Lapis Lazuli Edelstenen | Betekenis Werking & Gebruik

Lapis Lazuli is één van de meest gezochte edelstenen sinds de mensheid. De diepblauwe kleur blijft een symbool voor het royale en het eervolle. Het is een universeel symbool voor wijsheid en waarheid.

In de geschiedenis werd lapis lazuli voornamelijk gebruikt omwille van zijn mooie kleur. De naam komt uiteindelijk van het latijn voor steen, namelijk lapis. En lazuli komt van het oud Perzisch lazhuward, wat blauw betekent.

Deze soorten edelstenen worden gevormd door verschillende mineralen.

Dit zijn onder andere:

  • Lazuriet
  • Sodaliet
  • Calciet
  • Pyriet

lapis lazuli betekenis

Lapis Lazuli was één van de meest hoogst geprezen edelstenen in het oude Egypte. Het werd gevonden in de oudste mijnen ter wereld. Die ontstonden ongeveer 4.000 jaar voor Christus en worden vandaag de dag nog steeds gebruikt.

In het oude testament verwarde men de lapis lazuli vaak met de saffier. Wat in die tijd nog niet bestond. Lapis lazuli werd ook gebruikt als borstplaat voor de hoge priester in die tijd.

De gouden sarcofaag van de farao toetanchamon werd druk bezet met lapis lazuli edelstenen. Net zoals bij andere Egyptische farao’s en andere leden van de koninklijke familie. Het werd gebruikt voor het maken van juwelen en talismannen.

Men maakte er ook poeder van om te gebruiken als cosmetische producten voor vrouwen. Ook werd het poeder gedronken in een soort elexir om genezing te bevorderen.

Lees ook :  Pijnappelklier Activeren: 10 Verschillende Manieren

De diepblauwe kleur werd altijd in verband gebracht met de spirituele wereld en met de goden. Ze geloofden onder andere door te mediteren met deze kleuren, dat ze super natuurlijke krachten gingen ontvangen die hun leven uiteindelijk zou veranderen. Ook priesters en leden van de koninklijke familie droegen de stenen graag of gebruikten het poeder om zich ermee op te maken. En op die manier hun status als Goddelijkheid te kunnen verhogen.

Maar niet alleen in het oude Egypte, ook in Perzië en in Zuid-Amerika werd de lapis lazuli geprezen om zijn schoonheid. Het werd een symbool van de heldere nacht en een favoriete steen in de oude islamitische wereld. Men gebruikte het daar vooral als bescherming tegen kwade invloeden.

Lapis Lazuli werd gebruikt bij de Grieken en de Romeinen als een siersteen. Ook in de middelleeuwen in Europa gebruikte men deze edelstenen voor dit doel.

Het werd daarbij geassocieerd met de diepblauwe hemel en men geloofde er de donkere geesten mee te kunnen wegjagen. Het werd gezien als een hulp om de goede geesten die wijsheid en licht brachten ermee aan te trekken.

Ook de bekende schilder Michelangelo gebruikte het poeder van de lapis lazuli om zijn kunstwerken mee te bewerken.

Lees ook :  Verschil Tussen Qigong En Tai Chi

Voor de boeddhisten  is lapis lazuli dan weer een steen die vrede en vrijheid brengt van negatieve gedachten.

lapis lazuli ketting

Waarvoor wordt Lapis Lazuli gebruikt?

Lapis lazuli is een uitstekende steen voor mensen die een leidinggevende functie hebben, of voor schrijvers en psychologen. Het stimuleert wijsheid en kan helpen om een goed en objectief oordeel te vellen in deze fysieke wereld.

De edelsteen is een krachtige kristal om meer intellectuele capaciteiten te ontwikkelen. Het stimuleert de drang naar kennis waarheid en begrip. Maar zal ook helpen bij het studeren en is een goede aanvulling om het geheugen te stimuleren.

Lapis lazuli, de steen van de waarheid. Zal eerlijkheid helpen bevorderen. Eerlijkheid in het gesproken woord, maar ook in het geschreven woord. Wanneer het gedragen wordt kunnen er betere vormen van communicatie ontstaan. Het is ook een steen die vriendschap voorstelt en harmonie in de relatie kan teweegbrengen.

Wanneer er kinderen in de familie zijn met problemen zoals autisme, asperger of ADHD kan deze steen rust brengen in de vaak woelige geest.

lapis lazuli gouden ketting

Genezing

Lapis Lazuli heeft een aantal voordelen voor de organen die te maken hebben met het luisteren, het spreken en het ademen.

Daarnaast heeft de steen een kalmerende werking waardoor het hart tot rust kan komen en de bloeddruk gaat dalen. Ook slapeloosheid zou men hiermee kunnen behandelen.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Transcendente Meditatie Toepassen?

De steen wordt ook vaak opgewarmd in warm water of in de zon. Dan zou het onder meer gebruikt worden voor menstruatiepijn, oogproblemen, ontstekingen, migraine en problemen met het zenuwstelsel.

Op emotioneel vlak kent de steen ook heel wat gebruiken. Zo wordt de lapis lazuli gebruikt om zichzelf beter te accepteren. Het zal de innerlijke waarheid die iedereen in zich draagt helpen naar buiten brengen. Daarbij ook helpen om dingen los te laten, zoals opgekropte agressie en andere emotionele dingen die we onderdrukken.

Spiritueel

Op spiritueel vlak is lapis lazuli één van de oudste stenen die bekend zijn. Het werd vroeger gebruikt door genezers, priesters en door leden van de koninklijke familie. De reden was dan vooral om kracht te krijgen en meer inzicht te krijgen in het verborgene. De steen vertegenwoordigt ook universele waarheid.

De snelle manier om stress los te laten en plaats te maken voor vrede wordt vaak bekomen door de steen over het derde oog te leggen. Daardoor zal de lapis lazuli het bewustzijn verhogen en daardoor meer inzicht geven in zichzelf.

Deel dit bericht

Scroll naar boven