Wat doet roken met de erectie?

Hoe zorgt roken voor erectieproblemen?

roken erectieproblemenErectieproblemen worden ook wel impotentie genoemd. We spreken van erectieproblemen wanneer we in meer dan de helft van de gevallen geen normale erectie kunnen krijgen. En dat die ons dan niet in staat stelt om seksueel geslachtsverkeer te hebben met onze partner. De aandoening heeft heel veel oorzaken. Die kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Ze kunnen te maken hebben met een verkeerde voedingskeuze, waardoor we een bepaald voedingstekort hebben opgelopen. Maar roken kan onze erectie ook doen wegvallen. In dit artikel leggen we uit wat roken doet met onze erectie.

Wat doet roken met de erectie?

Om een erectie te krijgen hebben we eerst en vooral gezonde bloedvaten nodig. Het spreekt voor zich dat roken ervoor kan zorgen dat we moeilijker een erectie kunnen krijgen omdat een groot aantal stoffen in tabaksrook onze bloedvaten gaan irriteren en beschadigen.

Ze zullen de uiteinden van de bloedvaten beschadigen en daardoor hun functie saboteren. Daarnaast heeft roken nog een grote invloed op ons hart, onze hersenen, de nieren en natuurlijk onze luchtwegen.

Het grote probleem met roken is zijn ongunstige effecten die de stoffen in de sigarettenrook aanrichten in de bloedvaten die zich bevinden in de penis. Een erectie komt tot stand wanneer de bloedvaten gaan uitzetten in de penis, en daardoor gevuld gaan raken met bloed wanneer we opgewonden worden.

erectie rokenDe bloedvaten worden wijder door chemische signalen in onze hersenen die reageren wanneer we opgewonden worden. We zien dus dat we niet alleen fysieke problemen kunnen ondervinden met de erectie wanneer we roken. Maar ook dus via onze hersenen moeilijker een erectie kunnen krijgen. Door het effect van roken op onze hersenen kunnen de chemische signalen tijdens de opwinding moeilijker doorgestuurd worden.

Daarnaast is er natuurlijk het probleem dat de bloedvaten moeilijker gaan wijder worden, door de beschadiging die wordt aangericht door het roken.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Het Libido Verhogen Bij Vrouwen?

Onderzoek 1

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat roken erectieproblemen veroorzaakt bij mensen en dieren. Dit gaat gepaard met een verminderde bloedsomloop in de bloedvaten die naar de penis toe lopen. Mensen die reeds lange tijd roken zullen ook de zenuwen beschadigen in het weefsel van de penis. Daarbij zullen de spieren minder goed kunnen ontspannen in de penis.

Eén van de grote oorzaken die men daarvoor kon vinden was dat stikstofoxide, die één van de belangrijke stimulerende stoffen zijn om de bloedvaten in de penis te ontspannen, door het roken wordt tegengewerkt. Rokers hebben minder stikstofoxide in het bloed, wat op die manier kan zorgen voor een verminderde potentie en een moeilijker te krijgen erectie.

Men kwam tot de conclusie dat stoppen met roken een vermindering van het risico op erectieproblemen zal brengen. Niet alleen voor onze bloedsomloop naar de bloedvaten in de penis toe, maar ook voor de verbinding met de hersenen die tot stand wordt gebracht wanneer we opgewonden worden. (1)

Onderzoek 2

sigaretten erectieproblemenHet volgende onderzoek kwam tot de ontdekking dat er sterke risico’s verbonden zijn aan het roken. Met een negatief effect op onze bloedvaten die kan leiden tot verstopte bloedvaten, aderverkalking en erectieproblemen.

Klinische en algemene wetenschappelijke onderzoeken kunnen sterk indirect bewijs leveren dat roken de erectie kan aantasten door het ontspannen van het spierweefsel in de penis tegen te werken. Daarnaast is er het verhoogd risico op een hoge bloeddruk en aderverkalking of andere aandoeningen van de bloedvaten, die ook gaan leiden tot een verminderde erectie.

Roken kan ofwel zorgen voor een moeilijker te krijgen erectie, of kan leiden tot impotentie. Men zag ook dat de mensen die gestopt waren met roken, een vermindering van de problemen ervoeren. De aanwezigheid van erectiestoornissen bij mensen die gestopt waren met roken was niet hoger dan bij mensen die nooit gerookt hadden. (2)

Onderzoek 3

In het laatste onderzoek ging men een aantal mannen testen met erectieproblemen die rookten. Een bepaalde groep mannen was gestopt met roken, terwijl een andere groep nog steeds rookte. Men zag een verbetering van 25% per jaar dat de mannen gestopt waren met roken. Bij rokers zag men geen enkele verbetering.

Lees ook :  10 Belangrijkste Seksuele Fantasieën van vrouwen

We moeten hier ook bij melden dat bij oudere mannen die reeds ver gevorderde erectieproblemen hadden, er geen verbetering meer werd waargenomen toen ze waren gestopt met roken.

Daaruit konden onderzoekers besluiten dat het stoppen met roken gunstige effecten kan hebben voor mannen die moeilijk een erectie kunnen krijgen. Maar dat bij oudere mannen die reeds vergevorderde erectieproblemen hadden, er geen verbetering meer werd waargenomen. Hoewel andere factoren zoals een hoge bloeddruk, aderverkalking en andere problemen met de bloedvaten hier wel een rol kunnen spelen bij de oudere mannen. (3)

Wat doet nicotine met de erectie?

erectieproblemen door rokenNaast het feit dat roken een negatief effect heeft op de bloedvaten en de hoeveelheid stikstof in het lichaam doet afnemen. Ook zien we ongunstige resultaten bij  nicotine. De nicotine in het lichaam zal ervoor zorgen dat de bloedvaten dicht knappen. Dit zal de bloedsomloop vertragen en daardoor moeilijker bloed naar de penis laten vloeien.

Op de lange termijn kan dit leiden tot permanente schade van de bloedvaten. Dus ook de bloedvaten die naar de penis vloeien. Hoewel impotentie meer voorkomt bij oudere mannen. Toch is het belangrijk dat jonge mannen begrijpen dat wanneer ze moeilijker een erectie krijgen, en wanneer ze roken.  Dit door het vernauwend effect op de bloedvaten komt.

Hoe kunnen we de erectie herstellen na het roken?

Wanneer we gestopt zijn met roken en we willen de erectie herstellen dan is de beste manier om te gaan sporten en door gezonde voeding te eten. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die ons kunnen helpen om de bloedvaten terug open te maken.

Deze voedingsmiddelen zijn:

  • Rode bieten
  • Gember
  • Kurkuma
  • Knoflook
  • Blauwe bessen

Er zijn ook kruiden die ons kunnen helpen om de bloedvaten terug vrij te maken. Een goed voorbeeld daarvan is meidoorn.

Meidoorn zal ervoor zorgen dat plak die blijft hangen aan de bloedvaten wordt gereinigd. Ook zal het de bloedvaten wijder maken door de krachtige flavonoïden die we terugvinden in de plant. We kunnen meidoorn gebruiken via een extract als toevoeging op een gezond dieet.

Lees ook :  De 5 Meest Voorkomende Tribulus Terrestris Bijwerkingen

Bewegen

Bewegen is belangrijk omdat het de hartslag zal verhogen en daarmee ook de bloedsomloop zal stimuleren. Wanneer we elke week 2 uur gaan sporten zullen we na enkele weken daar reeds resultaat kunnen van opmerken. Ook zullen we onze bloeddruk verlagen door te sporten en zullen de longen meer zuurstof kunnen opnemen. Dit zal ook bijdragen aan betere prestaties in bed. Het stimulerend effect op de bloedsomloop zal er dan voor zorgen dat we terug makkelijker een erectie kunnen krijgen.

De beste sporten zijn natuurlijk waar we onze hartslag gaan verhogen. Wandelen wordt ook gezien als een vorm van beweging. Dat kan misschien een goed alternatief zijn bij oudere mannen die niet zo actief meer kunnen bewegen. Voor jongere mannen wordt echter aangeraden om actieve beweging te gaan doen in de vorm van lopen, fietsen of krachttraining. Deze sporten zullen meteen een gunstig effect hebben op de bloedsomloop en daardoor de erectiestoornis helpen bestrijden.

Kruiden

tribulus terrestris erectieprobleem rokenHoewel stoppen met roken en extra bewegen een gunstig effect zal hebben op onze bloedsomloop en er zal voor zorgen dat we makkelijker een erectie krijgen. Toch kunnen we ook kruiden gebruiken om meteen van het resultaat te kunnen profiteren.

Er zijn een aantal kruiden die de bloedsomloop gaan stimuleren en daarmee erectieproblemen kunnen helpen bestrijden.

Een goed voorbeeld hiervan is tribulus terrestris. Tribulus terrestris behoort tot de meest krachtige potentiemiddelen en zal de bloedvaten wijder maken door meer stikstof in het bloed op te nemen. Dat is net waar we als roker een tekort aan hebben. Mannen die niet roken hebben meer stikstof in het bloed. Deze stikstof is verantwoordelijk voor het wijder maken van de bloedvaten. Waardoor de bloedsomloop gestimuleerd wordt en er makkelijker bloed naar de penis kan stromen.

Daarnaast heeft tribulus terrestris een libidoverhogend effect.

Het supplement zal de mannelijke receptoren in onze hersenen gaan stimuleren waardoor het libido gaat toenemen. Tribulus terrestris kunnen we hier online bestellen.

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven