Dubbele kin wegwerken met oefeningen

dubbele kinDubbele kin wegwerken en het andere overtollige vet rond het gezicht kwijtraken is voor veel mensen een probleem. De oorzaken kunnen heel uiteenlopend zijn. Dat kan gaan van algemeen overgewicht tot overtollig opslaan van water rond het gezicht die dan een dubbele kin en opgeblazen kaken veroorzaakt.

Ook door het ouder worden kan men last krijgen van een dubbele kin. Mensen kunnen dan beginnen denken aan een cosmetische chirurgisch ingreep. Toch zijn er een aantal dingen die men kan doen, om het overtollige vet rond het gezicht kwijt te raken die de dubbele kin wegwerken. De verschillende manieren variëren naargelang de oorzaak van de dubbele kin.

Meer water drinken

In de meeste gevallen gaat het niet om overgewicht maar krijgt men een dubbele kin door een te hoge vochtopslag rond het gezicht. Dit kan worden verholpen door veel water te drinken.

Mensen die te weinig water drinken zullen een voller gezicht krijgen. Dit komt omdat het lichaam elke vorm van water zoveel mogelijk zal vasthouden, uit angst dat er geen verse aanvoer meer zal zijn.

Een simpele test om na te gaan of je al dan niet genoeg water drinkt is door te kijken naar je urine.

Is de kleur van je urine kleurloos, doorzichtig. Dan heb je geen problemen met een te kort aan water. Is je urine echter geel, of in het ergste geval, bruin. Dan heb je een hoog tekort aan water. Dit is niet alleen een groot probleem voor het gezicht. De nieren, de lever en vele andere organen hebben water nodig om een makkelijke uitscheiding van schadelijke stoffen te kunnen blijven garanderen.

water drinkenNa de test kan je dan beginnen controleren hoeveel water je effectief drinkt per dag. Reken daar het water dat in je voeding zit dus niet bij. En je rekent er het best ook geen koffie, thee of energiedrankjes bij. Deze dranken bevatten een enorme dosis cafeïne en werken dus nog eens extra vochtafdrijvend.

Lees ook :  Wat Zijn De Voordelen Van Een Menstruatiecup Tov Een Tampon?

Als je op een totaal komt van 1 liter, dan dien je dat zeker de volgende dagen van je leven te gaan verdubbelen. Een gezonde dagelijkse hoeveelheid water is 1.5 tot 2 liter per dag.

Als je echter al 1.5 tot 2 liter per dag drinkt. Dan dien je 3 liter per dag te drinken.

3 Liter water drinken per dag is enorm veel, maar mensen zijn verschillend. Sommige mensen zweten meer dan anderen, of gebruiken meer zout in hun voeding. Hebben een actieve levensstijl. Dit allemaal draagt bij tot een hoger waterverbruik.

Eigenlijk moet men zichzelf verzekeren nooit een droge keel te hebben. Want dan heb je al een tekort aan water.

Door het drinken van meer water zal je natuurlijk meer moeten gaan plassen en zal de kleur terug kleurloos worden.

Ook zal het lichaam veel minder vocht gaan vasthouden. Dit zal op die manier de dubbele kin wegwerken wanneer het gaat om een watertekort.

Je levensstijl bekijken en aanpassen

fruit etenJe voeding eens gaan bekijken kan heel wat betekenen als je wilt de dubbele kin wegwerken. Ik vermeldde het al in één van de vorige alinea’s. Wanneer men veel zout gaat gebruiken in de voeding, zal het lichaam ook meer vocht gaan vasthouden.

Wanneer je teveel klaargemaakte maaltijden eet zal net hetzelfde gebeuren. Deze maaltijden bevatten enorm veel zout. Het lichaam zal zoveel mogelijk vocht vasthouden om potentieel gevaarlijke dosissen zout uit het lichaam weg te werken. Dat zorgt voor het opgeblazen gezicht en een opgeblazen buik in sommige gevallen. De dubbele kin wegwerken zal een aanpassing van het dieet vragen zoals :

  • meer fruit en groenten eten.
  • Minder zout gebruiken in de voeding.
  • Zelf je maaltijden klaarmaken.
  • Geen klaargemaakte maaltijden kopen
Lees ook :  Grotere Borsten Krijgen Op Een Natuurlijke Manier

Overgewicht

Wanneer de dubbele kin het gevolg is van overgewicht zal je niet alleen de dubbele kin wegwerken met oefeningen. Je zal moeten gezonder gaan eten, minder calorieën innemen dan de calorieën die je verbruikt. Om op die manier een calorietekort te hebben, die het zal mogelijk maken om dat overtollige gewicht te gaan verliezen.

Het eten van gezonde voeding in combinatie met meer beweging zal je daarin helpen.

Het is niet zeker dat het overtollig vet in het gezicht dan meteen zal verdwijnen. Ook dan is het handig om te gaan proberen die dubbele kin wegwerken met oefeningen.

Dubbele kin wegwerken met oefeningen

dubbele kin wegwerkenDaarvoor zijn drie verschillende oefeningen die op hun beurt de dubbele kin wegwerken. De eerste oefening is voor de nek. Een andere oefening is voor de kaken. Nog een derde oefening is voor de kin. Door deze drie oefeningen elke dag uit te voeren zal je de dubbele kin wegwerken.

De spieren in deze drie lichaamsdelen worden strakker. Wat ervoor zal zorgen dat de huid zal samentrekken. Dat zal je heel goed voelen wanneer je de oefeningen uitvoert.

Na enige tijd zullen de spieren steeds strakker blijven.

Nek

Wanneer je aan beide zijden van de luchtpijp een stukje huid vastneemt en je doet de mond open en toe zal je deze spier vinden.

Als je dan het hoofd naar achter buigt en je de mond traag open en toe beweegt terwijl je een lachende grimas op de mond hebt.

Lees ook :  Afvallen Zonder Dieet? Kan Dat Dan Wel?

Dan zal je voelen dat het stukje huid onder spanning komt te staan.

Deze oefening dien je dan 20 keer te herhalen aan de beide kanten.

Op die manier wordt de spier in de nek strakker en zal op zijn beurt helpen de dubbele kin wegwerken met oefeningen.

Kaken

Door de kaken dunner te maken kan je een heel ander gezicht krijgen.

Het gezicht wordt smaller en minder rond. Je krijgt meteen een heel andere uitstraling.

Ook wanneer je lacht, de glimlach wordt veel mooier en natuurlijker. Je voelt geen angst meer om te gaan lachen. En men voelt zich algemeen een stuk beter.

Deze oefening kan je uitvoeren door onderaan de kaak, een stukje huid vast te nemen en dan met de spieren van de kaken, het stukje huid terug proberen te trekken. Ook dit dien je aan beide zijden 20 keer te doen.

Een simpele truc is om je in te beelden dat je een stuk fruit aan het kauwen bent met je kiezen.

Kin

Dubbele kin wegwerken met oefeningen voor de kin doe je misschien beter wanneer je even alleen bent. Want het is een raar gezicht. Voor de uitvoering dien je te kijken naar het plafond met je hoofd naar achter gebogen.

En je doet een kauwbeweging met je mond. Je kan op die manier de huid in de kin volledig tegen je luchtpijp trekken.

Wat ervoor zal zorgen dat je kan de dubbele kin wegwerken.

Deze oefening herhaal je dan ook nog eens 20 keer.

Wanneer je deze oefeningen elke dag gaat uitvoeren zal je na 2 weken zeker een groot verschil merken. In combinatie met een hogere hoeveelheid water drinken per dag en minder zout gebruiken in de voeding. Meer fruit te gaan eten en eventueel een paar kilogram afvallen zal je de dubbele kin wegwerken.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven