Derde Chakra Zonnevlecht Chakra Openen En Helen

Derde Chakra Zonnevlecht Chakra openen en helen

De derde chakra of de zonnevlecht chakra voorziet ons van de mogelijkheid om zelfzeker te zijn en de controle te hebben over ons leven. De zonnevlecht chakra is gelegen in de maag omgeving en het centrum van onze wil.

Terwijl de wortelchakra en de sacraal chakra of heiligbeenchakra op zoek is naar plezier en genot, is de derde chakra meer de waarneming van wie je bent.

Het geschenk van deze chakra is je eigen persoonlijke kracht voelen, zelfzeker voelen, verantwoordelijk en betrouwbaar.

De zonnevlecht chakra is het centrum van onze eigenwaarde, onze discipline maar stelt ook de warmte voor in onze persoonlijkheid.

De energie van deze chakra laat ons toe om onze traagheid om te vormen in actie en beweging.

De kleur van de zonnevlecht chakra wordt meestal voorgesteld met de kleur geel. Dit komt omdat de derde chakra wordt vergeleken met het element vuur. Al wordt het soms wel weergegeven als een geel/rode kleur.

Het is makkelijk voor chakra’s om uit balans te raken. Je kan zeker zeggen dat gedurende de dag meerdere dingen gaan gebeuren die je chakra’s uit balans gaan halen. Het goede nieuws is dat je ook zeer makkelijk elke dag terug de chakra’s in balans kan brengen.

zonnevlecht chakra openen

Wanneer is de zonnevlecht chakra uit balans?

Wanneer je problemen ervaart met de lever, gal, pancreas, maagzweren of diabetes dan heb je te maken met een zonnevlecht chakra die uit balans kan zijn.

Je ziet de toekomst als een gevaar. Je bent ook bang voor verandering dus speel je op veilig en probeer je te beschermen wat je denkt te hebben.

Je bent vaak aan het denken wat andere mensen denken over jou. Het is niet zo zeer dat je bang bent om te falen maar meer ben je bang om bij anderen over te komen als een loser.

Lees ook :  Bewustzijn verhogen, Zo Makkelijk is het!

Je bent zeer doelgericht en je ziet de bedoeling van je leven aan de lijst van verwezenlijkingen. Wanneer je niet iets groter kan verwezenlijken dan voel je als een loser. Je bent vaak zeer gestrest en geeft vaak in je commentaar aan mensen aan hoe druk je het wel hebt.

De zonnevlecht chakra openen, derde chakra openen

Yoga

yoga zonnevlecht chakra

Een zeer goede yoga positie is de wasmachine (yoga asana). We gaan met de benen gekruist gaan zitten. De Beide armen omhoog brengen tot een vierkant bereikt wordt. Raak de eerste vinger met de duim aan van de handen. We draaien het bovenlichaam naar links terwijl we inademen en dan naar rechts wanneer we uitademen. Doe deze beweging gedurende 30 tot 60 seconden. Je reinigt de lever als water uit een vuile spons draaien.

Ademhaling

Door de vuur adem te doen (breath of fire). Dit is een zeer snelle ademhaling door de neus naar de zonnevlecht. Twee cyclussen per second is de juiste snelheid. in/uit in/uit in 1 seconde.

Concentreer op de spier wanneer die op en neer gaat wanneer je de ademhaling uitvoert. Doe dit voor een minuut en elke keer wanneer je weinig energie voelt. Het zal je meteen nieuwe energie geven.

Geluid vibratie

Zing de ‘ah’ toon en voel de vibratie in de zonnevlecht area wanneer je dit geluid volhoudt. Visualiseer een geel licht van de zon die komt uit de zonnevlecht en energie doorstuurt naar de organen die bij de derde chakra horen.

Keuzes

Het komt neer op dit, je kan jezelf krachtig voelen door de keuzes die je maakt.

De zonnevlecht probeert de strijd tussen zeer krachtig en zelfzeker voelen en nutteloos en aarzelend voelen.

In aarzelende tijden, concentreer je dan op het maken van krachtige keuzes.

In plaats van keuzes te maken op basis van angst en zenuwen, denk dan aan deze vragen. Welke keuze zal me meer kracht geven? Kies voor de uitkomst die je het meeste kracht geeft en ga in deze richting.

Lees ook :  Wortelchakra Openen En Herstellen Met Deze Tips

Dit is een belangrijke zaak die iedereen moet leren. Wanneer je een keuze maakt uit angst zal je er nooit krachtig uitkomen.

