Voordelen Van Acerola Voor Onze Gezondheid

Acerola is een plant die we vinden in de tropische Caribische gebieden. De plant produceert kersachtige bessen. Ze hebben een heel lekkere smaak en worden gebruikt in moderne en in volksgeneeskunde. Voornamelijk gebruikt men acerola voor leverproblemen, diarree, verkoudheden en hoest.

Waarom wordt acerola gebruikt?

De belangrijkste reden waarom acerola supplementen zo gunstig zijn voor onze gezondheid is omdat ze een hoge hoeveelheid vitamine C bevatten. Het spreekt voor zich dat acerola het immuunsysteem dus gaat versterken.

Doordat het immuunsysteem een stevige boost krijgt, kunnen we verkoudheden en griep sneller genezen dankzij dit supplement. Verder bevatten ze heel krachtige antioxidanten die op hun beurt gaan zorgen dat vrije radicalen in het lichaam geen schijn van kans hebben.

Acerola is een adstringent, wat betekent dat ze het verlies van bloed of slijm en andere lichaamsvloeistoffen helpen tegengaan. Dat kan gebruikt worden bij open wonden of bij blaren. Verder heeft deze vrucht een schimmelwerend en antidepressiva werking.

Hoe wordt het gebruikt?

De vrucht kan rauw gegeten worden of gebruikt worden in gerechten. Ze heeft een zeer zoete en frisse smaak. Helaas blijven de bessen niet lang vers en zijn ze moeilijk te krijgen. Het kan daarom handig zijn om ze zelf te verbouwen.

Lees ook :  5 Beste Voordelen Van Een Eiwitdieet

In onze landen worden ze meestal verkocht in de vorm van een supplement. Dat gaat dan meestal om een gedroogde poedervorm waarbij we een hogere concentratie aan werkende stoffen kunnen innemen.

Deze supplementen kunnen we ofwel inslikken ofwel gebruiken in een smoothie of andere dranken. In thee zijn ze ook heel erg lekker.

Wat doet dit voor onze gezondheid?

De voordelen van acerola is zoals we reeds hebben gezegd, vooral door zijn hoge hoeveelheid vitamine C. Hoe rijper de vrucht is, hoe minder vitamine C er nog in te vinden is.

Een onderzoek toont aan dat van alle fruitsoorten acerola het meeste vitamine C bevat. We vinden meer vitamine C dan in sinaasappelen en aardbeien, doch minder dan in rozenbottel. Ook vinden we een aanzienlijke hoeveelheid vitamine A terug in acerola. Dit zijn vitamines die niet kunnen worden opgeslagen in het lichaam omdat ze in water oplossen.

Andere voedingsstoffen zijn:

Het zijn beide krachtige antioxidanten die vrije radicalen uit het lichaam gaan weren. En daarmee bescherming bieden tegen chronische ziektes.

Een ander voordeel is dat we door de vrucht te gebruiken, meer collageen aanmaken. Dat zorgt voor een elastische een jongere huid. Verder krijgen we een boost van het immuunsysteem bij het gebruiken van deze vrucht.

Lees ook :  Welke Vitamine Voor Een Mooie Huid Te Krijgen?

Bijwerkingen van het gebruik van acerola

Zoals met alle producten hebben we een aantal gunstige effecten. Maar kunnen we ook te maken krijgen met ongewenste bijwerkingen. Bij acerola zitten we relatief veilig. Alleen wanneer men extreem hoge dosissen inneemt ontstaan er problemen. Lees daarom goed de bijsluiter en volg de instructies van de producent.

Problemen die kunnen ontstaan:

  • Diarree
  • Krampen
  • Duizeligheid
  • Warm hoofd
  • Vaak plassen
  • Hoofdpijn
  • Overgeven

Aanbevolen dosis

Er is niet meteen een aanbevolen dosis voor acerola supplementen voorhanden. We kunnen de hoeveelheid vitamine C controleren of gebruiken wat de producent van het supplement aanraadt. Volwassenen hebben tussen de 40 en 90 mg vitamine C per dag nodig.

Acerola supplement bestellen kan hier

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven