Bewustzijn verhogen, Zo Makkelijk is het!

Bewustzijn verhogen

Wat betekent dat nu eigenlijk? Het bewustzijn verhogen? Het wordt vaak voorgesteld als een soort supernatuurlijke verwezenlijking die ons spirituele superkracht gaat geven. Eigenlijk betekent het bewustzijn verhogen zoveel als meer vrij komen binnenin onszelf. Hoe meer vrij we voelen binnenin, niet door dit of door dat… Maar hoe lichter we zijn. Verlicht worden is simpelweg oplichten. We kunnen nu vergeten om te denken over iets meer speciaal komen. Ons bewustzijn verhogen is simpelweg het proces van onszelf oplichten, onze baggage verlichten. Op die manier kunnen we vrij bewegen als lichtwezens, wat we eigenlijk al zijn diep vanbinnen.

Hieronder vind je enkele tips en inzichten. Deze zullen helpen het bewustzijn verhogen en zullen je dichter en dichter bij verlichting brengen.

Wees jezelf in elk moment

Ja, het is zo simpel. Verander het voorwendsel door je ware ik. Je hoeft niet te wachten tot je jezelf goed voelt of perfect voelt, of wachten tot er iets gebeurd waardoor je inwendig kan ontspannen. Je dient niet te kijken naar anderen hun reis en vergelijken, oordelen of twijfelen aan jezelf. Dit type denken laat je gewoon uit de perfectie van jezelf gaan. In het moment althans. Gelijk wat je aan het voelen bent of hoe de situatie momenteel is, wees gewoon jezelf en laat de rest zijn gang gaan.

Vind de plaats in jezelf, die zonder moeite tot rust is met zichzelf! Wees in die plaats en word één met dat!

Laat de angst van het voelen gaan

Dit is een hele grote en heel erg moeilijke. Ontdekken wie we zijn is niet anders dan een deur openen van een huis. Het huis is de metafoor van je geest. Het is een grote stap, we laten een beetje licht binnen. Maar dat beetje licht dat we binnenlaten betekent niet altijd daar we er al volledig binnen zijn gegaan. Betekent dat beetje licht dat we elke kamer reeds zijn binnengaan? Elke kast geopend hebben? Of een beetje tijd doorgebracht hebben in de koele donkere kelder? Misschien hebben we wel eens snel in elke kamer gekeken. Maar we hebben de tijd niet genomen om alle kamers volledig te inspecteren. Mediteer in hen, open de vensters en laat het licht binnen. Misschien kan je ook een beetje opruimen? Gaan we akkoord om de deuren open te laten zodat de anderen kunnen komen kijken binnen?

Het licht van ons bewustzijn is niet gelimiteerd tot het binnengaan in wat comfortabel en acceptabel is voor de geest. Het is hier om alle kamers te verlichten. Zelfs de bestofte kasten met al die oude emotionele baggage die we nog niet genoeg onderzocht hebben. Wat slapend in elke kamer ligt wordt vaak wel genegeerd. Maar nu gaat de wind alle deuren open blazen en veel van ons gaan bepaalde gevoelens en emoties terug herbeleven. Emoties en gevoelens waar we ons tegen beschermd hebben. Het enige dat ons tegenhoudt om het licht binnen te laten is onze angst voor het voelen. Wanneer we kiezen om niet meer gecontroleerd te worden door angst. Dan laten we automatisch alle onze deuren openen, weten dat het niet kan breken wie we zijn, maar alleen identiteiten met oude gewoontes die onze innerlijke vrijheid en vrede gaan belemmeren.

De bedoeling van deze reis is niet om jezelf goed te voelen. Maar meer om te voelen wat er daadwerkelijk gebeurt binnenin ons op dit moment. Met andere woorden, onze bedoeling is niet om jezelf beter te voelen, maar om beter te worden in voelen. Onze originele staat van zijn is vreugdevol, harmonieus, vredevol en liefhebbend. Hoewel het ontwaken naar onze originele staat vereist dat er wordt gereisd door de huidige conditie van het emotionele lichaam.

Vergelijk je met niets of niemand

De derde stap in het bewustzijn verhogen is om je niet te vergelijken met iemand of iets anders.

Lees ook :  Wat Is De Betekenis En Wat Is De Werking Van Robijn?

Kun je iets identificeren als niets in het bijzonder? Bijvoorbeeld, kijk naar een konijn, een vogel of een bloem. Als het konijn aan het springen is dan denk je, het is een konijn. Wanneer de vogel aan het zingen is, dan denk je “dat is wat vogels doen”. En wordt de schoonheid van een bloem ervaren door zijn naam? Of wordt het simpelweg ervaren in stilte? Hetzelfde geldt voor ons. Wij zijn menselijke wezens, laat ons niet vergeten het woordje wezens. Hoe minder we onszelf laten bepalen door identiteit, hoe meer ruimte we hebben om onze eigen authentieke aanwezigheid te laten doorschijnen, en hoe lichter en meer levend we onszelf gaan voelen. Neem een moment om te ademen in dit moment en identificeer als NIETS, en daar ben je.

Wanneer we het bewustzijn verhogen gaan we dit ook toepassen op onze gedachten en onze emoties. Wanneer het komt op hoe we onszelf laten voelen. We leven momenteel in een tijd waar een heleboel dingen naar de oppervlakte komen om los te laten, het zij een bepaald geloof, een geblokkeerde emotie, een trauma, identiteiten en bepaalde opvattingen. De meest vloeiende manier om hierdoor te drijven is niet alleen de angst voor het voelen kwijtraken, maar om niet altijd emoties te identificeren met een bijpassend verhaal of gebeurtenis. Dit wordt een grote uitdaging, het kan helpen door te weten dat het “niet identificeren”, niet iets is dat we doen, maar is iets wat we zijn beneden alles wat we proberen te doen. Onder het mentale lawaai, zijn we hier, observeren we wat er gebeurt en voelen alle sensaties zonder te oordelen of identificeren. Wanneer we bewust overschakelen van identificatie naar observatie, dan schakelen we automatisch over van verzet en verwarring naar vrede en klaarte.

Gevoelens zijn enkel en alleen bezoekers, identificeer ze niet.

Wees niet zo hard voor jezelf

Het bewustzijn verhogen is niet een serieuze opdracht. Er is geen zelf oordeel of “Het zal me niet lukken” denken nodig. Onthoud, we zijn hier om een mens te zijn en om te ontwaken door deze menselijke vorm. Niet om het allemaal samen te ontkennen. We hebben geen tekort aan vrede omdat we onszelf hebben toegelaten mens te zijn. We hebben geen vrede omdat we oordelen en ons verzetten tegen bepaalde aspecten van het mens zijn terwijl we anderen achterna volgen en evalueren. We zijn niet hier om onszelf tot vijand te maken en zoeken om het ego te vernietigen. We kiezen er simpelweg voor om te gaan het bewustzijn verhogen. Bewustzijn verhogen en bewust worden hoe het momenteel in elkaar steekt en enkele aanpassingen doen, zonder daarvoor te moeten oordelen. We kunnen onszelf daarvoor een goed klopje op de schouder geven. Onze planeet is één grote school. Maar het is met grote liefde en opwinding dat onze zielen een poging doen om een verschuiving te maken, niet met onszelf te beoordelen.

Denk je echt dat je, je echte innerlijke natuur van vrede en liefde kan bereiken door tegen jezelf te vechten en te beoordelen?

Maak de persoonlijke groei niet met de bedoeling om te krijgen wat je wilt

Wanneer we ons vergelijken met het ego. Dan geloven we in de gedachte “Ik mankeer dus moet ik opvullen”. Terwijl we uiteindelijk al heel en compleet zijn. Zelfs wanneer het neerkomt op onze eigen spirituele ontwikkeling. We kunnen ons betrappen door te denken “Als ik deze stap nu doorheb, dan kan dat zich manifesteren in de ideale relatie, dan krijg ik uiteindelijk wat ik wil” of “Ik verwijder mijn angst nu, ik kan voorkomen dat dit later gebeurd” Net zoals ons bewustzijn verhogen gaat, zal ook onze realiteit verhogen, door bepaalde dingen te verwachten leg je nog altijd de focus op bewustzijn buiten onszelf en daarom blijven we in de staat waar we willen boven reiken.

Merk op dat in deze staat van verwachten, we nog steeds onze huidige ervaring gaan beoordelen, onze opdrachtgever en leraar. En kijken we nog steeds buiten onszelf voor iets “beter”. Wanneer we echt over alle angst en onzekerheden zijn, niet “krijgen wat we willen” zal onze innerlijke rust niet verstoren omdat onze echte bron van vrede steeds binnenin blijft. Dat betekent niet dat we niet kunnen hebben wat we wensen, het betekent alleen dat ons doel van zelf en innerlijke rust niet meer zal afhangen van “krijgen wat we willen”. In een staat van innerlijke vrijheid, zullen niet alleen meer mogelijkheden openen voor ons en zal het bewustzijn verhogen, we zullen ook de ogen hebben om het te zien!

Lees ook :  6 Makkelijk En Snelle Mindfulness oefeningen

Om dit te trainen en het bewustzijn verhogen kan je zeggen tegen jezelf Ik laat los wat me niet langer vrij maakt binnenin mezelf.

Je vindt geen vrede in jezelf door de omstandigheden van je leven anders te gaan schikken, maar door te realiseren wie je bent in het diepste van jezelf.

Wees meer geïnteresseerd in je reactie dan in wie of wat die reactie heeft uitgelokt

Wanneer we altijd reageren op dezelfde manier in bepaalde scenario’s dan kan het misschien eens tijd zijn om te kijken naar onze reacties in plaats van de vinger te wijzen naar wie of wat die reactie heeft uitgelokt. Door ons te fixeren op externe factoren komen we nergens. Wanneer we accepteren dat uitwendige omstandigheden en andere zielen bepaalde rollen kunnen spelen om ons duidelijk te maken van onze zwakheden of gevoeligheden, dan dienen we te beseffen dat het zinloos is om de boodschapper te gaan aanvallen. We dienen eigenlijk de boodschapper te bedanken voor de boodschap die ze brengen. Natuurlijk kan de drang om te reageren sterk zijn, maar dit is een perfecte kans om de wijsheid toe te passen en simpelweg onze gevoelens te laten zitten.

Door toe te laten wat we “voelen” naar gewoon “laten zijn”, zijn we in staat om naast onze reactie te gaan staan en de dingen bekijken vanuit een hoger perspectief.

“Ik reageerde op die manier omdat ik mezelf liet leiden door een ander zijn oordeel” of “Deze persoon viel me aan uit zijn eigen onzekerheid” of “Dit doet me denken aan een vorig scenario waar ik nog niet helemaal vrede heb kunnen nemen”

Er zijn verschillende voorbeelden van welke realisaties kunnen opgemaakt worden wanneer we de tijd nemen om te observeren wat er aan de hand is. Wanneer we de oorsprong van onze reacties erkennen en ze kunnen laten gaan, gaat het bewustzijn verhogen ver boven de oude gewoontes.

We zijn niet boos op de postbode voor de facturen die hij brengt, net zoals we niet boos zijn op de spiegel voor het beeld dat de spiegel reflecteert, het is zinloos om te reageren op reflecties van onze niet geïntegreerde emotionele staat.

Zelf wanneer het gaat over bepaalde dingen in de wereld die gebeuren, het is niet altijd door te reageren op dezelfde manier, dat we verandering gaan brengen. Door te observeren in plaats van te reageren betekent niet dat je ermee toestemt of passief bent. Het is een compleet neutrale erkenning van de realiteit, waar we vrij zijn om iets anders te maken. Reactie gaat in cirkels en raakt een slachtoffer zijn mentaliteit, in plaats van bewust te zijn dat we allemaal auteurs zijn van de realiteit.

Ga niet teveel analyseren

We geloven veel te vaak dat onze geest het beste weet wat goed voor ons is en ons zal voeden door het moment af te beelden. Een vroegere gebeurtenis of een toekomstige kans in elke mogelijke richting. We kunnen ontspannen, het is niet de taak van onze geest om het uit te pluizen. Of om hoe we het inzicht kunnen krijgen. De geest is een praktisch gereedschap voor taken uit te voeren die dienen gedaan worden NU, maar was nooit bedoeld om op overdrive te gaan wanneer het niet nodig is. Alle creativiteit, inzicht, wijsheid, komt van de plaats tussen onze gedachten, van het ZIJN. Dus we kunnen ons een beetje tijd uitsparen door te weten dat niet alle antwoorden kunnen worden gevonden in de geest.

Wanneer we aan iets denken, wanneer we iets beginnen analyseren, wanneer we starten te discussiëren met het, of proberen het uit te pluizen, dan raken we verdwaald in gedachten. Niemand raakt ergens door te proberen uitpluizen waarom de zon opgaat in de morgen. Een zonsopgang is iets waar je gewoon moet mee leven. En je krijgt ervan, wat je er ook van krijgt. Wanneer je probeert te analyseren waarom de zon opkomt, dan zal de ervaring die de zonsopgang heeft voor jou persoonlijk, compleet weg zijn.

Word bekend met het onbekende

Het bewustzijn verhogen door dat angstige onbekende te gaan verkennen. Wat als het onbekende totaal niet angstig is? Wat als het onbekende simpelweg iets is wat we nog niet gemaakt hebben?

Lees ook :  Verschil Tussen Qigong En Tai Chi

Dat is net wat het onbekende is. We maken moment tot moment van een veld oneindige mogelijkheden. We zijn natuurlijk vloeiende wezens. Wanneer we echt bang zijn van het onbekende, zouden we nu moeten beginnen schreeuwen, want we zitten er midden in! Echter is dat niet de staat waar we willen in zijn.

We willen stoppen met het verleden met ons mee te dragen en stoppen met een beeld te schetsen van op wat de toekomst zou of kan lijken. Wanneer we dit doen, is het net als kijken naar 3 verschillende kanalen op één scherm. We hebben ons verleden, we hebben het heden en een ingebeelde toekomst die allemaal samen aan het afspelen zijn. We kunnen niet helder kijken. Hoewel, wanneer we afstand nemen van het verleden en de toekomst onbekend laten, dan is het enige wat ons rest, realiteit. Dit moment, in dit moment, alles is helder en fris, alles is voor ons om te ervaren en om te creëren. Vrijheid kan alleen worden gevoeld in dit moment! Al bij al is het door constant een bekend verleden in een onbekend huidig te plaatsen dat we vast raken te zitten in onze gewoontes.

Het is enorm hoeveel energie we verbruiken door onze vroegere angsten vast te houden om ze te gebruiken om de toekomst te voorspellen vol miserie en ongeluk. We zijn liever bang en in controle, dan te durven volledig van het huidig moment genieten.

Wees in het lichaam

Eén van de manieren die het bewustzijn verhogen, om maar niet te zeggen, de beste manier om te gaan het bewustzijn verhogen. Is door zich met het moment zelf te gaan verbinden. Breng de geest tot rust en stil, laat alle oordeel vallen, voel onze inwendige leiding door met ons lichaam in contact te komen en je zal het bewustzijn verhogen.

Wanneer we vastzitten in onze gedachten, merk dan eens op hoe onze volledige aandacht en energie wordt rondgestrooid rond ons hoofd en ons lichaam. Niet hier, nu en binnenin. Een goeie manier om ons terug te brengen naar de realiteit is door in contact te komen met wat er natuurlijk aanwezig is. Zoals de beweging van onze ademhaling en de vele ervaringen van ons lichaam. Dit brengt ons bewustzijn uit de stroom van overmatig denken en naar een rustig bewegen van de energie binnenin.

Ga in je innerlijk lichaam, voel dat je energie levend is. En je zal opmerken dat je niet meer aan het denken bent. Je kan echter nog steeds luisteren.

Wees vrij om lief te hebben

Draag je ook bepaalde littekens met je mee, die je beletten om iets of iemand volledig en vrij lief te hebben? Veel van ons hebben het geloof aangenomen dat liefde pijn kan doen, of dat het juiste moment moet aanbreken om ons toe te laten, liefde te laten vloeien. Deze manier van denken is een illusie en zorgt uiteindelijk voor meer spanning en lijden.

Wanneer we echt willen oplichten en het bewustzijn verhogen, dan dienen we onze deuren van ons hart open te zetten, zelfs al betekent het dat we de pijn die we hebben opgebouwd in het verleden moeten leren loslaten. Dit zal niet alleen onze oude gedachten van voorwaardelijke liefde loslaten, maar zal ons ook de kans geven om de vrijheid te ervaren van onvoorwaardelijke liefde voor anderen en vooral voor onszelf.

Liefde vloeit altijd zonder enige moeite of spanning tussen alle wezens. Zonder te kijken naar uitwendige voorkomens en rollen. We zijn liefde en we zijn één! Wanneer we de angst van het voelen loslaten en ons toelaten energie te laten vloeien binnen en buiten het hart zullen we ontdekken dat het niet de liefde is die pijn doet. Onvoorwaardelijke liefde is onze natuurlijke staat, wat er pijn doet zijn de bescherming en de vooroordelen die we er rond bouwen.

Hoe goed we liefhebben hangt af van hoe leeg onze gedachten, concepten en verwachtingen zijn.

Kijk naar een foto van de aarde

Tot slot kunnen we het bewustzijn verhogen door een foto van de aarde te bekijken. Je ziet hoe klein ons leven en onze zorgen zijn wanneer we die vergelijken met dingen in het universum. Het resultaat is dat je het leven die voor je staat gaat omarmen. Het zorgt voor innerlijke vrede.

Conclusie Bewustzijn Verhogen

We zien dus dat bij het bewustzijn verhogen, we heel hard rekening moeten houden met het bewust zijn. We zijn bewust van het heden, waar we nu ons in bevinden. Het is heerlijk want we zijn onszelf, we voelen ons één met onszelf. We hebben geen angst voor wat komen gaat en we kijken niet terug op wat er gebeurd is. We zijn bewust van het heden, waar we nu ons in bevinden, en het is heerlijk.

Deel dit bericht

Scroll naar boven