Russische Ginseng | Wat Is De Werking En Wat Zijn De Bijwerkingen?

Russische Ginseng ofwel Eleuthero of Eleutherococcus senticosus kan gezien worden als een adaptogeen kruid. Dit betekent dat het kruid vooral zal instaan wanneer het lichaam onder stress geplaatst wordt, om deze effecten van stress te gaan bestrijden. Verder zal Russische ginseng ook helpen om het lichaam beter bestand te maken tegen stress.

Het is dan vooral de wortel van de Russische ginseng, ook wel Siberische ginseng genoemd, die gebruikt wordt voor onze gezondheid te gaan bevorderen. Het kruid heeft een balancerend en energetisch effect op het lichaam.

Werking van Russische Ginseng in het kort

  • Toename aan energie
  • Vermoeidheid tegengaan
  • Angst tegengaan
  • Beschermend tegen verkoudheden
  • Reinigend en ontgiftend voor onze lever
  • Stimulerend voor het immuunsysteem
  • CVS of Chronisch Vermoeidheids Syndroom
  • Concentratie verhogend
  • Zou beschermend werken tegen kanker
  • Werkt antiviraal en zal daardoor virussen bestrijden

Eleutherococcus senticosus

Toename aan energie

Russische ginseng zal helpen om de hoeveelheid energie te doen toenemen. Dat is het beste voelbaar wanneer we onder stress worden geplaatst. De wetenschappelijke naam van de plant luidt eleutherococcus. Wel het zijn de eleutherosiden die in de plant aanwezig zijn, die hiervoor grotendeels dus verantwoordelijk worden gesteld.

Zij zullen de invloed van stress eerst en vooral gaan beperken. Daarnaast zullen ze ook de activiteit van het stresshormoon cortisol helpen verlagen. Dit heeft een stabiliserende en balancerende werking op de neurotransmitters serotonine, norepinephrine, epinephrine en tenslotte ook op dopamine.

Dit is echter niet alleen het geval voor mensen die te maken hebben met mentale stress. Wanneer we sport beoefenen hebben we ook te maken met stress. Dit is dan de stress die zich vooral gaat situeren op onze spieren. Ook hier zien we een verbetering wanneer Russische ginseng gebruikt wordt.

Lees ook :  Kruiden bij erectieproblemen

Siberische ginseng zal ervoor zorgen dat de prestaties van atleten verbeteren, indien zij worden onderworpen aan een lange-afstandsprestatie. (1)

Concentratie verbeteren

De verbetering van de concentratie die kan worden waargenomen bij de mensen die Siberische ginseng gebruiken is niet volledig te wijten aan een vermindering van de hoeveelheid stress. Al heeft dit er natuurlijk ook mee te maken. Wanneer mensen onder stress staan, zullen die minder goed presteren op enkele cognitieve proeven.

Maar we zien hier vooral dat de verbetering van de bloedsomloop op dat vlak een doeltreffende rol gaat spelen. De verbetering van de bloedsomloop zal ervoor zorgen dat er meer bloed naar de hersenen kan vloeien. Meer bloed betekent automatisch ook meer zuurstof. Waardoor onze hersenen een stuk beter kunnen presteren. (2)

Bipolaire stoornis

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die hebben kunnen aantonen dat Russische ginseng gunstig kan zijn bij mensen met een bipolaire stoornis. Een bipolaire stoornis, ofwel manische depressiviteit is een aandoening die gepaard gaat met momenten van euforie, aangevuld door momenten van depressiviteit.

In het onderzoek werden 79 Chinese adolescenten gebruikt die allen leden aan een bipolaire stoornis. Daarbij waren 45 vrouwen en 31 mannen. 3 Personen werden later uit de studie onthouden.

Na 6 weken ging men kijken welke effecten Siberische ginseng had veroorzaakt. Er was een bepaalde groep die Russische ginseng in combinatie met Lithium toegediend kreeg. Een andere groep kreeg Fluxetine en Lithium toegediend.

Lees ook :  10 Beste Kruiden Voor De Nieren Te Reinigen

Men stelde vast dat de beide groepen dezelfde resultaten geboekt hadden. Er was geen groot verschil tussen het gebruik van fluexetine en het gebruik van Eleutherococcus senticosus.

Daaruit kon men dus besluiten dat de werking van fluoxetine, de werking van Siberische ginseng benadert. Wel kon men echter aantonen dat de bijwerkingen een stuk lager waren bij de mensen die Russische ginseng gebruikten. (3)

Herpes behandeling

herpes russische ginseng

Het doet al langer de ronde in kringen die natuurlijke behandelingen verkiezen, dat Russische ginseng effectief werkt tegen herpes. Al waren daar enkele jaren geleden nog geen wetenschappelijke bewijzen voor te vinden.

Nu kunnen we echter wel aantonen dat door Siberische ginseng te gebruiken, de kans op een herpes uitbraak of een herpes aanval, een stuk kleiner is. Die kans is zodanig klein dat herpesaanvallen nauwelijks voorkomen bij mensen die Russische ginseng gebruiken.

Hierbij moet worden gesteld dat herpesuitbraak nauw in verband wordt gebracht met stress. Maar ook in verband wordt gebracht met een verzwakking van het immuunsysteem. Het virus blijft immers altijd in het lichaam maar wordt slechts actief wanneer het immuunsysteem, tijdelijk de strijd ertegen heeft gestaakt.

De stimulerende werking van Russische ginseng op het immuunsysteem zou hier dus een grote rol spelen in het blokkeren van herpesaanvallen.

Het is echter niet zo dat Siberische ginseng plots herpes gaat genezen. Er bestaat tot nu toe geen enkele behandeling dat herpes kan worden genezen. Wel kan het met behulp van Russische ginseng, volledig onschadelijk gemaakt worden. En dus op non-actief gezet worden. (4)

Stress

De adaptogene werking van Siberische of Russische ginseng zal ervoor zorgen dat we beter bestand worden tegen stress. Wanneer we onder stress staan gaat het cortisol gaan stijgen. Cortisol zal er voor zorgen dat we vermoeid worden en heeft tal van ongunstige eigenschappen indien we daar te hoge hoeveelheden van aanmaken.

Lees ook :  Endorfine Tekort Aanvullen Op een Natuurlijke Manier

Het gebruik van russische ginseng kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid cortisol gaat afnemen. Waardoor we minder te maken hebben met stress. (5)

Slaapproblemen

Indien we last hebben van slaapproblemen en dus moeilijk de slaap kunnen vatten, kunnen we gebruikmaken van deze plant. Omdat de plant een ontspannende en licht verdovende werking heeft, zullen we makkelijker in slaap vallen.

Immuunsysteem versterken

Het versterkend effect op het immuunsysteem zal ervoor zorgen dat we minder last krijgen van verkoudheden en griep. Ook zal het herstel van deze ziektes sneller verlopen met behulp van de plant.

Eigenschappen van de plant zullen de afweercellen in het lichaam gaan stimuleren. Zij zullen vechten tegen virussen en bacteriën. Waardoor we een verminderde kans maken om ziek te worden.

siberische ginseng

Bijwerkingen van Russische ginseng

Net zoals bij elk natuurlijk middel hebben we ook een kans op eventuele bijwerkingen. De bijwerkingen die gepaard gaan met Russische ginseng zijn onder meer gericht op mensen met een hoge bloeddruk. Omdat het in sommige gevallen de bloeddruk kan verhogen.

Ook kan er als bijwerkingen hoofdpijn, zenuwachtigheid en misselijkheid optreden.

Hoeveel Siberische ginseng gebruiken?

Het is aangeraden dat we het supplement niet blijvend gebruiken. De beste manier om het supplement te gebruiken is door 6 weken lang te gebruiken. En daarna minstens 2 tot wel 6 weken rustpauze inlassen, vooraleer we een volgende keer Russische ginseng supplementen gaan gebruiken. De maximale dosering is 3.000 mg per dag. Maar dat is afhankelijk van product tot product. We moeten altijd de bijsluiter van het supplement nauwlettend in de gaten houden.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven