Kroonchakra zevende chakra openen en helen

Zevende Chakra of Kroonchakra

De kroonchakra is het centrum van vertrouwen, toewijding, inspiratie, geluk en positiviteit. De Zevende Chakra is ook het centrum van de diepere connectie met onszelf. En diepere connectie met een energie die groter is dan onszelf. Om deze reden kan het handig zijn om enkele hulpmiddelen te gebruiken om de zevende chakra te openen.

Deze chakra, meer dan alle andere, gaat om complete overgave. Het laten gaan van de fysieke wereld rondom ons.

kroonchakra

Vooraleer je begint

De zevende chakra is zeer belangrijk en is nuttig om te helpen de andere zes chakra’s open te houden. Het is echter nog belangrijker dat je eerst en vooral zorgt dat alle andere zes chakra’s open zijn vooraleer je begint met de kroonchakra. Het is van groot belang dat je een goede aarding hebt om het vloeien van energie en harmonie te stimuleren. Daarvoor is de wortel chakra heel belangrijk, maar ook alle andere 5 chakra’s ertussen om de energie makkelijk te laten doorvloeien.

Yoga

ondersteunende hoofdstand kroonchakra

Alle yoga asanas verbeteren de flexibiliteit van het lichaam. Het uithoudingsvermogen van het lichaam en de kracht. Het woord Asanam betekent in het Sanskriet “gezeten positie”. Asanas voor de Sahasara chakra voeden je connectie met de universele energie die door alles heen vloeit.

Meditatie is echter de beste manier om de chakra’s te openen en in balans te brengen. Toch zijn er enkele asanas die helpen om de zevende chakra te openen en in balans brengen.

Lees ook :  Lapis Lazuli Edelstenen | Betekenis Werking & Gebruik

Om de kroonchakra te openen of in balans te brengen zijn gezeten, versterkte en averechtse yoga posities heel geschikt. Hier zijn enkele voorbeelden van uitstekende yoga posities om de zevende chakra te openen.

  • Ondersteunde hoofdstand (Salamba Sirasana) – Deze positie voed het hoofd met zuurstof en bloed en helpt de kroonchakra openen en in balans brengen
  • Ploeg (Halasana) – Deze omgekeerde positie stretcht de ruggengraat en schouders, het helpt om de zevende chakra in balans te brengen
  • Ondersteunde schouderstand (Salamba Sarvangasana) – Zeer goed voor de onderkant van het lichaam. Deze omgekeerde stand helpt om depressie tegen te gaan terwijl het ook de kroonchakra in balans brengt en tot rust brengt.
  • Lotus (Padmasana) – De gezeten lotus positie stimuleert de ruggengraat en bovenlichaam, terwijl het de kroonchakra in balans brengt.

Yoga is een goed supplement voor een gezonde levensstijl. Het is voordelig voor de gezondheid van het lichaam en voor de activatie en in balans houden van de chakra’s. Yoga posities helpen om negativiteit en blokkades op te heffen zodat de energie makkelijk door de energie centra kan doorstromen.

Ook belangrijk om weten, wanneer men de zevende chakra gaat oefenen met yoga, gaat men automatisch ook andere chakra’s helpen in balans brengen.

Raak geïnspireerd!

Een manier om de zevende chakra te openen is door inspiratie. Bijvoorbeeld, denk aan een muziek concert waar je bent geweest of een lied waar je van houdt en die je inspiratie geeft, je positief maakt en gelukkig maakt. Dat is het gevoel van de kroonchakra openen.

Lees ook :  Aquamarijn Betekenis En Werking | Edelstenen

Om de kroonchakra te openen kan je dus luisteren naar inspirerende muziek. Een wandeling in de natuur kan ook helpen om de zevende chakra te openen. Of een eleverend gedicht schrijven, een prachtige zonsondergang bekijken. Gelijk wat je inspiratie geeft zal de kroonchakra openen. Neem even de tijd om na te denken wat je inspiratie geeft. Zorg dat je deze dingen dan in je dagelijks leven toevoegt om de kroonchakra actief te houden.

Jezelf bevestiging geven

Een tweede manier om de kroonchakra te openen is door jezelf bevestiging te geven. Denk enkele keren per dag in jezelf :

Mijn geest is open en verhoogd. Ik verhoog mijn idee naar wat mogelijk is. Wanneer ik mijn idee verhoog naar wat mogelijk is, help ik om het in mijn geest op te nemen. Mijn geest is open en verhoogd.

Wees gewaar van het open gevoel, het verhoogde gevoel aan de top van je hoofd. Dit is het gevoel van de open kroonchakra. Herhaal deze bevestiging gedurende de dag als een manier om de zevende chakra open te houden.

Visualiseer

visualisatie kroonchakra

Een derde manier om te gaan de zevende chakra openen is door visualisatie.

Neem een momentje de tijd en denk aan een gouden bol van licht die de top van je hoofd opvult. Zie deze gouden bol van licht groeien en groter worden. Beeld je in dat je gedachten verhogen en je opvullen met een gevoel van positiviteit.

Visualiseer gouden lichtstralen die komen van de top van je hoofd, die je verbinden met de hemel. Voel een open en verhoogd gevoel aan de top van je hoofd. Concentreer en voel dat je één wordt met alle leven.

Lees ook :  Wat Is De Betekenis En Wat Is De Werking Van Robijn?

Voel je connectie met een energie die groter is dan jezelf. Bevestig jezelf : Ik ben verbonden met een energetische levenskracht groter dan mezelf. Voel deze connectie en weet dat je nooit alleen bent.

Wanneer je dit beeld houdt, help je de kroonchakra openen en je connectie versterken met de energie die groter is dan jezelf.

Zoals je kan zien is het leren openen van de kroonchakra een zeer waardevolle zaak. Werk aan deze tips elke dag om meer inspiratie, vertrouwen, positiviteit en connectie te voelen met een energie die groter is dan jezelf.

Chakra olie

chakra olie kroonchakra

Wanneer we willen de kroonchakra activeren kunnen we dit ook met behulp van olie gaan realiseren. De olie zal ervoor zorgen dat we beter bewust en onbewust gedachten structuur kunnen geven. Onze intuïtie zal sterk verbeteren wanneer we deze olie gebruiken en dus ook de kruinchakra of kroonchakra activeren.

De mengeling voor de olie bestaat uit sandelhout, wierook, roos en lavendel. Deze olie kan echter alleen uitwendig gebruikt worden en kan zowel worden ingeademd als op de plaats waar we willen, worden aangebracht. Een beetje inmasseren kan, maar we kunnen ook gewoon de olie aanbrengen en meteen aan een meditatie beginnen.

Er kunnen ook druppels gebruikt worden om de kruinchakra in balans te brengen. Deze druppels bestaan uit een ander mengsel en kunnen dan weer wel inwendig gebruikt worden. Het is echter niet aangeraden om meer dan 25 druppels per dag te gaan gebruiken.

Dit mengsel bestaat uit hypericum, equisetum arvense en ipecacuanha.

Deel dit bericht

Scroll naar boven