Testosteron verhogen met kruiden en supplementen

Testosteron verhogen met kruiden en supplementen

Het testosteron verhogen met kruiden en supplementen kunnen we gebruiken wanneer we het testosteron een beetje willen opkrikken en wanneer we het libido willen verhogen.. Of wanneer we aan krachttraining doen en onze spiermassa willen doen toenemen.

testosteron verhogen natuurlijk

Testosteron is een hormoon die verantwoordelijk is voor belangrijke functies in het lichaam van zowel mannen als vrouwen. Testosteron, vaak geassocieerd met het libido is eigenlijk al vertegenwoordigd van tijdens de geboorte. In mannen, testosteron wordt aangemaakt in de teelballen. Het stimuleert de seksuele ontwikkeling tijdens de puberteit en helpt om de man optimaal gezond te houden gedurende zijn leven. Vrouwen maken ook testosteron aan. Bij vrouwen wordt testosteron aangemaakt in de eierstokken. Het speelt een rol bij de vrouwen hun libido, hun energie en fysieke kracht.

Gedurende de man zijn leven bereikt het testosteron zijn hoogste pieken tussen de 13 en de 25. Het blijft echter voor de rest van de mannen hun leven een belangrijke rol spelen in de seksuele en de fysieke gezondheid. Het hormoon heeft invloed op de beenderen, de spiermassa, de vetopslag en zelfs de productie van rode bloedcellen. Het testosteron verhogen met kruiden en supplementen kan een goed alternatief zijn voor wanneer men ouder wordt en minder testosteron aanmaakt of wanneer men de spiermassa wilt doen toenemen of het libido wil verhogen.

Symptomen van een testosteron tekort

In de meeste gevallen is de man zijn lichaam in staat om genoeg testosteron te produceren. Toch gebeurt het soms dat het niet het geval is. Het testosteron begint na de 30 te dalen. Toch zijn er zelfs mensen voor de 30 die reeds problemen ervaren met hun testosteron. Meestal zijn de problemen dan te wijten aan een verkeerde levensstijl of mentale problemen zoals stress en angst. Overgewicht kan ook een zware belemmering voor het testosterongehalte zijn. In het verloop van dit artikel gaan we alle bekende middelen bespreken die het testosteron verhogen met kruiden en supplementen.

Wanneer je last hebt van een laag testosteron kan je te maken krijgen met de volgende symptomen :

 • Laag libido
 • Onvruchtbaarheid
 • Problemen met erectie
 • Meer lichaamsvet
 • Mindere spiermassa en verminderde kracht
 • Verlies van het lichaamshaar
 • Gevoelige borst
 • Slapeloosheid
 • Vermoeidheid
 • Emotionele problemen
 • Depressie
 • Mentale problemen

Deze problemen met het testosteron kunnen als oorzaak hebben :

Testosteron verhogen met kruiden, vitamines en supplementen

Niet zoals bij traditionele behandelingen zoals injecties, gels en implantaten. Kunnen kruiden en supplementen testosteron verhogen op een natuurlijke manier.

Zo helpen ze het lichaam om genoeg van het hormoon aan te maken zonder extern testosteron toe te voegen zoals met steroïden het geval is, en die dan op hun beurt de werking van de teelballen tijdelijk lam leggen. Wat voor blijvende problemen kan zorgen na het stoppen met deze verboden middelen. Maar niet alleen om die reden is het testosteron verhogen op een natuurlijke manier beter. Ook de lever zal er zwaar onder lijden wanneer we het testosteron verhogen met anabole steroïden.

Bepaalde kruiden zullen het testosteron op zich ook niet gaan verhogen. Maar zullen andere functies in het lichaam gaan ondersteunen die dan uiteindelijk helpen het testosteron verhogen.

Onderzoekers hebben een groot aantal kruiden en supplementen bestudeerd om te bepalen of ze helpen het testosteron verhogen. In de meeste gevallen doen ze dat.

In deze lijst staan de meest gebruikte methode die het testosteron verhogen met kruiden en supplementen. Er dient echter rekening te worden gehouden met de aanbevolen dosis van deze kruiden en supplementen die het testosteron verhogen omdat ze kunnen gepaard gaan met een verhoogde hartslag of andere neveneffecten kunnen veroorzaken indien ze niet op de juiste wijze worden gebruikt.

De lijst middelen die het testosteron verhogen

Maleisische Ginseng Of  Tongkat Ali (Eurycoma Longifolia)

testosteron verhogen tongkat ali

Maleisische ginseng, ook bekend als Tongkat Ali is een plant die oorspronkelijk voorkomt in het Zuid-Oosten van Azië. In de landen Maleisië, Vietnam en Indonesië. In die landen worden extracten van de plant gebruikt als een afrodisiac. Omdat ze het libido verhogen en helpen bij problemen van seksuele aard. Zoals erectieproblemen bijvoorbeeld.

Het is een krachtig kruid omwille van zijn positieve effecten.

Zo helpt Tongkat Ali :

 • Tegen diabetes
 • Tongkat Ali is antibacterieel
 • Helpt bij koorts

Sommige culturen gebruiken het ook tegen depressie, hoge bloeddruk, malaria en vermoeidheid.

Vandaag de dag wordt het vaak gebruikt in een supplement van Tongkat Ali (Longifolia jack) als een natuurlijke manier om het libido te verhogen, om de sportprestaties te verbeteren en om gewichtsverlies te bevorderen. Het helpt ook bij mannen (en bij vrouwen) om het testosteron te verhogen.

Het kruid stimuleert de aanmaak van androgene hormonen zoals testosteron.

Onderzoek toont aan dat het kruid helpt bij aandoeningen die gerelateerd zijn met een laag testosteron zoals osteoporose. Al stond wel niet vast of het verbeteren van de symptomen te maken had met de verhoging van het testosteron of met de werking van het kruid op de botten van de mannen.

De meeste studies zijn uitgevoerd op ratten en meestal wordt een extract van de wortel gebruikt. Dat zorgt ervoor dat de dosering niet altijd vast staat.

Toch werd aangetoond dat bij een gebruik van 600 mg per dag, geen neveneffecten werden aangetroffen bij mensen. Grotere dosissen zijn nog niet verder onderzocht.

Al kan een verhoogde hartslag wel optreden bij een hogere dosis. Ook zou een hogere dosis niet bevorderend zijn voor de schildklier.

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7)

Tribulus Terrestris (Puncturevine)

tribulus terrestris

Tribulus Terrestris is een tropische plant die groeit in Amerika, Europa, Azië, Australië en Afrika. Overal ter wereld dus. Het is een traditioneel kruid die reeds jaar en dag gebruikt wordt om het libido te verhogen.

Lees ook :  DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

Tribulus Terrestris wordt dus gebruikt om het testosteron te verhogen op natuurlijke wijze. Toch zijn de resultaten soms nogal tegenstrijdig.

Een studie van de effecten van de plant op ratten, konijnen en apen toonde aan dat de verhoging van het testosteron effectief genoeg is om erectieproblemen op te lossen. Terwijl menselijke studies dan aangetoond hebben dat er geen hoge verhoging van het testosteron kan worden waargenomen.

De werking van tribulus terrestris is dat het de bloedvaten doet uitzetten, waardoor de erectie makkelijker tot stand komt. Ook gaat tribulus de androgene receptoren in de hersenen gaan stimuleren waardoor een verhoging van het libido wordt teweeg gebracht.

Het fruit van de plant, de bladeren en de wortel kunnen gebruikt worden om er thee van te maken. Ze bestaan ook in capsules. Veilige dosissen bedragen tussen de 85 tot 250 mg, drie keer per dag. Al vertonen hogere dosissen niet meteen zichtbare neveneffecten.

Het is dus niet 100% zeker dat tribulus terrestris zorgt voor een zichtbare verhoging van het testosteron. Toch vindt men ze overal terug in supplementen die het testosteron verhogen met kruiden en supplementen.

In bijna alle natuurlijke potentiemiddelen en natuurlijke middelen die de penis groter maken zit een extract van tribulus terrestris verwerkt.

Wat weten we zeker van tribulus terrestris?

(7) (8) (9) (10) (11)

Wat wel vast staat is dat tribulus terrestris :

 • Het bloed dunner maakt
 • Daardoor makkelijker de penis bereikt en makkelijker een erectie doet ontstaan
 • De erectie langer aanhoudt
 • De bloeddruk gaat dalen
 • De seksprestaties dus verbeterd worden
 • Erectieproblemen oplost

Ashwagandha (Withania Somnifera)

withania somnifera testosteron

Het kan misschien een naam zijn die je herkent. Ashwagandha is een plant die wordt gebruikt in de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde. Ashwagandha zijn geschiedenis als een geneeskrachtig kruid gaat heel ver terug. Het wordt gebruikt in de Indiase geneeskunde om erectieproblemen te behandelen en om onvruchtbaarheid te verhelpen. (12) (13) (14) (15) (16) (17)

Vandaag de dag worden de wortelen van de plant en de bessen gebruikt om verschillende supplementen te maken. De gedroogde bessen kunnen in een thee worden gebruikt. Een extract van de plant kan in een supplement worden gebruikt en kan oraal worden ingenomen.

Een studie die werd uitgevoerd in India, ontdekte dat wanneer mannen Ashwagandha namen, ze een verbetering in de spermakwaliteit hadden. Het supplement zorgde ook voor meer testosteron.

Het supplement verlaagde ook stress en cortisol en verminderde de aanwezigheid van oxidanten, en verhoogde de aanwezigheid van antioxidanten.

Ashwagandha is één van de beste manieren om te kunnen het testosteron verhogen met kruiden. In onze landen kan je Ashwagandha in de betere bioshops vinden. Of online verkrijgen in supplementvorm.

Yohimbe (Pausinystalia yohimbe)

yohimbe testosteron verhogen

Yohimbe, ook bekend als Yohimbine, is een extract die gemaakt wordt van de schors van de yohimbe boom. Yohimbe groeit in een klein gebied van West-Afrika. Afrikanen gebruiken yohimbe als een afrodisiac en dit reeds meer dan 2000 jaar.

Vandaag wordt het nog steeds gebruikt als een traditionele remedie tegen een laag libido en tegen erectiestoornis.

Onderzoek heeft aangetoond dat yohimbe organische erectiestoornissen kan oplossen. Dat betekent wanneer de oorzaak voor de erectiestoornissen niet te maken hebben met faalangst, depressie of andere stress gerelateerde factoren. Een studie toonde aan dat mannen die het supplement namen, erin slaagden om makkelijker een erectie te krijgen en de erectie lang genoeg kon aanhouden om seksueel contact te hebben.

Yohimbe wordt ook gegeven aan mensen die met depressie te kampen hebben. Doordat het serotonine gehalte in de hersenen kan worden verhoogd. Men denkt ook dat deze eigenschap één van de oorzaken is waarom yohimbe het libido verhoogt en de opwinding verhoogt alsook de erectie versterkt. Doordat yohimbe de opwinding en het libido verhoogt gaat men ervan uit dat yohimbe behoort tot de middelen die het testosteron verhogen met kruiden. Al is deze stijging minimaal. (18) (19) (20)

Yohimbe is niet makkelijk te vinden. Echter kan je het online wel verkrijgen in een supplement.

DHEA (Dehydroepiandrosteron)

DHEA is een hormoon die gemaakt wordt in de bijnieren. Het lichaam zet DHEA om in oestrogeen en in testosteron. Dit behoort niet meteen tot de middelen die testosteron verhogen met kruiden, toch kan er een supplement van gebruikt worden die een synthetische vorm van DHEA bevat en zo voor een verhoging van het testosteron kan zorgen.

Het lichaam kan echter meestal een voldoende hoeveelheid aan DHEA aanmaken uit zichzelf. In sommige gevallen kan het lichaam er niet genoeg van aanmaken. Het gehalte aan DHEA is het hoogst wanneer een man midden de 20 is.

Wanneer het hormoon begint te dalen als de man ouder wordt. Kunnen lagere testosteron gehaltes worden waargenomen.

Daarom kunnen mensen die de hoge gehaltes aan DHEA willen behouden een supplement nemen van dit hormoon. Zeker wanneer men te maken krijgt met erectieproblemen. Een hoeveelheid van 20 tot 75 mg kan gebruikt worden elke dag, gedurende 6 maanden.

Een studie kwam tot resultaat bij mannen die 50 mg DHEA 6 maanden lang elke dag gebruikten. Het resultaat was dat het vermogen om een erectie te krijgen en te behouden sterk was toegenomen.

Dit hormoon kan er echter voor zorgen dat de HDL (goede) cholesterol gaat dalen. Het kan ook andere problemen veroorzaken zoals een verhoogd oestrogeen. Een anti-oestrogeen zoals mangosteen kan dan gebruikt worden om dit te compenseren. Eén ander sterk anti-oestrogeen die gebruikt kan worden is Ginkgo. (21) (22) (23) (24) (25) (26)

Arginine (L-arginine)

L-arginine testosteron verhogend

Een ander natuurlijk product in de lijst om te kunnen het testosteron verhogen met kruiden en supplementen is Arginine ofwel L-arginine.

Wetenschappers hebben dit aminozuur voor de eerste keer geïsoleerd in eind de jaren 1800. In 1930 ontdekten ze dan dat L-arginine een belangrijke rol speelt in het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.

Het lichaam produceert dit aminozuur uit zichzelf. En normaal gezien maakt het lichaam ook genoeg van dit aminozuur aan. Toch kunnen mensen een supplement gaan gebruiken om er zeker van te zijn, genoeg van dit aminozuur in het lichaam te hebben.

Voedingsmiddelen waar Arginine in zit zijn :

 • Rood vlees
 • Gevogelte
 • Zuivel
 • Vis

Onderzoek heeft reeds aangetoond dat men door het supplementeren van Arginine ervoor kan zorgen dat men de veroudering kan tegengaan.

Lees ook :  Testosteron verhogen met voeding! Wat moet ik eten?

Hoewel arginine niet rechtstreeks zorgt voor een verhoging van het testosteron, zorgt arginine er wel voor dat de bloedvaten ontspannen en wijder worden. Dit zorgt voor een langer durende erectie, een hardere erectie en een makkelijker te krijgen erectie. Ook zou de verbetering van de bloedsomloop onrechtstreeks een verhoging van het testosteron betekenen.

Omdat de effecten van (lage) dosissen arginine bijna niet zichtbaar zijn, dien je om zichtbare resultaten te krijgen van het gebruik van arginine een hoeveelheid van boven de 5 gram per dag te nemen. En dit gedurende 6 weken om resultaat te zien. (27) (28) (29)

Zink

zinkvoeding testosteron verhogen

Zink is een essentieel mineraal. En misschien wel één van de meest potente middelen die het testosteron verhogen met kruiden en supplementen.

Omdat het lichaam geen zink kan aanmaken uit zichzelf dien je dit te halen uit de voeding of via supplementen. Het lichaam gebruikt zink om bacteriën het vuur aan de schenen te leggen en om virussen te doden.

Wanneer we onvoldoende voeding met zink eten kunnen we een supplement nemen.

Tekort aan zink komt heel vaak voor

De meeste mensen halen niet voldoende zink uit de voeding. Dit heeft 2 belangrijke redenen.

 • De meeste voeding bevat niet genoeg zink tenzij oesters
 • Bij elke ejaculatie van de man wordt een ruime hoeveelheid zink geëjaculeerd (+- 10mg). Terwijl de dagelijkse aanbevolen dosis 11mg bedraagt
 • Om die reden is een dagelijkse aanbevolen dosis voor mannen van 25  geen probleem voor de gezondheid. Hogere dosissen dan 50mg per dag kunnen leiden tot problemen met de prostaat (alsook te lage hoeveelheden zink).
 • Het lichaam neemt slechts een klein deel van de zink op uit de voeding en uit supplementen (20 tot 35%)

Tekort aan zink en laag testosteron

Zink tekort gaat gepaard met een laag testosteron bij mannen. Een studie kwam tot de conclusie dat wanneer zink werd toegediend aan ouderen, er een duidelijke verhoging van het testosteron zichtbaar werd. Ook zal zink de hoeveelheid testosteron verhoging bij jongere mannen en mannen die geen tekort aan testosteron hebben. Zink is één van de meest gebruikte middelen onder krachtsporters om te kunnen het testosteron verhogen met kruiden en supplementen. (30) (31) (32) (33) (34)

Hoeveel zink per dag?

De aanbevolen dosis bedraagt 11 mg per dag zink. Veel supplementen bevatten veel meer dan 11 mg. Dit komt ook grotendeels doordat het lichaam slechts een klein deel zal opnemen van de hoeveelheid zink. Ook dien je bij het nemen van supplementen met zink altijd te eten. Door zink supplementen te mengen met voeding verhoog je de opname.

Opletten met overdosis zink

Een teveel aan zink kan voor problemen zorgen. Op de korte termijn kan een overdosis zink zorgen voor misselijkheid, krampen en hoofdpijn. Een langdurige overdosis zink kan problemen veroorzaken met het immuunsysteem. Dit is nogal ironisch, want zink is nu net HET mineraal om het immuunsysteem te versterken. Toch dien je er dus zeker niet mee te gaan overdrijven. Een tekort aan koper kan ook optreden na een lange periode van teveel zink.

Met een te hoge dosis zink wordt verstaan een dagelijkse dosis van meer dan 50 mg en dit gedurende enkele maanden. Toch is zink van groot belang wanneer we het testosteron verhogen met kruiden en supplementen en dient zeker voldoende aanwezig te zijn om de aanmaak van testosteron te verzekeren. (35)

Vitamine D

vitamine d

Wanneer we het hebben over natuurlijke medicijnen die het testosteron verhogen met kruiden en nieuwe ontdekkingen is Vitamine D nog relatief nieuw. Daarmee willen we zeggen dat onderzoeken naar vitamine D allemaal redelijk recent zijn. Als het gaat over testosteron verhogen, dan kan je stellen dat Vitamine D en Zink de 2 allerbelangrijkste zijn. Die kunnen het testosteron verhogen tot 150% van de maximale referentiewaarde. Met kruiden kunnen we het testosteron verhogen tot misschien wel 200%!

Vitamine D wordt ook wel cholecalciferol genoemd. Het is een belangrijke vitamine voor het lichaam. Zo helpt vitamine D vechten tegen virussen en beschermen ze de beenderen tegen osteoporose. Ook zorgt vitamine D voor de opname van calcium. Het wordt ook in verband gebracht met testosteron.

Onderzoeken zijn echter verdeeld over of vitamine D nu het testosteron verhoogt of niet. Een bepaalde studie die werd uitgevoerd bij mannen die 3.330 IU vitamine D namen per dag gedurende 1 jaar hadden een duidelijke verhoging van het testosteron.

Hoewel deze verhoging ook kan te wijten zijn doordat die mannen een vitamine D tekort hadden. Een andere studie onder gezonde mannen die geen vitamine D tekort hadden toonde echter geen verhoging van het testosteron toen ze 4.000 IU per dag namen.

Omdat vitamine D veel wordt onderzocht tegenwoordig zijn supplementen overal verkrijgbaar. De dagelijkse aanbevolen dosis bedraagt 600 IU. Bij mensen boven de 70 is dat 800 IU. Wanneer je leeft in een zonnig klimaat dan heb je slechts 15 minuten zonlicht nodig en dit 3 dagen per week om aan deze hoeveelheid te komen. Wanneer je probeert een laag testosteron te behandelen dan kan het zijn dat je wel iets meer nodig hebt dan dat.

Aanmaak van vitamine D

vitamine d supplement

Het lichaam maakt vitamine D door de zon. 15 minuten, 3 keer per week zal het lichaam de nodige vitamine D helpen aanmaken. Natuurlijk verhoogt het risico op huidkanker wanneer men wordt blootgesteld aan de zon. Dus het is belangrijk om teveel zonlicht echter te vermijden. Vitamine D kan ook worden gevonden in lever, eieren, kaas en paddenstoelen.

Het staat dus niet vast of vitamine D het testosteron verhoogt bij mannen met een normaal testosteron en een adequate hoeveelheid vitamine D in hun bloedstroom. Wel staat vast dat het testosteron wordt verhoogd bij mannen met een tekort aan vitamine D.

Als we het testosteron verhogen met kruiden en supplementen dient zeker voldoende vitamine D aanwezig te zijn. Anders kunnen we misschien minder resultaat boeken. (36) (37) (38) (39) (42) (43) (44)

Ook staat vitamine D in verband met overgewicht en depressie. Al dan niet veroorzaakt door een laag testosteron. In de winter is het aangeraden een supplement met vitamine D te nemen.

Asparaginezuur (D-AA)

asparaginezuur

Asparaginezuur is een aminozuur die door het lichaam wordt aangemaakt. Het wordt ook aangetroffen in bepaalde voeding zoals rund, zalm, eieren, zuivel, noten en bonen.