Vaak is de keuze die je het meeste kracht, niet de meest makkelijke keuze. Toch kom je op een beter pad terecht na het nemen van de moeilijke keuze en ben je klaar voor het krijgen van nieuwe ervaringen.

Leiderschap

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar de meeste zonnevlecht mensen zijn meestal nogal introverte en verlegen mensen.

Toch hebben de meeste zonnevlecht mensen vaak fantastische leiderschap kwaliteiten. Die kan alleen aan het oppervlak komen wanneer we de zonnevlecht chakra openen en helen zodat de derde chakra open en vrij is.

Wanneer je problemen hebt met de zonnevlecht chakra kan het zeker een goed idee zijn om te kiezen voor leiderschap rollen.

Het is een prachtige manier om de kracht in jezelf te vergroten. Je komt aan het voorfront waar het niet comfortabel is en krijgt een enorme boost van het zelfvertrouwen wat je uiteindelijk een grotere rol kan laten spelen.

Binnenkort sta je in vuur en vlam.

Zonnevlecht mensen zijn vaak mensen die graag schitteren wanneer ze zich op hun gemak voelen. De leiding nemen in vriendschappen en relaties. Echt hun kracht aan het team toevoegen wanneer ze zelfzeker voelen.

Je weet dat deze geschenken voor je klaarliggen. Probeer ze nu te benutten op plaatsen waar je niet zo zelfzeker voelt.

Voorbeelden zijn om bijvoorbeeld een zelfstandige activiteit uit te voeren in plaats van te werken voor een baas. Een andere kan zijn door een avondcursus te geven in iets waar je veel kennis over hebt.

Je begrijpt wat we bedoelen. Laat je verdoken krachten schijnen, je zal er zeker sterker van worden nadat je het gedaan hebt. Al zal het in het begin wat moeite kosten.

Afzondering

afzondering zonnevlechtchakra

Afzondering kan een uitzonderlijke goeie manier zijn om de zonnevlecht chakra te helen of de zonnevlecht chakra openen.

Lees ook :  Chakra kleuren en hun betekenis

Vaak is voor zonnevlecht mensen, de afzondering een deugd.

Wanneer je de afzondering combineert met het aarden kunnen nog betere resultaten bereikt worden. Men zal zich ondersteunt voelen en op een niveau die dieper reikt dan voorheen.

Nieuwe dingen proberen

Deze zul je waarschijnlijk haten, maar toch is het een zeer belangrijke.

Net zoals het leiderschap idee, nieuwe dingen proberen laat je krachtig voelen en je eigenwaarde kennen. Nieuwe zaken uitproberen zal er ook voor zorgen dat we meer endorfine, meer serotonine en meer dopamine aanmaken. Wat automatisch zal zorgen voor een betere balans tussen de chakra’s.

Vezels

Zonnevlecht chakra kan wanneer die niet in balans is zorgen voor overdreven eten. Je kan soms de hele dag eten.

Door veel vezels te eten zorg je voor een vol gevoel en ga je niet teveel gaan eten. Deze vezels zullen ook de opname van overtollig vet en cholesterol bevorderen. Daardoor zullen we ook minder snel overgewicht opslaan en blijven we een gezond lichaam behouden.

Vezels vinden we vooral terug in zaden en peulvruchten. Een uitstekend voorbeeld zijn lijnzaden en chiazaden. Deze bevatten enorme hoeveelheden zaden en bevatten ook omega 3 vetzuren.

Chakra olie

olie zonnevlecht

We kunnen de zonnevlechtchakra openen door chakra olie te gebruiken. Deze olie zal vooral helpen om onze handelingen te verstevigen. We komen beter op eigen kracht te staan en de wil wordt positief beïnvloed door het gebruiken van deze olie. Wanneer we spanningen ervaren door een inactieve zonnevlechtchakra zal deze olie deze spanningen wegnemen en ervoor zorgen dat we meer rust en zonneschijn in ons leven ervaren.

De olie bestaat uit een mengsel van mandarijn, sinaasappel, mirre en vetiver. Deze kan alleen uitwendig gebruikt worden en kan aangebracht worden op de gewenste plaatst of ingeademd worden.

Er kunnen echter ook druppels genomen worden. Deze druppels hebben dezelfde werking, met name de zonnevlecht chakra openen en helen indien nodig. Ze bestaan echter uit een ander mengsel omdat we die dan wel inwendig kunnen gaan gebruiken. Het mengsel bevat kalium muriaticum, hydrastis en rhibes nigrum. We kunnen tot 25 druppels per dag gebruiken.

Deel dit bericht

Scroll naar boven