Hoe Werkt Omega 3 Tegen Haaruitval?

Kan Omega 3 tegen haaruitval gebruikt worden?

haaruitval omega 3Omega 3 supplementen zijn na vitamines en mineralen de meest gebruikte supplementen bij volwassenen. Dit om de meest uiteenlopende redenen. Omega 3 om af te vallen, omega 3 voor het hart, omega 3 tegen haaruitval, omega 3 voor meer concentratie en ga zo maar door. De voordelen van omega 3 zijn enorm.

Ze bieden nu eenmaal gezondheidsvoordelen voor tal van aandoeningen. De voornaamste zijn dat ze een ontstekingsremmende werking hebben. En de meeste aandoeningen ontstaan nu eenmaal door beginnende ontstekingen. Om die reden kan omega 3 gebruikt worden voor tal van problemen met de gezondheid.

In combinatie met gezonde voeding en voldoende eiwitten kan omega 3 tegen haaruitval gebruikt worden. Zeker wanneer men te maken krijgt met droog of beschadigd haar. Wanneer de haren worden gekleurd, de krullen worden weggehaald of er net krullen worden in gebracht. Krijgen de haren het heel hard te verduren en kan haaruitval voorkomen. Ook wanneer haaruitval optreedt door de gevolgen van de verkeerde voedingskeuze kan Omega 3 een rol spelen.

Wanneer helpt omega 3 tegen haaruitval niet?

Wanneer de haaruitval ontstaat als gevolg van hormonale problemen dan zal omega 3 waarschijnlijk niet voldoende effect hebben om het haarverlies volledig tegen te gaan. Er zal echter wel verbetering te zien zijn maar vaak zal dit echter onvoldoende zijn.

De verschillende Omega 3 vetzuren

De drie meest belangrijke types Omega 3 vetzuren zijn de DHA vetzuren, ALA vetzuren en de EPA vetzuren. ALA vetzuren zijn niet meteen verantwoordelijk voor de voordelen van omega 3 voor de gezondheid. Althans dit is nog niet aangetoond. Echter converteren ze de ALA vetzuren in DHA en EPA vetzuren in het lichaam. En die zorgen dan wel voor het grootste voordeel ten opzichte van de gezondheid in het menselijk lichaam.

Lees ook :  Voeding voor de nieren om ze terug in optimale gezondheid te brengen

Je kan deze vetzuren halen uit vette vis, uit noten, oliën en zaden. Je kan ook een supplement nemen met visolie.

Omega 3 tegen haaruitval

Ongeveer 1 op de 6 mannen en 1 op de 10 vrouwen krijgen te maken met haaruitval. Het uitvallen van de haren is een normaal gebeuren na verloop van tijd. Je verliest dagelijks enkele honderden haren, die worden dan weer vervangen door nieuwe haren.

oesters omega 3Maar wanneer je te maken krijgt met extreme haaruitval, die niet vervangen worden door nieuwe haren. Dan krijg je te maken met het dunner worden van de haren en uiteindelijk kaalheid. Ongeveer 40% van de mannen hebben zichtbare haaruitval aan hun 35. En 65% van de mannen hebben zichtbare haaruitval wanneer ze 60 geworden zijn.

Hoewel de meeste gevallen van haaruitval te maken hebben met genetische aanleg of stress. Kan je ook te maken krijgen met haaruitval door een ongezond dieet te volgen. Dit is vaak niet terug te draaien.

Te weinig omega 3 vetzuren in het dieet is een veel voorkomende oorzaak van haaruitval die te wijten is aan een verkeerde voedingskeuze. De behandeling daartegen wordt dan meestal 1 tot 2 capsules of 1 soeplepel visolie per dag om het haar terug te laten groeien.

Ook zal omega 3 tegen haaruitval helpen door ontstekingen in de haarzakjes of de hoofdhuid tegen te gaan. Omega 3 zal een droge hoofdhuid ook terug gaan voeden, waardoor de hoofdhuid terug gezonder gaat worden.

Lees ook :  Afvallen met omega 3 Visolie

Hoeveel Omega 3 tegen haaruitval gebruiken?

Indien je omega 3 tegen haaruitval wilt gebruiken wordt aangeraden om 2.500 mg omega 3 per dag te gebruiken. Die hoeveelheid kan je ook halen door veel vette vis te eten. 100 gram zalm bevat 1.8 gram EPA en DHA. 30 gram walnoten bevat ongeveer 1 gram ALA. Toch zijn de rechtstreekse EPA en DHA vetzuren beter dan de ALA vetzuren.

Hoewel ALA vetzuren door het lichaam kunnen worden omgezet in DHA en EPA Omega 3 vetzuren. Wordt nooit de volledige hoeveelheid omgezet. Slechts een klein percentage wordt omgezet naar DHA en EPA. Dit is misschien niet voldoende om de haren genoeg te voeden. Om die reden haal je de Omega 3 tegen haaruitval beter uit EPA en DHA vetzuren.

Hoge dosissen Omega 3 kunnen echter voor problemen zorgen. Hoge dosissen zijn dosissen boven de 3 tot 4 gram per dag. Die kunnen zorgen voor hevige bloedingen. Omdat Omega 3 het bloed dunner maakt. Ook wanneer je reeds medicatie neemt om het bloed dunner te maken dien je op te letten met Omega 3 en zeker niet boven de aanbevolen dosis gaan. Praat erover met je arts indien je deze medicatie wilt combineren met Omega 3 vetzuren.

Een andere mogelijkheid is om Omega 3 rechtstreeks op de haren aan te brengen.

Lees ook :  Meest Verkochte Parfum Voor Vrouwen 2020

Alternatieve methodes tegen haaruitval

lijnzaadolie haaruitvalWanneer je huismiddeltjes zoals kruiden tegen haaruitval gaat gebruiken. Wordt altijd voorgesteld om de kruiden te mengen met olie. Dat kan olijfolie zijn of lijnzaadolie of een andere olie. De reden daarvoor is omdat de opname van de stoffen wordt verbeterd door de olie toe te voegen op de hoofdhuid. De olie is altijd rijk aan omega 3 en zorgt ervoor dat ontstekingen in de hoofdhuid worden hersteld. Ook eventuele blokkades voor nieuwe haarzakjes worden verholpen door het gebruik van olie op de hoofdhuid. Heel veel shampoo’s en conditioners bevatten verschillende oliën om de haren op die manier te voeden. Echter is de verhouding vaak niet sterk genoeg om effectief te zijn, wanneer je te maken krijgt met haaruitval.

Omega 3 tegen haaruitval kan je dus op 3 manieren stimuleren.

Andere voordelen van Omega 3

Naast gezondere en sterkere haren zullen de nagels ook zichtbaar gezonder worden. De huid heeft ook een sterke invloed op de Omega 3 in je lichaam. Indien te weinig Omega 3 in het lichaam aanwezig is zal de huid ruwer worden en makkelijker gaan ontsteken.

De mentale voordelen van Omega 3 zijn ook niet te negeren. Omega 3 zal ervoor zorgen dat genoeg serotonine geproduceerd wordt in de hersenen. Serotonine is verantwoordelijk voor de stof die je een goed gevoel geeft. Zo heb je een betere barrage tegen stress.

Op die manier kan Omega 3 tegen haaruitval ook ingezet worden indien de haaruitval louter en alleen te maken heeft met stress gerelateerde problemen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven