Testosteron verhogen met voeding! Wat moet ik eten?

Hoe kan ik het Testosteron verhogen met voeding?

testosteron verhogenTestosteron is voor mannen maar ook voor vrouwen een zeer belangrijk hormoon. Bij vrouwen dient testosteron bijna louter om het libido in stand te houden. Bij mannen is testosteron echter zeer belangrijk. Zo zal het testosteron bij mannen ervoor zorgen dat ze fitter en gezonder blijven. Langer jong gaan blijven en vooral dat ze zichzelf beter gaan voelen in hun vel. Het testosteron verhogen met voeding is makkelijk omdat het de meest natuurlijke zaak van de wereld is. Iedereen moet immers elke dag meerdere malen eten. Dus waarom geen testosteron verhogen met voeding?

Voeding die rijk is aan zink staat meestal in de lijst van het testosteron verhogen met voeding. Ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D komen meervoudig voor in de lijst. Dit komt omdat zink en vitamine D een zeer belangrijke invloed hebben op de aanmaak van testosteron. Mensen met een zink tekort of een vitamine D tekort zullen bijna altijd ook te maken hebben met een testosteron tekort.

Andere voedingsmiddelen die voorkomen zijn voedingsproducten die veel vitamine B bevatten. Omwille van de simpele reden dat vitamine B ervoor zal zorgen dat er meer zink zal worden opgenomen in het lichaam. Ook is het belangrijk om de opname van vitamine D te optimaliseren dat er vetzuren toegevoegd worden aan de maaltijd. Dat dienen hoofdzakelijk onverzadigde vetzuren te zijn, maar verzadigde vetzuren moeten niet noodzakelijk worden vermeden als het om testosteron gaat. Wanneer je een dieet volgt dan dien je uiteraard zoveel mogelijk verzadigde vetzuren vervangen door onverzadigde vetzuren.

Waarom is het testosteron verhogen nodig?

  • Spiermassa behouden of opbouwen
  • Libido in stand houden of verhogen
  • De beenderen sterker maken en sterk houden
  • Het risico op prostaatkanker doen dalen
  • Risico op hartaandoeningen doen afnemen
  • Risico op depressie doen afnemen
  • Zelfvertrouwen behouden
  • Veroudering tegengaan
  • Jezelf algemeen beter en gezonder voelen

Gelukkig bestaan er een groot aantal voedingsproducten die kunnen helpen om te gaan het testosteron verhogen verhogen op natuurlijke wijze met voeding!

De lijst testosteron verhogen met voeding

Pompoenzaden

pompoenpitten testosteron verhogendPompoenzaden zijn rijk aan zink. Zink is een zeer belangrijk mineraal wanneer het gaat om testosteron. Een laag gehalte aan zink gaat samen met een testosteron tekort.

Pompoenzaden bevatten ook hoge hoeveelheden magnesium. Een ander mineraal die helpt in het aanmaken van testosteron. Pompoenen zijn een bron van plantaardige eiwitten. Ze helpen om extra spiermassa op te bouwen en om snel een verzadigd gevoel te geven. Teveel lichaamsvet is een van de oorzaken voor een laag testosteron.

Avocado

Avocado groente of fruit wordt door veel mensen gevraagd maar de avocado is naast een fruitsoort ook een bron van gezonde vetzuren. Die zijn van groot belang in het aanmaken van testosteron.

Onderzoek heeft aangetoond dat voldoende hoeveelheden verzadigde en onverzadigde vetzuren kunnen helpen om het testosteron aanzienlijk te verhogen bij mannen.

Avocado’s bevatten heel wat vitamine B6, dat helpt bij de opname van zink. Zoals we hierboven al vermeld hebben, zink is een zeer belangrijk mineraal wanneer het gaat over het testosteron verhogen op natuurlijke wijze.

Boerenkool

boerenkool verhoogt testosteronBoerenkool is rijk aan vezels, vitamine A en vitamine C. De groene bladeren helpen ook om de balans te behouden tussen de verschillende hormonen in het lichaam.

Boerenkool bevat indole3-carbinol. Deze verlaagt de activiteit van de aromatase in het lichaam. De aromatase is een proces die later wordt omgezet naar oestrogeen. Het vrouwelijk hormoon. Een hormoon die je als man zo weinig mogelijk in je lichaam wilt.

Om de voedingsstoffen zoveel mogelijk te behouden kan je beter de kool gaan stomen.

Groene Thee

Groene thee is rijk aan antioxidanten. Op die manier gaan ze de strijd aan tegen oxidatie en zullen ze helpen om de spermacellen gezond te houden en de vrije testosteronproductie op gang houden.

Druiven

Druiven en vooral rode druiven bevatten een stof die de naam resveratrol heeft gekregen. Deze stof werkt als een antioxidant. De consumptie van deze stof wordt gelinkt aan een vruchtbaar sperma en zichtbare verbetering bij erectiestoornissen.

Lees ook :  Testosteron verhogen bij mannen

Druiven bevatten ook quercetine. Die wordt ook gevonden in appels, bessen en uien. Deze flavonoïde heeft ook dezelfde werking als een antioxidant en helpt om de enzymen te bestrijden die het testosteron gaan verlagen.

Fenegriek

Fenegriek is een plant die wordt gebruikt in de Indiase en Mediterraanse keuken. De bladeren kunnen worden gebruikt als een kruid, alsook de zaden, die worden gebruikt als specerij.

fenegriek testosteron stimulerenFenegriek bevat actieve bestandsdelen die helpen om de activiteit van de enzymen te verhogen die cholesterol omzetten in testosteron. Fenegriek capsules kunnen bescherming bieden voor de prostaat en kunnen haaruitval verminderen. Het zal het vrije testosteron doen stijgen. Maar zal het DHT doen blokkeren.

Het DHT of dihydrotestosteron zorgt grotendeels voor de androgene eigenschappen. Het kan uiteindelijk wel helpen voor mannen met erectieproblemen, of mannen met prostaatproblemen. Maar wordt uiteindelijk niet aangeraden om te gebruiken voor extra spiermassa aan te maken. Doordat het DHT grotendeels gaat blokkeren.

Bananen

Bananen zijn een goeie bron aan kalium. Die helpen het lichaam om schadelijke stoffen af te voeren. Ook helpen bananen om eiwitten te verteren en om testosteron niveau’s te verhogen. Bananen bevatten heel wat B vitamines die de opname van zink gaan verbeteren.

Paddestoelen

Paddestoelen zijn van nature rijk aan vitamine D (een van de weinige voedingsmiddelen met vitamine D).

Een vitamine D tekort of een laag vitamine D tekort resulteert altijd in een laag testosteron.

Zwarte bonen

Zwarte bonen zijn een ander voedingsmiddel waar relatief veel zink in zit. Dit testosteron verhogend mineraal is in bijna alle soorten bonen aanwezig. Ook bevatten zwarte bonen, net als vele andere bonen vitamine D.

Tonijn

Tonijn is rijk aan vitamine D. Ook bevat tonijn heel wat eiwitten en behoren ze tot de vette vis. Ze bevatten dus veel van die EPA en DHA Omega 3 vetzuren en helpen op die manier ook het testosteron te ondersteunen.

Wanneer je niet houdt van tonijn kan je ook andere vissen gaan eten die rijk zijn aan vitamine D. Zoals bijvoorbeeld zalm en sardines. Vergeet niet dat je wel moet blijven afwisseling steken in je poging om te gaan het testosteron verhogen met voeding. Toch is een tonijn steak zeer lekker en is het één van de enige vissen die men kan vergelijken met de smaak van vlees.

In een gezond dieet kan je tot 2x per week vette vis gebruiken. Dan kan je 1 keer kiezen voor Zalm en de andere keer voor Makreel. Of Tonijn en sardines.

Magere melk

Magere melk is een goeie bron aan eiwitten en calcium. Kinderen en vrouwen worden aangeraden om melk te drinken om sterkere botten te ontwikkelen en te behouden. Magere melk kan de mannen hun botten echter ook sterk houden. De vitamine D hoeveelheid zorgt er ook voor dat het testosteron gezond hoog blijft.

Eieren

eieren vitamine d testosteronNog een goeie bron van vitamine D zijn de eieren. Om te kunnen het testosteron verhogen met voeding mogen eieren zeker niet mankeren in het ontbijt of in welke maaltijd je ze dan ook wilt vermengen.

Terwijl ze cholesterol bevatten in het eigeel bevatten die toch meer voedingsstoffen dan het eiwit van het ei. De cholesterol kan zelfs helpen om het testosteron dat extra duwtje te geven. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het eten van 1 ei per dag geen enkel probleem bevat voor het cholesterol bij de mensen.

Een ander voordeel van eieren is dat ze vitamine B12 bevatten. Deze stof is van groot belang bij het regelen van het metabolisme. Mensen die niet veel vleesproducten eten hebben vaak een tekort aan deze stof. Alle vitamines B zorgen er ook nog eens voor dat de opname van andere vitamines en van mineralen zoals zink, wordt verhoogd.

Oesters

Oesters zijn volledig volgepropt met zink. Tot maar liefst 80 mg zink per 100 gram oesters. Dat hangt natuurlijk af van oester tot oester maar 80 mg is een gemiddelde waarde. Zorg dus voor geregeld een maaltijd met oesters en je zal kunnen genieten van de voordelen van het testosteron verhogen met voeding. Wanneer je een supplement gebruikt met zink hoef je de dagen dat je oesters eet dus geen supplement te nemen.

Lees ook :  Het Verband Tussen Zink En Testosteron

Ginkgo

Ginkgo biloba wordt in Azië heel veel gebruikt voor heel wat verschillende aandoeningen. Ginkgo helpt onder andere om de concentratie te verbeteren.ginkgo Ook is ginkgo zeer actief in het remmen van de aromatase. Het proces die testosteron gaat omzetten naar oestrogeen. Doordat ze de aromatase gaan remmen zijn ze een zeer sterke anti-oestrogeen!

Ginkgo kan je bijna alleen nemen in een supplement. In onze landen is gedroogde ginkgo moeilijk te vinden.

Mangosteen

Een andere antioestrogeen is de mangosteen. Dit is echter niet altijd makkelijk te krijgen in onze landen. In het seizoen zijn ze wel te vinden in de betere Aziatische supermarkten, ze zijn echter soms wel wat prijzig.

Deze vrucht van de mangosteenboom is te vergelijken met een bes en heeft een zeer dikke pel. Binnenin het fruit bevindt zich echter een zeer zachte vlezige fruit jus. De smaak komt overeen met de lychee.

Mangosteen is heel goed om het testosteron te verhogen doordat het oestrogeen gaat blokkeren en tegenwerken. Op die manier heeft testosteron meer de kans om zich verder te ontwikkelen. Iedereen heeft te maken met de zogenaamde aromatase. Dit is de omzetting van mannelijk hormoon in vrouwelijk hormoon. Door deze mechanismen tegen te werken krijgen we een opmerkelijk resultaat.

Via onderzoeken kon men aantonen dat mangosteen bijna even krachtig werkt als anti-oestrogene medicatie. (*)

Mangosteen kan ook worden gebruikt via een supplement.

Citrusvruchten

Hoewel citrusvruchten fructose bevatten die dan weer niet goed zijn voor de lever en ook uiteindelijk kunnen leiden tot overgewicht. Zijn de voordelen van citrusvruchten echter zwaarder dan de nadelen indien je geen overmatig gebruik maakt van de citrusvruchten.

Citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C waardoor ze het cortisol gaan aanpakken in het lichaam. Cortisol is zo’n hormoon die men ook wel eens het stresshormoon noemt en zal uiteindelijk leiden tot het blokkeren van de testosteron productie en zorgen voor een verhoogd oestrogeen.

Door het eten van 1 citrusvrucht per dag kan je dus het cortisol in het lichaam doen dalen en de testosteronproductie hoog houden. Minder cortisol zal automatisch zorgen voor een testosteron verhogend effect. Daarnaast biedt de vitamine C in de citrusvruchten bescherming voor ons lichaam en zal het immuunsysteem versterkt worden.

Tribulus Terrestris

tribulus terrestris testosteronHoewel deze niet rechtstreeks kan in verband worden gebracht met meer testosteron helpt tribulus terrestris wel door meer bloed naar de geslachtsorganen te sturen en kunnen ze op die manier de testosteron productie optimaliseren.

Tribulus terrestris wordt ook geacht de erectie sterk te verbeteren en langer te doen aanhouden doordat ze een gelijke werking hebben als potentiemiddelen zoals viagra. Die gaan de bloedvaten wijder maken waardoor bloed makkelijker kan stromen naar de onderste seksuele organen.

Tribulus Terrestris is verkrijgbaar in een supplement.

Kruisbloemige groenten

Kruisbloemige groenten zoals broccoli, spruiten, radijzen zijn heel goed om de balans tussen de hormonen in evenwicht te houden. Doordat ze de stof Diindolymethane bevatten afgekort DIM. Zullen ze ervoor zorgen dat er een gezonde balans bestaat tussen oestrogeen en testosteron.

Er wordt steeds testosteron omgezet naar estradiol en dan naar oestrogeen. Dit gebeurt onder meer door stress, het hormoon cortisol zorgt daar dan voor. Maar dit kan ook door verkeerde voeding of door lange tijd cardio te doen, lange fietstochten of elke week 2 uur te lopen. Door de stress die op de spieren komt zal het lichaam veel meer cortisol gaan aanmaken. Dit cortisol wordt later dan omgezet in oestrogeen. Een te hoog prolactine gehalte kan net hetzelfde veroorzaken. Door veel voeding te eten met deze DIM stof zal je dit proces kunnen tegenhouden. Daardoor zal er minder oestrogeen worden aangemaakt.

Dit product werkt ook voor vrouwen, dan zal het verhinderen dat er teveel progesteron en testosteron wordt aangemaakt. Sommige anticonceptiemiddelen bevatten progesteron. Indien je zo’n anticonceptiepil neemt doe je er goed aan om veel kruisbloemige groenten te eten.

DIM kan je echter ook vinden in een supplement, voor de mensen die niet van deze groenten houden.

Lees ook :  De Werking Van DHEA Plus De Bijwerkingen Daarvan!

Vitamine D

vitamine d testosteron verhogenWanneer we willen het testosteron verhogen met voeding dan hoort vitamine D zeker in het rijtje. Vitamine D zal er niet alleen voor zorgen dat we het testosteron verhogen. Het zal ook nog eens de vetverbranding stimuleren.

We weten niet veel over de mechanismen die schuilgaan achter dit effect. Wel kunnen we vaststellen dat mannen met een te laag testosteron, vaak ook lage waarden vitamine D in het lichaam hebben. Daarbij ook een lager libido hebben en vaker te maken hebben met overgewicht.

Of al deze effecten te wijten zijn aan het tekort aan vitamine D. Of als deze effecten nu net ervoor zorgen dat we minder vitamine D gaan aanmaken staat niet meteen vast. Verder onderzoek moet dit zeker nog aan het licht brengen.

Wel weten we dat er een duidelijk verband is tussen mannen met een hogere vitamine D waarde en een hoger testosteron.

We kunnen vitamine D aanmaken via de zon. We vinden de vitamine terug in beperkte mate in vette vissoorten en in paddestoelen. Ook eieren bevatten een kleine hoeveelheid. Ze is niet makkelijk te krijgen uit voedingsbronnen. We zijn daarom eerder gebonden aan de aanmaak van de stof door onze huid. Die wordt bekomen door blootstelling aan de zon. Maar we kunnen ook een vitamine D supplement gebruiken om deze opname te verzekeren.

 Wat je verder kunt doen

Door deze producten te gebruiken die het testosteron verhogen met voeding kan je dus op een natuurlijke manier de testosteronproductie ondersteunen. Om verder testosteron optimaal te blijven produceren dien je af en toe krachttraining te doen of korte intensieve inspanningen zoals sprinten. Deze inspanningen zullen het testosteron ook nog eens doen toenemen.

De beste oefeningen zijn oefeningen waar je een groot aantal spieren in 1 keer gaat aanspreken.

Deze oefeningen zijn vooral bankdrukken, schouder press, squat, deadlift. Deze oefeningen zullen vanaf de eerste minuut het testosteron de hoogte in jagen.

Door te sprinten kan je ook het testosteron verhogen. Lange inspanningen zoals cardio en marathons lopen zijn zeker af te raden. Zij gaan na 20 minuten zodanig veel cortisol gaan aanmaken dat je er meer kwaad dan goed mee kan doen.

Een gezond dieet volgen met voldoende magere eiwitten en vetzuren zal ook helpen om de testosteronproductie hoog te houden. Eiwitten zijn nodig om de spieren op te bouwen en de reeds verkregen spiermassa te behouden. Vetten zullen dan helpen in het vermogen van het metabolisme en verzekeren van de nodige opname van vitamines die vet nodig hebben om te kunnen worden opgenomen. Ook zijn vetzuren van groot belang bij de aanmaak van testosteron.

Een slotwoordje over zink

In de lijst van producten die het testosteron verhogen met voeding staan een aantal voedingsmiddelen die zink bevatten. Dit is heel belangrijk, zo niet het allerbelangrijkste mineraal om testosteron aan te maken. Onvoldoende zink is een zekerheid voor onvoldoende testosteron. Zorg dus voor voldoende voeding met zink. Je dient ook rekening te houden met de opname van zink. In de meeste gevallen wordt slechts 20 tot 50% van de hoeveelheid zink uit voeding opgenomen door het lichaam. Zinktekort staat in nauw verband met testosterontekort en verlies van libido.

Daarbij komt dan ook nog eens wanneer een man ejaculeert, er ongeveer 10 mg zink verloren gaat. Met een dagelijkse aanbevolen van 11 mg zink per dag is dat dus bijna de volledige dagelijkse aanbevolen dosis.  Om de hoeveelheid zink te verzekeren kan je daarvoor het beste een supplement gebruiken.

Gebruik echter niet meer dan 50 mg zink per dag en gebruik 50 mg per dag niet langer dan 1 maand. Teveel zink kan zorgen voor problemen met de prostaat op de lange duur. De aanbevolen dosis per dag is 11mg. Wanneer je dagelijks een supplement neemt van 25 mg plus gemiddeld 5 mg zink uit je dagelijkse voeding. Dan kom je aan 30 mg. Deze dosis zal echter nooit problemen geven en zal er altijd voor zorgen dat je voldoende zink in het lichaam hebt om het testosteron hoog te houden.

Zoals reeds eerder vermeld in dit artikel is vitamine D ook van invloed op de aanmaak van testosteron. Wanneer je de opname van vitamine D wilt optimaliseren dien je vetten toe te voegen aan een maaltijd met vitamine D. Vitamine D is een vetoplosbare stof en dient dus voor het beste resultaat te worden opgenomen in combinatie met vetten.

Veel succes bij het testosteron verhogen met voeding!

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven