Welke Vitamine Voor Een Mooie Huid Te Krijgen?

Welke vitamine voor een mooie huid te krijgen heb je nodig?

vitamine voor de huidWelke vitamine voor een mooie huid te krijgen is nuttig?

In deze lijst som ik de belangrijkste op en wat de resultaten ervan zijn.

Onderzoek toont aan dat verschillende voedingsmiddelen essentieel zijn om huidveroudering tegen te gaan. Een goed gebalanceerd dieet is belangrijk. Natuurlijk, door een groot aantal gezonde voedingsproducten te eten zal de huid gezond blijven, soepel blijven, en stralen.

Het is wel zo dat het lichaam enkel een bepaald percentage van de vitamines doorstuurt naar de huid. Om het even hoeveel je ervan inneemt. Daarbovenop bestaat er geen manier om ze meteen naar de plaats te brengen waar je ze wilt hebben.

Door vitamines plaatselijk aan te brengen kan je het maximum effect halen uit welke vitamine voor een mooie huid je ook maar gebruikt.

Hieronder vind je de lijst met welke vitamine voor een mooie huid het belangrijkste is en wat zijn specifieke functie ervan is.

Soorten vitamine voor een mooie huid

Vitamine A tegen rimpels

wortelen vitamine aDie kan je terugvinden in nachtcremes en bepaalde lotions. Een afgeleide benaming voor vitamine A zijn retinoïdes. Dat wordt vaak gebruikt in de cosmetische wereld.

Door producten te gebruiken die vitamine A of retinoïdes bevatten zullen de rimpels zichtbaar verminderen. Bruine plekken op de huid zullen verdwijnen of toch zeker een stuk minder zichtbaar worden. Er zijn reeds meer dan 700 onderzoeken verricht naar de effecten van retinoïden op de huid.

Iedereen die een jongere huid wilt hebben zou dit moeten gebruiken.

Je dient ze te gebruiken voor je gaat slapen. Wanneer je ze overdag gebruikt en ze komen in contact met zonlicht, dan gaat de werking ervan verloren. Resultaten kan je verwachten na 4 tot 8 weken.

Lees ook :  Wat Zijn De Voordelen Van Himalayazout Voor Onze Gezondheid?

De mindere kant van het gebruiken van zulke producten zijn dat ze kunnen irriteren, ze kunnen ook rode plekken veroorzaken. Om zo weinig mogelijk te maken te krijgen met neveneffecten kan je, zeker in het begin, de creme maar om de 2 nachten aandoen. Of zelfs om de 3 nachten. Zo verminder je de kans op irritatie. Je wilt minder rimpels, daarvoor wil je geen rode plekken in ruil krijgen op je huid.

De oorzaak van de irritatie is te wijten aan de actieve stof retinol. Wanneer deze stof langzaam wordt omgezet in retinezuur zal je veel minder problemen ervaren.

Ook zijn de neveneffecten sterk afhankelijk van persoon tot persoon. Beter kies je gewoon een product uit. Je koopt de kleinste hoeveelheid en je probeert het uit. Heb je last van irritatie dan probeer je een ander merk. Tot je de juiste creme hebt gevonden.

Vitamine B3 voor roodheid

vitamine voor onze huidHet volgende probleem dat je kan hebben wanneer je zoekt naar welke vitamine voor een mooie huid allemaal belangrijk is, kan roodheid zijn. We hebben daarnet gezegd dat je rode vlekken kan krijgen door de irritatie veroorzaakt door een nachtcreme.

Je kan ook zonder een creme te maken krijgen met roodheid. Dat heeft meestal te maken met een huid die niet genoeg wordt gehydrateerd. Door dan cremes, lotions en eventueel serums te gebruiken die vitamine B3 bevatten. Zal de huid veel beter gehydrateerd worden.

In de cosmetische wereld gaat men de naam niacinamide gebruiken. Door producten te gebruiken die deze stof bevatten, in combinatie met veel onverzadigde vetzuren. Zul je de 2 belangrijkste bestanddelen van de buitenste huidlaag voeden. Wanneer deze huid versterkt wordt is ze beter in staat om irritatie en vocht binnen te houden.

Daarom is vitamine B3 uitstekend te gebruiken wanneer de huid droog en gevoelig is. Een ander voordeel van vitamine B3 is dat het pigment gaat blokkeren die naar de huidcellen vloeit. Dat zorgt ervoor dat minder donkere plekjes op de huid gaan verschijnen.

Lees ook :  Voeding met Vitamine E

Om de beste resultaten te krijgen dien je de vitamine B3 producten aan te brengen in de morgen en in de avond. Om irritatie te voorkomen met het vorige vitamine A product met retinol, kan je ze eventueel samen gebruiken. Mix ze samen in je hand en breng ze aan op de huid. Ze zullen elkaar niet gaan tegenwerken. Echter zullen ze elkaars neveneffecten gaan verminderen.

Deze combinatie zorgt voor uitstekende resultaten als het gaat om de veroudering van de huid tegen te gaan.

Dat is dan ook de reden waarom ze op 1 en 2 staan in de lijst met

welke vitamine voor een mooie huid te krijgen heb je nodig?

Vitamine C voor vlekjes

vitamine c citrusDe derde vitamine voor een mooie huid is vitamine C.

Vitamine C heeft talrijke functies. De belangrijkste functies zijn om het lichaam te beschermen tegen ziektes en om de vetverbranding te stimuleren.

Toch heeft vitamine C ook positieve effecten op de huid.

Vitamine C werkt door vrije radicalen die rimpelen, hangen en andere verouderingsveranderingen van de huid doen ontstaan tegen te houden.

Ook helpt vitamine C om de zachte en sterke huid te behouden en op die manier donkere plekjes geen kans te geven.

Vitamine C voor de huid wordt ook vaak gebruikt bij mensen die een beschadigde huid hebben opgelopen door de zon.

De resultaten zijn te vergelijken als met retinoïden (vitamine A). Door ze allebei samen te gebruiken profiteer je natuurlijk optimaal van de voordelen voor de huid.

Je dient vitamine C te gebruiken in de morgen. Zo ben je beschermd tegen schadelijke UV stralen die de huid kunnen aantasten.

Vitamine E voor hydratatie

amandelen vitamine eDe meeste zonnecremes bevatten een bepaalde hoeveelheid vitamine E.

Sommige anti-aging producten zullen ook een deel van deze vitamine bevatten.

Lees ook :  7 Meest Krachtige Ontstekingsremmende middelen

Wanneer vitamine E wordt gebruikt vooraleer je wordt blootgesteld aan de zon, zal de huid minder rood zien, minder gezwollen en minder droog zijn. Ook wanneer je in een ruimte zit waar gerookt wordt zal vitamine E ervoor zorgen dat deze molecules minder schade kunnen aanrichten aan je huid.

Vitamine E dien je aan te brengen voor je in contact komt met de zon en best ook daar net na.

Wanneer je tijdens een zonnige zomerdag een lange tijd in de zon vertoeft kan de helft van de vitamine E hoeveelheid in de huid vernietigd worden.

Dus bescherm jezelf daartegen en gebruik zonnebrandolie waar vitamine E en vitamine C in verwerkt is alvorens in de zon te gaan liggen.

Vitamine K voor donkere cirkels onder de ogen

oogcremeOogcremes die de stof retinol bevatten zullen ook bepaalde hoeveelheden vitamine K bevatten.

Deze vitamine zal je helpen om donkere cirkels onder de ogen te vermijden of toch zeker te verminderen.

Door het klonteren van het bloed te bewerkstelligen zal er minder bloed in de huid kunnen vloeien.

Dat is de grootste oorzaak van de donkere cirkels onder de ogen.

Bij dagelijks gebruik kan je optimaal resultaat verwachten na 4 maanden. Dat werd bevestigd in een onderzoek. Het is echter niet 100% zeker dat de resultaten van vitamine K komen, want de creme die men gebruikte voor het onderzoek bevatte ook retinol. Die laatste kan dus ook verantwoordelijk zijn voor het resultaat.

Dit was de lijst met welke vitamine voor een mooie huid heb je nodig?

Conclusie

Gelijk welke vitamine voor een mooie huid te krijgen je ook wenst te gebruiken. We kunnen echter opmaken dat we de problemen in 2 groepen kunnen indelen. Enerzijds zijn er de ouderdomsverschijnselen van de huid. Waarbij Vitamine A, B3 en K dus zouden bij helpen.

Anderzijds hebben we vitamine C en E die eigenlijk als hoofdtaak hebben, de huid beschermen tegen de gevaarlijke UV stralen van de zon. Afhankelijk van je situatie zal het voor iedereen verschillend zijn welke vitamine voor een mooie huid nu de beste resultaten geeft.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven