Wortelchakra Openen En Herstellen Met Deze Tips

De Eerste Chakra De Wortelchakra

De Wortelchakra ook bekend als de eerste chakra, de 1e chakra (Muladhara soms ook gespeld als Mooladhara) wordt door velen als de belangrijkste chakra gezien. Dit komt doordat de 1e chakra zorgt voor onze verbinding met de fysieke wereld. Helemaal onderaan de rug gelegen, is het de eerste chakra die onze fysieke energie levert. De eerste chakra geeft ons ook een gevoel van veiligheid en zekerheid met andere mensen en met ons zelf.

Het is belangrijk om eerst te kunnen de wortelchakra openen vooraleer je andere chakra’s wilt openen.  Van een energetisch standpunt, en dat is zeer vaak geloofd, het is waar we onze levensenergie van halen. In Kundalini wordt dat ook verder uitgebreid. Wanneer men niet goed geaard is, of geworteld in de grond, kunnen andere chakra’s moeilijk openen en in balans gebracht worden. Het is dus zeer belangrijk dat we eerst de wortelchakra openen.

wortelchakra openen

Wanner de wortelchakra overactief wordt.

Wanneer de wortelchakra overactief wordt kan je kwaadheid en agressie tegen mensen of tegen ervaringen in je leven worden. Hebzucht en anderen controleren. Wanneer iemand aan je autoriteit begint te twijfelen kan je daar ernstige problemen mee hebben. Je kan een job uitoefenen die te maken heeft met de veiligheid garanderen van andere mensen. Om die reden zal je ook heel sterke grenzen hebben. Dat kan het enorm moeilijk maken om verandering te accepteren. Ook kan je zeer materialistisch worden en impulsief. Je denkt dat jouw waarde bestaat in de dingen die je bezit. Problemen met een overactieve sex drive kunnen voorkomen wanneer de 1e chakra overactief is.

Lees ook :  Hoe kunnen we de hartchakra openen en helen?

wortelchakra overactief

Wanneer de eerste chakra niet actief is

Wanneer de eerste chakra niet geopend is kan je de verbinding met de wereld rondom jezelf, verliezen. Alsook met je eigen lichaam. Men voelt zich ontwricht en dit zal zich reflecteren in je wereld. Concentratie en discipline zijn zoek, je kan er zelfs angstig van worden. Angst en rusteloosheid in je dagelijkse interacties. Depressie en een tekort aan uithoudingsvermogen. Je hebt problemen met financiële zekerheid te behouden en je hebt zeer weinig grenzen.

Fysieke symptomen van de 1e chakra die niet functioneert

Gewicht verliezen, gewicht bijkomen, een overactieve sex drive, of totaal gebrek aan sex drive, luiheid zijn allemaal fysieke symptomen van een slecht functionerende wortelchakra.

De wortelchakra openen

Er zijn verschillende manieren hoe we kunnen de wortelchakra openen. Onderaan vind je enkele methodes die je helpen de wortelchakra openen. Waaronder de kleur, de natuur en geluidstherapie.

Neem een douche

douche wortelchakra openen

Een douche nemen is een heel goede manier om de eerste chakra te genezen en de chakra te openen. We zijn fysieke dieren, met als toevoeging dat we intelligent zijn, nadenken. Omarm de liefde voor je fysiek door volledig aanwezig te zijn in het bad. Mindfulness is daar een heel goeie vorm van meditatie voor.

Er zijn mensen die zeggen, je kan zien hoeveel iemand zichzelf verzorgt als je kijkt naar zijn tanden. Andere zeggen als je kijkt naar haar voeten, nog andere zullen kijken naar de kleding die je draagt. Daarmee wordt geen dure kleding bedoeld, gewoon verzorgde kleding.

Zorg dat je er verzorgd en hygiënisch uitziet. Dat zal anderen je makkelijker laten aanvaarden in hun wereld. En zal je ook beter op je gemak voelen in jouw wereld. Uitstekende manier om te aarden is door jezelf goed te voelen in je lichaam. En dat voel je wanneer je er verzorgd en goed uitziet.

Lees ook :  Derde Oog Chakra Openen En Helen

Jezelf verzekeren

Jezelf verzekeren dat je veilig bent in de wereld rondom. Ik behoor in deze wereld, ik maak deel uit van moeder aarde. Ik ben in vrede met mijn omgeving, met de mensen en met de evenementen die gebeuren.

Kleur van de wortelchakra

rode kaarsen wortelchakra

De kleur van de wortelchakra is rood. Je kan tijdens het mediteren een rode lotusbloem op de onderkant van je rug  om te proberen de wortelchakra openen. De wortelchakra openen kan ook door rode kaarsen te gebruiken en ondertussen concentreren op de eerste chakra.

Diepe concentratie op het kleur rood, zeer helder gloeiend onderaan de rug waar de chakra zich bevindt. Is het begin in het helen en balanceren ervan. Deze diepe concentratie tijdens de meditatie zal ook helpen met de zesde chakra de derde oog chakra.

Organen en klieren die de wortelchakra besturen

Onze reproductieve organen, het immuunsysteem, de dikke darm worden beïnvloed door de wortelchakra.

Christal therapie voor de wortelchakra

 • Azuriet
 • Heliotroop
 • Chrysocolla
 • Obsidiaan
 • Topaas (goud, geel)
 • Rookkwarts
 • Jaspis
 • Toermalijn

Voeding voor de wortelchakra

Rode voedingsmiddelen zoals rode appels, granaatappel of granaatappelvruchtensap, aardbeien, rode kool, gember, wortels, bieten, voeding met wortels en voeding die veel proteïne bevat. Vlees, eieren, bonen, noten.

aardbeien wortelchakra

Aromatherapie

 • Sandalwood
 • Ceder
 • Gember
 • Rosewood
 • Zwarte Peper
 • Rozemarijn
 • Kruidnagel

De wortelchakra openen met de natuur

Het element van de muladhara is de aarde. Door simpelweg de geluiden en geuren van moeder natuur op te snuiven heeft dat een positief effect op de 1e chakra.

Je kunt in het gras gaan zitten, onder een boom. Dit is de beste plaats om de energie van de aarde te absorberen.

Wanneer je gaat wandelen, dan kun je deze mindfulness oefeningen doen. Centreer op de voet die van de grond naar boven gaat en verbind de voet terug met de aarde wanneer die terug op de grond komt. Wanneer je dit aandachtig doet heel je de 1e chakra.

Lees ook :  Verschil Tussen Qigong En Tai Chi

Geluidstherapie

De wortel vibreert in harmonie met de muzieknoot ‘si’. Door LAM te zingen kan je een positief effect creëren op de eerste chakra.

Ga dansen. Het maakt niet uit of je kan dansen of niet. Maar dansen is een heel goede manier om de balans terug te krijgen.

Chakra’s zijn complex en fascinerend. De wortelchakra is vaak gedacht als de voorziener van energie naar de andere chakra’s. Wanneer er een blokkade is, of wanneer de 1e chakra niet in balans is, zullen andere chakra’s ook problemen ondervinden met balans of om goed te openen.

Net zoals bij een gebouw, ervoor zorgen dat de chakra’s een goeie fundering hebben, begint bij de eerste chakra. Het is van groot belang voor een gezond en open chakra systeem.

Zorg dat je zelfzeker bent, stabiel en fysiek in leven bent wanneer je nieuwe energie opneemt van de aarde via deze 1e chakra.

Chakra olie

chakra olie wortelchakra

We kunnen de wortelchakra openen door chakra olie te gebruiken. Dit zal er vooral voor zorgen dat de energie beter kan doorstromen. We zullen ons een stuk energieker voelen en daardoor ook vitaler gaan worden. Elke chakra heeft zijn specifieke geur en specifiek mengsel. Om te kunnen de wortelchakra openen gebruikt men in de olie een mengsel bestaande uit patchouli, basilicum, ceder, kaneel en verveine.

De olie kan worden aangebracht op de gewenste plaats. We kunnen het gebied licht gaan inmasseren, maar we kunnen de olie ook gewoon aanbrengen en op de wortelchakra gaan mediteren.

Het is niet aan te raden om meerdere oliën of meerdere chakra’s tegelijk te beïnvloeden. Beter doen we één per één. De wortelchakra olie kan online besteld worden en krijg je voor €16.80

Deze olie is enkel voor uitwendig gebruik.

We kunnen echter ook chakradruppels gebruiken. Die bestaan uit een mengsel van Jodum, Solidago, Equisetum arvense, Argentum nitricum. Deze druppels kunnen 1 keer per dag gebruikt worden en zullen ook bijdragen aan het openen van de wortelchakra. De druppels kunnen online besteld worden en zijn te krijgen voor €11.89

Deel dit bericht

Scroll naar boven