Hoe Kunnen We Transcendente Meditatie Toepassen?

Wat is transcendente meditatie?

Met de grote belofte van transcendente gespeld in zijn juiste naam, transcendente meditatie of TM in het kort. Kan soms lijken op een grote sekte. Wat is transcendente meditatie? Volgens geruchten komt deze bepaalde meditatie techniek van Yogi Maharishi Mahesh. Die bracht deze oude techniek van India naar de Verenigde Staten tussen de jaren 1950 en 1970. Wanneer gevraagd werd waarom hij het beschreef als transcendent, dan antwoordde Maharashi iets in de aard van “Als ik had geweten dat het woord zo’n impact had op de mensen, dan had ik het iets anders genoemd, Ching Chong bijvoorbeeld”.

Wat is transcendente meditatie? Techniek

De techniek heeft echter wel een transcendent bereik, meer dan 6 miljoen mensen op deze wereld gebruiken deze techniek. Dat maakt transcendente meditatie één van de meest uitgevoerde vormen van meditatie vandaag de dag.

Heel snel nadat Transcendente meditatie naar het westen kwam, werden cursussen gegeven in scholen, universiteiten, bedrijven en in gevangenissen. De uitvoering zelf is simpel. Het enige wat je dient te doen is stil zitten met je ogen gesloten en een bepaalde mantra herhalen gedurende 20 minuten. En dit 2 keer per dag (’s morgens en ’s avonds). Ondanks het feit dat het relatief eenvoudig is om transcendente meditatie te gaan beoefenen is er toch enige opvolging of know how voor nodig. Dit is nodig om eventuele fouten enzovoort te voorkomen.

Lees ook :  Voordelen van Meditatie vanuit wetenschappelijk oogpunt

Het is belangrijk om een eigen persoonlijke mantra te hebben die je voortdurend gaat herhalen tijdens de meditatie. De herhaling gebeurt in stilte gewoon in je hoofd. Je dient deze mantra met niemand te delen en ook niet op te schrijven want dan is het al weer minder persoonlijk en wordt er verondersteld dat het minder goed gaat werken. Je zal ook geen zaad dat je hebt geplant in de grond gaan opgraven om te kijken of het groeit.

Wat is transcendente meditatie : Doel

De mantra’s hebben over het algemeen geen betekenis, en dat stemt af van tradities in India. Ze dienen eigenlijk vooral om de geest onder controle te houden en ervoor helpen te zorgen dat de aandacht niet verloren gaat en dat de gedachten de meditatie gaan overheersen.

De bedoeling is uiteindelijk dat de mantra stiller en stiller wordt en dat er na verloop van tijd geen mantra meer nodig is om te mediteren. Omdat je gedachten reeds stil zijn en je makkelijk kan mediteren zonder in gedachten verzonken te raken.

Een opleiding voor het volgen van transcendente meditatie kost minimum € 1000 en is dus heel erg duur. Terwijl het gewoon meditatie is waar je geen enkel gereedschap voor nodig hebt, enkel en alleen de geest en de stilte.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Het Derde Oog Ontwikkelen?

Om de hoge financiële kosten zijn veel mensen niet geacht om deze opleiding te gaan volgen. En om eerlijk te zijn is dit ook niet per se nodig. € 1000 euro betalen om in contact te komen met je inner zelf is compleet nutteloos. Toch zijn er heel wat positieve opmerkingen te vinden over transcendente meditatie.

Wanneer je wilt beginnen met transcendente meditatie kan je makkelijk zelf een mantra kiezen en deze mantra gedurende 20 minuten in je hoofd herhalen. Wanneer je dit 2 keer per dag gaat doen zal na een tijdje de gedachten stroom zwakker en zwakker worden en zal het makkelijker worden om te mediteren met lege gedachten.

Wat is transcendente meditatie : Conclusie

Transcendente meditatie wordt vaak verweten dat het heel erg duur is, en om die reden bijna alleen toegankelijk is voor mensen die er genoeg kapitaal voor over hebben. Een alternatief als mindfulness kan dan goedkoper uitkomen. Je kan ook makkelijk uit jezelf proberen mediteren. Uiteindelijk gaat het bij meditatie toch om meer contact met je innerlijke zelf te krijgen. Wanneer je begint te mediteren en concentreert op de ademhaling. Door bijvoorbeeld elke keer je inademt één te tellen, en elke keer je uitademt twee te tellen kan je de gedachten stil leggen. Elke keer je gedachten afdwalen dan ga je terug naar het tellen van je ademhaling.

Lees ook :  Kroonchakra zevende chakra openen en helen

De resultaten zullen na verloop van tijd hetzelfde zijn als met transcendentale meditatie.

Deel dit bericht

Scroll naar boven