Alfa Liptonzuur Voordelen en Bijwerkingen Voor onze Gezondheid

Alfa liptonzuur is een stof die we terugvinden in elke cel van ons lichaam. De belangrijkste rol van alfa liptonzuur is het omzetten van glucose of bloedsuiker naar energie. Dat proces heet aerobe metabolisme of glycolyse. Verder is de stof ook een antioxidant. Dat wil zeggen dat ze schadelijke bestanddelen zoals vrije radicalen, uit het lichaam zal helpen verwijderen. Wat alfa liptonzuur zo uniek maakt is dat het zowel in water als in vet oplosbaar is. Dat betekent dat het meteen energie kan leveren, maar ook energie kan opslaan voor een later tijdstip.

Een andere belangrijke rol van alfa liptonzuur is dat ze gebruikte antioxidanten kan hergebruiken. Voorbeelden daarvan zijn vitamine C, vitamine E en glutathione. Wanneer deze antioxidanten vrije radicalen hebben geneutraliseerd worden ze zelf vrije radicalen. Met behulp van deze stof kunnen deze terug worden hersteld naar hun oorspronkelijke stabiele vorm.

Het wordt vooral gebruikt als supplement om metabolische functies te verbeteren.

  • vet verbranden
  • collageen aanmaken
  • bloedsuiker in balans houden

Veel onderzoek gaat over het preventief bestrijden van Diabetes. Toch is er voldoende onderzoek die aantoont dat alfa liptonzuur ook een rol speelt in het preventief bestrijden van HIV, vette lever, Alzheimer, bipolaire stoornis, Reuma, hoge bloeddruk, erectieproblemen en hartproblemen.

Lees ook :  Vezelrijke voeding : Lijst Met Voeding Die Vezels Bevatten

Preventie tegen Diabetes

Alfa liptonzuur kan de snelheid waarbij bloedsuiker gemetaboliseerd wordt verbeteren. Dit kan zeker helpen in de behandeling of preventie tegen Diabetes.

Een redelijk recent onderzoek uit 2018 toont aan dat de stof de bloedsuikerwaarden doet afnemen. Ook de insuline concentratie en insuline resistentie neemt af. Dat is positief nieuws en is uitgevoerd bij 20 mensen met zowel Diabetes type 2 alsook andere metabolische stoornissen die de bloedsuiker uit balans halen.

Ander onderzoek uit 2011 in China toonde ook gunstige resultaten. 12 Mensen met Diabetes zagen een verminderde insulineresistentie. De proefpersonen waren ook zwaarlijvig.

Afvallen

Alfa liptonzuur versnelt het metabolisme. We zien een verhoogde verbranding van calorieën en dat zal zeker helpen bij het afvallen. Al is dat natuurlijk afhankelijk van persoon tot persoon. In 2017 toonde men wetenschappelijk aan dat met een supplement dosering van 300 tot 1.800 mg per dag, tot anderhalve kilogram extra gewichtsverlies optreedt.

Hoge cholesterol

Er zijn veel claims op het internet over alfa liptonzuur en hoge cholesterol. Deze claim lijkt niet te kloppen want wetenschappelijk onderzoek uit 2011 in Korea toont aan dat alfa liptonzuur geen invloed heeft op het totale cholesterol. Men toonde wel aan dat de deelnemers 21% meer gewicht verloren dan de groep die geen supplement gebruikte.

Lees ook :  Kan Ik Afvallen Met Rabarber?

Beschermt de huid

Hoewel men het meest de effecten op de bloedsuikerwaarden bestudeert, toch hebben onderzoekers ontdekt dat de stof bescherming biedt tegen zonnebrand. Ook toonde men aan dat de veroudering van de huid vertraagt bij het gebruiken van dit supplement.

Zenuwpijn

Zenuwpijn veroorzaakt door zenuwschade vermindert door supplementen te gebruiken. Die ontstaat ook als gevolg van oxidatieve stress die zich op de zenuwen plaatst. Dit is het geval bij Lyme, Diabetes, HIV en vele andere chronische ziektes.

Men toonde wetenschappelijk aan met behulp van een Nederlandse studie uit 2012. Dat 600 mg per dag, na 3 weken deze zenuwpijn verzacht.

Bijwerkingen Alfa liptonzuur

Alfa liptonzuur is veilig wanneer men de aanbevolen dosis niet overschrijdt. Bij een hogere dosis dan 2.400 mg komt braken meermaals voor. Andere bijwerkingen die optreden zijn hoofdpijn, spierkrampen en een tintelend effect.

Het zal de bloedsuikerwaarden verlagen. Bij gebruik van medicijnen tegen Diabetes dienen we hier dus zeker rekening mee te houden en eerst medisch advies hierover inwinnen.

Aanbevolen dosis

Er is niet meteen een aanbevolen dosis voor het gebruik van alfa liptonzuur. Algemeen neemt men aan dat dosissen tussen de 100 en 1.800 mg normaal zijn en zonder bijwerkingen kunnen genomen worden. Het spreekt voor zich dat kinderen en mensen met een laag lichaamsgewicht beter een lagere dosis gebruiken.

Lees ook :  Wanneer En Hoe Moeten We Het Lichaam Ontzuren?

Om de werking en de opname te verbeteren nemen we dit supplement best op een lege maag.

U kan het supplement bestellen in de webshop.

Deel dit bericht

Scroll naar boven