Testosteron tekort wegwerken met Ashwagandha
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: januari 9, 2016 om 2:47 pm
Laatste update: maart 26, 2019

Testosteron tekort wegwerken met Ashwagandha

ashwagandha testosteronMannen die te kampen hebben met testosteron tekort hebben eigenlijk geluk. Geluk bij een ongeluk. De reden daarvoor is dat er veel meer mogelijkheden zijn om een testosteron tekort op te lossen op een natuurlijke manier. Dan om het testosteron te verhogen, als het testosteron al bovengemiddeld hoog is. De middelen die we gaan gebruiken om het testosteron tekort op te lossen zijn volledig natuurlijk. Ze zullen dus geen andere processen in het lichaam negatief gaan beïnvloeden. En in de meeste gevallen wordt de normale testosteron productie terug na 8 weken hersteld. Het testosteron verhogen op een natuurlijke manier is beter dan met externe gels enzovoort omdat je de testosteron productie nog meer gaat lamleggen met het gebruik van deze gels.

Een testosteron tekort is geen leuk probleem. Zeker niet als je een vriendin hebt. Maar ook voor jezelf is het niet leuk. Testosteron tekort werkt zowel fysiek in op het lichaam van de man, als mentaal. Mannen met een testosteron tekort zullen zich over het algemeen zwakker voelen. Dat uit zich fysiek in minder kracht hebben. Minder energie. Maar dat uit zich ook mentaal door zich bijvoorbeeld heel neerslachtig te voelen. In het ergste geval zeer depressief worden.

Lees ook :  Hoe Snel Werkt Androgel? Voordelen en Bijwerkingen

Wanneer je een testosteron tekort gaat behandelen dien je rekening te houden met enkele factoren. Zo dien je zeker en vast de oorzaak te vinden waarom je met een testosteron tekort te maken krijgt. Bij mannen onder de 50 is de oorzaak voor een testosteron tekort meestal psychisch. Wanneer je veel aan je hoofd hebt, en veel problemen of gewoon heel veel werk hebt, kan het testosteron daaronder leiden.

Stress en je gemoedstoestand zijn zeker de 2 belangrijkste mentale factoren die een testosteron tekort na verloop van tijd gaan bewerkstelligen.

Andere oorzaken kunnen fysiek zijn. Zo kan je met een testosteron tekort te kampen hebben wanneer je :

 • Te weinig slaapt
 • Slechte voeding gaat eten (weinig vet, heel veel bewerkte suikers)
 • Overgewicht hebt
 • Teveel alcohol drinkt of teveel rookt
 • Niet genoeg beweegt of een zeer passieve levensstijl hebt
 • Vitaminetekort zoals een vitamine D tekort. Vitamine D verhoogt het testosteron tot boven de hoogste referentiewaarde. 200% van de hoogste referentiewaarde om precies te zijn.
 • Tekort aan zink. Met een tekort aan zink heb je onmiddellijk minder testosteron.

oesters zink testosteronDoor deze factoren weg te werken. Zoals bijvoorbeeld meer slapen, meer verzadigde en onverzadigde vetten gaan eten. Minder snoepen. Minder alcohol drinken en zorgen voor voldoende Vitamine D en Zink. Zal je het testosteron tekort al voor een groot deel oplossen.

Lees ook :  Voeding met zink

Je kunt ook kruiden gebruiken die het testosteron verhogen. En hier in dit artikel gaan we dieper ingaan op één bepaald soort kruid. De naam ervan is Ashwagandha.

Er zijn tientallen kruiden die worden gebruikt om het testosteron te verhogen. Toch is een supplement met Ashwagandha misschien de beste oplossing om een testosteron tekort op te lossen. Omdat Ashwagandha een adaptogeen kruid is. En op verschillende vlakken het testosteron tekort gaat aanpakken.

Dat geeft een grotere kans dat het ook jouw testosteron tekort kan aanpakken. De meeste kruiden om het testosteron te verhogen hebben 1 specifieke werking. Ze verhogen de androgene receptoren, ze verhogen het metaboliseren van cholesterol, ze verlagen het oestrogeen… Maar een supplement met ashwagandha doet veel van die zaken, die instaan voor een hoger testosteron.

Een testosteron tekort zal dus het beste worden geholpen met Ashwagandha. Dan dien je er alvast wel voor te zorgen dat je geen tekort aan zink en geen tekort aan vitamine D hebt. Anders zal je niet 100% van de voordelen van ashwagandha kunnen profiteren.

De onderzoeken en de resultaten van ashwagandha

ashwagandha testosteron tekort oplossenMannen die elke dag 5 gram Ashwagandha gaan gebruiken. Hebben binnen 3 maanden bijna de helft meer testosteron. Dit is aangetoond in een onderzoek die verricht werd door een Indiase universiteit. Daarin werden 75 mannen getest die geen kinderen konden krijgen. Omdat een IVF behandeling heel veel geld kost, wilden de wetenschappers in India weten of Ashwagandha misschien wel een alternatief kon bieden.

Lees ook :  Cortisol verlagen met kruiden

De mannen kregen 5 gram Ashwagandha toegediend vermengd met melk. In de Ayurvedische geneeskunde, de traditionele Indiase kruidengeneeskunde. Wordt Ashwagandha gezien als een levenselexir en libido verhogend kruid.

In andere studies met ratten werd reeds gezien dat de teelballen sneller sperma gingen aanmaken. En ook meer sperma gingen aanmaken. Ook werd vastgesteld dat het testosteron ging verhogen. Daarom wilde men zien wat het ging doen bij mensen.

De resultaten waren verbluffend.

 • De mannen met normaal sperma hadden een verhoogd testosteron van meer dan 15%
 • De mannen met weinig sperma hadden 40% meer testosteron
 • De mannen met trage zaadcellen hadden een verhoging van 21%

Andere tests hebben aangetoond dat mannen met een testosteron tekort bijna de helft meer testosteron aanmaken met het gebruik van Ashwagandha. Bij mannen die geen testosteron tekort hebben is de stijging minder hoog. Maar er is nog steeds een stijging van 15%.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


De reden voor deze stijging staat niet meteen vast. Omdat Ashwagandha een adaptogeen kruid is. Gaat Ashwagandha zich gaan aanpassen aan de noden van het organisme in kwestie.

 • Wanneer je dus een testosteron tekort hebt, zal het adaptogeen helpen bij de testosteronproductie.
 • Wanneer je te weinig sperma aanmaakt zal het de teelballen stimuleren meer sperma aan te maken.
 • Wanneer je traag sperma hebt, zal het de zaadcellen sterker en vlugger helpen maken.
Lees ook :  De Meest Krachtige Stressverlagende Middelen Voor Onmiddellijk Effect

Dit zijn allemaal verschillende processen die op de één of andere manier worden verbeterd en versneld met het gebruik van Ashwagandha.

Men stelde echter wel vast dat meer antioxidanten en meer vitamines in het lichaam werden gevonden, bij de mannen die behandeld werden met ashwagandha.

Dit zou betekenen dat een supplement met ashwagandha een antioxidante functie vervult en dus vrije radicalen gaat bestrijden. Dit zou dan ook hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor de verhoging van het testosteron en voor het verbeteren van de vruchtbaarheid.

Een ander onderzoek werd gedaan bij 12 mannen en 18 vrouwen tussen de 18 en 30 jaar oud. Die kregen gedurende 30 dagen een dosis ashwagandha toegediend.

De eerste 10 dagen bedroeg dat 750 mg. De volgende 10 dagen was dat 1000 mg en de laatste 10 dagen bedroeg de dosis 1250 mg ashwagandha.

testosteron tekort verhelpenMen stelde daarbij vast dat de magere lichaamsmassa (zonder vet) met 2 kg was toegenomen. En dat het vetpercentage met 2% gedaald was. Ook werd de kracht gemeten die de deelnemers konden geven met hun handen, quadriceps en hun lage rug. Die was op alle plaatsen ook toegenomen. De kracht in de handen was minimaal, echter was de kracht in de rug en in de quadriceps een groot stuk toegenomen. Ook was de daling van de slechte LDL cholesterol enorm hoog voor een natuurlijk supplement.

Lees ook :  Het Verband Tussen Calcium en Vitamine D Tekort

Voor mensen met overgewicht zal ashwagandha dus helpen om het overgewicht te doen afnemen, de kracht te doen toenemen en het vetpercentage te doen dalen. Dit zijn allemaal factoren die resulteren in een hoger testosteron. Mensen met een testosteron tekort omwille van hun overgewicht kunnen dus ook worden geholpen met ashwagandha.

Maar daar stopt het niet. Andere hormonen die kunnen bijdragen aan een testosteron tekort worden door ashwagandha ook onderdrukt.

Zo wordt prolactine verlaagd met behulp van ashwagandha. Dit hormoon is verantwoordelijk voor borstvorming bij mannen. Mannen die door stress een verlaagde dopamine aanmaak hebben gekregen, kunnen teveel prolactine beginnen aanmaken waardoor het testosteron tekort snel optreedt.

Ook Cortisol wordt verlaagd met Ashwagandha, cortisol is een ander hormoon die zorgt voor de vermindering van het testosteron. Cortisol zal de aanmaak van oestrogeen stimuleren. Een hoger cortisol wordt ook verkregen door stress. Dit kan zowel fysieke stress, na sporten bijvoorbeeld. Of mentale stress zijn.

Conclusie

Ashwagandha zal op verschillende manieren helpen om het testosteron tekort op te lossen. Zowel fysieke oorzaken zoals overgewicht, een te hoog cholesterol, minder goed functionerende teelballen, zullen worden verbeterd met het gebruik van ashwagandha supplement.

Mensen die een testosteron tekort krijgen door stress zijn ook geholpen doordat ashwagandha de hormonen cortisol en prolactine gaat blokkeren. Om die reden is Ashwagandha het meest complete kruid om een de strijd tegen een testosteron tekort aan te gaan.

Lees ook :  Testosteron verhogen bij mannen

Uitgebreide informatie vind je hier terug


Close