Voordelen van Acupressuur Slippers

Acupressuur slippers kunnen wonderen doen voor ons lichaam. Deze speciaal gemaakte sandalen zullen niet alleen onze voeten beïnvloeden maar hebben een gunstige invloed op het ganse lichaam. En zeker niet vergeten, ook op onze geest. Deze acupressuur slippers zijn zeker geen gewone sandalen. Het is veel meer dan dat.

Wat zijn acupressuur slippers?

Acupressuur slippers volgen het design en concept van de Chinese reflexologie. Elk knopje op de sandaal of drukpunt zal op bepaalde delen van het lichaam inwerken. Deze plaatsen zijn zeer zorgvuldig gekozen en hebben eenzelfde invloed als tijdens een behandeling bij een reflexoloog.

Met deze reflexologie slippers kunnen we elke dag een gratis massage krijgen en er onze gezondheid in het algemeen mee verbeteren. Wat kan er beter zijn?

Hoewel dit misschien een bizar idee kan zijn, om rechtstaand een voetmassage te ontvangen. Toch is het nog beter dan een massage met de handen, we kunnen er immers voor zorgen dat alle delen van de voet in één keer behandeld worden. Terwijl we bij een gewone massage slechts op 10 punten tegelijk kunnen aangepakt worden.

Beeld eens in hoe onze voeten dagelijks moeten werken. We gebruiken ze om te stappen en om al onze dagelijkse taken te doen. Soms sluiten we ze op in oncomfortabele of gesloten schoenen en kunnen ze onvoldoende ademen. We gebruiken ze om te sporten en tijdens het fietsen of autorijden. Telkens rekenen we erop dat ze ons ter hulp snellen wanneer we ze nodig hebben.

We kunnen natuurlijk opteren om een lekkere ontspannende massage te kiezen met essentiële olie en de juiste lotion. Maar willen we het goedkoper en effectiever aanpakken dan zijn er de acupressuur slippers.

Hoe werken acupressuur slippers?

Net zoals bij een massage met acupressuur waar de palmen van de handen en de vingers druk gaan oefenen op verschillende delen van het lichaam, zo zullen deze acupressuur slippers druk geven op bepaalde punten van de voeten.

Verwar dit zeker niet met acupunctuur, er zijn heel wat mensen die dit met elkaar vergelijken. Acupressuur handelt op de stimulatie van drukpunten, terwijl acupunctuur met naalden energiepunten zal behandelen. Het feit dat de acupressuur knoppen op de slippers kunnen draaien en meegaan in onze beweging, zal exact hetzelfde effect geven als een massage.

Lees ook :  Wat is nu de beste vitamine voor gezond en glanzend haar?

Deze knoppen (drukpunten) op de massage slippers zijn strategisch geplaatst en helpen de zenuwen en spieren stimuleren. Doordat de voeten worden gestimuleerd via deze drukpunten zullen ze de energie in het lichaam herstellen en in balans brengen.

Wanneer we deze gezondheidsslippers de eerste keren dragen, dan kan dat zeker een onaangenaam of onprettig gevoel geven. Na enkele keren beginnen we te wennen aan het gevoel. En zelfs bij slechts 20 minuten zullen we de effecten reeds waarnemen. Het moment dat we de slippers uitdoen beginnen we deze effecten te voelen.

acupressuur slippers per orgaan

Alle eigenschappen op een rij

  • Betere nachtrust
  • Tegen depressie
  • Symptomen PMS of menopauze
  • Chronische pijn (rugpijn, nekpijn)
  • Vermoeidheid bestrijden
  • Metabolisme stimuleren

Betere nachtrust

Het dragen van acupressuur slippers of rondwandelen met deze sandalen heeft een positieve invloed op onze nachtrust. De acupressuur slippers zullen er eerst en vooral voor zorgen dat we minder pijn hebben doordat de zenuwen rechtstreeks worden gestimuleerd via de punten op de slippers. Maar zal verder ook helpen om een betere bloedcirculatie te verwezenlijken waardoor ontstekingen en andere problemen kunnen worden behandeld. Verder draagt het bij aan de ontspanning van de geest. Al deze voordelen samen zullen ervoor zorgen dat heel wat oorzaken van een slechte nachtrust hiermee worden opgelost.

Tegen depressie

We hoeven niet altijd medicijnen te nemen tegen een depressie. Er zijn tal van zaken die we kunnen doen om een depressie uit de weg te gaan. We kunnen sporten of een natuurwandeling maken. Er bestaan tal van kruiden en natuurlijke middelen die helpen tegen depressie. Maar er zijn ook de acupressuur slippers die hierbij kunnen helpen. Het zijn vooral de zones rond de teen die zullen helpen bij het verbeteren van onze emotionele en geestelijke gezondheid.

Tegen depressie is het belangrijk dat we tijdens het dragen van acupressuur slippers :

  • Het midden van de teen goed stimuleren
  • De bal van de voet goed stimuleren net onder de grote teen
  • Onder de tenen

Pijnlijke menstruatie PMS of symptomen van de menopauze

Heel wat vrouwen hebben te maken met symptomen van PMS of hebben last van emotionele of fysieke problemen tijdens de menstruatie. Vrouwen die de menopauze naderen of zich daarin bevinden kunnen met dezelfde problemen te maken hebben. Deze problemen zijn vaak hormonaal en hebben te maken met (vaak onverwachtse) schommelingen in de hormonenspiegel. Hier moeten we vooral letten op onze grote teen en waar hij contact begint te krijgen met de rest van de voet. Deze zones zijn van groot belang om dit soort symptomen de kop in te drukken. Het zal er niet voor zorgen dat onverwachtse schommelingen in de hormonenspiegel kunnen opgevangen worden. Maar zullen de (vaak pijnlijke) symptomen zeker verzachten.

Lees ook :  Prostaatkanker voorkomen met vitamine D?

Nekpijn, rugpijn en andere chronische pijn

Wanneer we vaak last hebben van rugpijn, nekpijn of andere chronische pijn, dan kunnen acupressuur slippers helpen deze pijn te bestrijden. De sandalen zullen eerst en vooral onze houding verbeteren zodat we geen last krijgen door een voorovergebogen houding. Verder zal het stimuleren van de bloedsomloop en het stimuleren van het zenuwstelsel hier een grote rol spelen in het verminderen van de pijn. (studie)

Vermoeidheid bestrijden

We hebben allemaal te maken met vermoeidheid. Er zijn dagen waar we zelfs constant te maken hebben met dit gevoel. We worden snel geïrriteerd en voelen ons gewoonweg zwak. Daar zijn talloze redenen voor. De renovatiewerken bij de buurman die reeds om 6 uur van start gaan, een belangrijke taak op het werk die we zo snel mogelijk moeten afwerken, kinderen die vroeg moeten opstaan om naar school te gaan. Er zijn duizenden redenen te bedenken waarom we te maken krijgen met vermoeidheid. En er zijn wellicht duizenden remedies tegen vermoeidheid. Eén daarvan is het gebruik van acupressuur slippers.

Een belangrijke reden hiervoor is dat ze verschillende oorzaken van vermoeidheid zullen aanpakken. Indien onze vermoeidheid veroorzaakt wordt doordat we gewoon te weinig tijd maken om te slapen. Dan zal dit probleem hier helaas niet mee opgelost worden. Maar indien we zeker 6 tot 8 uur slapen, of toch die tijd kunnen vrijmaken om te slapen. Dan zijn acupressuur slippers een handige oplossing. Het is nog eens makkelijk ook, het enige wat we moeten doen is de slippers dragen.

Acupressuur slippers tegen vermoeidheid

Vermoeidheid kan ontstaan door te weinig nachtrust, stress, mentale onrust, pijn of een slechte zuurstofconcentratie naar de organen.

Zoals we hebben gelezen zal het centrum van de tenen en de bal van de voet vooral de emotionele gezondheid helpen stimuleren. Daarnaast stimuleren we de bloedsomloop en verlagen we de bloeddruk. Wat zal helpen om zuurstof doorheen het lichaam te transporteren. Andere drukpunten zullen in staat zijn om het zenuwstelsel te stimuleren waardoor we minder snel pijn ervaren. En stress zal behandeld worden door het ontspannend gevoel die we achteraf zullen ervaren na het dragen van de acupressuur slippers. (studie)

Lees ook :  Hoe kan appelazijn bij artritis de pijn verzachten?

Metabolisme stimuleren

Naast voeding om het metabolisme te versnellen kunnen deze acupressuur slippers ook helpen om de spijsvertering te stimuleren. Bepaalde drukpunten in de voeten zullen helpen met het verteringsproces en dus een gunstig effect hebben op het metabolisme. Dat betekent natuurlijk wel dat we moeten streven naar een gezonde levensstijl. In combinatie met deze gezonde levensstijl zullen acupressuur slippers wonderen verrichten op ons lichaam en geest.

Verbetert het algemeen welzijn

Waarom gaan zoveel mensen naar een wellness?  Waarom hebben we nood aan een massage? Het antwoord is zeer simpel, we willen gewoon ontspannen!

Wanneer we voortdurend onze geest EN ons lichaam aan het werk zetten, dan verlangen we zeker naar een rustmoment. Dat is nog meer het geval wanneer we onder stress staan.

We willen onszelf trakteren op een subliem moment van relaxatie en daarvoor hebben we vaak heel veel geld over, alles om een glimlach op het gezicht te toveren en de geest voor enkele uren in een oase van rust te brengen.

Goed voor onze voeten in het algemeen

Vaak kunnen we te maken hebben met pijnlijke enkels, benen of voeten terwijl we stappen. Hoewel dit perfect normaal is en iedereen daar wel last van heeft, toch kunnen we hier iets tegen doen. Onze voeten moeten namelijk de ganse dag het lichaam dragen of ondersteunen en behoren hierdoor tot de meest gebruikte en verwaarloosde delen van het lichaam.

Acupressuur slippers zullen ervoor zorgen dat de enkels en voeten meer flexibel en dus ook sterker worden. De knoppen in de sandalen zullen de zenuwen en de spieren in de voeten stimuleren, waardoor de voeten in het algemeen sterker gaan worden. Aansluitend de massage die we krijgen terwijl ze de massage slippers dragen.

Wanneer merk ik resultaat?

gezondheidsslippers

In het begin kan het dragen van deze massage slippers of acupressuur sandalen een moeizaam gevoel geven. We zijn immers niet gewoon om op een vijftigtal knoppen te lopen. Het kan dus zeker de eerste keren voor ongemak zorgen. Dit kunnen we oplossen door enkele dagen met kousen (dikker dan nylonkousen) in de slippers te kruipen. Wat ervoor zal zorgen dat we toch nog op een klein kussentje kunnen blijven lopen. Naargelang we de sandalen verder dragen komen we stilaan gewend aan het gevoel en kunnen we met onze blote voeten deze schoenen dragen.

Acupressuur slippers kan je bestellen op roefel.com

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven