Hoe Snel Werkt Androgel? Voordelen en Bijwerkingen

Hoe Snel Werkt Androgel? Voordelen en Bijwerkingen

Een langer gezond leven en het vertragen van de veroudering zijn allemaal voordelen verbonden aan het gebruik van androgel. Het wordt ook wel testosteron vervangingstherapie genoemd. Maar hoe snel werkt androgel? Wat zijn de voordelen van androgel? En wat zijn de bijwerkingen van androgel?

In dit artikel komen we het allemaal te weten.

Een tekort aan testosteron of hypogonadisme is een aandoening waarbij een lage waarde aan mannelijk testosteron wordt aangetroffen. Wanneer dit gebeurt bij oudere mannen wordt dit wel vaak de andropauze of penopauze genoemd. Dat is te vergelijken met de menopauze bij vrouwen. Het testosteron zal dan bij mannen op een laag pitje worden aangemaakt.

Dit zal leiden tot enorm veel nadelen die dat met zich meebrengen. Het verliezen van spiermassa, versnelde vetopslag, osteoporose, een gekelderd libido… Om aan al deze negatieve effecten te ontsnappen kunnen oudere mannen dus gebruik maken van testosteron vervangingstherapie.

Hoe snel werkt androgel nu? Dat hangt hoofdzakelijk van de persoon zelf af. Gemiddeld zal dit toch enkele weken tot maanden elke dag moeten gebruikt worden. Via onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat na 6 maanden, dagelijks gebruik, bijna alle mannen terug een normaal testosteron hadden.

Wat zijn de voordelen van androgel?

De voordelen zijn hoofdzakelijk het verhoogde libido. We merken ook minder spierafbraak op. Er wordt zelfs bij de meeste mannen een toename aan spierkracht opgemerkt. Dit is te verklaren doordat de aandoening vaak reeds enkele maanden of jaren bezig is. En dus een groot deel spiermassa reeds verloren gegaan is. Dit zal dan door het gebruik van de gel terug opgelost worden.

Lees ook :  Testosteron Verhogen Met Vitamine D?

Wat het niet zal doen is het mannelijk hormoon hoger brengen dan we ooit gehad hebben. Het is gemaakt om de waarden te herstellen. Niet meteen om een even krachtige werking te hebben als steroïde anabolen. Hoewel dit ook wordt gebruikt door sommige bodybuilders. Al zijn daar wel hoge hoeveelheden voor nodig en zal dat prijzig worden.

Het herstellen van de testosteronwaarden binnen de normale waarden kan de neveneffecten van het tekort natuurlijk wegwerken. Ook zullen de mannen die het gebruiken merken dat men zich beter voelt. Dit is grotendeels te verklaren door het verhoogde libido, de toegenomen spierkracht, energie, het jongere en energieker gevoel alsook de samenstelling van het lichaam die verbetert. De meeste mensen met overgewicht verliezen ook vet door deze behandeling.

Mannen met een lager testosteron ervaren een lagere levenskwaliteit. Dit heeft vooral te maken met het verminderde libido, toegenomen vermoeidheid en vaak ook depressie. Hormoon vervangingstherapie bij mannen heeft aangetoond dat deze gevoelens verdwijnen nadat men begon met de behandeling. (1)

Het cognitief functioneren zou ook duidelijke verbeteringen weergeven. Zowel in het visuele als het verbale geheugen. Mannen met een hoger mannelijk hormoon hebben een verminderd risico op het ontwikkelen van alzheimer. (2)

Mannen met verminderde testosteronwaarden hebben ook een hoger risico op het ontwikkelen van hartziekten. Het gebruik van deze gel zal er dus ook voor zorgen dat het risico gaat dalen. Wanneer men echter reeds een hartaandoening heeft wordt dit product echter beter vermeden.

Lees ook :  Testosteron verhogen met kruiden en supplementen

Het gebruiken van deze therapie zou ook gunstige effecten hebben op de erectie bij mannen die daar problemen mee ondervinden. (3)

Hoe snel werkt androgel bij al deze problemen is afhankelijk van de ernst van de aandoening en ook wanneer de therapie aanpakt. Gemiddeld moet tussen de 4 en 16 weken gerekend worden. Al zal na enkele dagen duidelijk resultaat gemerkt worden.

Wat zijn de bijwerkingen van androgel?

Hoewel het voordelen heeft voor het cardiovasculaire systeem zal het voor mensen die reeds hartproblemen hebben het risico op een hartaanval of beroerte doen toenemen. Het wordt daarom afgeraden om zonder de raad van een arts dit product te gaan gebruiken.

Er wordt vaak beweerd dat het gebruiken van androgel kan leiden tot prostaatkanker en een vergrote prostaat. Al is daar geen enkel wetenschappelijk bewijs voor gevonden tot op heden. (4)

Ook problemen met de lever zullen niet voorkomen wanneer het product niet oraal wordt genomen en dus de lever niet hoeft te passeren voor het in de bloedstroom wordt opgenomen.

Er kunnen echter wel abnormale verhogingen in het libido worden waargenomen. Echter is dit makkelijk op te lossen door gewoon een verminderde hoeveelheid androgel te gebruiken.

We kunnen androgel online bestellen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven