Valeriaan om te slapen met een ontspannend gevoel!
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: december 24, 2015 om 10:14 pm
Laatste update: september 26, 2019

Valeriaan om te slapen

valeriaan slaapproblemenZo kwamen ze tot de ontdekking dat het niet altijd nodig is om voorgeschreven medicijnen te gaan gebruiken om slapeloosheid te behandelen. Wanneer geen ernstige psychische problemen aan de basis liggen van het probleem om de slaap te vatten, kan valeriaan om te slapen zeker hulp bieden.

Deze ontdekkingen zijn gebaseerd op vele verschillende onderzoeken. Er werd onder andere vastgesteld dat de kwaliteit van de slaap drastisch kan verbeteren. Dat men vaster gaat slapen met valeriaan en daardoor geen negatieve effecten ondervindt zolang het gebruik van de aanbevolen dosis niet wordt overschreven.

Van de vele verschillende soorten valeriaan is het meeste onderzoek gebaseerd op de wortels van de Valeriana Officinalis.

Valeriaan staat bekend om zijn kalmerende werking. Valeriaan heeft ook de eigenschap om het centrale zenuwstelsel te relaxen. Niet alleen het zenuwstelsel, ook de spieren kunnen minder gespannen aanvoelen door het regelmatig gebruiken van valeriaan.

Je kan valeriaan druppels gaan gebruiken of valeriaan tabletten gebruiken.

Valeriaan om te slapen wordt ook heel vaak gebruikt als vervangingsmiddel voor slaapmiddelen. Vooral wanneer het gaat om spanningen die het onmogelijk maken om de slaap te vatten, of andere problemen met het zenuwstelsel die de slaap verstoren. Valeriaan om te slapen werd reeds gebruikt duizenden jaren terug.

Lees ook :  Waarvoor wordt meidoorn gebruikt?

valeriaan om beter te slapenDat werd dan meestal verwerkt in een drank, er werd op de wortels gekauwd of de bladeren werden gekauwd. Er zijn 120 chemische bestanddelen aanwezig in de valeriaanplant. Dit betekent dat het hier gaat om een zeer complexe plant die nog verder onderzoek nodig heeft om de functie van al die bestanddelen te gaan snappen.

Toch zijn er tot nu toe geen enkele neveneffecten ontdekt aan het gematigd gebruik van valeriaan. Valeriaan om te slapen is daarom aan te raden als men wil op een natuurlijke manier in slaap raken zonder het gebruik van farmaceutische slaapmiddelen. Die toch wel meer neveneffecten bevatten dan de nul neveneffecten die zijn gevonden in valeriaan.

Betere vaste slaap met valeriaan

Valeriaan heeft een rustgevende werking zonder teveel het verdovende effect te verkrijgen. Dat betekent dat je niet belemmerd bent om dingen te doen wanneer je net een valeriaanthee of een valeriaan capsule hebt genomen. Wanneer je valeriaan om te slapen gaat gebruiken zal je ook niet meteen moe gaan worden.

Je kan valeriaan druppels gaan gebruiken of valeriaan tabletten gebruiken.Het effect is eerder rustgevend en maakt het op die manier makkelijker om uiteindelijk de slaap te vatten. Er veranderd ook niks aan het normale verloop van de slaap.

Lees ook :  Welke kruiden zijn goed voor de luchtwegen

De meeste mensen ervaren wel een betere slaap, wat wil zeggen dat ze minder snel gaan wakker worden tijdens de nacht en dus makkelijker aan één stuk kunnen doorslapen. Dat zorgt er dan ook voor dat je beter uitgeslapen bent wanneer je wakker wordt in de morgen.

Valeriaan om te slapen wordt heel vaak ingezet in de homeopathie en andere genezers die liever kruiden gebruiken om bepaalde aandoeningen te behandelen.

Onderzoeken hebben aangetoond dat valeriaan om te slapen nuttig kan zijn bij mensen met een gezonde en normale slaap, mensen met slaapproblemen, mensen met een slaaptekort, mensen die te vroeg wakker worden, mensen die te vaak wakker worden gedurende de nacht, inwendige onrust, spanning, om de slaapkwaliteit in het algemeen te verbeteren, slapeloosheid.

Valeriaan wordt ook gebruikt voor buikkrampen die een gevolg zijn van zenuwachtigheid. Ook menstruatiepijnen kunnen  ermee verzacht worden. Reuma en migraine kunnen ook worden behandeld met valeriaan. Alsook als een spierontspannend middel.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


valeriaan om te slapenValeriaan kan ook worden ingezet als een verzachter tegen emotionele stress. Op die manier gebruiken mensen het ook om lichte verschijnselen van depressie te behandelen. Het is zeker geen vervanging tegen de anti-depressieve middelen wanneer het gaat om een echte depressie. Echter kunnen milde symptomen van depressie er wel mee worden verlicht.

Lees ook :  Tongkat Ali: Alle Voordelen Feiten en Effecten!

Het nemen van valeriaan levert ook geen beperking tot het rijden met de wagen enzovoort. En wie valeriaan om te slapen neemt zal ook geen draaierig gevoel in de morgen ervaren. Vele miljoenen mensen hebben moeilijkheden om te slapen. Om die reden kan valeriaan om te slapen en om te relaxen zeker een alternatief betekenen voor de zware farmaceutische medicijnen als valium en andere.

Je kan valeriaan druppels gaan gebruiken of valeriaan tabletten gebruiken.

Toch opletten bij het gebruik van andere geneesmiddelen

Er dient toch rekening gehouden worden met de werking van valeriaan. Indien je valeriaan om te slapen combineert met andere middelen om te slapen kunnen er ernstige problemen ontstaan. Daarmee wordt niet bedoeld, andere kruiden die de slaapkwaliteit bevorderen. Maar medicijnen voorgeschreven door een dokter.

Het wordt ook afgeraden om valeriaan te gebruiken wanneer je medicijnen neemt tegen depressie of een andere psychische aandoening.

Ook bij het gebruik van medicijnen die de bloeddruk doen dalen dient er vooraf worden overlegd met je huisdokter of dit wel verstandig is om valeriaan te gaan gebruiken.

Wanneer je geneesmiddelen tegen kanker of HIV gebruikt wordt het gebruik van valeriaan ook afgeraden of dien je toch zeker vooraf te praten met je huisarts.

Lees ook :  Mariadistel Voordelen En Werking Op Ons Lichaam

Je kan valeriaan druppels gaan gebruiken of valeriaan tabletten gebruiken.

Bronnen:

Valerian for Sleep: A Systematic Review and Meta-Analysis


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close