Wat Zijn De Voordelen Van Himalayazout Voor Onze Gezondheid?

himalayazout werking

Er wordt meermaals beweerd dat het roze himalayazout het gezondste zout ter wereld is. Het heeft verschillende voordelen te bieden voor onze gezondheid. En het wordt natuurlijk ook heel vaak gebruikt in de keuken om gerechten extra smaak te geven. Het biedt een gezondere oplossing voor gewoon tafelzout.

Hoewel we het himalaya zout ook kunnen gebruiken als schoonheidsproduct. Zo kan het een aantal gunstige effecten helpen bekomen op onze huid. In het verleden werd het himalayazout vooral gebruikt om vleesproducten en visproducten langer vers te houden.

Het himalaya zout wordt dan ook gezien als het puurste zout ter wereld. Omdat het gedurende een zeer lange tijd beschermd bleef onder een laag sneeuw en ijs en dus daarom kon ontsnappen aan pollutie en andere schadelijke effecten van de natuur.

 

Het gebergte strekt zich uit over heel veel verschillende landen. We hebben China, Nepal, Afghanistan, Indië, Pakistan, Myanmar en Bhutan. In al deze landen kan himalayazout dus worden gemijnd.

Voedingswaarde van himalayazout

Himalaya zout heeft een indrukwekkende voedingswaarde. Zo vinden we maar liefst 84 verschillende mineralen en bestanddelen terug die het menselijk lichaam nodig heeft om te overleven. De belangrijkste daarvan zijn natrium natuurlijk. Maar natuurlijk ook calcium, kalium, magnesium, sulfaat, en chloride.

Ook kunnen we eigenlijk meer himalaya zout gaan eten dan gewoon tafelzout, omwille van de hoeveelheid natrium. Er is een stuk minder natrium aanwezig in himalayazout. Men raadt aan om 2.300 mg natrium per dag te eten. Dat komt neer op 6.000 mg tafelzout. Bij himalayazout kunnen we gerust 9.000 mg per dag eten.

Lees ook :  Ogen verbeteren met natuurlijke middelen

Een belangrijk voordeel is ook dat de mineralen heel makkelijk en snel door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Waarom is Himalaya zout beter dan tafelzout?

himalaya zout tafelzout

 

Himalayazout is een gezondere keuze dan gewoon tafelzout. We hebben het al gehad over de hogere hoeveelheid mineralen die we terugvinden. Wat grotendeels komt doordat himalaya zout gebruikt wordt in zijn ongeraffineerde vorm.

Tafelzout is zodanig geraffineerd en bewerkt dat alle mineralen eruit zijn verwijderd. Het enige wat er soms nog wordt aan toegevoegd is jodium.

Daarnaast heeft tafelzout een verhouding van 98% natrium-chloride. Bij himalayazout is dat slechts 87%. Om die reden kunnen we dus enkele grammetjes meer per dag gebruiken in onze gerechten. En overschrijden we nog steeds de dagelijkse maximale dosis niet.

Ook wordt tafelzout nog eens extra gereinigd en dit gebeurt vaak met giftige stoffen zoals aluminiumconcentraties. Die zijn zeer giftig voor het menselijk lichaam.

Himalaya zout verbetert de spijsvertering

We kunnen het himalayazout gebruiken om de spijsvertering te verbeteren. Zo zal het zout onder meer het maagzuur helpen in balans brengen. Maar verder ook andere vloeistoffen zoals die in de lever, gal, darmen helpen stimuleren. Dat zal ervoor zorgen dat de spijsvertering verbeterd wordt.

Een ander voordeel is dat we door deze balancerende werking op de verschillende vloeistoffen in het lichaam, ook een hogere PH waarde verkrijgen en dus het lichaam helpen ontzuren.

Lichaam ontzuren

De hoge hoeveelheid mineralen zullen ook bijdragen aan het ontzuren van het lichaam. De verhouding tussen de zuurtegraad in het lichaam is van groot belang voor heel wat zaken. Zo zullen de beenderen sterker worden, de nieren beter functioneren en ook het immuunsysteem beter functioneren.

Lees ook :  Waarom Himalaya zoutlampen gebruiken in de huiskamer?

De verschillende elektrolieten in het himalaya zout zullen dit effect via het bloed helpen bekomen.

Beter slapen

Hoewel dit nogal ver gezocht mag lijken. Toch is er heel wat onderzoek die heeft kunnen aantonen dat het gebruik van himalayazout in de keuken kan leiden tot een betere nachtrust.

Eerst en vooral wist men reeds 20 jaar terug dat te weinig zout via de voeding ervoor kan zorgen dat we moeilijker de slaap kunnen vatten. Mensen die slechts 500 mg natrium per dag gebruikten (zo’n 2 gram zout) werden vaker wakker gedurende de nacht en hadden gemiddeld 1 uur minder slaap dan de mensen die het hielden bij een normale hoeveelheid van 6 gram zout of 2.000 mg natrium.

Lucht reinigen

himalayazout lamp

Wanneer himalayazout gebruikt wordt om een lamp te maken dan kan dit gebruikt worden in het huis of op kantoor om de lucht te reinigen. Eén van de grootste eigenschappen van himalayazout is dat het de lucht kan reinigen. Hoe gaat dit dan in zijn werk? Doordat de lamp bestaat uit zout trekt ze water en vocht aan. Dit bevindt zich in vuile lucht en geurtjes. Die zullen worden aangetrokken worden door de lamp. De hitte van de lamp zal ze dan doen verdampen waardoor de damp in het zout wordt getrokken.

Ademhaling verbeteren

Zout heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Ze zal alle overtollige slijm helpen losmaken en daardoor helpen het slijm verwijderen uit onze longen. Het zout zal ook pollen en andere ongunstige bestandsdelen uit de lucht verwijderen waardoor we beter en dieper kunnen ademhalen.

Lees ook :  Wat Is De Werking Van Amandelolie In Ons Lichaam?

Er bestaan zelfs verschillende zouttherapieën om de luchtwegen te reinigen.

In het bad gebruiken

himalaya badzout

We kunnen himalayazout naast de keuken, ook in de badkamer gebruiken. Het kan daar dan bijvoorbeeld gebruikt worden als badzout. Dit zal op verschillende manier het lichaam bevorderen. Eerst en vooral zal het helpen bij het verwijderen van dode huidcellen.

Daarnaast zullen de verschillende mineralen een therapeutisch effect hebben zowel inwendig als uitwendig en bijdragen aan de optimale genezing. We kunnen het ook gebruiken om de bloedsomloop te stimuleren en om de spieren te ontspannen.

Jodium

Himalayazout bevat van nature ook jodium. We hoeven ons dus geen zorgen te maken om een jodiumtekort wanneer we himalaya zout gebruiken. Jodium is onder meer van belang om de schildklierhormonen aan te maken. Deze schildklierhormonen zullen op hun beurt de werking van de schildklier verzekeren. En dat is vooral dan om het metabolisme te stimuleren.

Himalaya zout kopen

Er zijn verschillende producten verkrijgbaar waarmee we gebruik kunnen maken van de vele voordelen die himalayazout ons kan bieden.

Zo kunnen we reeds een lamp uit himalayazout krijgen voor slechts € 17.50, die zal dus de lucht helpen reinigen in de huiskamer of slaapkamer.

Badzout kunnen we krijgen voor €7.03

Himalayazout voor in de keuken kan aangekocht worden in fijne vorm en in ruwe vorm.

Wat Zijn De Voordelen Van Himalayazout Voor Onze Gezondheid?
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved