Werking van Tribulus Terrestris. Testosteron verhogen?

Werking van Tribulus Terrestris

tribulus terrestrisVooraleer de bloem van de tribulus terrestris gaat hard worden kan tribulus terrestris helpen om het testosteron te verhogen tijdens training. Althans dat is wat er wordt beweerd. Maar wat weten we nog over de werking van tribulus terrestris?

De latijnse naam tribulus terrestris klinkt als een Romeinse Keizer. Sommige mensen denken dat tribulus terrestris samenhoort met bodybuilding supplementen. Anderen zeggen dat het niet werkt. Laat ons Tribulus Terrestris een nader bekijken en alle onderzoeken die reeds zijn uitgevoerd naar de effecten van tribulus terrestris eens gaan bekijken en vergelijken.

Tribulus Terrestris helpt de grond bedekken op vele plaatsen ter wereld. Je kent waarschijnlijk ook nog andere benamingen voor tribulus zoals puncturevine, geitenkop, kattenkop, duivels kruid. Het bloeiende fruit van dit kleine kruid drogen uit op het einde van de lente en worden hard om spijkerzaden te vormen. Fietsers kunnen hun lekke banden te danken hebben aan het rijden op een geharde tribulus terrestris bloem.

Werking van Tribulus Terrestris zijn actieve ingrediënten

Zoals met alle kruiden bevat ook tribulus terrestris vele actieve ingrediënten. Hoewel zijn saponinen, in het bijzonder de steroïde saponine protodioscine, wordt verondersteld het meest potente en meest actieve ingrediënt te zijn van de tribulus terrestris plant.

Tribulus terrestris wordt gebruikt als een testosteron booster op natuurlijke basis. Het wordt ook toegevoegd aan vele supplementen die de spiergroei moeten versnellen en verbeteren. Net als Tongkat Ali is het een zeer vaak gebruikt supplement.

Om maar een voorbeeld te geven :

werking tribulus terrestrisOnderzoekers uit Litouwen hebben een studie uitgevoerd onder atleten. Ze gaven de atleten 625 mg van een 40% saponine bevattende tribulus, en gaven dat 3 keer per dag gedurende 20 dagen. De onderzoekers stelden vast dat het testosteron heel snel ging stijgen gedurende de eerste 10 dagen. Echter was er daarna geen verdere stijging meer te merken.

Als Tribulus meer testosteron kan helpen aanmaken. Dan zou dat komen door het verhogen van het luteïniserend hormoon (LH) of follikel stimulerend hormoon (FSH). Een andere verklaring voor de verhoging van het testosteron kan zijn dat het komt doordat tribulus de bloedsuiker drastisch doet verminderen.

Lees ook :  Testosteron verhogen op natuurlijke wijze in 5 Krachtige stappen

Tribulus is een kruid, maar het varieert van soort tot soort. Net zoals met wijn het geval is, ze komen allebei van hetzelfde fruit, de druif. Maar kunnen verschillend zijn in smaak en kleur, afhankelijk van waar ze zijn gekweekt. Dat is net hetzelfde bij Tribulus Terrestris.

In dat geval, de hoeveelheid protodioscine, die eigenlijk vertelt hoe sterk de tribulus is. Hangt af van waar in de wereld die werd geoogst. Alsook welk deel van de plant dat er werd gebruikt. De hoogste concentraties protodioscine lijken te komen van Turkije, Macedonië en Bulgarije. Tribulus Terrestris uit India, China en Vietnam hadden tijdens de testen een verminderde hoeveelheid protodioscine.

Hoe krijg je de beste Tribulus Terrestris

Als tribulus op een natuurlijke manier het testosteron gaat verhogen. Dan is de dosis doorslaggevend. Met andere woorden. De hoeveelheid actieve protodioscine lijkt enkel effect te hebben binnen een bepaalde marge. Te weinig of teveel van deze stof, en de tribulus kan niet werken. De perfecte hoeveelheid is tussen de 4.6 mg en de 10 mg protodioscine per kilogram lichaamsgewicht.

Kijk voor een tribulus terrestris extract die niet meer dan 6% protodioscine bevat en tussen de 40% en 45% totale saponinen. Nogmaals, de beste supplementen komen van planten uit Turkije, Macedonië en Bulgarije.

Lees ook :  De Meest Krachtige Potentieverhogende Middelen!

Als tribulus terrestris het testosteron verhoogt, dan is dat hoogstwaarschijnlijk te wijten aan het feit dat tribulus de bloedsuiker gaat doen dalen. Als reactie daarop verhoogt het testosteron. Het is daarom beter om tribulus te nemen op een lege maag met water en zonder andere calorieën eraan toe te voegen.

Hoeveel mg Tribulus terrestris dien je te nemen?

tribulus terrestris voordelenOp dagen dat je aan krachttraining of andere training doet, kan je meteen een dosis nemen na het opstaan en een dosis nemen wanneer je klaar bent met sporten. Op dagen dat je geen sport doet dien je de tweede dosis te nemen in het midden van je dag. Stel dat je bent opgestaan om 8 uur en je gaat slapen om middernacht, dan neem je dus de tweede dosis om 16u. Je kan tribulus terrestris ook gaan gebruiken tijdens de maaltijd. Toch hebben onderzoeken reeds uitgewezen dat de werking op een lege maag sterker is.

Tribulus wordt meestal gevonden samen met andere kruiden die het testosteron verhogen. Dat zijn vooral anti-oestrogenen, kruiden die het cortisol verlagen. Eigenlijk heb je zoveel niet nodig en ik betwijfel of het echt meer dan 1% gaat uithalen om nog eens al die extra supplementen te gebruiken.

Voor mij zijn de belangrijkste voor het testosteron :

Van die 5 zijn dan ook de eerste 2 van het grootste belang. Een tekort aan zink of een tekort aan vitamine D is onmiddellijk een lager testosteron. Geen twijfel mogelijk. Wanneer je ouder wordt kan je er natuurlijk nog een DHEA supplement bijnemen. Er zijn talloze supplementen voorhanden. Ik geloof dat je met Zink en vitamine D het testosteron op 175% van de maximum normale referentiewaarde kan brengen. En met al de rest (uitgenomen anabole steroïden) kan je het misschien rekken tot 200%.

Lees ook :  Testosteron Verhogen Met Vitamine D?

Alternatieve werking van tribulus terrestris

Sommige onderzoekers suggereren dat de werking van tribulus terrestris net als een adoptogeen kruid zou zijn. Deze adaptogenen werken enkel om het lichaam terug in zijn balans te brengen. Dus zou het om die reden niet slecht zijn om enkele weken tribulus te gebruiken, en dan weer enkele weken niet. En dan weer wel. Je kan dan bijvoorbeeld het supplement gebruiken wanneer je zwaar traint. En het supplement niet gebruiken wanneer je het een periode kalmer aan doet.

Zoals met elk middel die de bloedsuiker gaat aanpakken kan je te maken krijgen met een licht gevoel in het hoofd. Zeker wanneer je gevoelig bent voor veranderingen van de glucose in je bloed. Wanneer je met tribulus terrestris het testosteron gaat verhogen. Krijg je ook te maken met nog een andere werking van tribulus terrestris, namelijk dat je meer geconcentreerd en meer alert zal zijn. En dat je mentaal scherper gaat staan.

Om met zekerheid te zeggen dat de werking van tribulus terrestris inhoudt dat het testosteron gaat verhogen is het echter nog te vroeg. Toch zijn de resultaten veelbelovend. Dat wil zeggen dat de meeste studies positief zijn over de werking van tribulus terrestris op het testosteron.

Zekerheid over de werking van tribulus terrestris

bloedsuiker verlagenWe kunnen dus niet met zekerheid zeggen of tribulus terrestris het testosteron gaat verhogen. Wat we echter wel met zekerheid (studies) kunnen zeggen is dat de werking van tribulus terrestris :

  • De bloedsuiker doet dalen
  • De bloedvaten wijder maakt
  • Het libido verhoogt
  • De erectie makkelijker mogelijk maakt
  • De bloeddruk doet dalen
  • De erectie langer doet aanhouden
  • De concentratie doet toenemen
  • Mentale scherpte verbetert

Wanneer je reeds een supplement tribulus terrestris gebruikt hebt en een andere werking van tribulus terrestris kunt aantonen, plaats het dan gerust hieronder als commentaar.

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven