Slappe borsten of hangborsten? Hoe vermijden?

Slappe borsten of hangborsten vermijden

Je bent zeer benieuwd naar het resultaat om gewicht te verliezen en je nieuwe fysiek te gaan bekijken. Waar je echter niet zit op te wachten is de mogelijkheid om slappe borsten na afvallen te krijgen. Jojo diëten verergert het natuurlijk slapper worden van de borsten als resultaat van onder andere de zwaartekracht, zwangerschap, borstvoeding en versneld groeien in de adolescentie.

slappe borsten zwangerschap

Wanneer je echter een redelijk aantal gewicht gaat verliezen is het bijna onvermijdelijk om geen last van slappe borsten na afvallen te krijgen. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het krijgen van slappe borsten na afvallen te minimaliseren.

Zo kan je onder andere een plan samenstellen met een gematigd calorie-tekort. Waarbij je niet drastisch enorm veel gewicht gaat verliezen op een korte tijdspanne. Maar gematigd gewicht zal verliezen. Een goede richtlijn daarvoor zou zijn 2 kilo per maand.

Wanneer je dan bijvoorbeeld 20 kilo wilt kwijtraken zal je daar minimum 10 maanden over gaan doen. Dat klinkt misschien lang en moeilijker vol te houden. Het is echter een realistische aanpak om blijvende resultaten te krijgen.

achterkant vrouw

Wanneer je 10 maanden bezig bent met een dieet heb je al een zekere kennis over hoe je dient te eten om gewicht te verliezen. Deze kennis kan je dan blijven toepassen in het verdere verloop van je leven om dit streefgewicht te behouden of er toch tenminste geen 20 kilo meer boven te gaan.

Door gematigd af te vallen zal je er ook voor zorgen dat de vorming van slappe borsten na afvallen tot een minimum beperkt wordt.

Borsten tijdens een dieet

Borsten zijn hoofdzakelijk samengesteld uit vetweefsel. Met daarbij melkklieren en andere organen die het produceren en het geven van melk tijdens de borstvoeding gaan mogelijk maken.

Lees ook :  Grotere Borsten Krijgen Op Een Natuurlijke Manier

Het aantal vet dat zich bevindt in de borsten is afhankelijk van vrouw tot vrouw. Er zijn vrouwen die gewoonweg meer vet hebben in hun borsten. Die hebben dan grotere borsten. Terwijl andere vrouwen dan bijna geen vet hebben in de borsten en dus plattere borsten hebben.

Wanneer je gewicht toeneemt zullen de vetcellen in de borsten gaan uitzetten. Gewichtsverlies zorgt er dan op zijn beurt voor dat de vetcellen gaan krimpen.

Wanneer je een vrouw bent die een grote hoeveelheid vetweefsel in de borsten heeft zal die vermindering meer zichtbaar zijn. Wanneer je minder vet in de borsten hebt en dus plattere borsten hebt. Zullen de effecten van slappe borsten na afvallen minder erg zijn.

Er bestaat een manier om te gaan controleren hoe de borsten zijn samengesteld. Dat kan worden vastgesteld door het uitvoeren van een mammografie.

Snel afvallen leidt tot slappe borsten

borsten vrouw

De huid rond de borsten krijgt vorm door de proteïnes collageen en elastine. Extreem veel gewicht verliezen kan ervoor zorgen dat deze proteïnes zwaar onder stress komen te staan. Dat kan de elasticiteit van de huid rond de borsten in de war gaan sturen.

Wanneer je echter meerdere malen gewicht verliest, en dan terug gewicht aankomt en terug gewicht verliest wordt dit fenomeen alleen nog erger.

Door te zorgen dat je gematigd gaat afvallen hebben de proteïnes de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe samenstelling van het lichaam en zullen de borsten minder de neiging hebben om te gaan hangen.

Wanneer het gaat om veel gewichtsverlies zoals bijvoorbeeld 50 kilo of meer is het onvermijdelijk de slappe borsten na afvallen te hebben als resultaat. Zelfs als je gematigd bent afgevallen.

Daarvoor vraag je dan beter raad aan je dokter en kan een eventuele cosmetische ingreep de enige oplossing zijn voor het probleem. Echter zullen bij zulke drastische gewichtsverliezen niet alleen de borsten gaan hangen, er zal ook overtollig huid aan de buik blijven hangen en eventueel aan de billen.

Lees ook :  Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren

Ook kan je raad vragen bij het ziekenfonds waar je bent aangesloten. Sommige ingrepen worden terugbetaald door het ziekenfonds. Waarschijnlijk niet helemaal, maar toch voor een groot deel.

Afvallen zonder slappe borsten te krijgen

slappe borsten verbergenEen goede strategie hebben om te gaan afvallen die je zal helpen om op een gematigd tempo gewicht te gaan verliezen vereist geduld. Maar het beschermt je borsten en het is makkelijker om vol te houden. Het biedt ook voordelen voor de toekomst. Zo kan je makkelijker de nieuwe gezonde levensstijl blijven toepassen in de toekomst.

Je bent goed op de hoogte wat je er hebt voor gedaan om tot dat resultaat te komen dus kan je het makkelijker blijven toepassen de jaren na je dieet.

Probeer om maximum 1 kilo per week te gaan verliezen. Om echt op zeker te spelen en te vermijden om slappe borsten na afvallen te krijgen kan je een plan samenstellen om 0.5 kilo per week te gaan verliezen. In totaal zo’n 2 kilo per maand dus.

Zorg in je dieet voor vele magere eiwitten, volkoren producten, groenten. Gebruik die in bijna al je maaltijden. Deze keuzes helpen je te eten tussen de 1.400 en 1.600 calorieën per dag. Dit is een lage inname.

Toch geeft dat genoeg energie en voldoende voedingsstoffen om de dag door te komen en het metabolisme in gang te houden.

Wanneer je begint gewicht te verliezen op een hoger tempo, met minder calorieën zal je uiteindelijk het metabolisme gaan vertragen en dat kan dan ook weer stress op de borsten met zich meebrengen door het collageen en elastine van de borsten onder druk te zetten.

Wanneer je een actieve levensstijl hebt zal je waarschijnlijk meer calorieën nodig hebben. Dat kan je merken op de weegschaal. Wanneer je merkt dat je te snel gewicht aan het verliezen bent dien je dan over te schakelen op een dieet van 1.700 of 1.800 Kcal per dag.

Oefeningen kunnen er ook voor zorgen dat je meer calorieën zal verbranden. Dat draagt bij tot het algemeen gewichtsverlies. Joggen, snelwandelen, dansen en fietsen zijn allemaal sporten die een gematigde inspanning vragen en dien je toch beter minimum 2 uur per week te doen.

Lees ook :  Wat Zijn De Meest Populaire Parfums Voor Dames?

Je kan ook aan krachttraining gaan doen. Op die manier krijg je nog minder kans om te maken te krijgen met slappe borsten na afvallen omdat je een meer esthetisch lichaam zal verkrijgen.

Draag bij het sporten ook kleding die de borsten gaat ondersteunen. Je zal dan ook moeten investeren en nieuwe kleding om te gaan sporten omdat de maat van je kleding hoogstwaarschijnlijk zal gaan veranderen naarmate je gaat afvallen.

Omgaan met slappe borsten

vrouw in leder

Naarmate je ouder wordt is het echter normaal dat de borsten meer en meer gaan hangen.

Het ter wereld brengen van een kind bijvoorbeeld en borstvoeding veranderen ook nog eens de vorm van de borsten.

Wanneer een dieet dit effect heeft verslecht is er niet zoveel dat je kan doen om deze elasticiteit te gaan terugkrijgen.

Met oefeningen kan je de spieren onder het borstweefsel wel versterken. Maar het borstweefsel zelf zal je er niet terug mee elastisch maken.

Wanneer je er echt bezorgd om bent kan je overwegen om met een dokter te praten over een eventuele ingreep.

Welke producten kunnen we gebruiken tegen slappe borsten of hangborsten?

Naast het gebruik van bepaalde bh’s zijn er ook een aantal producten die kunnen gebruikt worden om slappe borsten tegen te gaan. Die zullen hoofdzakelijk zorgen dat het weefsel in de borsten wordt verstevigd.

Liberty Healthcare BreastGro Lifting Gel

Deze gel is speciaal ontworpen om de borsten steviger te maken. Ze zullen de borsten steviger maken en zullen ook de elasticiteit van de borsten verbeteren. Dat zal ervoor zorgen dat na enkele weken de borsten terug een stuk steviger maar ook meer elastisch worden.

Het kan een goed alternatief zijn om slappe borsten tegen te gaan. We moeten de creme twee keer per aanbrengen. Dit moet dan gebeuren op de borsten, maar ook tussen en boven de borsten. De lifting creme moet goed verdeeld worden en moet men licht inmasseren voor een maximaal effect.

We kunnen de liberty healthcare gel hier bestellen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven