Tips bij Laag Libido tijdens de Overgang

De menopauze brengt bij meer dan de helft van de vrouwen problemen met zich mee. Eén van de meest voorkomende problemen zijn een laag libido tijdens de overgang. Het kan vaak voor jezelf niet meteen een probleem opleveren. Omdat je toch geen zin hebt in seks. Maar voor de partner kan dit vaak een probleem vormen. Dat kan dan samen met de andere ongemakken van de menopauze, tot spanningen leiden in de relatie. Om dit probleem op te lossen hebben we hier de belangrijkste tips bij laag libido tijdens de overgang.

laag libido tijdens de overgang

Laag libido tijdens de overgang aanpakken met kruiden

Wanneer we het laag libido tijdens de overgang meteen willen veranderen dan kunnen we het best kiezen voor kruiden. Die zullen inwerken op de hormonen en daarmee de disbalans of verkeerde balans die is ontstaan, terug gaan herstellen.

Ashwagandha

ashwagandha

Eén van de beste manieren om de balans terug te herstellen is ashwagandha. Dit kan ervoor zorgen dat we terug de passie herbeleven van vroeger. Dit zal vooral gebeuren door andere ongemakken tijdens de menopauze te minimaliseren. Zoals een wisselende gemoedstoestand en een slechte nachtrust.

Ook problemen als onrust, angst, zorgen en depressie zullen door ashwagandha worden verzacht. Resultaten met dit kruid hebben aangetoond dat het zowel voor mannen als voor vrouwen heel gunstige effecten teweegbrengt op de seksuele betrekkingen.

Lees ook :  Wat te doen tegen puistjes?

Zo zal het cortisol gaan blokkeren waardoor (ook bij vrouwen) meer testosteron kan worden aangemaakt (in kleine mate natuurlijk). En zal dit op die manier zijn gunstig effect op de sekslust hebben door het gebruik van ashwagandha supplement.

Tribulus Terrestris

tribulus terrestris laag libido

Tribulus Terrestris gaat in de hersenen signalen geven die rechtstreeks in verband staan met het libido. Dit zal ervoor zorgen dat we sneller opgewonden worden en ook het laag libido tijdens de overgang aanpakken.

Een onderzoek heeft aangetoond dat 98% van de vrouwen die geen enkele zin hadden in seks. Bij het gebruik van dit kruid terug op een normale manier betrekkingen hadden.

Daarbij helpt het ook bij het krijgen van een orgasme, zal het de opwinding stimuleren, de intensiteit van de fantasieën versterken en de voldoening erna gaan verhogen.

Het kruidensupplement heeft ook gunstige effecten op de baarmoeder en op de urinewegen en zal ook helpen bij het verbeteren van de gemoedstoestand tijdens de menopauze.

Dong Quai

dong quai

Wanneer het laag libido tijdens de overgang veroorzaakt wordt door vaginale droogheid of pijn tijdens het vrijen. Of wanneer de opwinding het daardoor laat afweten is Dong Quai misschien wel de beste oplossing.

Het zal de natuurlijke vochtproductie in de vagina terug op gang brengen en zal op die manier meer plezier geven tijdens het vrijen.

Lees ook :  De Verrassend Lange Geschiedenis Van Transgenders En Transseksualiteit

Daarnaast kunnen heel wat andere problemen worden verholpen met het gebruik van dit supplement tijdens de overgang. Zo helpt het onder andere bij opvliegers, nachtzweten en een wisselende gemoedstoestand.

Epimedium

Epimedium is beter bekend onder de naam horny goat weed en zal helpen het laag libido tijdens de overgang te verhogen. Dit komt vooral doordat er tijdens de menopauze minder en minder oestrogeen in het lichaam aanwezig is. Het kruid zal werken als een oestrogeen door zijn fyto oestrogenen die in de plant aanwezig zijn. Daarnaast zal het supplement ook de gemoedstoestand verbeteren.

Deel dit bericht

Scroll naar boven