6 Makkelijk En Snelle Mindfulness oefeningen

In deze drukke wereld waar we momenteel in leven. Is de geest altijd maar druk aan het werk. Talloze gedachten en emoties kunnen ons wel eens gespannen of gestresseerd voelen. Het kan ons zelfs angstig maken. Om die reden kunnen mindfulness oefeningen ons heel goed helpen. De meeste van ons nemen nooit eens 5 minuten om te relaxen. Laat staan 30 minuten of meer om te mediteren. Toch is het essentieel voor ons welzijn om enkele minuten per dag te nemen. En onze mentale ruimtelijkheid uit te breiden. En een sterke balans tussen de geest en het lichaam te verkrijgen. Dus wanneer je druk bezig bent. Probeer dan eens deze simpele mindfulness oefeningen, om je geest leeg te maken en de juiste kalmte te vinden om de dag door te brengen.

1 Mindful ademhalen

Deze oefening kan gedaan worden wanneer men rechtstaat of neerzit. En bijna overal op gelijk welk moment. Het enige wat je dient te doen is om stil te zijn en concentreren op je ademhaling gedurende een minuut.

Start door langzaam in en uit te ademen. Een ademhaling zou 6 seconden moeten duren ongeveer. Adem in door je neus en adem uit door de mond. Zorg dat de adem zonder moeite in en uit het lichaam vloeit.

Laat je gedachten even gaan voor een minuut. Vergeet wat je nog moet doen later op de dag of andere zaken waar je kan mee bezig zijn. Door te proberen stil te zijn met de geest voor een minuut.

Hou de adem opzettelijk in de gaten. Leg de focus op de adem die het lichaam binnenkomt en boordevol leven zit. Volg daarna hoe het terug naar de mond komt en het lichaam gaat verlaten.

Wanneer je ervan uitging dat het nooit mogelijk zou zijn voor jou om te mediteren. Dan weet je misschien niet dat je al halfweg bent. Wanneer je een minuut van deze kalmerende mindfulness oefeningen voor de geest hebt genoten. Waarom er dan geen 2 of 3 doen?

2 Mindful observeren

Deze oefening is heel makkelijk maar toch heel erg krachtig. Ze is speciaal gemaakt om ons te verbinden met de schoonheid van de natuurlijke omgeving. Iets wat vaak wordt vergeten wanneer we met onze auto naar het werk aan het rijden zijn.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Het Derde Oog Ontwikkelen?

Kies een natuurlijk object in je onmiddellijke omgeving en leg er enkele minuten de aandacht op. Dit kan een bloem of een insect zijn, dit kunnen ook de wolken of de maan zijn.

Doe niks anders dan het object te observeren waar je naar aan het kijken bent. Simpelweg ontspannen in de harmonie, voor hoe lang je concentratie dat toelaat. Bekijk het object alsof het de eerste keer is dat je dit ziet. Bekijk elk aspect van het object. Geef jezelf de kans om volledig door zijn aanwezigheid bedwelmd te worden. Verbind jezelf met zijn energie en zijn rol en doel in deze natuurlijke wereld.

3 Mindful bewustzijn

Deze oefening in de lijst met mindfulness oefeningen is gemaakt om een verhoogd bewustzijn en appreciatie voor simpele dagelijkse taken te verkrijgen en voor de resultaten ervan.

Denk aan iets wat elke dag meerdere malen gebeurt. Iets wat je als vanzelfsprekend bent beginnen gaan zien. Bijvoorbeeld het openen van een deur. Het moment dat je de deur vastneemt om die te gaan openen, stop dan een moment en wees jezelf bewust waar je bent, hoe je uzelf voelt op dit moment en waar de deur je naartoe zal leiden. Een ander voorbeeld, denk wanneer je de computer aanzet en begint te werken, apprecieer de handen en de hersenen die het mogelijk maken om deze taak uit te voeren.

Dit hoeft ook niet altijd een fysieke taak te zijn. Telkens wanneer je een negatieve gedachte krijgt kan je een moment nemen om te stoppen, de gedachte te plaatsen als ongewenst en de negativiteit loslaten. Of elke keer je bepaalde voeding ruikt, je neemt een moment om te stoppen en te appreciëren hoe gelukkig je bent dat je goeie voeding hebt om te eten en te delen met je familie en vrienden.

Kies een punt dat resoneert met jou vandaag. In plaats van door je dagelijkse taken te gaan als een robot. Neem geregeld een moment om te stoppen en bewust te worden van wat je aan het doen bent en wat het doet met je leven op een positieve manier.

4 Mindful Luisteren

Deze oefening in de lijst met mindfulness oefeningen is gemaakt om je oren te openen voor geluid in een niet veroordelende manier. Er is zoveel gebaseerd op wat ons heeft beïnvloed gedurende onze vorige ervaringen wanneer we geluid horen.

