Pijnappelklier Activeren: 10 Verschillende Manieren

Er zijn vele manieren hoe je het derde oog kan openen en hoe we de pijnappelklier activeren. De meest populaire methodes zullen in dit artikel worden uitgelegd. Met een aantal oefeningen die je kan uitvoeren.

Persoonlijk heb ik alle manieren uitgetest.

Volgens oude tradities en gebruiken. Is ons derde oog of de pijnappelklier, de poort naar ruimte en tijd. Er wordt gezegd dat wanneer men kan de pijnappelklier activeren, of kan het derde oog openen. We een bepaalde druk gaan voelen aan de onderkant van de hersenen, dat kan ook een bepaald geluid zijn.

De pijnappelklier is dan geactiveerd en zal het derde oog openen en verbinden met een hoger bewustzijn. Wat eigenaardig is, is dat de beenderen die meteen voor het derde oog zitten, dunner worden bij mensen die lange tijd mediteren.

Acupunctuur en Acudruk

Sigmund Freud gebruikt een bepaalde druk methode om zijn patiënten informatie te doen ophalen die ze niet wisten. Hij plaatste daarbij zijn wijsvinger op zijn patiënten hun gezicht, tussen de wenkbrauwen, gaf er een beetje druk op, en vroeg hen om te denken aan wat ze wilden te weten komen. Hij zei, wanneer hij zijn vinger wegnam, dat ze plots konden herinneren wat ver weg bleek te zijn.

Dit werkte dus! Freud gebruikte dus simpele acudruk technieken door te duwen op zijn patiënten hun derde oog en zo kon hij de pijnappelklier activeren.

Volgens de traditionele Chinese acupunctuur, hebben we een complex netwerk van kanalen in het lichaam. Waar onze levensenergie of Chi doorheen loopt. Deze acupunctuur punten zijn gelegen aan de oppervlakte van het lichaam, waar de chi energie vloeit, het dichtst bij de oppervlakte. Er zijn 12 hoofd meridianen of hoofdkanalen. Met een geschat aantal van 365 acupunctuur of acudrukpunten die zich bevinden naast deze meridianen.

Het derde oog punt

Bijkomstig aan deze hoofd meridianen hebben we ook enkele speciale plaatsen die buiten deze omgeving vallen. Een van hen is het yintang punt. Waarbij Yin vertaald kan worden als zegel of centrale ruimte. Yintang kan worden vertaald als centrale plaats.

Het yintang punt bevindt zich op het voorhoofd net tussen en juist boven de wenkbrauwen. Veel acupunctuur genezers geven aan dat wanneer behandelingen dit centrale punt omvatten, de patiënten plots meer klaarheid kunnen zien. Ze nieuw inzicht krijgen in hun leven en beter in staat zijn om beslissingen te nemen.

Dat verandert de bedoeling van hun leven. Wanneer je reeds gebruikt maakt van acupunctuur kunt u daarover praten met je behandelende genezer.

Verschillende methodes

Derde oog acudrukpunt

Acudruk, een methode van Chinese geneeskunde is een soort massage die gebaseerd is op acupunctuur. Je kan de pijnappelklier stimuleren door met een vinger te masseren en een beetje druk te geven om de vloei van energie naar de pijnappelklier of het derde oog mogelijk te maken.

Het is aangeraden om diep een langzaam te ademen wanneer je dit doet bij jezelf of bij iemand anders.

Concentreer je geest op je derde oog of de pijnappelklier wanneer je deze wilt stimuleren.

Acudruk moet sterk aanvoelen maar mag geen ongemakkelijk gevoel creëren. Wees voorzichtig met dit punt. Het kan goed zijn om een cirkel massage te geven op het derde oog punt.

Chakra stimuleren

De chakra stimuleren is een oude kunst die wordt gebruikt bij yoga beoefenaars en mensen die mediteren om hun bewustzijn te verhogen of te communiceren met hun hogere zelf.

Volgens het oude chakra systeem wordt het zenuwstelsel verbonden met sensoren in de hersenen. De chakra’s zijn energiecenters die functioneren als pompen of wielen, en die de vitale energie door het systeem pompen of sturen.

De energie van de aarde wordt opgenomen vanuit de wortelchakra. En gaat verder naar de sacraal chakra. De energie wordt dan gestuurd naar de zonnevlecht chakra en gaat dan door naar de hartchakra, de keelchakra en het derde oog of de pijnappelklier om dan uiteindelijk aan te komen in de kroonchakra.

De chakra’s zijn niet zo massief als het fysiek lichaam en gaan reageren op het lichaam door twee bekende fysiologische mechanismen. De endocrine en het zenuwstelsel.

Wanneer ze naar behoren functioneren, zijn ze volgens veel yoga beoefenaars en filosofieën gebaseerd op energie, een soort vloei van energie doorheen het hele lichaam. Er wordt gezegd dat wanneer de chakra’s worden verbeterd, dit een enorm verschil kan betekenen aan hoe je jezelf voelt en hoeveel mentale energie je hebt.

Twee van deze energie centers voor de chakra’s zorgen voor een poort naar de hogere zelf. De kroonchakra en de derde oog chakra of de chakra die gaat de pijnappelklier activeren.

De kroonchakra activeren is de sleutel om volledig jezelf te kunnen ontdekken als een deel van de universele geest of één enkel bewustzijn.

De technieken om de chakra’s te versterken en activeren zijn meditatie, yoga (waaronder kundalini yoga) chakra visualisatie, meditatie met muziek of geluid, ademhalingstechnieken, acudrukpunten en acupunctuur.

Lees ook :  Tweede Chakra Openen | Sacraalchakra Of Heiligbeenchakra

Chakra genezing is ook de bron van vele oosterse gebruiken en geneeswijzen zoals Yoga, Tai Chi, Acupunctuur, Qigong en Reiki. Ze zijn op  de een of andere manier met mekaar verbonden door te kijken naar de manipulatie van energie. Het ademen, stretchen en mediteren in yoga, hebben directe invloed op de chakra’s in ons lichaam.

De derde oog chakra

Elk van onze chakra’s controleren een bepaald aspect van ons leven. Het derde oog controleert onze intuïtie en ons “weten”. Deze chakra wordt de ajna genoemd. Dat betekent zoveel als bevel, in het Sanskriet.

De pijnappelklier activeren of het derde oog openen wordt ook wel eens vergeleken met de poort openen naar de innerlijke sferen van hoger bewustzijn.

Het normale zicht laat ons de wereld zien door filters van ons gelimiteerd geloof. Het beperkt ons zicht op de bredere realiteit die schuilgaat achter wat we fysiek kunnen zien. Ons derde oog heeft zo geen filters, dus kunnen we dit gebruiken om een ongelimiteerde realiteit te zien door onze persoonlijke overtuigingen. Door de derde oog chakra te openen of de pijnappelklier te activeren kunnen we ons zesde zintuig verscherpen en zal men zichzelf beter afgestemd vinden met het universum.

Pijnappelklier activeren met meditatie

Mensen die speciaal gaan mediteren om de pijnappelklier te activeren en het derde oog te gaan openen kunnen wanneer ze in meditatie verkeren. Ofwel een indigo kleur gaan visualiseren, ofwel de ogen langzaam naar boven brengen wanneer die gesloten zijn. Dat zal een tintelende sensatie teweeg brengen en de pijnappelklier stimuleren en zodoende de pijnappelklier activeren.

Die mensen kunnen ook een lichte druk voelen op deze plaats. Dat zijn allemaal tekenen dat we de pijnappelklier activeren en het derde oog openen. Het maakt niet uit hoe sterk de sensatie is.

Vaak gaan mensen vormen en kleuren gaan zien. Grijze, witte, paarse en indigo kleuren, voordat ze uiteindelijk een duidelijk zicht krijgen op de derde oog chakra. Hoe meer men mediteert en oefent, hoe sterker de kleuren zullen worden. Totdat men uiteindelijk zal volledig de pijnappelklier activeren.

Ga rustig zitten, breng je geest tot rust en neem een aantal rustige diepe ademhalingen. Bekijk de beelden en kleuren door je gesloten ogen. Ontspan en adem diep en langzaam. De kleuren zullen beginnen vorm aannemen of zullen beginnen bewegen en naar de schedel toe komen. Deze sensaties zijn normaal en duiden op het stimuleren van de pijnappelklier.

Wat zal je ervaren wanneer men gaat de pijnappelklier activeren?

Wanneer je concentreert op een punt binnen of buiten het lichaam. Dan zal de energie of de Chi van je lichaam, naar dit punt toe bewegen. Gelijk waar je de geest gaat concentreren zal de energie volgen. De chi zal dan de massa op dit punt gaan verzamelen en een zilver licht aanmaken die wordt veroorzaakt door de energie. Wanneer het derde oog wordt geopend zal je de lichten zien rondom en binnenin het lichaam.

De plaats rond het derde oog is een groot verzamelpunt van chi die zich uitstrekt naar de top van je hoofd. Wanneer de chi niet kan vloeien onder en boven de derde oog chakra dan zal er weinig energie in de pijnappelklier of derde oog chakra komen.

Het doel van deze oefeningen zijn om te leren hoe je de geest kan fixeren op een bepaald punt met je aandacht. De chi van onder zal naar boven komen tot aan de bovenste chakra’s en zullen de geest kalmeren zodat je een meer geavanceerde meditatie kan krijgen, iets wat men samadhi noemt. Deze techniek wordt aangeleerd in vele vormen van Yoga, maar ook in Taoïsme en Boeddhisme.

Het derde oog openen en de pijnappelklier activeren kan ook gebeuren op een onverwacht moment. Wat gepaard gaat met een diep gevoel van connectie met al het leven op aarde en verder. Wees niet verontrust wanneer deze prachtige sensatie meteen weer weggaat. Het derde oog openen is een proces, het is niet meteen een eenmalige gebeurtenis.

Door te visualiseren en te concentreren op het derde oog, terwijl je aan het zingen bent kan ook een krachtige manier zijn om te kunnen de pijnappelklier activeren.

Veel mensen beweren dat door het concentreren op de binnenkant van de hersenen aan het middelpunt ter hoogte van de pijnappelklier, dat men een magnetisch vibrerend veld kan creëren rondom de pijnappelklier. Een manier om dit te bereiken is door bepaalde tonen te zingen gedurende de derde oog visualisatie. Of terwijl je aan het mediteren bent met het derde oog in gedachten.

Pijnappelklier activeren door te zingen

Het is eigenlijk niet echt een vorm van zingen maar meer neuriën. We gaan zitten in een comfortabele houding en doen enkele diepe ademhalingsbeurten. Dit doen we om het lichaam en de geest te ontspannen.

Neem een aantal diepe ademhalingen door de neus en ga volledig tot aan het diepste punt in de buikomgeving. Adem dan uit door de mond en laat alle spanning voorbij gaan.

Wanneer je klaar bent kan je beginnen met de ogen te concentreren op de plaats waar de pijnappelklier gelegen is, of op het derde oog tussen de wenkbrauwen. Dit heet de Shambhavi mudra.

Lees ook :  Pijnappelklier Ontgiften: Met Voeding en Kruiden

Het is niet nodig om je ogen daarop te concentreren. Je kan ook gewoon visualiseren dat je kijkt naar dit punt. Ontspan je ogen.

Beeld je een indigo of paarse kleur in, juist voor het derde oog. Bekijk het en voel zijn energie.

Zing of neurie een C toon die je kunt voelen tintelen in je hoofd en keel. Vooral aan je voorhoofd. de Om toon kan daarvoor ook goed werken omdat wanneer de ommmmmmmmmm wordt gezongen alles begint te tintelen in de voorhoofd area. Het is belangrijk van dit te doen met een zo laag mogelijk stem. Hoe lager de toon hoe hoger de vibratie in het voorhoofd. Dat zal je zelf merken.

Blijf door neuriën en concentreer op de vibratie in je hoofd. Forceer jezelf niet om een beeld te vormen, observeer alles wat voorbij gaat in de geest zonder het verder aandacht te geven.

Wanneer je de ‘om’ toon niet kent kan je dit geluid eens opzoeken via Youtube.

Mudra Methode

Je kan ook een oude Oost Indische yoga mudra methode gebruiken om het derde oog te openen. Mudras zijn speciale posities van de handen die de kracht hebben om meer energie naar bepaalde chakra’s te sturen. Volgens de yoga tradities.

Wanneer je de mudra positie uitvoert kan je daarbij de ‘om’ toon zingen.

Uitvoering

Plaats je handen op het lagere deel van je borst

De middelvingers blijven recht en raken via de toppen elkaar aan.

De andere vingers zijn geplooid in de bovenkant van de vingers (het onderste vingerkootje staat recht, het bovenste is geplooid).

De duimen wijzen in jouw richting en raken elkaars toppen.

Doe je ogen dicht en concentreer je innerlijke visie op de positie van het derde oog op het voorhoofd of de pijnappelklier. Tussen en net boven de wenkbrauwen.

Zing de ‘om’ toon terwijl je ontspannen bent.

Reflexologie

Hier is een grote tip die je misschien zal verrassen. Je kan reflexologie toepassen op bepaalde punten op je grote tenen om de vitaliteit van de pijnappelklier te stimuleren. Deze punten zijn acupunctuur meridianen en daarmee gaan we ook de pijnappelklier ontgiften.

Uitvoering

Gebruik je wijsvinger om te duwen op de zijkant van je grote teen. Net boven het knobbeltje van de grote teen en naast de onderkant van je nagel.

Kundalini Activatie

Een yogi meester kan je Kundalini meteen ontwaken door zijn energie aan jou over te dragen. Deze krachtige ervaring staat bekend als Shaktipat. Het activeert je slapende kundalini. Shakti betekent kracht of energie in het Sanskriet. Pat betekent overbrengen of transfer.

Shaktipat is dus het overbrengen van energie die de vloei gaat stimuleren door alle chakra’s. Daarbij hoort dus ook de derde oog chakra of de pijnappelklier.

Shaktipat

De overbrenging van energie naar een ander wordt gedaan door aanraking, geluid, of gedachten van een yogi meester. Het proces Shaktipat kan uitgevoerd worden door yogi’s die complete controle hebben over hun levensenergie of levenskracht. In het Sanskriet prana.

Sommige mensen hebben angst om hun Kundalini te activeren. Toch is het volledig veilig om Kundalini Yoga te beoefenen wanneer je een leraar of beschikt over de nodige informatie hoe de bewegingen en meditatie moet uitvoeren.

Aantikken

Veel experts in het aantikken raden aan om de positie van de pijnappelklier of het derde oog aan te tikken als onderdeel van een aantal aantikkingsoefeningen. Er zijn er zelfs die aanraden om enkel en alleen de derde oog chakra aan te tikken in het bijzonder.

Uitvoering

Deze oefening is niet geschikt om te gaan de pijnappelklier activeren. De pijnappelklier of het derde oog moet al goed gevorderd zijn om voordeel te halen uit deze oefening. Er moeten gevoelens van vreugde, hoop, geluk en vrede zijn wanneer je van deze oefening gebruik wilt maken.

Deze chakra helpt je met inzicht, intuïtie, het grotere beeld gaan zien, verbinding met je ziel, al de soorten energie die je zullen goed doen voelen.

Wanneer je een positieve emotie ervaart kan je gedurende 20 tot 30 seconden met de vingertoppen het derde oog gaan aantikken. Daarbij kun je dan zeggen “Ik ben dankbaar dat ik me vreugdevoel en beter en beter wordt elke keer”. Je kan ook dankbaar zijn voor iets anders. Het dient natuurlijk positief te zijn.

Ademhaling

Indiase Pranayama ademhaling dateert van duizenden jaren terug. Je neus staat meteen in verbinding met je hersenen en je zenuwstelsel. Het bewijs is dat ademen door je linker neusgat de rechter kant van de rechterkant van de hersenen gaat bereiken. Terwijl ademen door het rechter neusgat zal zorgen dat de linker helft van de hersenen bereikt wordt. De linker kant van de hersenen wordt gebruikt voor het denken. Bewust ademhalen door de neusgaten kan je helpen om de volledige hersenmassa te activeren.

Uitvoering

 • Leg je hand op je hoofd en sluit het linker neusgat met je pink. Adem in door het derde neusgat.
 • Sluit nu het rechter neusgat met je duim en adem uit door je linker neusgat.
 • Adem in door je linker neusgat wanneer je duim het rechter neusgat gesloten houdt.
 • Adem uit door het rechter neusgat, terwijl het linker neusgat gesloten wordt door de pink.
 • Herhaal dit proces tot je geest is gekalmeerd en de gedachten tot rust gekomen zijn.
 • Wanneer de geest tot rust is gekomen kan je de handen laten rusten op een tafel en diep ademhalen door de neus.
 • Je zal uiteindelijk in een diepe meditatie zinken.
Lees ook :  Hoe mediteren? Hoe lang en Hoe Vaak?

Wanneer je genoeg energie hebt van deze ademhalingsoefening, zal de derde oog chakra of de kroonchakra ontwaken en activeren. Je zal lichtflitsen gaan waarnemen in de hersenen en je zal een vreugdevolle sensatie ervaren.

Tip : Dit werkt het beste op een lege maag!

Pijnappelklier activeren met ademhaling

Deze oefening zal het derde oog in het bijzonder gaan activeren en zo dus ook de pijnappelklier activeren.

 • Begin door het derde neusgat te sluiten met één vinger. Wanneer het rechter neusgat gesloten is, neem dan diepe lange ademhalingen door het linker neusgat.
 • Visualiseer de adem, die zijn weg baant naar de plaats waar de derde oog chakra of de pijnappelklier zich bevindt.
 • Sluit nu het linker neusgat en adem rustig uit door het rechter neusgat.
 • Visualiseer de adem wanneer die terug komt van je voorhoofd en je neusgat verlaat.
 • Hou het linker neusgat gesloten en adem nog een keer in door het rechter neusgat. Sluit dit neusgat en adem uit door het linker neusgat. Herhaal de visualisatie van de stroom van lucht die zich een weg baant naar de derde oog chakra in je voorhoofd.

Dit is een zeer oude yoga techniek, maar het is niet goed om deze techniek te over doen. Tien herhalingen van deze stijl kunnen vaak al teveel zijn voor mensen met astma of andere ademhalingsproblemen.

Yantra meditatie

De energie van je chakra’s vibreren in een bepaald ritme van zeven frequenties. Net zoals de 7 muzieknoten. De kleuren van het spectrum stellen ook zeven vibraties voor in een logisch en ordelijk ritme.

Muziek die wordt gespeeld in een bepaalde noot vibreert een bepaalde chakra. Je kan dat misschien niet gewaar zijn, toch voel je bepaalde emoties wanneer je muziek hoort in elke noot. Onze relatie met een bepaald kleur zegt ook iets van onze relatie met het aspect van ons bewustzijn of chakra die dit kleur voorstelt.

De derde oog chakra staat in verband met de muzieknoot si. En met de kleuren indigo en violet. Om die reden volgt het concentreren op deze kleuren of luisteren naar een gezang in de si toon ervoor dat men kan de pijnappelklier activeren en het derde oog openen.

In de yoga traditie worden mantras gebruikt ze hebben elk hun bepaalde geluids vibratie

Uitvoering Yantra meditatie

Yantra meditatie is een traditionele yoga methode om de connectie met een bepaalde chakra en zijn mogelijkheden te gaan stimuleren.

Probeer te concentreren op de derde oog chakra door de ‘Om’ yantra met zachte ogen te bekijken gedurende meditatie.

Je kan ook de toon ‘Om’ zingen om de meditatie aan kracht te laten toenemen.

Het is belangrijk dat je deze afbeelding in kleur bekijkt.

Pijnappelklier activeren en ontgiften met yoga

Door de Balasana positie of kindpositie in yoga uit te voeren kan je de energie die vloeit naar het derde oog stimuleren en zo de pijnappelklier activeren en ook de pijnappelklier ontgiften.

 • Kniel neer op de vloer of op een yoga mat.
 • Raak je grote tenen aan en ga zitten op je hielen.
 • Maak je knieën dezelfde breedte als de heupen.
 • Adem uit en breng je torso naar beneden tussen de benen. Laat je heupen rusten op je billen.
 • Verleng het staartbeen en breng het weg van de wervelkolom terwijl je de onderkant van de schedel wegbrengt van de nek.
 • Plaats je handen op de vloer.
 • En breng de schouders naar de vloer.
 • Gebruik het gewicht van de schouders om ze van de rug weg te brengen.
 • Hou deze positie voor 30 seconden aan.

Visualisatie

Visualiseren is altijd een krachtige methode waarmee je kan de pijnappelklier activeren.

Het zal ervoor zorgen dat het derde oog makkelijker kan openen. Deze methode kan meer geschikt zijn voor mensen die geen yoga of meditatie doen.

Je voorbereiden doe je door te gaan zitten in een comfortabele plaats, je kan eventueel ook gaan liggen. Wanneer je makkelijk in slaap valt terwijl je ligt, ga je beter zitten.

 • Ontspan je lichaam
 • Wanneer je bent ontspannen breng je de focus op de ademhaling. Visualiseer dat je lichter en lichter wordt met elke inademing. En elke spanning of zorg die weggaat met elke uitademing.
 • Om te beginnen met de derde oog visualisatie dien je de attentie te brengen naar de plaats tussen de ogen op je voorhoofd.
 • Visualiseer je hoofd omringd door een gloeiend indigo of violet licht
 • Visualiseer je pijnappelklier als een gloeiende plaats in het centrum van je hoofd.
 • Denk aan een sterke lichtstraal die komt uit de pijnappelklier. Het licht wordt sterker en sterker, totdat je het kan voelen tintelen op je voorhoofd en het voorhoofd opwarmt. Vooral de plaats waar het derde oog of de pijnappelklier zich bevindt.
 • Wanneer je klaar bent om de derde oog meditatie te beëindigen kan je langzaam de vingers en tenen bewegen en daarna je ogen openen en enkele diepe ademhalingen nemen.

Wanneer de ruimte rond de pijnappelklier of het derde oog te warm wordt, stop dan onmiddellijk met de oefening. Adem lavendel of pepermuntolie in en plaats een koud doekje op je voorhoofd.

Deel dit bericht

Scroll naar boven