DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

diindolylmethaan groenten

DIM Supplement bevat een stof Diindolylmethaan. Deze stof wordt gehaald uit kruisbloemige groenten. Voorbeelden daarvan zijn broccoli, bloemkool, boerenkool en radijzen. Deze stof staat ervoor gekend om overtollige oestrogenen uit het lichaam te drijven. Daarnaast zal het ook helpen over exogene oestrogenen uit het lichaam te halen. Daarnaast zal DIM supplement helpen om de goeie lichaamseigen oestrogeen in balans te brengen indien nodig.

We komen alsmaar meer in aanraking met slechte oestrogenen. Dit wordt ook wel xeno oestrogeen genoemd. Dat zijn chemische bestandsdelen die zich in het lichaam gaan vasthechten aan de oestrogeenreceptoren en op die manier zullen werken in het lichaam zoals het vrouwelijk hormoon.

Ze zorgen ervoor dat de lever onvoldoende overtollige oestrogenen kan afvoeren en zullen daarmee de oestrogeenwaarde verhogen. DIM Supplement zal deze helpen neutraliseren en zal daarnaast ook de lever stimuleren om ze te verwerken en af te voeren uit het lichaam.

DIM Supplement Werking

Hormonen in balans houden

vrouw

DIM Supplement helpt om de ongunstige oestrogeenwaarden af te voeren en daarmee de balans te herstellen tussen de hormonen in het lichaam. Het zal op die manier ook gunstige effecten hebben op de vruchtbaarheid bij zowel mannen als bij vrouwen. Zo stimuleert het DIM supplement de werking van de baarmoeder, de eierstokken. Het zal ervoor zorgen dat de menstruatie op een regelmatig tijdstip plaatsvindt en niet elke keer op een ander tijdstip gebeurt.

DIM Supplement speelt ook een grote rol in het bestrijden van een aantal symptomen die kunnen wijzen op oestrogeen dominantie. Dit is dan bijvoorbeeld:

  • PMS
  • Gevoelige borsten
  • Trage vetverbranding
  • Cellulitis
  • Overgewicht
  • Onregelmatige menstruatie
  • Haaruitval
  • Broos haar
  • Acne

Borstkanker

Borstkanker is een groot probleem voor vrouwen. Het komt ook regelmatig voor bij vrouwen voor de menopauze. Er is een duidelijk verband zichtbaar in de verhouding tussen de hoeveelheid 2-hydroxyestrone en 16-alpha-hydroxyestrone in de urine, en het uiteindelijk ontwikkelen van borstkanker.

Wanneer vrouwen een verhouding van 0.9 of lager hebben, dan zou het risico tot 10 keer hoger liggen op de uiteindelijke ontwikkeling van borstkanker (bron).

Dim supplement heeft aangetoond deze verhouding met maar liefst 66% te kunnen verhogen (studie). Waardoor ook het risico op borstkanker zal afnemen.

Lees ook :  Nadelen van Koolhydraatarm Dieet: 5 Fouten

De resultaten zijn niet altijd dezelfde. Een andere studie toonde een verhoging van 47% in de verhouding. Vast staat wel dat de verhouding sterk wordt verhoogd door het gebruik van diindolylmethaan. Men zag de grootste stijging bij het gebruik van 400 mg per dag. Hogere dosissen veroorzaakten geen verdere stijging.

DIM supplement zou dus kunnen gebruikt worden door vrouwen ter bescherming tegen borstkanker. Het kan echter in geen geval gebruikt worden als behandeling tegen borstkanker! Voor het gebruik van DIM ter bescherming tegen borstkanker praten we eerst beter met onze gynaecoloog.

PMS

PMS zorgt voor symptomen zoals agressie, spanning, depressie, schommelingen in de gemoedstoestand, vocht ophouden of water retentie, pijnlijke borsten en kan een opgeblazen gevoel veroorzaken in de buik. De reden waarom deze problemen optreden heeft grotendeels te maken met oestrogeen.

Er kan ofwel teveel of te weinig oestrogeen in het lichaam aanwezig zijn. Het DIM supplement kan dan helpen om deze waarden te herstellen. Het zal ervoor zorgen dat belangrijke symptomen van PMS worden opgelost door een betere aanmaak en metabolisering van oestrogeen.

Stimuleert de lever

Daarnaast zal het DIM supplement de lever stimuleren om meer overtollige oestrogenen uit het lichaam te drijven. Dit gebeurt doordat de lever meer gezonde enzymen zal aanmaken die deze werking zullen verbeteren dankzij Diindolylmethaan. Op die manier kan het gebruikte oestrogeen makkelijk afgebroken worden en het lichaam verlaten, zonder schade toe te brengen zoals het uitlokken van bepaalde vormen van kanker bijvoorbeeld.

We zien vooral dat de lever ervoor zal zorgen dat gebruikt oestrogeen niet meer terug in het lichaam terecht kan komen. Om het in wetenschappelijke termen uit te drukken, de productie van oestrogeen metabolieten van de 16-hydroxy vorm worden geblokkeerd. In tegenstelling worden vooral de gunstige 2-hydroxy metabolieten aangemaakt. Dat zorgt ervoor dat er geen oestrogeendominantie kan ontstaan in het lichaam.

Het afvallen stimuleren

overgewicht aanpakken dim supplement

We weten allemaal dat te hoge oestrogeenwaarden in verband worden gebracht met overgewicht en een traag metabolisme. Het gebruik van een DIM supplement zal vooral de verbranding van vetten gaan stimuleren. Mensen die reeds vaak geprobeerd hebben om op dieet te gaan kunnen in het lichaam een soort afweersysteem hebben ontwikkeld. Daardoor gaan ze minder snel calorieën verbranden. Men kon aantonen dat het DIM supplement deze afweersystemen gaat blokkeren en op die manier de verbranding stimuleren.

Daarnaast hebben relatief veel vrouwen last van vocht en cellulitis. Een fenomeen waar weinig mannen last van hebben. Vocht en cellulitis zijn dan wel twee verschillende problemen maar kunnen een gelijke oorsprong hebben.

Lees ook :  Vitamines die helpen afvallen en het metabolisme versnellen!

Wanneer onze lever het oestrogeen onvoldoende kan verwerken en uit het lichaam drijven, dan kan dit terug in het lichaam worden opgenomen. En dan kunnen we te maken krijgen met vocht in de benen, billen, voeten.

Ook kan cellulitis optreden op de benen en billen. Voor veel vrouwen een welbekend en zeer ongewenst probleem. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken die kunnen aantonen dat we met het gebruik van diindolylmethaan deze problemen kunnen verminderen of zelfs volledig kunnen wegwerken. 

Testosteron in balans brengen

Vrouwen moeten zich geen zorgen maken hier. We zullen er niet gespierd van worden of wat dan ook. Maar wanneer teveel oestrogenen in het lichaam de controle overnemen zal dat een negatieve invloed hebben op onze gemoedstoestand, onze lichaamssamenstelling en vooral ook op ons libido.

Door het overtollig vrouwelijk hormoon af te breken komt het mannelijk hormoon terug in balans en kunnen we profiteren van een hoger libido en een betere gemoedstoestand.

Ook voor de verbranding van vetten is testosteron van groot belang. En dat niet alleen bij mannen maar zeker ook bij vrouwen.

Een testosteron die in balans is zal cellulitis geen kans geven.

Anti-oxidante werking

Het DIM supplement heeft ook een anti-oxidante werking in het lichaam. Dat wil zeggen dat het de strijd zal aangaan met vrije radicalen die schade willen toebrengen aan onze cellen in het lichaam. Daarnaast zal het de lichaamseigen anti-oxidante werking van het oestrogeen gaan stimuleren. Daarbij krijgen we een betere bescherming tegen ziekten en hebben we meer weerstand.

DIM Supplement voor mannen

De DIM Supplement werking voor mannen heeft dezelfde effecten als bij vrouwen. Zo zal het de hormonen terug in balans helpen brengen. Bij mannen is dat dus meer testosteron dan oestrogeen.

Maar toch is het vrouwelijk hormoon ook van groot belang voor mannen. Mannen met te weinig vrouwelijke hormonen hebben een enorm hoge kans op hartziekten. Die kans is 3 keer hoger dan bij mannen met een normaal oestrogeengehalte.

Prostaat

Daarnaast is het in balans blijven van de hormonen van groot belang voor de prostaat. de DIM supplement werking zal daarom helpen voorkomen dat prostaatkanker ontstaat. Het zal de pijn bij het urineren van mensen met een vergrote prostaat verzachten en zal de verdere toename van de prostaat verhinderen.

Ook zal het bij mannen die deze problemen nog niet hebben, helpen voorkomen dat ze op latere leeftijd ontstaan. Diindolylmethaan zorgt voor een gezonde prostaat.

Lees ook :  Alternatieve behandeling voor levercirrose

Andropauze

dim supplement voor mannen

We hebben het reeds gehad over het belang ervan. Maar nu gaan we het hebben over de nadelen wanneer we teveel vrouwelijk hormoon hebben. Teveel vrouwelijk hormoon kan ontstaan wanneer mannen ouder worden en steeds minder testosteron gaan aanmaken. Dat kan ervoor zorgen dat de vrouwelijke hormonen gaan stijgen.

Dat zorgt voor een verhoogde kans op overgewicht, verlies van libido, erectieproblemen en zal de afname van spiermassa en spierkracht betekenen.

Ook hier zal de DIM supplement werking ervoor zorgen dat dit in balans wordt gebracht en zal overtollige oestrogeenwaarden uit het lichaam gedreven worden.

Libido Testosteron en Potentie

Het spreekt voor zich dat het in balans brengen van de vrouwelijke hormonen bij mannen zal leiden tot een verhoogd libido en een toename aan testosteron.

Dit zal ook de potentie ten goede doen en zal bijdragen aan de optimale levenskwaliteit van de man. Eén van de belangrijkste redenen waarom oestrogeendominantie bij mannen kan ontstaan is als gevolg van de aromatase. Wanneer we testosteron aanmaken zal er altijd een bepaalde hoeveelheid omgezet worden in oestrogeen. Daar kunnen we helaas niet om heen. Maar onder stressvolle omstandigheden zullen hogere hoeveelheden worden omgezet in oestrogeen. Dit kan zich uiten in een hoger cortisol, hoger prolactine en kan borstvorming bij mannen als gevolg hebben. Ook overgewicht komt steeds vaker voor in deze omstandigheden.

Mannen kunnen dan te maken krijgen met erectieproblemen en met een laag libido. Het is dus ten allen tijde belangrijk dat we deze omzetting van testosteron naar oestrogeen zoveel mogelijk proberen te blokkeren.

Het DIM supplement zal er niet alleen voor zorgen dat er minder aromatase plaatsvindt. Het DIM supplement zal echter ook helpen om minder testosteron om te zetten in dihydrotestosteron of DHT.

DIM Supplement dosering

De dosering wordt in het begin best relatief laag gehouden. We kunnen dan bij vrouwen beginnen bij een dosis van 150 mg per dag. Deze hoeveelheid kan bij mannen 250 mg per dag bedragen. Dat kan op termijn verdubbeld worden. Om zoveel mogelijk bijwerkingen te vermijden beginnen we best met een dus iets lagere hoeveelheid.

DIM Supplement Bijwerkingen

DIM Supplement bijwerkingen die kunnen optreden worden vaak vastgesteld bij dosissen boven de 500 mg.

Bijwerkingen die dan optreden zijn hoofdpijn en diarree. Dit komt hoofdzakelijk voor wanneer hoge doseringen worden gebruikt.

Dit product mag ook niet gebruikt worden door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Omdat we met diindolylmethaan de hormonen gaan beïnvloeden is het dus niet geschikt voor zwangere dames. 

Bronnen:

3,3′-Diindolylmethane and paclitaxel act synergistically to promote apoptosis in HER2/neu human breast cancer cells

Review. Indole-3-carbinol as a chemoprotective agent in breast and prostate cancer.

Diindolylmethane in Treating Patients With Breast Cancer

Deel dit bericht

1 gedachte over “DIM Supplement Werking en Bijwerkingen”

  1. Sinds ik een DIM supplement gebruik heb ik veel minder last van cellulitis. Ik wist niet eens dat het daardoor kwam maar enkele maanden geleden waren mijn capsules op en heb niet meteen nieuwe aangekocht. Dan merkte ik heel snel de weken daarna dat ik terug cellulitis aan het krijgen was. Nu gebruik ik dagelijks DIM capsules.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven