Tweede Chakra Openen | Sacraalchakra Of Heiligbeenchakra

Tweede Chakra openen en helen

De Sacraal chakra is één van de zeven chakra’s. Wanneer je ooit iemand hebt ontmoet die echte warmte uitstraalt, oprechte vriendelijkheid, zonder te sterk over te komen of te plakkerig. Dan heb je waarschijnlijk iemand ontmoet met een goed gebalanceerde tweede chakra.

De sacraal chakra zorgt ervoor dat de wereld opent rondom jou. Je hebt energie, medeleven, gegronde intuïtie, emotionele stabiliteit en een genot van het leven. Langs de andere kant kan een slecht functionerende tweede chakra voor veel problemen zorgen.

De sacraalchakra wordt ook wel regelmatig de heiligbeen chakra genoemd. Omdat die zich net bij het heiligbeen bevindt.

De tweede chakra is gelegen onder de navel. Zo’n 5 cm onder de navel om precies te zijn. Wanneer de sacraal chakra niet in balans blijkt kunnen bepaalde symptomen zoals problemen met zich te binden, seksueel schuldig voelen, timide, overgevoeligheid en problemen met vertrouwen.

De persoon kan zeer koel reageren tegen iemand anders en kan zeer onverantwoord overkomen. Wanneer de sacraal chakra over actief werkt kan emotionele afhankelijkheid optreden. Deze chakra is het belangrijkst voor de emoties en daarom kan men makkelijk een slechte balans in deze chakra ervaren.

We gaan enkele tips geven hoe je kunt de tweede chakra openen en hoe je kan de tweede chakra helen.

swadhisthana tweede chakra

Waarom de tweede chakra openen en waarom de tweede chakra helen?

Een blokkage in de tweede chakra kan zowel voor fysieke als emotionele stress zorgen wanneer je de tweede chakra niet gaat helen.

Lees ook :  Kroonchakra zevende chakra openen en helen

Chakra’s zijn punten in het lichaam die energie laten vloeien. Een probleem met een bepaalde chakra zal de energie niet volledig kunnen laten doorvloeien. Dat kan zelfs in bepaalde gevallen volledig geblokkeerd worden.

door te kunnen de tweede chakra openen en helen kan men de energie laten doorstromen naar de volgende chakra’s.

De chakra’s kunnen ofwel slecht functioneren of over actief functioneren.

Overactieve sacraal chakra

 • Emotioneel overreageren
 • Zeer afhankelijk worden van de partner of vrienden op emotioneel vlak
 • Spierspanningen en krampen in de buikomgeving

Slecht functionerende sacraal chakra

 • Angst voor geluk en plezier
 • Zelf destructief gedrag
 • Laag libido
 • Pessimistisch, depressief
 • Blaasontstekingen die blijven aanhouden
 • Problemen met de menstruatie
 • Totaal niet creatief zijn

De tweede chakra openen en helen

Meditatie

Meditatie is uitstekend voor zowel chakra’s helen en chakra’s in balans brengen.

Bijvoorbeeld, de tweede chakra helen met meditatie omvat een oranje lotus inbeelden die ligt in de omgeving van de tweede chakra. Hou deze gedachte enkele momenten in je geest en adem diep en natuurlijk.

Water

water sacraalchakra

Het element van de sacraalchakra is water. Om die reden kan je zeer goed de 2e chakra openen door in de omgeving van water te blijven.

Dit kan zowel een meer, een rivier, de zee zijn. Probeer je voeten in het water te brengen om de energetische vloei te stimuleren. Je kan ook een bad of douche nemen.

Dat zal bijdragen aan het openen van de tweede chakra en de nodige ontspanning geven die nodig is om de emoties te laten vloeien.

Yoga posities met de heup

Wanneer je ooit yoga hebt gedaan, dan heb je wellicht gehoord dat we emotionele en fysieke spanning in onze heupen opslaan. Doe veel van die heup openende yoga posities.

Dit zal meteen verbinding met de sacraal chakra leggen. Wanneer je twijfelt aan de echtheid van al dit, merk dan op dat waar je de spieren beweegt of opspant wanneer je in een stressvolle situatie verkeert.

Lees ook :  Blauwe Agaat betekenis en werking

Dat zal hoofdzakelijk de keel, de heupen of de buikomgeving zijn. Vergeet niet dat je heupen in vele richtingen bewegen. Veel mensen zien de heup bewegingen als een uitwendige rotatie.

Terwijl het beter is om een volledige beweging te maken. De koeienkop is een hele goeie oefening voor deze 2e chakra te openen. De gebonden hoekhouding is ook een zeer goeie oefening voor de 2e chakra.

Dansen

Dansen is één van de beste en makkelijkste oefeningen om de tweede chakra te openen. Doe de deur dicht, het maakt niet uit of je kan dansen of niet. Leg je favoriete muziek op en beweeg! Om nog meer effect te krijgen kan je uitgaan met vrienden en samen dansen en de heupen heen en weer slaan.

Werk aan je fysiek

yoga tweede chakra

Terwijl je leert om overtollige spanning in de spieren los te gooien, en hoe belangrijk dit is voor de gezondheid van de 2e chakra. Dan dien je ook zeker te weten dat je zorg dient te dragen voor je spieren en voor je lichaam.

Dit kan je doen door sterk en gezond te worden en te blijven. Eén van de belangrijkste redenen om fysieke yoga oefeningen te doen is omdat het gemaakt is om het lichaam fit te houden.

Een goed voertuig voor de geest en je lichaam voorbereiden voor zittende meditatie. De buikspieren zijn meestal een plaats die mensen vaak vergeten. De bootpositie is heel goed om sterke buikspieren te krijgen, breng die knieën dicht bij de borst.

Visualiseer oranje

Oranje is de kleur van de tweede chakra. Beeld je in dat er een helend oranje fel licht schijnt op je buikstreek. Vergeet niet dat we drie dimensioneel zijn.

Wanneer je ergens last hebt in de buikomgeving kan je de adem en de oranje energie sturen naar die bepaalde plaats om de spanning te verlichten.

Lees ook :  Zijn Er Kruiden Die Helpen Bij Meditatie?

Breng je andere chakra’s in balans

ademhaling sacraalchakra

Wanneer andere chakra’s niet in balans zijn, dan krijg je vast en zeker ook andere chakra’s die niet in balans zijn. Ze werken samen als één geheel. De keelchakra heeft sterke connectie met de sacraal chakra of de tweede chakra.

De volgende keer dat je een diepe heup openende positie uitvoert, merk dan op of je enige ontspanning in de keelstreek voelt. Dubbele duif is heel goed voor dit.

Je kan ook de brug uitproberen die meerdere chakra’s in één keer gaat aanpakken. Doe de beweging zeer traag en vloeiend in en uit en let goed op je ademhaling en je beweging.

Laat het gaan

Leren om alle ongezonde emoties, mensen en herinneringen te laten gaan is zeer belangrijk. Wanneer we leren om al die bagage te laten gaan dan hoeven we niks meer te dragen. We geven ruimte en energie voor nieuwe en betere kansen.

In het leven, het is makkelijk om emotioneel gesloten te zijn en afhangend zijn van de mensen rondom ons.

Leren onze intuïtie te vertrouwen, maar toch niet overheerst te zijn door onze emoties is iets dat, net zoals vele dingen die de moeite waard zijn, oefening nodig heeft. Met deze tips zal je heel goed vooruit komen om de tweede chakra te openen en te helen.

Chakra olie

Ook voor de heiligbeenchakra kunnen we een olie gebruiken. Dit zal vooral onze creativiteit, seksualiteit, begeerte, emoties en bezorgdheid verbeteren. We krijgen een balancerende werking voor de heiligbeenchakra door middel van een mengsel die bestaat uit

 • Bergamot
 • Citroen
 • Jasmijn
 • Palmarosa
 • Roos
 • Rozenhout
 • Sandelhout

We kunnen deze olie enkel uitwendig gebruiken en kunnen ze ofwel inmasseren of aanbrengen op de gewenste plaats en er daarna op mediteren. Het is niet aan te raden om meerdere oliën tegelijk te gebruiken. Deze kan echter alleen uitwendig gebruikt worden.

sacraalchakra heiligbeen chakra

Voor inwendig gebruik kunnen we druppels gebruiken. Deze druppels zullen ook de sacraalchakra of heiligbeenchakra stimuleren door middel van een mengsel die Ignaria, Sepia, Urtica en Naja tripudians bevat.

Deel dit bericht

Scroll naar boven