Waar Vinden We Resveratrol In Voeding?

Voedingsmiddelen met resveratrol

bessenResveratrol heeft een gunstig effect op onze gezondheid. De stof heeft een ontstekingsremmende werking en zal in het lichaam werken als een anti-oxidant.

Verder werden nog een aantal beschermende effecten vastgesteld voor het hart. We zien onder meer een daling van de bloeddruk bij mensen die resveratrol gebruiken.

Een daling van het cholesterolgehalte werd ook vastgesteld alsook een daling van de triglyceriden of bloedvetten.

Bij mensen met diabetes of met een hoger risico op diabetes kunnen ook voordelen gedaan worden. Dit komt doordat de stof vooral de insulinegevoeligheid zal verbeteren en de bloedsuiker onder controle zal blijven houden.

Op vlak van seksualiteit en hormonen zijn er ook gunstige effecten te vinden. Zo zal resveratrol eerst en vooral de aanmaak van stikstof stimuleren. Deze verhoogde aanmaak van resveratrol zorgt voor een verwijdend effect op de bloedvaten. Die zullen ervoor zorgen dat het bloed sneller naar de geslachtsorganen kan stromen en bij mannen dus een gunstig effect hebben op de erectie.

De stof heeft ook een remmend effect op de aromatase. Dit is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. We zien dit vooral bij mensen die lijden aan chronische ziektes zoals diabetes. Maar ook mensen met overgewicht en stress hebben een verhoogde aromatase.

Resveratrol blokkeert deze aromatase voor een groot deel wat ervoor gaat zorgen dat we oestrogeen dominantie kunnen tegengaan.

Lees ook :  De Meest Krachtige Potentieverhogende Middelen!

Dit heeft een gunstig effect op het libido bij zowel mannen als bij vrouwen.

Resveratrol supplementen worden daarom ook vaak gebruikt bij mensen met overgewicht. Of ook bij mensen die bodybuilding doen en op een natuurlijke manier de omzetting van testostern naar oestrogeen willen tegenwerken.

Resveratrol in voeding

Donkere druiven

We vinden resveratrol vooral terug in donkere druiven. Zij bevatten de hoogste hoeveelheid. We moeten er ook rekening mee houden dat de hoogste concentratie zich bevindt in de rand van de vrucht. In de huid ervan. Het is dus belangrijk dat we de vrucht op zich helemaal eten om ten volle de hoeveelheid te kunnen opnemen.

Donkere druiven zijn dan ook het hoofdingrediënt van rode wijn. Dat is dan ook de reden dat het drinken van rode wijn gunstige effecten kan hebben op onze gezondheid.

Pindas

pinda

Pindanoten zijn ook goed voor een gezonde dosis resveratrol. Al is de resveratrol in voeding zeker niet te vergelijken met hoeveelheden die we via supplementen kunnen innemen.

We kunnen stellen dat pindanoten goed zijn voor zo’n 0.18 mg per 100 gram. Weten dat we meestal geen 100 gram pindanoten in één keer zullen eten, is dat wel niet meteen een goed alternatief om de hoeveelheid op te hogen in het lichaam.

Bessen

bessen resveratrol voeding

Donker kleurige bessen kunnen ons ook een bepaalde hoeveelheid leveren. De rode, gele en oranje bessen bevatten een lagere dosis.

Lees ook :  Wat is de werking en voordelen van Resveratrol?

Bessen zijn echter enorm rijk aan flavonoïden. Dat zijn zeer krachtige antioxidanten die de gezondheid verbeteren.

Ze zijn daarnaast ook een belangrijke bron van vitamine C. Ze bevatten vezels en ook de nodige hoeveelheid vitamine K.

Blauwe bessen zijn het meest voordelig voor onze gezondheid. Ze zijn niet alleen enorm lekker maar kunnen ook pakweg overal in gebruikt worden. We kunnen ze vers eten. Kunnen ze toevoegen aan een smoothie. Mengen in een yoghurt. We kunnen ze zelfs toevoegen aan een salade.

Echte chocolade

bessen resveratrol voeding

 

Donkere chocolade ofwel de enige echte chocolade kan ons helpen om de hoeveelheid resveratrol in het lichaam te verhogen. We vinden hier dus vooral de aspecten van cacao terug. Deze krachtige anti-oxidanten zullen niet alleen goed zijn om het resveratrolgehalte op te hogen maar zullen het immuunsysteem ook sterker maken.

Pistache

Pistachenoten behoren ook tot de voeding met resveratrol. Het zijn samen met pindanoten de enige noten die behoren tot de voeding met resveratrol. Pistachenoten bevatten echter nog meer resveratrol dan de pinda’s. We vinden gemiddeld tussen de 0.11 en 0.2 mg terug in 100 gram pistachenoten.

Cacaopoeder

Cacaopoeder behoort zeker en vast ook tot de voeding met resveratrol. We vinden per 100 gram zo’n 0.19 mg terug en dat is ongeveer de helft als een fles wijn.

Daarnaast bevat cacaopoeder nog heel wat andere voedingsstoffen. Zo krijgen we 27 gram eiwitten. 33 Gram vezels en 14 mg ijzer. Ook krijgen we een relatief hoge hoeveelheid van 700 mg magnesium. Dat is iets meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Lees ook :  Voeding voor de nieren om ze terug in optimale gezondheid te brengen

Aardbeien

Niks is beter dan tijdens de zomer een lekkere portie aardbeien eten. Wat we misschien nog niet wisten is dat aardbeien behoren tot de voeding met resveratrol. 100 Gram aardbeien is goed voor 0.35 mg resveratrol. Dat is meer dan donkere en witte druiven. Maar niet meer dan rode druiven. Daarnaast bevatten aardbeien ook nog een hoge hoeveelheid vitamine C. En zijn ze rijk aan antioxidanten die ons zullen beschermen tegen vrije radicalen in het lichaam.

Resveratrol supplementen

Resveratrol supplementen zullen natuurlijk tot 500 keer hogere hoeveelheden leveren. Via resveratrol in voeding kunnen we deze hoeveelheden jammer genoeg nooit niet halen.

En de meeste effecten voor onze gezondheid zijn behaald door hogere hoeveelheden te gebruiken. We zullen het dus niet moeten hebben van de kleine hoeveelheden die we terugvinden in resveratrol voeding.

Via wetenschappelijke onderzoeken zijn hoeveelheden van 2.000 mg niet ongewoon. Er zijn dan ook geen echte bijwerkingen te vermelden. Al moeten we er natuurlijk wel rekening mee houden dat de interactie met bloedverdunnende medicijnen er kan voor zorgen dat het risico op bloedingen hoger wordt.

Toch moeten we zeggen dat de voeding met resveratrol vooral bestaat uit zeer gezonde voedingsmiddelen. Ze zijn dus van groot belang om toe te voegen aan ons dieet.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven