Avocado groente of fruit? Het Superfood De Avocado!

Is de Avocado groente of fruit?

Heel vaak vragen mensen zich af, is de avocado fruit of groente?

Het antwoord op die vraag is simpel!

Is de avocado groente of fruit? De avocado is een fruit!

Lees ook :  Verhouding Omega 3 en 6 Belangrijk Bij Afvallen!

[bctt tweet=”#Avocado is geen groente maar een fruit!” username=”1gezonderleven”]

avocado boom

De wetenschappelijke uitleg waarom avocado fruit of groente is

Volgens plantwetenschappers wordt een fruit gezien als het deel van de plant dat wordt ontwikkeld uit de bloemen van die plant. Het is ook het deel van de plant die de zaden bevat. De andere delen van de plant worden gezien als groenten. Dit zijn dan de bladeren, de stengels en de wortelen. Zelfs de bloemknoppen worden gezien als een groente.

De avocado wordt ontwikkeld uit de bloemen en bevat het zaad van de avocado dus kan er niet worden getwijfeld of avocado groente of fruit zou zijn.

Deze fruitsoort die voorkomt in warme klimaten zoals Californië is een voedingsmiddel verpakt met heel wat sterke voedingsstoffen. Het makkelijkst kan je onthouden of avocado fruit of groente is door te weten dat ze eigenlijk tot de bessensoort behoren.fruit

De volgende groenten zijn louter wetenschappelijk gezien ook een fruitsoort :

Lees ook :  13 vergeten groenten recepten en hoe je ze lekker maakt!

Vanuit een culinair standpunt zijn groenten minder zoet en hebben ze een meer intense smaak. Ze worden opgediend als deel van een menu. Fruitsoorten zijn zoet en worden meestal opgediend als dessert na het hoofdmenu. Er kan zowel van groente of fruit sap gemaakt worden en omgetoverd worden tot een lekkere drank of smoothie. Sommige fruitsoorten zijn granen, noten of zaden.

avocado gevuld

Fruit bevat iets meer calorieën

Fruit en groenten hebben heel veel gelijkaardige eigenschappen. Wanneer je ze vergelijkt met producten die van dieren afkomstig zijn bevatten ze veel minder calorieën en ook veel minder vet. Tevens zijn ze rijk aan vezels. Fruit en groenten bevatten ook een ander bestandsdeel wat de gezondheid ten goede komt. Dit zijn de antioxidanten. Die hebben als taak, het lichaam te beschermen tegen een groot aantal ziekten. Ook bevatten ze een heel stuk meer vitamines en mineralen als je het vergelijkt per calorie.

avocado dressing

Meestal bevatten fruitsoorten meer calorieën dan groenten. Met uitzondering van de zoete groenten en de aardappelen en bieten.

Toch eten bijna alle mensen veel te weinig groenten en fruit en dat is jammer want ze zijn van groot belang voor de algemene gezondheid van het menselijk lichaam.

Nu je het antwoord weet op de vraag of avocado groente of fruit is kunnen we enkele voordelen van de avocado bekijken waar je waarschijnlijk nog niet van op de hoogte was!

avocado schijfjes

Belangrijke dingen die je nog niet wist over de avocado!

De Avocado fruit of groente misvatting

Of de avocado groente of fruit zou zijn is dus makkelijk te onthouden als je weet dat ze eigenlijk een bessensoort zijn. Ze worden gerekend onder de bessen omdat ze alle botanische eigenschappen bevatten van de bessen. Ze hebben een vlezige pulp en een zaad in het midden. Toch zullen veel mensen antwoorden groente als je hen vraagt of avocado groene of fruit is.

De avocado wordt het best gebruikt samen met andere zoete fruitsoorten. Je kan ze ook gebruiken om te bakken als vet vervanger. Of je kan een avocado chocolademousse klaarmaken. Je kan avocado overal gebruiken. Dit komt grotendeels doordat avocado op zich bijna geen smaak heeft. Om die reden kan je ze bijna overal gebruiken!

avocado brood

Wees blij om avocado te gebruiken! 🙂

Dus de volgende keer dat je de kans hebt om avocado te gebruiken, prijs jezelf gelukkig want de avocado heeft heel veel positieve eigenschappen voor de gezondheid.

Avocado is rijk aan onverzadigde vetzuren die heel belangrijk zijn voor een gezonde verhouding tussen de HDL en de LDL cholesterol in het lichaam.

Lees ook :  Cholesterol Verlagen Met Kruiden en Voeding

Een avocado bevat meer kalium dan een banaan

Een enkele avocado bevat 975 milligram kalium. Terwijl een banaan, goed bekend om zijn uiterst hoge hoeveelheid kalium, slechts de helft van deze hoeveelheid bevat. Een banaan bevat gemiddeld 487 milligram kalium. Andere groenten die veel kalium bevatten zijn de aardappelen en de tomaten. Toch blijft de avocado fruit of groente die rijk zijn aan kalium overtreffen!

Ze rijpen sneller met een banaan of een appel er naast

Nu we het toch hebben over bananen, dit gele fruit, net zoals met appelen, laten een bepaald gas los. Dit gas is een natuurlijk planthormoon die de naam etheen heeft gekregen. Wanneer je avocado’s die nog net niet rijp zijn samen met een banaan of een appel in een zakt stopt, dan worden de gassen opgesloten in de zak en zal dat helpen om de groene avocado’s sneller te laten rijpen.

avocado helft

Avocado’s bevatten veel eiwitten

Een avocado is verpakt met 4 gram aan eiwitten. Dit is ruim de hoogste hoeveelheid die men kan terugvinden in een fruitsoort. De hoogste hoeveelheid eiwitten vind je dus in avocado groenten of fruit die ook eiwitten bevatten zijn :

  • Erwten
  • Witte bonen
  • Kidneybonen
  • Zwarte bonen
  • Lange groene bonen (haricots)
  • Bananen
  • Sinaasappel

De kwaliteit van de eiwitten is dan ook uitstekend. Ze bevatten echter niet elk aminozuur die nodig is om het lichaam zijn proteïne functies te laten verrichten. Toch bevatten ze de 18 meest belangrijke daarvan.

Lees ook :  Wat Zijn De Beste Cholesterolverlagende Middelen

Alle eiwitten in een avocado zijn door het lichaam te gebruiken. Terwijl dat bij eiwitten uit vlees meestal niet het geval is.

Je kan ze als vervanging gebruiken voor boter

De vette structuur die hoofdzakelijk bestaat uit onverzadigde vetzuren kan heel makkelijk gebruikt worden in elk recept waarvoor je anders boter zou gebruiken. Zo kan je cake bakken met avocado als vervangmiddel, muffins. Je dient altijd wel nog een beetje boter te gebruiken maar je zeker voor de helft daarvan een avocado als alternatief gaan gebruiken.

avocado olie

Je dient ze niet te eten om te profiteren van de vele voordelen

Avocado’s spelen ook een belangrijke rol voor het behoud van een gezonde huid en gezond haar.

De antioxidanten, aminozuren en essentiële oliën binnenin de avocado kunnen helpen om beschadigd haar en droge huid te behandelen.

Ze kunnen ook worden gebruikt om zonnebrand te behandelen.

Lees ook :  Symptomen Van Tekort Aan Omega 3

avocado gezond

Conclusie

We kunnen dus nu een antwoord geven op de vraag of avocado groente of fruit is.

We weten ook dat de avocado beter kan rijpen samen met een banaan of een appel.

En we kunnen beschadigd haar en een droge huid herstellen door het gebruik van de olie in de avocado.

Naast al deze voordelen kan de avocado ook een rol spelen in een poging om te gaan afvallen.

Doordat ze rijk zijn aan eiwitten en onverzadigde vetzuren,

kan je ze gebruiken ter vervanging van olie in al je bereidingen.

Maar hoe je het ook ziet avocado fruit of groente, de voordelen van het gebruik van dit superfood zijn enorm!

Lees ook :  Afvallen met omega 3 Visolie

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven