Testosteron verhogen op natuurlijke wijze in 5 Krachtige stappen

Het hormoon speelt een belangrijke rol in een man zijn gezondheid. Om te beginnen, het helpt om de spiermassa te behouden. Testosteron houdt ook de beenderen stevig en regelt het libido. Testosteronproductie is op zijn hoogst in de man zijn vroege volwassenheid. Het daalt echter elk jaar een beetje daarna. Gelukkig bestaan er enkele middeltjes die het testosteron verhogen op natuurlijke wijze.

Wanneer het lichaam niet de juiste hoeveelheid produceert zal de man zich ook veel minder goed in zijn vel voelen. De zin in seks gaat weg. De kilo’s komen er heel snel bij. En men kan zich zwakker voelen, zowel fysiek als mentaal. Ook zal een gewichtstoename makkelijker ontstaan wanneer er niet genoeg aanwezig is in het lichaam.

Een tekort aan het hormoon kan verschillende oorzaken hebben. Hier gaan we kijken hoe we het testosteron verhogen op natuurlijke wijze. Er is geen magische oplossing om het testosteron te verhogen. Toch kan je een aantal aanpassingen invoeren die zichtbaar resultaat zullen geven.

De verschillende manieren om te kunnen het testosteron verhogen op natuurlijke wijze

Zorg dat je genoeg slaapt

Als we het testosteron verhogen op natuurlijke wijze, dan kan het niet natuurlijker dan een goeie nachtrust te nemen. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen die niet genoeg slapen, een lager testosteron hebben dan mannen die wel genoeg slaap hebben.

Het effect is al duidelijk te zien na een week van verminderde slaap. Testosteron niveau’s zijn meestal laag tussen 2 uur ’s middags en 10 uur ’s avonds. De studie toonde ook aan dat het zelfvertrouwen en de gemoedstoestand van de mannen ook ging dalen wanneer het testosteron gehalte gaat dalen.

Lees ook :  Het Verband Tussen Zink En Testosteron

Hoeveel het lichaam nodig heeft hangt af van verschillende factoren. De meeste volwassenen hebben tussen de 7 en de 9 uur slaap nodig per nacht om goed te functioneren en een gezond leven te leiden.

Vermijd overgewicht

Overgewicht, ouderen, mannen met diabetes of beginnende diabetes hebben een verhoogde kans om een lager testosteron gehalte te hebben in vergelijking met gezonde mannen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mannen met een laag mannelijk hormoon ook meer kans maken om op latere leeftijd diabetes te ontwikkelen.

Door gewicht te verliezen kan je het mannelijk hormoon een beetje opkrikken. Dat betekent niet dat je een crash dieet moet gaan volgen. Maar een gezonde levensstijl, met gezonde voeding en regelmatig bewegen promoot een gezonde hoeveelheid mannelijk hormoon.

Zorg er zeker voor dat je indien je een dieet gaat volgen zeker de vetten niet gaat laten. Vetzuren zijn zeer belangrijk bij het aanmaken van testosteron, alsook cholesterol. Zorg voor een dieet van 2.000 tot 2.200 met voldoende eiwitten en onverzadigde vetzuren erbij. Dat zal de hormoonproductie een duwtje in de rug geven.

Zorg voor voldoende zink

Het belangrijkste mineraal bij mannen is zeker en vast zink! Zink speelt een belangrijke rol in het regelen van het testosteron gehalte.

Voedingsproducten eten die veel zink bevatten zullen helpen om genoeg van dit mineraal te hebben in het lichaam. Zink vindt men vooral in :

  • Oesters
  • Noten
  • Krab
  • Bonen
  • Kreef
  • Volkoren producten
  • Zaden

Volwassen mannen dienen zeker 11 mg zink per dag in te nemen. Echter zijn hoeveelheden tot 50 mg per dag nog niet slecht voor de gezondheid. Meer dan 50 mg zink per dag kan problemen met de prostaat veroorzaken. Ook kunnen te weinig zink problemen met de prostaat veroorzaken. Daarbij moet men ook nog rekening houden dat bij elke ejaculatie er ongeveer 10 mg zink verloren gaat in de sperma die men ejaculeert.

Lees ook :  Testeron makkelijk en snel verhogen doe je zo!

Wanneer je elke dag aan seks doet ga je beter toch voor 21 mg zink per dag. Om toch zeker voldoende zink te hebben en de testosteronproductie op die manier volledig te kunnen ondersteunen. Je kan best het testosteron verhogen op natuurlijke wijze door supplementen met zink te gaan nemen. De normale aanbevolen dosis van 11 mg is al heel moeilijk te halen uit voeding alleen. En wanneer je seksueel actief bent dien je ook rekening te houden met het verlies aan zink dus is een supplement een goeie oplossing voor voldoende zink.

Verminder de suiker

Zink is niet genoeg om te verzekeren dat je alle voedingsstoffen krijgt die je nodig hebt. Het menselijk lichaam is complex en heeft een ruime variëteit aan vitamines en mineralen nodig om goed te opereren. Zink mag dan wel het belangrijkste mineraal zijn. Andere vitamines en mineralen spelen ook een belangrijke rol in de aanmaak van het hormoon. Enkele belangrijke zijn bijvoorbeeld Vitamine D en Calcium.

Suiker verlaagt het testosterongehalte met maar liefst 25%. Dan gaat het hoofdzakelijk om glucose.

Ga meer bewegen

Onderzoek heeft aangetoond dat het mannelijk hormoon verhoogt wanneer je gaat bewegen. Vooral wanneer je aan krachttraining gaat doen. Laag testosteron kan je libido om zeep helpen en je gemoedstoestand. Waarschijnlijk één van de meest makkelijke manieren om te kunnen het testosteron verhogen op natuurlijke wijze.

Het goede nieuws is dat bewegen je gemoedstoestand verbetert en de hersenen helpen je ook om jezelf beter te voelen door de serotonine en endorfine die je gaat aanmaken.

Lees ook :  De Beste Kruiden Die Het Testosteron Verhogen!

Bewegen geeft ook een enorme boost aan energie en uithoudingsvermogen en helpt je om beter te slapen. Er wordt aangeraden om 30 minuten per dag te bewegen.

Wanneer je aan krachttraining doet is het aanbevolen om compound oefeningen te gaan doen. Compound oefeningen zijn oefeningen waar je verschillende spiergroepen gaat trainen. Enkele compound oefeningen zijn  bankdrukken, deadliften en squatten. Op die manier spreek je enorm veel spieren aan in het lichaam en zul je het hormoon met zeker 40% verhogen meteen na de training!

Hoe weet ik of ik te weinig testosteron heb?

Laag testosteron kan te zien zijn in een verlaagd libido. Erectie stoornissen kunnen ook voorkomen wanneer je een tekort aan testosteron hebt. De beenderen kunnen zwakker worden en andere problemen met de gezondheid kunnen ontstaan.

Dat lage gehalte kan ook een ander onderliggend probleem hebben. Wanneer je geen idee hebt hoe je aan dat lage mannelijke hormonen komt kan je een bloedtest laten doen bij een dokter om na te gaan of je hormoonspiegel abnormaal laag is.

Laag testosteron kan tijdelijk zijn

Hou ook rekening dat testosteronproductie relatief is en dat je de ene dag meer mannelijk hormoon kan gaan aanmaken dan de andere dag. Veel heeft te maken met je eigen gemoedstoestand. Wanneer je jezelf slecht en ongelukkig voelt zul je automatisch minder hormoon gaan aanmaken dan iemand die zich gelukkig voelt.

Wanneer je overgewicht hebt zul je ook minder testosteron gaan aanmaken en wanneer je te maken hebt met veel stress zal veel mannelijk hormoon verloren gaan aan cortisol en later omgezet worden in oestrogeen. Hou daar allemaal rekening mee.

Dit zijn de manieren hoe je kan het testosteron verhogen op natuurlijke wijze. Er bestaan ook supplementen om het testosteron te verhogen en je kan het testosteron ook gaan verhogen met kruiden.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven