Voordelen Van Epimedium voor Vrouwen

De voordelen van epimedium voor vrouwen zijn zeker niet zo bekend als voor de mannen. Epimedium wordt in de volksmond eigenlijk Horny Goat Weed genoemd. Dit is nogal een bizarre naam die meteen tot de verbeelding slaat. Het komt eigenlijk van een verhaal over een boer die zag dat zijn geiten van deze plant gingen eten. En volgens de legende gingen ze kort erna meteen aan de slag om te copuleren. Het geile geit kruid zorgt dus voor een verhoogd libido.

Het verhogen van het libido is daarom ook meteen de belangrijkste voordelen van epimedium voor vrouwen en voor mannen.

Het wordt reeds eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde om de vitaliteit op een natuurlijke manier te stimuleren. De reden waarom het bij mannen meer bekend is dan bij vrouwen is simpelweg te verklaren doordat het in heel wat bodybuilding supplementen gebruikt wordt. Ook supplementen die gunstig werken op de erectie en het libido gebruiken vaak een extract van horny goat weed of epimedium.

In dit artikel gaan we echter bespreken wat epimedium voor vrouwen kan doen.

Libido Stimuleren

Horny goat weed, slaat inderdaad op de seksuele werking die dit kruid heeft. Epimedium voor vrouwen kan een zeer goed alternatief bieden om op een natuurlijke manier het libido te stimuleren. Op die manier zal het seksuele passiviteit gaan herstellen.

Lees ook :  Wat Is De Werking Van Kruidnagel? Eigenschappen En Voordelen

Hoewel dit kruid vooral bekend is geworden voor mannen. Toch kunnen vrouwen hier ook heel wat voordeel mee doen. Het is logisch wanneer het libido van mannen gaat verhogen, dat dit ook bij vrouwen het geval zal zijn.

De componenten die daar grotendeels voor verantwoordelijk zijn bij mannen, zijn hetzelfde als bij vrouwen. Het hormoon testosteron is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor een stijgend of dalend libido.

Hoewel de plant het testosteron niet meteen zal verhogen, zullen de effecten van testosteron wel verhogen. Het laag libido tijdens de overgang zal sterk toenemen. Waardoor een gezonde drang naar seks terug zal ontstaan na het gebruik van de plant.

De werking hierachter is niet meteen zeker te zeggen. Eén daarvan is een verbeterde bloedsomloop en bepaalde stoffen in de plant die de functies van testosteron gaan nabootsen.

Net als bij de fyto oestrogenen, kunnen die dan een soortgelijke werking doen.  (2)

Anti-veroudering

Om veroudering tegen te gaan heeft de plant heel wat eigenschappen. Eerst en vooral zijn er de fyto oestrogenen die zich in de plant van nature bevinden.

Die zullen er onder meer voor zorgen dat problemen tijdens de menopauze kunnen worden verholpen. We weten dat tijdens de menopauze het gehalte aan oestrogeen gaat dalen en ook heel vaak gaat schommelen.

Lees ook :  5 Krachtige Kruiden Voor Borstvergroting Met Snel Resultaat

Vooral die daling en schommeling zorgt bij vrouwen voor heel wat negatieve effecten. Door de fyto oestrogenen die zich in de plant bevinden worden die effecten minder voelbaar.

Fyto oestrogenen zijn stoffen die gaan reageren als oestrogenen in het lichaam.  (1)

Epimedium voor vrouwen gebruiken

Chinese geneeskunde stelt voor dat het regelmatig gebruik van een supplement van de plant gunstig is voor de algehele gezondheid.

Met enkele bijwerkingen die zijn vastgesteld is het niet aan te raden een hogere dosis dan aangewezen op het supplement te gaan gebruiken.

Bijwerkingen die dan kunnen optreden zijn misselijkheid, enorm veel dorst hebben en duizeligheid.

Deel dit bericht

Scroll naar boven