Agaricus Blazei Murill Voordelen en Voedingswaarde

agaricus blazei murill

De Agaricus Blazei Murill is een paddenstoel met heel wat belangrijke voedingsstoffen. Andere benamingen voor de Agaricus Blazei Murill zijn de bladhoopchampignon of amandelpaddenstoel. De bladhoopchampignon behoort tot de therapeutische paddenstoelen en is overal ter wereld te vinden in biologische winkels. Oorspronkelijk is hij afkomstig van Brazilië maar is razend populair in Japan waar hij himematsutake of prinses der paddenstoelen wordt genoemd.

In 1960 werd hij dan ook in Brazilië door een Japans onderzoeker ontdekt. Hij stuurde een sample door naar Japan om te laten onderzoeken. Daar ontdekte men de hoge hoeveelheid eiwitten en koolhydraten. Maar vooral ook zijn therapeutische werking.

Gezondheidsvoordelen van de Agaricus Blazei

In dit artikel gaan we de voordelen van de bladhoopchampignon bespreken.

Bescherming tegen kanker en tumoren

Verschillende wetenschappelijke studies toonden aan dat de Agaricus blazei een bescherming kan bieden tegen kanker en tumoren. Dit heeft men bij verschillende zoogdieren kunnen aantonen. De aanmaak van interferonen en interleukine verbetert. Dit effect voorkomt de aanmaak van kankercellen door middel van cytokines.

De meerderheid van de onderzoeken werd gedaan op de hoge hoeveelheid beta-glucanen. Zij zouden grotendeels verantwoordelijk zijn voor het beschermend effect tegen kanker. Toch zijn er ook nog een aantal andere bestandsdelen in de amandelpaddenstoel die de moeite waard zijn om te benoemen. Zoals de verschillende eiwitverbindingen, xyloglucanen en lectine.

Onoplosbare vezels

De agaricus blazei bevat een groot aantal onoplosbare vezels die op hun beurt overtollig materiaal of gifstoffen uit het lichaam kan helpen verwijderen. Dat kan gebruikt worden om radioactieve schade bij chemotherapie tegen te gaan of zoveel mogelijk te beperken. Het kan de bijwerkingen van deze schadelijke therapie aanzienlijk verminderen.

Lees ook :  Waarom is Vitamine D Belangrijk voor de Gezondheid?

Verder zullen de vezels helpen om de spijsvertering op peil te houden en een normale stoelgang bevorderen.

Adaptogene werking

Adaptogene planten hebben de eigenlijk om het lichaam te helpen aanpassen of adapteren aan plotse veranderingen van het stresshormoon cortisol. Op die manier houden we het lichaam zowel fysiek als mentaal in balans. Het opvangen van deze schommelingen zal ook helpen om chronische aandoeningen te vermijden zoals hoge bloeddruk, hartziekten en chronisch vermoeidheidssyndroom.

Immuunsysteem versterken

Zowel het Nationaal kankerinstituut in de Verenigde Staten als het Japans Nationaal Instituut voor Gezondheid hebben aangetoond dat de Agaricus blazei een zeer gunstig effect heeft op het immuunsysteem. De activiteit van de T-cellen gaat omhoog. Veelbelovende resultaten zijn hiermee bereikt in de strijd tegen het HIV virus. Al is het zeker te vroeg om te stellen dat de Agaricus blazei HIV kan genezen.

Diabetes preventie

Verscheidene onderzoeken tonen veelbelovende effecten bij mensen met een hoge bloedsuiker. De beta-glucanen zijn in staat om de bloedsuiker te verlagen. Wat weer bescherming biedt tegen Diabetes en misschien zelfs kan helpen in de behandeling tegen Diabetes.

Auto-immuunaandoeningen

Heel veel mensen hebben te maken met auto-immuunaandoeningen of auto-immuunziekten. Dat zijn aandoeningen waar het afweersysteem onze eigen gezonde cellen gaat aanvallen. Mogelijk is dit erfelijk en veelal is er geen behandeling tegen deze ziektes. Het immuunsysteem ziet onze gezonde cellen als lichaamsvreemd en maakt antistoffen aan tegen deze cellen. Voorbeelden hiervan zijn Reuma of artritis, Ziekte van Crohn, Syndroom van Sjögren, Diabetes, Lupus en vele anderen. De ontstekingsremmende werking van de Agaricus blazei helpt om de effecten van deze ziekten te onderdrukken.

Lees ook :  DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

Sterke beenderen en osteoporose preventie

Een adequate hoeveelheid vitamine D is nodig om onze beenderen sterk te houden. Dat is zeker het geval bij ouderen omdat zij een hoger risico op osteoporose hebben. Vitamine D maken we allemaal aan door blootstelling aan de zon. Toch kan het vooral in de winter handig zijn om deze hoeveelheid op te krikken. De bladhoopchampignon bevat de nodige hoeveelheid vitamine D om dit op peil te houden. Ook in de winter.

Veroudering tegengaan

Heel wat producten beloven dat ze veroudering tegengaan. Laat ons hierin zeker duidelijk zijn, veroudering kunnen we niet tegengaan. Toch zijn er voedingsmiddelen en supplementen die dit proces kunnen vertragen. En dat is met de agaricus blazei het geval omwille van zijn hoge hoeveelheid beta-glucanen. Dit zou vooral gebeuren door de aanmaak van nieuwe huidcellen te versnellen.

Agaricus Blazei kopen

De Agaricus blazei is te koop in de betere natuurwinkels. We kunnen deze echter ook hier online bestellen. Dit gaat vaak om een geconcentreerd extract met een verhouding van 8:1. Dit betekent dat we dus voor een supplement van 400 mg, een hoeveelheid van 3.200 mg bladhoopchampignon innemen.

Bestellen in de webshop

 

Referentie:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3730566/

Agaricus Blazei Murill Voordelen en Voedingswaarde
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved