Testosteron verhogen bij mannen

Testosteron verhogen bij mannen

testosteron verhogen manTestosteron is een zeer belangrijk hormoon. Niet alleen voor het libido is testosteron van groot belang. Ook voor de opbouw van spieren, het behoud van de spieren, het metabolizeren van cholesterol. Testosteron zorgt er ook voor dat men langer jong blijft. Hoe gaan we nu het testosteron verhogen bij mannen? We kunnen het testosteron verhogen bij mannen op 2 natuurlijke manieren. De eerste manier is door onze levensstijl een beetje aan te passen. De tweede manier is door natuurlijke producten te gebruiken die het testosteron verhogen bij mannen.

Levensstijl

Zorg voor voldoende slaap

Testosteron wordt voornamelijk aangemaakt terwijl je slaapt. Tijdens de diepe slaap. Om die reden zorg je er beter voor dat je elke nacht minstens 7 uur slaapt. Zo zal het testosteron verhogen bij mannen. Niet alleen het testosteron wordt hoofdzakelijk aangemaakt tijdens de slaap. Ook groeihormoon wordt aangemaakt terwijl je slaapt.

U ziet het maar al te vaak, mannen met overgewicht die veel te weinig slapen. Dat komt gedeeltelijk door het tekort aan testosteron en het tekort aan groeihormoon. En het slaaptekort die ze trachten te compenseren, bewust of onbewust, met suikers. Om die reden worden ze sneller zwaarlijvig.

Groeihormoon heeft tijdens onderzoeken echter nog niet aangetoond dat het effectief de spiergroei kan bevorderen. Van testosteron weten we dat de spiergroei wordt gestimuleerd.

Sport

krachttraining testosteron verhogendMannen die elke dag sporten kunnen zelfs te maken krijgen met weinig testosteron. Ze zullen misschien geen testosteron tekort hebben, maar toch een lagere waarde hebben. Dat komt omdat je 2 verschillende soorten sport hebt. Je hebt de duursporten en je hebt de explosieve sporten.

Duursporten zijn zoals fietsen en marathons lopen. Door de hele lange duurtijd van de activiteit, wordt zodanig veel stress op de spieren en de gewrichten geplaatst. Dat er relatief veel cortisol wordt aangemaakt. Cortisol die dan later de productie van het testosteron gaat verstoren.

Lees ook :  Verschillende Soorten Ginseng Met Dezelfde Werking?

Testosteron verhogen bij mannen die aan sport doen dienen heel vaak explosieve sporten te doen. Dat zijn dan voor sprints en interval trainingen. Je kan 30 minuten gaan lopen op een voetbalveld. En elke lange zijde kan je een sprintje trekken. Elke kortere zijde kan je rustig tempo lopen. Met deze intervaltraining zal het testosteron verhogen bij mannen.

Een andere, en eigenlijk de beste manier die het testosteron verhogen bij mannen door te sporten. Is door aan krachttraining te doen. Maar dan is het ook niet om het even welk soort krachttraining je dient te doen.

Nu, alle soorten krachttraining zullen het testosteron verhogen bij mannen. Maar de zogenaamde compound oefeningen. Dat zijn oefeningen waarbij verschillende spieren gebruikt worden. Zijn het meest geschikt. Omdat die het testosteron, meteen na de training reeds met 40% gaan verhogen.

Belangrijke oefeningen daarbij zijn :

  • Bench press
  • Deadlift
  • Squat
  • Military press
  • Pull ups
  • Rows

Wanneer je reeds krachttraining doet, kan je het testosteron verhogen bij mannen door extra lang de benen te trainen. De benen is de grootste spiergroep in het lichaam en oefeningen als de squat maar ook lunges en andere oefeningen voor de benen zijn heel geschikt om het testosteron extra de hoogte in te jagen.

Voeding

onverzadigd vet testosteronVoeding kan het testosteron verhogen bij mannen. Het kan het testosteron ook volledig doen kelderen bij mannen. We hebben vetten nodig om testosteron aan te maken.

Vetten

Dus is het eerst en vooral belangrijk om geregeld verzadigde en onverzadigde vetten te eten. Verzadigde vetten zijn niet zo gezond, maar toch zijn ze nodig om testosteron aan te maken. Testosteron wordt aangemaakt uit cholesterol. Vergeet dus niet om geregeld vetten toe te voegen aan je dieet.

Vitamine D

Vitamine D wordt heel vaak in verband gebracht met testosteron. Het is een zekerheid dat mannen met laag testosteron meestal een tekort aan vitamine D hebben. Extra vitamine D nemen kan dan helpen om voldoende vitamine D in het lichaam te hebben en het testosteron hoog houden. Er is ook een onderzoek die aantoonde dat het testosteron werd verhoogd bij mannen door het nemen van extra vitamine D, zonder dat ze een tekort hadden aan vitamine D.

Lees ook :  Testosteron verhogen met voeding! Wat moet ik eten?

Vitamine D is in staat om het testosteron bijna dubbel zo hoog als de normale maximale referentie waarde te brengen. Vitamine D hier online bestellen.

Zink

oesters zinkZink is het belangrijkste mineraal die het testosteron verhogen bij mannen. Zink helpt bij het aanmaken van sperma, de kwaliteit van het sperma en de hoeveelheid van sperma. Zink is ook een belangrijk antioxidant en zal helpen om ziektes te voorkomen en bestrijden.

Dit zijn de belangrijkste voedingsmiddelen die van groot belang zijn bij het testosteron bij mannen door voeding. (Zink capsules hier online bestellen)

Overgewicht

Wanneer je overtollig vet hebt, dan is de kans groot dat je minder testosteron gaat aanmaken. Ook zal meer testosteron worden omgezet in oestrogeen. Door gewicht te verliezen kan je ervoor zorgen dat het testosteron hoger wordt.

Natuurlijke hulpmiddelen

Ashwagandha

ashwagandha verhoogt testosteron bij mannenis een adaptogeen en is verantwoordelijk voor een groot aantal positieve veranderingen in het lichaam. Bij zowel mannen als vrouwen. Ashwagandha heeft reeds een groot aantal wetenschappelijke tests ondergaan, en is onder meer geschikt geacht voor :

Ashwagandha is een zeer sterk natuurlijk middel om stress tegen te gaan. Ook testosteron zal bij alle mannen worden verhoogd. Al zal dat bij mannen met een laag testosteron veel hoger zijn dan bij mannen die reeds een hoog testosteron hebben. Toch wordt testosteron verhoogd bij alle mannen.

Lees ook :  Testosteron verhogen met kruiden en supplementen

Ook de kwaliteit van het sperma, de hoeveelheid sperma en dus de vruchtbaarheid wordt verbeterd bij mannen. Weer zal er bij mannen met een lage vruchtbaarheid een grotere verbetering zichtbaar zijn, dan bij mannen die reeds een goed vruchtbaar sperma hebben.

Ashwagandha supplement hier online bestellen.

Tribulus Terrestris

tribulus terrestrisTribulus Terrestris is een ander kruid die vaak kan gezien worden als een adaptogeen. Er zijn een groot aantal verschillende soorten tribulus. De beste soorten, althans de soorten die we kunnen gebruiken die het testosteron verhogen bij mannen zijn Bulgaarse, Turkse en Macedonische Tribulus.

Tribulus Terrestris wordt gebruikt in bijna alle natuurlijke supplementen die het testosteron verhogen. Maar ook in alle natuurlijke supplementen die de erectie verbeteren of die de penis groter maken.

Dat komt door het effect van tribulus op de bloedsomloop. Het zal ervoor zorgen dat de bloedvaten wijder worden, waardoor bloed makkelijker kan stromen naar de seksuele organen. Ook zorgt tribulus voor het regelen van androgene receptoren in de hersenen. En daardoor denkt men de reden te vinden voor het testosteron verhogend effect van de plant. Bij tribulus kunnen we verschillende eigenschappen met zekerheid aantonen :

Tribulus Terrestris hier online bestellen

Testosteron verhogen bij mannen : Conclusie

We kunnen dus een groot aantal zaken veranderen die het testosteron verhogen bij mannen. Zo kunnen we letten op onze voeding, voldoende Vitamine D en Zink innemen. We kunnen meer sporten, en dan vooral de explosieve sporten en krachttraining gaan doen. Voldoende slapen en te voorkomen dat we te maken krijgen met een teveel aan overgewicht. Licht overgewicht zal niet meteen een rol spelen.

We kunnen dan ook kruiden gebruiken die het testosteron ondersteunen. Zoals Ashwagandha en Tribulus. Op die manier kunnen we testosteron verhogen bij mannen tot een niveau van bijna 2.5 tot 3 keer de maximale referentie waarde.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven