Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!

Fenegriek Capsules Werking en wat zijn de voordelen en bijwerkingen?

Fenegriek capsules worden gebruikt voor verschillende redenen.

Een aantal belangrijke functies van fenegriek capsules zijn :

Dit is een beknopt overzicht waarvoor men fenegriek capsules allemaal gebruikt. We gaan enkele in detail gaan uitleggen. Zo is het ook meteen duidelijk waarom fenegriek capsules zo doeltreffend kunnen zijn bij deze bepaalde gebruiken.

Bloedsuiker verlagen en preventie tegen diabetes

Fenegriek capsules zijn geschikt om de bloedsuiker te verlagen. Ze zullen daarbij preventief werken tegen diabetes.

Men raadt af om fenegriek capsules te gebruiken wanneer je reeds medicatie neemt tegen een hoge bloedsuiker omdat dit ervoor zou kunnen zorgen dat de bloedsuiker dan weer te laag wordt. Dit zal dan weer andere problemen zoals flauwvallen in de hand kunnen werken.

Lees ook :  Magnesiumvoeding: Beste 20 Voorbeelden van Magnesium Voeding

Fenegriek capsules zullen de spijsvertering vertragen. Dit komt door de hoge hoeveelheid vezels die daarin aanwezig zijn. Daarnaast maakt fenegriek het lichaam gevoeliger voor insuline. Dat betekent dat we ook preventief kunnen zijn tegen het ontwikkelen van diabetes. (studie)

Cholesterol verlagen

Hier zijn weer de vezels verantwoordelijk voor de gunstige effecten. Die vezels zullen helpen om overtollig cholesterol via de darmen af te voeren.

Constipatie

Een ander voordeel van het gebruik van fenegriek capsules is zijn preventieve werking tegen constipatie. Het kruid zal de spijsvertering vertragen en verbeteren. En op die manier constipatie helpen voorkomen.

Het is niet zo dat ze diarree zullen uitlokken bij mensen die geen last hebben van constipatie. Dat gebeurt enkel bij het gebruik van enorm hoge hoeveelheden.

Kaalheid bij mannen

Kaalheid bij mannen wordt vaak behandeld met fenegriek capsules. Het kruid zal ervoor zorgen dat een bepaald hormoon geblokkeerd wordt.

Fenegriek capsules zullen het hormoon Dihydrotestosteron of DHT  grotendeels blokkeren. Dit hormoon is nu net verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kaalheid bij mannen.

Het kan dus zeer geschikt zijn voor mannen die te maken krijgen met kaalheid, en verdere kaalheid willen helpen voorkomen.

Het is niet zo dat het ervoor zal zorgen dat de haren allemaal terugkomen. Maar het zal er wel voor zorgen dat het verder kaal worden een stuk vertraagd of zelfs volledig gestopt wordt.

Lees ook :  Welke Vitamine Voor Een Mooie Huid Te Krijgen?

Vergrote prostaat bij mannen

Een vergrote prostaat ontstaat vaak door de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron of DHT. Fenegriek capsules zullen deze omzetting voor een groot deel tegenhouden en daarmee het risico op een vergrote prostaat bij oudere mannen verminderen. Wetenschappelijke studies geven ook aan dat het risico op prostaatkanker verkleint.

Ook mannen die reeds last hebben van een vergrote prostaat kunnen hier grote voordelen mee doen. Zo werd vastgesteld dat vooral het nachtplassen verminderd wanneer fenegriek capsules worden gebruikt. Ook zou de prostaat niet verder vergroten.

Deel dit bericht

Scroll naar boven