Lees ook :  Testosteron verhogen bij vrouwen

Wanneer we mindful gaan luisteren, verkrijgen we een neutraal, huidig, bewustzijn. En dat laat ons toe het geluid te horen zonder vooroordeel.

Kies een stuk muziek, die je nog nooit hebt gehoord. Dat kan misschien iets zijn uit je eigen collectie waar je nog niet naar hebt geluisterd. Dat kan ook iets zijn op youtube waar je nog nooit naar hebt geluisterd. Je kan ook naar een andere zender op de radio gaan luisteren.

Doe je ogen dicht en doe misschien een koptelefoon aan. Probeer het genre niet te beoordelen, of de titel, het nummer. Wat we gaan doen is alles negeren en neutraal zichzelf gaan verliezen in de reis van het geluid tijdens het lied.

Verken elk aspect van het nummer. Zelfs wanneer je de muziek niet leuk vindt. Laat al je ongewenste gedachten gaan en geef je bewustzijn de volle ruimte en kans om binnenin het lied te komen en dans rondom de geluidsgolven.

Het idee is door enkel te luisteren, volledig verstrengeld raken zonder vooroordeel of mening over het genre, de artiest of de instrumenten.

5 Mindful Diepgang

De intentie van deze oefening in de lijst mindfulness oefeningen is om voldaanheid in het moment te bereiken en te ontsnappen van de constante inspanningen waar we elke dag het slachtoffer van zijn.

In plaats van absoluut te willen een bepaalde taak klaarhebben om te kunnen doorgaan met iets anders, neem deze routine en beleef het volledig als nooit tevoren.

Bijvoorbeeld, wanneer je het huis aan het schoonmaken bent. Leg dan eens de aandacht op elke detail van de activeit. In plaats van het te zien als een normale taak, maak een volledig nieuwe belevenis door elk aspect van het schoonmaken te bekijken. Voel en word de beweging die over de vloer heen gaat.

Voel de spieren die je gebruikt wanneer je dit doet. Ontwikkel een meer efficiënte manier om de vloer schoon te maken. Het doel is om creatief te worden en nieuwe ervaringen op te doen tijdens het uitvoeren van dagdagelijkse taken.

In de plaats van jezelf uit de slag te trekken en de ganse tijd door te denken aan het afwerken van de taak. Wees bewust van elke stap en betrek jezelf volledig in de vooruitgang. Neem de activiteit verder dan routine door jezelf fysiek erin te betrekken, jezelf mentaal erin te betrekken en spiritueel erin betrokken te worden. Wie weet kan je misschien gaan genieten van het schoonmaken.

Lees ook :  Derde Chakra Zonnevlecht Chakra Openen En Helen

6 Mindful Appreciatie

In deze laatste oefening in de lijst mindfulness oefeningen is het enige wat je dient te doen, 5 dingen de aandacht geven, waar men meestal geen appreciatie aan geeft.

Deze dingen kunnen objecten of mensen zijn. Je bent vrij om te kiezen.

Het doel van deze oefening is om simpelweg dankbaar te zijn en de onbeduidende dingen te appreciëren in je leven. De zaken die ons bestaan ondersteunen maar weinig aandacht krijgen te midden van onze verlangen naar grotere en betere dingen.

Bijvoorbeeld : De postbode brengt de brieven, de kleding die je draagt geven je warmte, je neus laat je toe om de bloemen in het park te ruiken, je oren laten je de vogels horen in de boom…

  • Weet je ook hoe deze dingen/processen ontstaan? Hoe ze werken?
  • Heb je er ooit rekening mee gehouden hoe deze dingen je leven beter maken en de leven van anderen?
  • Heb je ooit gedacht hoe het leven er zou uitzien zonder die dingen?
  • Heb je ooit de aandacht gelegd op de details van deze dingen?
  • Heb je ooit eens gedacht aan de relatie tussen al deze dingen samen en hoe ze het geheel vormen in het functioneren van onze aarde?

Wanneer je deze 5 dingen hebt vastgelegd. Probeer dan alles te ontdekken wat je kan om hun ontstaan en hun doen te begrijpen en de manier waarop ze je leven ondersteunen.

Conclusie van mindfulness oefeningen

Het beoefenen van het moment bij moment bewustzijn van onze omgeving is een toepassing die helpt om beter om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens die ons stress en angst bezorgen in ons dagelijks leven.

Met regelmatige toewijding aan mindfulness oefeningen, in plaats van als een robot geleid te worden door emoties als gevolg van vorige ervaringen en angsten voor toekomstige gebeurtenissen. We ervaren de mogelijkheid om de geest in het moment te brengen en om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven op een kalme, assertieve, en bewuste manier.

We ontwikkelen een volledig bewuste geest die ons vrijlaat van de gevangenneming van nutteloze, gelimiteerde gedachten patronen, en laat ons toe om volledig aanwezig te zijn om ons te concentreren op positieve emoties die het begrijpen van onszelf en van anderen gaan verhogen.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven