Voordelen van groenlipmossel voor onze gezondheid

De belangrijkste voordelen van groenlipmossel zijn de mogelijkheid om artrose te voorkomen. Maar ook om ontstekingen te verminderen, de gezondheid van de huid te verbeteren. We zien een verbeterde vruchtbaarheid bij zowel mannen als bij vrouwen en een verbeterde bloedsomloop. Ze ondersteunen de werking van het zenuwstelsel en hebben een beschermende werking op het hart.

Werking groenlipmossel

groenlipmossel voordelen

Wanneer we denken aan zeevruchten dan denken we vooral aan omega 3 vetzuren of visolie. Daar zijn zeevruchten en vissoorten nu eenmaal voor gekend. We krijgen verder een gezonde hoeveelheid mineralen en vitamines. Allemaal door vis of zeevruchten te eten. Groenlipmossel wordt gevonden in Nieuw-Zeeland en bevat een enorme reeks aan voedingsstoffen en belangrijke eigenschappen die onze gezondheid kunnen verbeteren.

De wetenschappelijke naam voor groenlipmossel luidt Perna canaliculus en is een belangrijk economisch product voor Nieuw-Zeeland. Zeker omdat het nu bijna overal ter wereld gebruikt wordt omwille van zijn krachtige eigenschappen.

Die kracht zit hem in het blokkeren van bepaalde patronen in het lichaam die kunnen leiden tot ontstekingen en andere problemen. Door deze patronen uit te schakelen kunnen we een sneller herstel krijgen en een betere levensstandaard creëren.

Het jammerlijke aan de zaak is dat wanneer ze worden gekookt of ingevroren, dat een groot gedeelte van de werkzame stoffen verloren gaan. Dat betekent dat we ze ofwel rauw moeten eten ofwel moeten rekenen op een supplement om het maximum uit deze voedingsmiddelen te halen.

Artrose

De groenlipmossel is belangrijk in het behandelen van artrose. In Nieuw-Zeeland is het al langer bekend dat deze voedingsmiddelen kunnen helpen in het behandelen en zelfs voorkomen van verzwakte beenderen en pijnlijke gewrichten.

Lees ook :  Hoe Werkt Omega 3 Tegen Haaruitval?

Men stelde vast dat heel weinig mensen in Nieuw-Zeeland te maken hadden met symptomen van artrose. Om uit te zoeken hoe dit kwam gingen de onderzoekers het dieet van deze inwoners gaan bekijken. Na verder onderzoek kwam men tot de vaststelling dat groenlipmossel de vorming van leuktotrienen kan helpen bekomen. Wat uiteindelijk leidt tot een sterke daling van ontstekingen in het lichaam. Ontstekingen zijn de belangrijkste oorzaak van artrose.

Osteoporose

Wanneer de beenderen niet meer zwaar onderhevig worden aan ontstekingen, zullen de beenderen onder minder stress geplaatst worden. Dat verlaagt het risico op eventuele broosheid van de beenderen na verloop van tijd.

Al is dat zeker niet de enige factor bij het bestrijden van zwakke beenderen en osteoporose. Er is ook namelijk een hoge hoeveelheid mineralen en andere organische stoffen die ervoor zullen zorgen dat de beenderen en de tanden sterk en gezond blijven gedurende een langere periode.

De bloedsomloop stimuleren

Omega 3 vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking en hebben ook een bloedverdunnende werking. Groenlipmossel bevat omega 3 vetzuren maar bevatten nog een ander soort vetzuur die in combinatie met omega 3 een zeer sterke antioxidante werking in het lichaam teweegbrengt. Dat zorgt ervoor dat we de bloedvaten sterker kunnen maken. Verzwakte bloedvaten kunnen uiteindelijk voor grote problemen zorgen.

Doordat we de bloedvaten sterker maken krijgen we een verminderde kans op aderverkalking en zullen we de bloedcirculatie sterk verbeteren. Waardoor ook het hele cardiovasculair orgaan in het lichaam hier positief zal op reageren.

Dat verlaagt de kans op chronische hartziekten met een eventuele hartaanval als gevolg.

Lees ook :  Omega 3 Tijdens Borstvoeding Belangrijk Voor De Baby!

Vruchtbaarheid verbeteren bij mannen en vrouwen

vruchtbaarheid verbeteren

Onderzoeken hebben op vlak van vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen een aantal gunstige resultaten kunnen aan het licht brengen. Ongeveer 1 op de 4 koppels heeft namelijk problemen bij ht verwekken van een kind op een natuurlijke manier. Dat kan als reden hebben dat het sperma van de man te weinig vruchtbaar is. Maar dat kan ook te maken hebben met een slecht gebalanceerde hormoonspiegel bij de man of bij de vrouw.

Groenlipmossel heeft aangetoond te helpen bij het aanmaken van seksuele vloeistoffen bij beide geslachten, waardoor de kans op bevruchting sterk gaat stijgen. (bron)

Immuunsysteem versterken

De groenlipmossel heeft van nature een krachtige antibacteriële functie. Dat betekent dat het moeilijker wordt voor bacteriën om het lichaam aan te vallen. Waardoor we een duidelijke verbetering van het immuunsysteem bij mensen kunnen vaststellen.

Zenuwstelsel ondersteunen

Ons zenuwstelsel is voor een aantal zaken van groot belang. Onderzoeken hebben aangetoond dat groenlipmossel kan helpen om het functioneren van de zenuwcellen te verbeteren. Daarnaast zullen ze spieren, weefsels en beenderen versterken. Dat zal ervoor zorgen dat het lichaam makkelijker de natuurlijke balans zal kunnen herstellen waardoor we meer energie zullen hebben en een duidelijke verbeterde gemoedstoestand zullen ervaren.

Beschermt de maag tegen negatieve effecten van medicatie

Wanneer we voor een langere periode bepaalde medicijnen moeten gebruiken. Dan kan er schade aan de interne wanden van de maag ontstaan. Dit kan worden verholpen dankzij het gebruik van groenlipmossel. Dit geldt ook voor eventuele schade die is aangebracht door chemotherapie of andere therapie zoals bestralingen.

Belangrijke bron aan voedingstoffen

rode bloedcellen

Groenlipmossel is een belangrijke bron van vitamine B12. Bevat ook een hoge hoeveelheid eiwitten en natuurlijk ook ijzer. IJzer en B12 zijn van groot belang bij het aanmaken van rode bloedcellen. Maar spelen ook een belangrijke rol in het aanmaken van DNA en zullen helpen het zenuwstelsel ondersteunen. Door de verbeterde aanmaak van rode bloedcellen zullen we onder meer op een meer efficiënte manier zuurstof doorheen het lichaam kunnen transporteren. Wat ervoor zorgt dat organen beter zullen functioneren en dat we een stuk meer energie hebben om de dag door te brengen.

Lees ook :  Helpt Omega 3 bij diabetes?

Goed voor onze huid

groenlipmossel huid
Bron https://www.cushyspa.com/treat-hormonal-acne-naturally/

De meeste voordelen van groenlipmossel kunnen we terugbrengen naar binnenin het lichaam. Toch kan groenlipmossel ook helpen bij het verbeteren van de gezondheid van onze huid, tanden, nagels en haren. De essentiële voedingsstoffen en mineralen die we terugvinden in de groenlipmossel, inclusief de omega 3 vetzuren zullen onze huid een enorme boost geven. Veel mensen gebruiken groenlipmossel alleen maar omwille van deze esthetische aspecten. De voordelen zijn te vergelijken met visolie. Dat betekent dat ze zullen helpen bij een droge huid, droog haar, roosvorming, psoriasis, acne en vele andere problemen. De effecten kunnen misschien nog iets krachtiger zijn dan bij gewone visolie. Omdat de groenlipmossel een zeer krachtige antioxidante werking heeft. Wat vrije radicalen zal bestrijden waardoor er minder schade en minder snel veroudering zal optreden.

Bijwerkingen groenlipmossel

Er zijn natuurlijk ook bijwerkingen verbonden aan het gebruik van groenlipmossel. Dat is helaas bij alle middelen het geval. Mensen die visolie gebruiken of gebruikt hebben weten dat er gasvorming kan ontstaan. Dat we diarree kunnen krijgen of dat de maag licht overhoop kan liggen. Dat is ook het geval bij groenlipmossel. Om dat probleem te vermijden gebruiken we de supplementen beter tijdens de maaltijd. Op die manier komt er geen enorm geconcentreerde hoeveelheid in de maag terecht en kan dit beter worden vermengd met andere voedingsstoffen.

Groenlipmossel mag niet gebruikt worden door zwangere vrouwen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven