Chakra kleuren en hun betekenis

De chakra kleuren bestaan uit 7 kleuren. Ze zijn verbonden met de 7 basisplaatsen van energie in het lichaam. En laten energie er door vloeien. Geblokkeerde energie in één van onze 7 chakra’s kunnen leiden tot ziektes. Dus is het van groot belang om te begrijpen wat elke chakra betekent en wat we kunnen doen om deze energie te laten vloeien door de verschillende chakra’s.

De chakra kleuren zijn rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Ieder van de chakra kleuren stelt een bepaalde chakra voor. Deze chakra kleuren kunnen enkel in deze volgorde voorkomen en gaan van beneden naar boven. In dit artikel gaan we de verschillende chakra kleuren bespreken en telkens de functie van de bepaalde chakra kleuren uitleggen.

1 Wortelchakra

De eerste chakra is de wortelchakra. De kleur van de wortelchakra is rood. Deze stelt onze verbinding met de aarde voor. De locatie van de eerste chakra bevindt zich onderaan het stuitbeen. Deze draait om financiële zelfstandigheid, geld en voeding. De wortelchakra heeft alles te maken met geaard zijn. Deze kan je het best stimuleren door met je blote voeten op de grond te staan. Door yoga, met name Kundalini yoga kun je deze wortelchakra openen. De brug positie is daarvoor heel geschikt.

Lees ook :  Wortelchakra Openen En Herstellen Met Deze Tips

Voeding die we kunnen gebruiken om deze te stimuleren zijn rood kleurige voedingsproducten.

 • Rode appels
 • Bieten
 • Cayenne peper (Tabasco)
 • Groenten uit de grond (Aardappelen, Wortelen)
 • Rood vlees en eieren

2 Sacrale (Heilige) chakra

Onze connectie en mogelijkheid om anderen te accepteren en nieuwe ervaringen op te doen. Deze bevindt zich onder de navel. Op emotioneel vlak kunnen we onze tweede chakra verbinden met plezier en seksualiteit, een gevoel van overvloed en welzijn. De kleur van de sacrale is oranje Oefeningen die je kunt doen om deze te stimuleren zijn de bekkenstoot en de cobra positie.

Voeding die men kan eten om deze te stimuleren zijn de sinaasappelen en andere oranje voedingsmiddelen. Ook noten zijn daarvoor geschikt.

3 Zonnevlecht (Navelchakra)

De zonnevlecht stimuleert ons zelfvertrouwen en de controle over ons leven. Deze bevindt zich in de maag area.

Emotioneel komt deze overeen met zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde.

De kleur is geel van de navelchakra. De zonnevlechtchakra openen kunnen we met oefeningen en voeding. Oefeningen om deze te stimuleren zijn de bootpositie en dansen met de heupen.

Voedingsproducten die de derde navelchakra helpen ontwikkelen zijn :

 • Gele voedingsproducten zoals maïs
 • Granen en vezels en volle graanproducten
 • Kamillethee en pepermuntthee

4 Hartchakra

De hartchakra helpt ons om lief te hebben. De kleur ervan is groen. De positie van de hartchakra is juist boven het hart Emotionele ontwikkeling van de hartchakra komt overeen met liefde, plezier en innerlijke rust. De beste oefening om deze te ontwikkelen is door je hart open te zetten voor anderen. Anderen liefhebben.

Lees ook :  Tweede Chakra Openen | Sacraalchakra Of Heiligbeenchakra

Voedingsmiddelen die we kunnen eten om deze chakra te helpen zijn :

 • Groene thee
 • Groene voedingsproducten zoals bladgroenten en spinazie

5 De keelchakra

De keelchakra zorgt voor onze mogelijkheid om te communiceren. Ze bevindt zich in de keel area. Emotioneel heeft de keel chakra te maken met communicatie, zelf expressie en gevoelens. De kleur van de keelchakra is blauw. De keelchakra openen kunnen we met oefeningen en voeding. Oefeningen die men kan doen om deze te helpen ontwikkelen zijn zingen, en schouderstand.

Voeding die de keelchakra gaat helpen zijn :

 • Alle soorten fruit
 • Vruchtensappen en thee

6 Derde Oog Chakra

Onze mogelijkheid om te concentreren en het totaal te zien. De locatie van het derde oog is gelegen op het voorhoofd tussen de ogen. Emotioneel heeft deze te maken met intuïtie, verbeelding, wijsheid en de mogelijkheid om te denken en beslissingen te nemen. De kleur die het derde oog voorstelt is Indigo.

Oefeningen die we kunnen doen om het derde oog te openen zijn :

 • De kinderpositie
 • oogoefeningen
 • kruidenolie behandelingen

Voedingsmiddelen die men kan eten om het derde oog te stimuleren zijn

 • Paarse voedingsproducten zoals druiven en bessen
 • Chocolade
 • Lavendel

7 Kroonchakra

De hoogste Chakra stelt onze mogelijkheid voor om volledig spiritueel verbonden te zijn. Deze bevindt zich aan de top van het hoofd. De zevende chakra heeft te maken met innerlijke en uiterlijke schoonheid, onze connectie met spiritualiteit en gezegendheid. De kleur van deze hoogste is violet. Met oefeningen kunnen we deze chakra stimuleren door meditatie en door te rennen of cardio oefeningen. De kroonchakra stelt onze spirituele connectie voor.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Het Derde Oog Ontwikkelen?

Deze kunnen we echter niet stimuleren met voeding. Deze chakra heeft zonlicht en frisse lucht nodig. Met een goede ademhaling kunnen we deze chakra ook stimuleren. Dit waren de verschillende kleuren. We kunnen Elk van de kleuren apart stimuleren en het kan gebeuren dat we bij een bepaalde chakra meer tijd gaan moeten spenderen om deze volledig te activeren. We kunnen daarbij hulp krijgen van meditatie en yoga. Vooral Kundalini yoga is heel geschikt om de verschillende kleuren en hun functie te stimuleren.

Deel dit bericht

Scroll naar boven