De Belangrijkste Rode Ginseng Bijwerkingen

Rode Ginseng bijwerkingen komen weinig voor en zijn vaak een gevolg van een te hoge dosis of van het mengen met andere middelen zoals alcohol en koffie. Rode Ginseng ofwel Panax of Aziatische Ginseng behoort tot de familie van de ginsenoïden. Daar is ook Amerikaanse Ginseng lid van. Beide planten bevatten fyto nutriënten die kunnen ingezet worden voor heel wat medische problemen.

Enkele belangrijke voordelen van rode ginseng

 • Anti-oxidante werking
 • Preventie tegen kanker
 • Goed voor het hart
 • Goed voor het libido
 • Potentie verhogend
 • Ontstekingsremmend
 • Stress verlagend
 • Helpt tegen vermoeidheid

Bij mannen

Bij mannen is het gebruik van rode ginseng zeer populair. Omdat het de vruchtbaarheid en het seksueel vermogen zal helpen verbeteren. Het kan de hoeveelheid sperma verhogen en daarbij ook de vruchtbaarheid van het sperma verbeteren. Verder krijgen we een verbeterde mentale en fysieke conditie waardoor de concentratie en het uithoudingsvermogen sterk gaat toenemen.

Voor vrouwen

Voor vrouwen wordt het kruid ook vaak gebruikt wanneer problemen optreden tijdens de menopauze. Rode ginseng zal de normale aanmaak van oestrogeen stimuleren bij vrouwen en daardoor bepaalde symptomen van de menopauze doen dalen. Ook kan rode ginseng bij jonge dames helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de baarmoeder. Het zal onder meer de spieren sterker maken en de baarmoeder voorzien van voldoende bloed en daarbij ook voldoende voedingsstoffen. Net als bij mannen zal het bij vrouwen ook helpen het libido stimuleren.

Lees ook :  Welke Kruiden Tegen Nierstenen Werken Echt?

Erectieproblemen oplossen

We zien gunstige effecten bij mannen met erectieproblemen. Dit komt doordat rode ginseng ervoor zal zorgen om de bloedsomloop te stimuleren. Dit zal ervoor zorgen dat bloed makkelijker de penis kan bereiken en daardoor ook de erectie zal verbeteren. In combinatie met de libido verhogende effecten van de plant krijgen we een verbeterde ervaring tijdens de seksuele daad.

Diabetes

Het kruid heeft ook aangetoond dat het kan helpen in het verlagen van de bloedsuikerwaarden. Dat zal helpen om het metabolisme van koolhydraten te stimuleren bij mensen met diabetes en zal op die manier ook preventief bij werken bij mensen met een verhoogd risico op diabetes.

Rode Ginseng Bijwerkingen

Rode ginseng bijwerkingen kunnen optreden bij mensen die overgevoelig zijn aan bepaalde stoffen in de plant. Ook kan een te hoge dosering of het langdurig gebruik het risico op enkele neveneffecten verhogen.

Rode ginseng bijwerkingen die het meest voorkomen zijn :

 • Onregelmatige menstruatie cyclus
 • Pijnlijke borsten (meestal pijnlijke tepels)
 • Jeukende huid
 • Diarree
 • Weinig zin om te eten
 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Verhoogde of juist verlaagde bloeddruk

Slapeloosheid

Van al deze neveneffecten is het meest voorkomende slapeloosheid. Dat wordt vaak bekomen door de supplementen te mengen met cafeïne. Dat kan dan door het drinken van cola of koffie zijn. Maar ook een kopje thee bevat cafeïne. We kunnen ook met slapeloosheid te maken krijgen wanneer we te hoge hoeveelheden gebruiken. Ginseng heeft een stimulerend effect. Te hoge hoeveelheden kunnen er daardoor voor zorgen dat we moeilijker de slaap kunnen vatten. Hoewel bij sommige mensen echter net het omgekeerde kan ontstaan. Zij kunnen dan te maken krijgen met slaperigheid of vermoeidheid.

Lees ook :  Endorfine Tekort Aanvullen Op een Natuurlijke Manier

Combinatie met cafeïne

Omdat de hoofdzakelijke werking van de plant, oppeppend is. Zal door dranken te nuttigen die dezelfde werking hebben, dat effect natuurlijk verhoogd worden.

Daardoor kan ook een verhoogde hartslag worden waargenomen en kan slapeloosheid optreden zoals we daarnet hebben besproken.

Bij mensen die een normale dosis nemen en dit niet gaan mengen met (hoge) hoeveelheden cafeïne hebben weinig kans op het ervaren van deze neveneffecten. Dit kunnen we echter ook vermijden door het supplement te gebruiken enkele uren vooraleer we een cafeïne-rijke drank gaan drinken. Dit zal het risico op deze extra stimulerende werking voor een deel doen afnemen.

Niet langer dan 4 weken gebruiken

Een goeie tip om neveneffecten te verhinderen is door het product niet constant te gebruiken. We hebben onderzoeken die aantonen dat het beter is om dit product enkel te gebruiken gedurende 4 weken. Om daarna af te wisselen met 4 weken niks gebruiken.

Dat zou de effecten van de plant verhogen en de kans op neveneffecten verkleinen. Doordat het lichaam zich snel gaat aanpassen aan de situatie zou naar verloop van tijd het risico hoger worden dat mensen een hogere dosering gaan gebruiken. Dat verhoogt natuurlijk de kans op het krijgen van enkele rode ginseng bijwerkingen.

Het gebruiken voor een bepaalde periode, gevolgd door een periode niet te gebruiken zou dit risico sterk doen afnemen.

Lever toxiciteit

Niet alleen voor het verbeteren van de werking is het belangrijk dat we enkele weken niks gebruiken. Het heeft ook geen gunstige invloed op de lever wanneer we dit product elke dag zouden gebruiken.

Lees ook :  Muira Puama voordelen en werking

De periode waar we het product niet gebruiken geeft de lever de kans om alle gifstoffen af te voeren. Problemen met de lever kunnen voorkomen wanneer het product langer dan 6 maanden dagelijks wordt gebruikt.

Zwangerschap

Weinig tot geen onderzoek is te vinden over de effecten van de plant tijdens de zwangerschap. Om die reden wordt het afgeraden om deze producten te gebruiken wanneer je zwanger bent.

Ook tijdens het geven van borstvoeding wordt dit afgeraden.

Interactie met medicijnen

Bij mensen die medicijnen nemen tegen bepaalde ziekten wordt het gebruik van rode ginseng afgeraden.

Deze zijn:

 • Aids
 • Diabetes
 • Slaapmiddelen
 • Schizofrenie
 • Bloedverdunners
 • Borstkanker

Wanneer we reeds medicatie gebruiken om de bloeddruk te verlagen kunnen we rode ginseng beter vermijden omdat het stimulerend effect ervoor kan zorgen dat de bloeddruk terug hoger wordt.

Ook wanneer we een operatie moeten ondergaan zullen we beter twee weken vooraf stoppen met het gebruik van het kruid. Omdat het risico op bloedverlies tijdens de operatie groter wordt wanneer we rode ginseng gebruiken.

Besluit

Rode ginseng bijwerkingen komen gelukkig weinig voor en zijn vaak een gevolg van te hoge doseringen of een te lang gebruik van de supplementen.

Om die reden is het zeker aangeraden het supplement niet langer dan 4 weken te gebruiken, afgewisseld van een periode waar we het niet gebruiken.

Dit zal het risico op neveneffecten verkleinen en de werking van de plant blijven garanderen.

Het wordt beter niet gebruikt in combinatie met cafeïne en mag niet gebruikt worden bij zwangere vrouwen of mensen die lijden aan bepaalde ziekten vooraleer daar eerst met een arts over gepraat werd.

Deel dit bericht

Scroll naar boven