Natuurlijke Laxeermiddelen Voor Onmiddellijk Effect?

Er bestaat tal van medicatie tegen de problemen van constipatie. Toch kunnen we heel veel dingen doen en bestaan er een aantal natuurlijke laxeermiddelen die men kan gaan gebruiken om de stoelgang te verbeteren. In dit artikel gaan we een aantal natuurlijke laxeermiddelen bespreken en gaan we verder toelichten wat we kunnen doen om problemen als constipatie in de toekomst te kunnen vermijden en geen nood meer hebben aan deze natuurlijke laxeermiddelen.

Natuurlijke laxeermiddelen

Hier vinden we een lijst met natuurlijke laxeermiddelen die ons gaan helpen om problemen als constipatie te gaan behandelen op een natuurlijke manier.

Fenegriek

fenegriek laxeermiddel

Fenegriek kan gebruikt worden in verschillende vormen.

Het behoort tot de natuurlijke laxeermiddelen en kunnen we gebruiken om te koken.

We kunnen ze gebruiken om er thee van te drinken of we kunnen een supplement zo nemen met fenegriek.

Fenegriek behoort tot de natuurlijke laxeermiddelen en bevat heel wat vezels die constipatie op de lange termijn gaan helpen voorkomen.

We moeten er wel rekening mee houden dat fenegriek niet mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Al heeft dit kruid wel een enorme reeks voordelen voor vrouwen die borstvoeding geven. Zo zal het de aanmaak van moedermelk stimuleren. Dit komt doordat fenegriek de melkklieren gaat helpen activeren.

Ditzelfde principe kan worden toegepast bij vrouwen die willen grotere borsten krijgen op een natuurlijke manier. Doordat het kruid de melkklieren gaat stimuleren zullen de borsten aanzienlijk groter worden.

Er zijn niet meteen bijwerkingen te melden. Al kunnen bij deze vrouwen wel pijnlijke tepels optreden als bijwerking. Ook kan er diarree ontstaan wanneer hoge hoeveelheden gebruikt worden. Fenegriek supplement mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Lees ook :  5 Beste Voordelen Van Een Eiwitdieet

Paardenbloem

paardenbloem laxerende werking

De paardenbloem is het kruid die we overal tegen in de zomer. We willen het zo vlug mogelijk verwijderen uit onze tuin omdat het kruid ervoor zorgt dat het gras vernietigd wordt.

Toch behoort de paardenbloem tot de natuurlijke laxeermiddelen. De paardenbloem behoort ook tot de vochtafdrijvende kruiden. Het is een zeer geneeskrachtig kruid. Al vermoedt men dat meestal niet. Zeker wanneer het in honderden aantallen begint voor te komen in onze tuin.

Door zijn vochtafdrijvende werking is ze heel goed in te zetten tegen allerhande problemen met de urinewegen. Ze helpen om nierstenen te vernietigen en kunnen helpen om overtollig zout uit ons lichaam te onttrekken.

Ze is miljoenen jaren oud en wordt sinds jaar en dag gebruikt om zijn vele geneeskrachtige werkingen.

De bladeren en de wortels van de paardenbloem zijn sterk vochtafdrijvend en doen ook dienst als natuurlijke laxeermiddelen. Slechts enkele uren nadat een extract van de paardenbloem wordt genomen kan het laxerend effect reeds gaan optreden.

Het is daarom af te raden om meer dan 1 capsule te nemen. Je neemt beter 1 tablet en wacht enkele uren het resultaat af. Daarna kan je nog een andere nemen, maar dat zal meestal niet nodig zijn. Paardenbloem capsules kan je online bestellen.

Senna

natuurlijk laxeermiddel senna

Minder bekend maar behoort ook tot de natuurlijke laxeermiddelen.

De plant senna heeft heel wat voordelen te bieden voor het lichaam.

Vooral dus om constipatie te helpen voorkomen. De laxerende werking is ook heel sterk en dient daarom ook met zorg genomen worden. Het is niet nodig om hoge dosissen te nemen. Het laxerend effect treedt haast onmiddellijk op.

Lees ook :  Hoe kunnen we onkruid in gazon effectief gaan bestrijden?

Omwille van zijn sterke laxerende werking wordt het afgeraden voor zwangere vrouwen. Diarree kan heel snel optreden bij het gebruik van een senna. Het kan online verkregen worden in de vorm van een supplement.

Vezels

vezels eten tegen constipatie

Vezels zullen niet meteen dienstdoen als een natuurlijke laxeermiddelen. Maar zullen op termijn wel constipatie helpen voorkomen. Doordat constipatie vaak een gevolg is van een minder optimale werking van het spijsverteringsstelsel, zal het eten van extra vezelrijke voeding ervoor helpen zorgen dat de voeding beter kan worden verteert.

Wanneer we dit combineren met voldoende inname van water zullen de voedingsstoffen heel makkelijk kunnen worden getransporteerd in ons spijsverteringsstelsel en zal constipatie geen kans meer maken.

Probeer zeker om elke dag 30 gram vezels te eten wanneer je een trage stoelgang hebt. Ze zullen ook helpen om spijsverteringsziekten te helpen voorkomen en genezen en zullen ervoor zorgen dat overgewicht niet kan ontstaan.

Constipatie niet aanwakkeren

Naast de natuurlijke laxeermiddelen zijn er ook een aantal dingen die we kunnen doen, bewust of onbewust. Die ervoor gaan zorgen dat we te maken krijgen met constipatie.

De ontlasting inhouden

Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat we ergens zijn en we moeten naar het toilet. Maar willen dat uitstellen tot we thuis zijn. En dan komen we tot de vaststelling wanneer we thuiskomen, dat we niet meer naar het toilet moeten.

Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat constipatie optreedt. Zeker wanneer je reeds last hebt gehad van een trage stoelgang mag je zeker de stoelgang niet inhouden. Wanneer je voelt dat je naar het toilet moet, dien je meteen te gaan om verdere problemen te vermijden

Water

water drinken

Te weinig water drinken zal ervoor zorgen dat de voeding niet genoeg kan getransporteerd worden in ons spijsverteringsstelsel. Het is dus van groot belang, niet alleen om de nieren te reinigen maar ook om de optimale werking van de darmen te verzekeren, dat we voldoende water gaan drinken.

Lees ook :  Voordelen Van Acerola Voor Onze Gezondheid

Vezels kunnen we gaan vergelijken met het sponsje die we gebruiken wanneer we de vaat doen. Maar zonder water zal het vuil niet kunnen worden afgespoeld van onze borden en bestekken. Net als bij de vaat hebben onze darmen ook de spons en het water nodig om gereinigd te worden. Zorg dus voor voldoende water inname.

Cafeïne

In hoge hoeveelheden wordt cafeïne altijd afgeraden, maar het drinken van 1 kopje thee of kopje koffie kan ons wel helpen om de stoelgang te verbeteren. Zo zal de cafeïne in onze koffie of thee het metabolisme tijdelijk een boost geven, waardoor de stoelgang wordt bevorderd.

Beweging

Bewegen is van groot belang om de spijsvertering te stimuleren. Met slechts een halfuurtje per dag te gaan bewegen kunnen we de spijsvertering met de helft gaan verbeteren.

Dat hoeft ook niet meteen sport te zijn. We kunnen gerust elke dag een wandeling maken. Of er gewoon voor zorgen dat we wat actiever worden gedurende de dag.

Conclusie

Om constipatie op te lossen hebben we natuurlijke laxeermiddelen nodig. Die zullen meteen resultaat geven en zullen de stoelgang dezelfde dag nog laten plaatsvinden. Daarna kunnen we beginnen met extra vezels te eten. Meer water te drinken, af en toe een kopje thee of koffie te gaan drinken. En meer gaan bewegen. Op die manier gaan we op termijn het probleem van constipatie volledig doen verdwijnen en kunnen we genieten van een gezonde vlot werkende spijsvertering en hebben we geen nood meer aan natuurlijke laxeermiddelen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven