Testeron makkelijk en snel verhogen doe je zo!

Testeron verhogen

testeron verhogenTesteron (testosteron) is een mannelijk androgeen hormoon die niet alleen van groot belang is voor de seksuele gezondheid en het libido van mannen. Testeron is van belang bij de vorming van nieuwe spieren en helpt bij het behoud van de spieren die we reeds hebben. Testeron is ook van invloed op de vetverbranding en helpt om cholesterol te doen dalen. Dit komt doordat testeron wordt aangemaakt uit cholesterol.

Testeron verhogen door te sporten

Het is dan wel niet gelijk welke sport je gaat doen om het testeron te verhogen. Er zijn verschillende sporten die het testosteron zelfs gaan doen afnemen. Sporten die een lange duurinspanning vragen zoals marathons en lange fietstochten zijn niet aan te raden als je het testeron wilt verhogen.

Sporten die wel worden aangeraden zijn korte krachtige inspanningen, zoals sprinten, roeien en vooral krachttraining.

Krachttraining is de beste sport om op een natuurlijke manier het testosteron te verhogen. Het zijn dan vooral de oefeningen waar je heel wat spieren in een keer gaat aanspreken. Oefeningen zoals de deadlift en alle soorten presses zijn zeer goed om het testosteron op te krikken. Door deze oefeningen te doen heb je onmiddellijk een verhoging van 40% van het testosteron. Na enkele weken is de verhoging van blijvende invloed.

Zink

Het was sinds de tijd van Casanova reeds bekend dat oesters het libido gaan verhogen.

De reden waarom oesters het libido verhogen is echter nog niet zo heel lang bekend. Dit komt doordat ze enorm veel zink bevatten. Zink is in staat om het testosteron te verhogen.

Lees ook :  Welke Supplementen Die Oestrogeen Blokkeren zijn er?

Mannen met een tekort aan zink hebben automatisch een laag testeron. Zorg er dus voor dat je geregeld voeding gaat eten waar zink in aanwezig is.

oesters zinkZink kan men vooral terugvinden in

  • Oesters
  • Noten
  • Zaden
  • Bonen

Mannen hebben gemiddeld 11 mg zink per dag nodig. Zink is niet alleen van groot belang bij het aanmaken van testosteron. Zink werkt in het lichaam als een antioxidant, het beschermt het lichaam tegen ziektes en virussen. Zorgt er dus voor dat je een sterker immuunsysteem zal hebben en minder snel ziek gaat worden. Het zal ook het libido verhogen. Wanneer je weet dat je niet genoeg zink kan binnen nemen via de voeding dan neem je beter een supplement om het zink te verhogen.

Vitamine D

Vitamine D verhoogt het testeron zelfs bij mannen die al een hoog testosteron hebben. De grootste verhoging van het testosteron door vitamine D is echter wel op te merken bij mannen met een tekort aan vitamine D.

vitamine d zalmVit D is een ander antioxidant die het lichaam zal beschermen tegen aandoeningen en aanvallen van virussen en bacteriën. Vitamine D staat niet alleen in verband met testosteron. Ook depressie, overgewicht en osteoporose worden gelinkt aan tekorten van vitamine D.

Vitamine D kan je opnemen via de zon. Wanneer de zonnestralen schijnen op de huid wordt vitamine D aangemaakt. Zorg dus voor voldoende zonlicht, al is dat in de winter niet altijd makkelijk. Om die reden hebben meer dan 7 op de 10 mannen in de winter een tekort aan vitamine D. Dat zorgt dan weer voor een makkelijk te krijgen overgewicht.

Lees ook :  Testosteron verhogen op natuurlijke wijze in 5 Krachtige stappen

Er zijn ook mensen die moeilijk vitamine D kunnen aanmaken via de zon. Deze mensen hebben een donkere huidskleur, zijn ouder dan 65, of dragen zonnebrandcreme. Door het gebruik van zonnecreme kan het zonlicht niet genoeg zijn werk doen om de huid toe te laten vitamine D aan te maken. Deze mannen gebruiken beter een supplement met vitamine D.

Overgewicht

overgewichtWanneer je overgewicht hebt, heb je een verhoogde kans om te weinig testeron aan te maken. Dit komt doordat opgeslagen vet de omzetting van testosteron naar oestrogeen gaat stimuleren. Wanneer je overgewicht hebt, zorg er dus voor dat je dat verliest door eventueel krachttraining te gaan doen. Op die manier kan je op 2 manieren de aanmaak van testeron stimuleren. Je kan ook anti-oestrogene producten gebruiken om de verdere omzetting van testeron naar oestrogeen te verhinderen.

Testeron tekort is heel makkelijk op te lossen met Ashwagandha. Door Ashwagandha zal het vetpercentage dalen, de spiermassa toenemen, het testeron verhogen, de aanmaak van cortisol (die wordt omgezet in oestrogeen) blokkeren, prolactine blokkeren (die borstvorming bij mannen veroorzaakt). Ashwagandha wordt genomen in supplementvorm.

Zorg voor voldoende slaap

slaapHeel veel van de natuurlijke manieren om testeron te verhogen zijn met mekaar gelinkt. Zo is onvoldoende slaap gelinkt aan een tekort aan testosteron, op de duur wordt overgewicht veroorzaakt en krijgt men met een tekort aan vitamine D te maken. Meestal zullen mannen met onvoldoende slaap ook geen zin hebben om te gaan sporten en raakt men in een negatieve spiraal terecht die het testeron volledig de grond in duwen.

Lees ook :  Gynaecomastie of mannenborsten verhelpen met kurkuma

Zorg dus om elke nacht minimum 7 uur te slapen. Deze 7 uur laten toe om het testosteron volledig te laten ontwikkelen. Testeron wordt hoofdzakelijk aangemaakt tijdens je diepe slaap. Mensen die niet genoeg slapen hebben dus automatisch een tekort aan dit mannelijk seksueel hormoon.

Een ander voordeel van voldoende te slapen is dat je meer groeihormoon gaat produceren. Groeihormoon is belangrijk voor het metabolisme. Een sneller metabolisme betekent meer vet verbranden in dezelfde tijd.

Conclusie

Wanneer alle opgegeven manieren om het testeron makkelijk en snel te verhogen op een natuurlijke wijze worden uitgevoerd. Dan zal het testeron een maximum bereiken en zal je terug het gevoel krijgen dat je had toen je 20 was. Er bestaat natuurlijk ook testosteron gel. Maar dit is alleen aan te raden voor mannen die ouder zijn dan 60. Dit komt doordat testosteron gel heel erg duur is en er ook niet zal voor zorgen dat het testosteron hoger wordt. Het zal alleen het testosteron tot de minimale gemiddelde referentiewaarde brengen. Wat nog steeds een laag testosteron gehalte is.

Om die reden wordt vaak overgegaan naar anabole steroide hormonen. Die zullen het testosteron tot 10 keer hoger brengen maar zijn dan weer enorm schadelijk voor de lever, de nieren en uiteindelijk de teelballen, doordat ze geen testosteron meer produceren. Een heel vaak voorkomend probleem bij mannen die regelmatig anabole steroïden gebruikten, is dat ze zelf geen testeron meer kunnen aanmaken en dus verplicht zijn levenslang deze gevaarlijke middelen te moeten gebruiken en op die manier de lever ernstig beschadigen.

 

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven