemen. We zien onder meer een daling van het risico op darmkanker, blaaskanker, longkanker, prostaatkanker, maagkanker, hersenkanker, leverkanker en slokdarmkanker. Verder zag men ook een daling van de tumoren die gepaard gaan met borstkanker. (1) (2) (3) (4)

Gewicht verliezen

Knoflook capsules worden ook wel soms gebruikt om af te vallen. Dit komt doordat eerst en vooral de lichaamstemperatuur gaat stijgen. Waardoor meer calorieën zullen verbrand worden om het lichaam terug af te koelen. Daardoor zullen we meer vet verbranden en zullen we ook minder snel vet opslaan. Verder zal een balancerend effect op de bloedsuiker er ook voor zorgen dat we minder snel vet gaan opslaan.

Lees ook :  Voordelen Van Acerola Voor Onze Gezondheid

Candida en blaasontsteking

Het kruid heeft een antibacteriële werking. Dat is vooral van belang wanneer we te maken hebben met bacteriële infecties zoals candida of blaasontsteking. Blaasontsteking bijvoorbeeld wordt het meest veroorzaakt door de E. coli bacterie. Terwijl onderzoek heeft aangetoond dat we deze bacterie met behulp van knoflook kunnen uitroeien. (1)

Knoflook Olie

knoflook olie

Knoflook olie kan bijna voor alle voordelen zoals we hebben besproken bij verse knoflook of knoflook capsules gebruikt worden. Maar we zien echter vooral bij acne, haaruitval, psoriasis en andere huidproblemen, dat de effecten van de knoflook olie zeer krachtig zijn. Omdat we de knoflookolie meteen op de plaats van het probleem kunnen aansmeren, en op die manier direct kan inwerken in onze huid. En dankzij de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen zijn job kan doen.

Bij haaruitval zal het bijvoorbeeld de bloedsomloop naar de haarwortels helpen verbeteren. Maar ook roos of schilfers helpen bestrijden. Wat op zijn beurt zal helpen om haaruitval te bestrijden. Dit zal echter niet werken wanneer we te maken hebben met kaalheid bij mannen. Want dan zijn hormonen zoals een overgevoeligheid voor DHT of dihydrotestosteron hiervan de oorzaak.

Knoflook olie kan ook makkelijk gebruikt worden om te koken. Zo kunnen we dit toevoegen aan een salade of kunnen we er een lekkere saus mee klaarmaken.

Knoflook capsules vs verse knoflook

verse knoflook

Het is altijd beter om allicine via de voeding in te nemen. Niet alleen omdat we naast allicine ook nog een resem andere belangrijke voedingsstoffen kunnen innemen. Maar ook omdat de opname optimaal zal zijn in zijn natuurlijke staat. Toch moeten we vaststellen dat de meeste voordelen van knoflook bekomen worden met relatief hoge hoeveelheden allicine. Hoeveelheden die we via de voeding bijna onmogelijk kunnen innemen.

We zouden bijvoorbeeld elke dag 3 a 4 teentjes verse knoflook moeten eten om een daling van de bloeddruk op te merken. In de praktijk is het gebruiken van deze relatief hoge hoeveelheden verse knoflook, nogal moeilijk.

Wanneer we verse knoflook gaan gebruiken in onze voeding moeten we er rekening mee houden dat bij hoge temperaturen, de werkzame stof allicine minder krachtig wordt. Het is daarom van belang dat we ofwel de verse knoflook op het laatste moment toevoegen. Of dat we de teentjes vooraf gaan snijden. Een tiental minuten laten liggen, zodat de kleine gesneden stukjes zich kunnen afsluiten. Waardoor de werkzame stof opgesloten wordt en nauwelijks zal worden aangetast door het bereidingsproces.

knoflook capsules werking

Op die manier kunnen we de werking evenaren van knoflook capsules. Al moeten we natuurlijk dagelijkse hoge hoeveelheden gebruiken en dat is niet altijd makkelijk te realiseren.

Om die reden is het makkelijker om knoflook capsules te gebruiken via een supplement. We krijgen meteen de geconcentreerde dosis toegediend. En kunnen genieten van de gezonde aspecten die knoflook ons te bieden hebben.

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven