Amethyst Edelstenen | Betekenis Werking & Gebruik

Paarse Amethyst heeft hoog aanzien gekregen gedurende de jaren door zijn prachtige schoonheid en legendarische krachten om mensen te stimuleren en om te kalmeren. Dit is zowel op emotioneel als op spiritueel vlak het geval.

Vandaag de dag behoort de steen niet meer tot de meest kostbare. Maar vroeger werd deze steen net zo hoog geacht als een diamant. De Amethyst heeft altijd in verband gebracht geweest met de maand februari. Dat was de maand die voor de Romeinen diende als dedicatie voor Neptunus. Dat was de God van het water voor de Romeinen. De Amethyst was de traditionele geboortesteen voor deze maand. Het is de steen van Sint-Valentijn en van de liefde.

De edelsteen draagt vuur met zich mee, passie, creativiteit en spiritualiteit. Tevens is het echter ook de steen van de onthouding. Het werd daarom vaak gedragen door leden van de clerus.

Of de kristallen nu in zijn natuurlijke staat blijven of zijn bewerkt en in juwelen verwerkt zijn. De Amethyst is een edelsteen door zijn schoonheid. Het behoort eigenlijk tot de kwarts en wordt gevonden in vele delen van de wereld. De Amethyst vormt transparante kristallen van alle groottes.

De Amethyst wordt gevormd door de aanwezigheid van mangaan in kwarts. De paarse kleur wordt verkregen door een bepaalde hoeveelheid ijzer die zich daarin bevindt. Daardoor kan de kleur licht veranderen van licht violet, rood violet tot diep violet. Het kan echter ook transparant zijn van kleur.

Lees ook :  Verband Tussen Voeten Fetish Voeten Likken en Voetreflexologie

De oorsprong van de naam Amethyst

amethyst

De oorsprong van de naam komt van de Grieken. Het woord ametusthos betekent letterlijk “niet onder invloed” en het komt van een oude legende. De wijngod Bacchus werd kwaad over een belediging en wou zichzelf wreken. Hij stelde dat de eerste persoon die hij tegenkwam moest worden opgegeten door zijn tijgers. De eerste persoon die hij tegenkwam was een prachtig meisje en haar naam was Amethyst. Ze werd echter gered door de Godin Diana en veranderde in een kristal witte steen. Omdat de wijngod zo droevig was door dit gebeuren en zijn fout wou herstellen goot hij zijn druivensap over de steen. De steen kreeg daardoor zijn prachtige paarse kleur.

Vroeger gebruik van Amethyst

amethyst betekenis

Doorheen de geschiedenis wordt deze steen gezien als een ideaal hulpmiddel om dronkenschap te vermijden. Maar ook om alle vormen van misbruik tegen te gaan. De vroegere Grieken en Romeinen gebruikten bekers waarin Amethyst verwerkt was. Daardoor geloofden ze dat de wijn hen niet dronken kon maken.

De steen die rond de hals of rond de middel gedragen werd, was een symbool van soberheid. De bisschoppen droegen de steen als teken van reinheid en om hun geloof niet te verloochenen.

Lees ook :  Pijnappelklier Ontgiften: Met Voeding en Kruiden

Men ging er ook van uit dat Amethyst hielp om negatieve gedachten te onderdrukken. Ook om de intelligentie te verhogen en als bescherming tegen aanvallers. Soldaten droegen de steen om beschermd te worden tegen de dood en om hun vijanden te kunnen overwinnen.

In de spirituele wereld werd de Amethyst in verband gebracht met Goddelijkheid. De hebreeuwers zagen het als de negende steen in de borstplaat van de hoge priester. De Egyptenaren gebruikten het dan weer tijdens begrafenissen.

Hedendaags gebruik van Amethyst

amethyst juwelen

In de hedendaagse maatschappij wordt Amethyst nog altijd geprezen als een steen die spiritualiteit en tevredenheid brengt. Ze staat bekend om zijn parapsychologische mogelijkheden en om de geest te kalmeren en te inspireren. Ook om te mediteren is dit een zeer geliefde edelsteen. Het zou er namelijk voor helpen zorgen dat we een hogere staat van meditatie kunnen bereiken.

De hoge frequentie zorgt voor een reiniging van het aura en verbant daarbij alle negatieve energie of bezittingen. De steen zorgt voor een beschermend veld van licht rondom het lichaam en kan helpen om in zich in de juiste spirituele richting te gaan begeven. De Amethyst is ook een symbool voor het derde oog en zal daarbij zorgen voor een toename aan kennis en beter begrip.

Lees ook :  Derde Chakra Zonnevlecht Chakra Openen En Helen

Een ander belangrijk gebruik van de Amethyst is bij een sterfgeval of bij het verlies van een geliefde.

De mogelijkheid van de Amethyst om een hogere staat van bewustzijn te verkrijgen geeft een toename aan kracht en verbeelding. Ook de intuïtie wordt sterk verbeterd en het denkvermogen gaat er duidelijk op vooruit. Helpt bij het krijgen van nieuwe ideeën en vooral dan om deze nieuwe ideeën om te vormen in de praktijk.

Deel dit bericht

Scroll naar boven