Onderzoek heeft aangetoond dat asparaginezuur het geheugen verbetert en de neurotransmitters stimuleert. Asparaginezuur zou ook helpen om het lichaam voldoende testosteron te laten aanmaken en los te laten in de bloedstroom.

Lees ook :  Testosteron Gel Kopen Voordelen en Bijwerkingen

Een studie bij mannen die dagelijks een dosis asparaginezuur kregen toegediend gedurende 12 dagen hadden een hoger testosteron dan de mannen die een placebo hadden gekregen (45)

Knoflook

knoflook testosteron verhogend

Knoflook mag dan geassocieerd worden met een slechte adem. De lekkere specerij werd gelinkt aan verschillende voordelen voor de gezondheid van de mens. Die dateren reeds terug van de tijden van de Egyptische piramides. Toen in Europa de pest uitbrak zouden grafdelvers knoflook in hun wijn persen om hen te beschermen tegen de pest. Soldaten in de eerste wereldoorlog namen knoflook om hen te beschermen tegen gangreen.

Vandaag de dag wordt knoflook gebruikt als een natuurlijke behandeling tegen atheromatose, hoge bloeddruk en hartaandoeningen. Sommige mensen nemen het om kanker te voorkomen en om het immuunsysteem te verhogen.

Toch kan knoflook ook helpen om het testosteron bij mannen te verhogen. In een studie uitgevoerd met ratten die veel eiwitten te eten kregen en een knoflook supplement werd een duidelijke verhoging van het testosteron waargenomen in de teelballen.

De meeste supplementen werden gemaakt door verse knoflook te gebruiken, ofwel gedroogde knoflook of gevriesdroogde knoflook. Sommigen gebruiken knoflookolie. Een normale dosis hangt af in welke vorm je de knoflook gebruikt. Wanneer je verse knoflook gebruikt zijn 2 tot 4 klontjes een normale dosis om bij de voeding toe te voegen. Wanneer je supplementen gebruikt is een dosis van 200 tot 1200 mg verdeeld over de dosis mogelijk. Wanneer we het testosteron verhogen met kruiden kan knoflook een ondersteunende rol spelen door de bloedsomloop te bevorderen. (46) (47) (48) (49)

Koreaanse Rode Ginseng

rode ginseng testosteron erectie

Een volgend Aziatisch prestatie bevorderend middel die gaat het testosteron verhogen met kruiden is Ginseng. Koreaanse rode Ginseng is een onbewerkte vorm van ginseng die groeit in Azië. Het wordt reeds eeuwenlang gebruikt voor de natuurlijke behandeling van veel verschillende aandoeningen. Van vermoeidheid tot kanker. Koreaanse rode Ginseng is gekend onder verschillende name. Chinese Ginseng en Aziatische Ginseng worden ook vaak gebruikt. Er bestaat ook Amerikaanse ginseng en Russische ginseng. Maar die zijn niet geschikt om het testosterongehalte te verhogen. Er zijn verder nog heel wat andere soorten ginseng.

De wortel van de ginseng plant is gebruikt om supplementen te maken. Die kan echter niet worden geoogst en gebruikt als medicijn tot de plant minstens 6 jaar oud is. Onbewerkte ginseng wortel die gedroogd en geschild is noemt men witte Ginseng. Het is beschikbaar in verschillende vloeibare extracten en in poeders en capsules.

Ginseng die eerst gestoomd, gedroogd en bewerkt werd, wordt ook rode ginseng genoemd. Die is dan ook beschikbaar in verschillende vloeibare extracten en in poeders en capsules. Gedroogde ginseng wortel is ook beschikbaar in thee.

Een samenvatting van verschillende studies wees uit dat rode ginseng kan helpen om erectiestoornissen op te lossen. Erectieproblemen zijn een probleem die gelinkt wordt met een laag testosteron. Hoewel dient er nog meer onderzoek gedaan worden om meer te weten te komen over de effectieve werking ervan. Een andere studie toonde aan dat door drie keer per dag 900 mg Koreaanse Rode Ginseng te gebruiken, de symptomen van erectieproblemen drastisch verminderden. Ginseng is één van de meest gebruikte middelen die het testosteron verhogen met kruiden. (50) (51) (52

Rode Ginseng is hier online te krijgen in supplementvorm.

Passiebloem (Passiflora incarnate)

passiebloem testosteron verhogend

Chrysine is een flavonoïde extract die men terugvindt in de passiebloem. Verschillende soorten van die passiebloem groeien overal ter wereld. Sommige groeien enkel in Amerika, Centraal en Zuid-Amerika, Azië en Europa. De flavonoïden wordt ook gevonden in honing en in propolis.

Passiebloem wordt vooral gebruikt als een natuurlijk verdovingsmiddel. Onderzoek toont aan dat de passiebloem ook helpt om angst te ondermijnen.

Gedroogde passiebloem bladeren kunnen worden gebruikt in thee. Gedroogde bladeren en stengels kunnen worden gemalen en gebruikt in supplementen. De meeste chrysine supplementen bevatten een dosis van 500 mg tot 900 mg.

Chrysine staat bekend als één van de natuurlijke middelen die het testosteron kan verhogen.

Studies met ratten hebben aangetoond dat de Sperma toeneemt bij het gebruik van de passiebloem, de mobiliteit van het sperma toeneemt en dat het testosteron verhoogt. Er is echter een klein probleem dat mensen niet goed de stof chrysine kunnen absorberen. Daarom is uitwendig aanbrengen van oliën van de passiebloem ook een manier om van de positieve effecten van chrysine te genieten.  (55) (56). We kunnen ook een supplement gebruiken.

Zegepalm (Serenoa Repens)

serenoa repens testosteronverhogend

Een ander in de lijst van middelen die het testosteron verhogen met kruiden en supplementen is de zegepalm.

De zegepalm is een kleine palmboom die groeit in het westen van India en in het Zuid-Oosten van Amerika. De plant wordt reeds jaar en dag gebruikt als een alternatief medicijn. De eerste Amerikaanse bewoners, de indianen gebruiken zegepalm bessen als een behandeling tegen problemen met de urinewegen. Ze aten ook de bessen op om het libido te verhogen en om de sperma productie te verhogen.

Een studie die uitgevoerd werd in 2002 toonde aan dat twee en een half miljoen Amerikanen zegepalm gebruiken. Beschikbaar in tabletten, capsules, extracten en in thee. Het wordt vooral gebruikt als een alternatieve behandeling voor benigne prostaathyperplasie.

Een oorzaak voor vergrote prostaat is onbekend. Onderzoekers denken echter dat dihydrotestosteron een belangrijke rol zou kunnen spelen daarin. Er zijn twee verschillende theorieën die deze relatie bevestigen. Zo kan dihydrotestosteron (een stof die ontstaat wanneer testosteron wordt afgebroken) de prostaat laten groeien. De tweede is dat wanneer mannen ouder worden, de verhouding tussen testosteron en oestrogeen gaat veranderen. Deze verandering kan er ook voor zorgen dat de prostaat gaat groeien.

We krijgen door zegepalm of saw palmetto te gebruiken een verhoging van het testosteron. Doordat de omzetting naar DHT voor een deel wordt geblokkeerd. Het wordt echter niet aangeraden om dit te gebruiken indien je van de pure androgene of mannelijke effecten van testosteron wilt genieten. Want DHT is verantwoordelijk voor nog sterkere androgene effecten dan testosteron zelf.  (58) (59)

Conclusie

Onderzoeken en studies naar middelen die het testosteron verhogen met kruiden en supplementen zijn niet altijd doorslaggevend. En sommige kruiden en supplementen krijgen meer aandacht van onderzoekers dan anderen. Een positief resultaat in één studie betekent niet meteen dat het middel bij iedereen gaat werken en moet gebruikt worden. Gebruik deze middelen die het testosteron verhogen met kruiden en supplementen met zorg en overschrijdt de aanbevolen dosissen niet. Anders kunnen mogelijke voordelen snel worden omgezet in nadelen. We weten dus hoe we kunnen het testosteron verhogen met verschillende kruiden en supplementen.

Wat we wel met 100% zekerheid kunnen stellen is dat we met de zinksupplementen  en met vitamine D supplementen het testosteron tot 2 keer de maximale referentiewaarde kunnen doen bereiken. Om het testosteron nog hoger te doen uitdraaien kunnen we nog enkele kruiden gebruiken. Kruiden die de verschillende ongewenste hormonen gaan blokkeren zoals het oestrogeen, de cortisol en de prolactine bijvoorbeeld.

Deel dit bericht

Scroll naar boven